jan roos

Column Jan Roos: 'Joden de kanarie in de kolenmijn? De vogel is allang dood; de veren steken uit de mond van links'

Geen categoriefeb 22 2019, 12:00
Jan Roos kijkt vandaag naar het antisemitisme dat enkele parlementariërs van het Britse Labour heeft bewogen uit de partij te stappen. Maar de situatie is in Nederland niet veel beter, aldus Jan. Ook hier tiert het antisemitisme welig, en ook hier zijn linkse partijen de hoofdschuldige.
In Engeland stappen Labour-parlementariërs uit de partij, mede omdat openlijke jodenhaat geen enkel probleem is bij de Britse PvdA. De leider, Jeremy Corbyn, legde zonder schroom bloemen op het graf van Palestijnse terroristen die Israëlische sporters tijdens de Olympische Spelen van 1972 hadden vermoord.
GroenLinks neemt in grote meerderheid op het congres een voorstel aan om de antisemitische beweging BDS te omarmen. Deze beweging, met vertakkingen in terroristische organisaties, staat voor Boycotten, Desinvesteren en Sancties ten aanzien van de staat Israël, omdat ze dat land zien als apartheidsstaat. Ook stemde GroenLinks tegen een stedenband van Amsterdam met Tel Aviv. De Socialistische Partij onderhoudt een warme band met Hamas, de terreurorganisatie die Israël en joden wil vernietigen.
Al deze linkse partijen zijn ook allemaal voor het opengrenzenbeleid, waardoor Europa overspoeld wordt met mensen uit het Midden-Oosten, die vanaf hun geboorte met jodenhaat zijn grootgebracht. Ook is links de grote beschermer van de islam binnen onze grenzen en de 'Palestijnse zaak'. En toch wordt antisemitisme telkens weer in de schoenen van “extreemrechts” geschoven. Terwijl dat foutief benoemde “extreemrechts” vaak juist heel positief tegenover Israël en het Jodendom staat. Neem nou de PVV, telkens “extreemrechts” genoemd door linkse lieden en media. Maar deze partij wordt door neo-nazi's juist een club “jodenvrienden” genoemd, en dat bedoelen ze niet positief. Ze stemmen massaal op de SP.
Door het multiculturele drama is het voor joden steeds moeilijker een veilig bestaan te hebben in Europa. Wat overblijft voor joden is Israël, maar ook daar mogen ze geen veilig bestaan hebben als het aan links ligt. Joden worden vaak de kanarie in de kolenmijn genoemd om aan te tonen hoe tolerant een land is ten aanzien van minderheden.
De joodse kanarie is allang gestorven, zijn veren steken uit de mond van links tolerant Nederland. Maar toch heeft “extreemrechts” het steeds gedaan, als je de media moet geloven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten