Column Jan Roos: ‘Joden de kanarie in de kolenmijn? De vogel is allang dood; de veren steken uit de mond van links’

Jan Roos kijkt vandaag naar het antisemitisme dat enkele parlementariërs van het Britse Labour heeft bewogen uit de partij te stappen. Maar de situatie is in Nederland niet veel beter, aldus Jan. Ook hier tiert het antisemitisme welig, en ook hier zijn linkse partijen de hoofdschuldige.

In Engeland stappen Labour-parlementariërs uit de partij, mede omdat openlijke jodenhaat geen enkel probleem is bij de Britse PvdA. De leider, Jeremy Corbyn, legde zonder schroom bloemen op het graf van Palestijnse terroristen die Israëlische sporters tijdens de Olympische Spelen van 1972 hadden vermoord.

GroenLinks neemt in grote meerderheid op het congres een voorstel aan om de antisemitische beweging BDS te omarmen. Deze beweging, met vertakkingen in terroristische organisaties, staat voor Boycotten, Desinvesteren en Sancties ten aanzien van de staat Israël, omdat ze dat land zien als apartheidsstaat. Ook stemde GroenLinks tegen een stedenband van Amsterdam met Tel Aviv. De Socialistische Partij onderhoudt een warme band met Hamas, de terreurorganisatie die Israël en joden wil vernietigen.

Al deze linkse partijen zijn ook allemaal voor het opengrenzenbeleid, waardoor Europa overspoeld wordt met mensen uit het Midden-Oosten, die vanaf hun geboorte met jodenhaat zijn grootgebracht. Ook is links de grote beschermer van de islam binnen onze grenzen en de ‘Palestijnse zaak’. En toch wordt antisemitisme telkens weer in de schoenen van “extreemrechts” geschoven. Terwijl dat foutief benoemde “extreemrechts” vaak juist heel positief tegenover Israël en het Jodendom staat. Neem nou de PVV, telkens “extreemrechts” genoemd door linkse lieden en media. Maar deze partij wordt door neo-nazi’s juist een club “jodenvrienden” genoemd, en dat bedoelen ze niet positief. Ze stemmen massaal op de SP.

Door het multiculturele drama is het voor joden steeds moeilijker een veilig bestaan te hebben in Europa. Wat overblijft voor joden is Israël, maar ook daar mogen ze geen veilig bestaan hebben als het aan links ligt. Joden worden vaak de kanarie in de kolenmijn genoemd om aan te tonen hoe tolerant een land is ten aanzien van minderheden.

De joodse kanarie is allang gestorven, zijn veren steken uit de mond van links tolerant Nederland. Maar toch heeft “extreemrechts” het steeds gedaan, als je de media moet geloven.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. Veteraan

  Die hakt erin. Allemaal gecontroleerde waarheidsbevinding ga ik even van uit.

  Jeremy Corbyn, legde zonder schroom bloemen op het graf van Palestijnse terroristen die Israëlische sporters tijdens de Olympische Spelen van 1972 hadden vermoord.

  De Socialistische Partij onderhoudt een warme band met Hamas, de terreurorganisatie die Israël en joden wil vernietigen.

  GroenLinks neemt in grote meerderheid op het congres een voorstel aan om de antisemitische beweging BDS te omarmen. Deze beweging, met vertakkingen in terroristische organisaties, staat voor Boycotten, Desinvesteren en Sancties ten aanzien van de staat Israël

  Al deze linkse partijen zijn ook allemaal voor het opengrenzenbeleid, waardoor Europa overspoeld wordt met mensen uit het Midden-Oosten, die vanaf hun geboorte met jodenhaat zijn grootgebracht. Ook is links de grote beschermer van de islam binnen onze grenzen en de Palestijnse zaak.

  Je verwacht het niet hé

  1. Satty

   Jij praat net als roos onzin. Jullie noemen anderen antisemiet die kritiek op de staat Israël hebben. Ondertussen hebben jullie het over omvolking en islamisering, bekijk de ontstaansgeschiedenis daarvan maar eens, puur antisemitisme. Links vrees ik niet maar mensen als jou en roos wel. Jullie hebben dezelfde taal als salafi, daar heeft mijn familie genoeg ervaring mee. Denken is het ding van roos en zijn volgelingen niet, dat blijkt uit deze opinie en jouw reactie.

   1. Blikopener

    Je schrijft veel, maar zegt niks. Inhoudsloos.

    1. Troelstra

     Maandenlang alleen maar verslaafd aan trollen, tig malen per dag het blog onderschijten met larie, leugens, laster en eigenlijk niks te vertellen hebben. Dat is dan op zich wel weer een prestatie…

    2. Bosche draak

     Daar heeft u een punt, en dat met zo weinig woorden 🙂

   2. Troelstra

    Links placht geraffineerd hun virulente anti-Semitisme voor te wenden als anti-Semitisme. Maar hier trappen we natuurlijk niet in. Macron heeft deze smerige spelletjes ook door. Zodra ergens de (anti-)Zionistenkaart wordt getrokken weet een iedere weldenkende dat de stank van een virulente (anti-)Jodenobsessie nooit ver weg is.

    Macron: antizionisme is moderne vorm van antisemitisme

    Afgelopen woensdag hield de Franse president Macron een toespraak bij het 34ste diner van CRIF, de koepelorganisatie van de Joodse gemeenschap in Frankrijk. Hierin presenteerde hij een plan voor zijn regering om de recente opleving van antisemitisme in het land tegen te gaan. Onder andere herhaalde hij zijn standpunt dat modern antisemitisme zich vaak “verbergt achter het masker van antizionisme”.

    Het diner van CRIF, waar Macron zijn toespraak hield, is een jaarlijks terugkerend evenement dat vaak wordt bijgewoond door de president en andere hoogwaardigheidsbekleders. Dit jaar viel het samen met een explosieve stijging in het aantal antisemitische incidenten en toegenomen bezorgdheid daarover.

    Om die reden maakte Macron van de gelegenheid gebruik om een plan te presenteren dat de stijging een halt moet toeroepen. Hierin noemde hij drie voornaamste maatregelen: het tegengaan van antisemitisme op scholen, het tegenaan van haatspraak op internet en het hanteren van de ook door CIDI bepleite IHRA-definitie van antisemitisme.

    Antisemitisme op scholen

    De Franse regering ziet dat steeds meer Joodse scholieren van openbare scholen naar Joodse scholen veranderen omdat ze antisemitisch bejegend worden. Macron heeft zijn minister van onderwijs de opdracht gegeven om te onderzoeken hoe de scholen weer een “bastion van de republiek” kunnen worden. Volgens hem moeten de scholen onder andere meer doen om tolerantie te bevorderen.

    Online haatspraak

    Volgens Macron is het onacceptabel dat daders van discriminatiedelicten te vaak ongestraft blijven. Hij roept mensen die getuige zijn van illegale haatspraak op hier aangifte van te doen, of het nu in het openbaar gebeurt of online.

    De president kondigde tevens een wet aan om online haatspraak tegen te gaan. Hoewel het niet mogelijk zou zijn internetgebruikers te dwingen hun identiteit te onthullen, kunnen platforms en sociale media wel gedwongen worden om haatdragende content direct te verwijderen. Hiervoor zei hij te willen kijken naar het voorbeeld van Duitsland, waar al sinds een jaar strengere regels voor socialemediabedrijven van kracht zijn om haatspraak snel van hun kanalen te verwijderen.

    Antizionisme

    Ook herhaalde Macron zijn standpunt dat modern antisemitisme vaak wordt verborgen achter antizionisme. Hij kondigde daarom aan dat Frankrijk de IHRA-werkdefinitie van antisemitisme zal aannemen. Onder deze definitie worden ook bepaalde gevallen van antizionisme als antisemitisme beschouwd.

    In juli van 2017 verraste Macron door bij de herdenkingsceremonie van de Vel d’Hiv razzia te zeggen dat antizionisme “een heruitvinding van antisemitisme” is. Sindsdien is hij hier echter niet op teruggekomen – tot zijn toespraak gisteren.

    Het is zeldzaam dat een regeringsleider dit fenomeen expliciet benoemt. Ook in Frankrijk is het dan ook omstreden om gevallen van antizionisme strafbaar te stellen. Naar aanleiding van zijn toespraak bij de Vel d’Hiv-herdenking in 2017 schreef journalist en historicus Dominique Vidal een essay getiteld “Antizionisme = antisemitisme? Een antwoord aan Emmanuel Macron”. Hierin wijst hij erop dat antizionisme in de kern een politieke opvatting is, en dus niet strafbaar kan zijn als verschillende vormen van racisme.

    In een interview naar aanleiding van recentelijke ontwikkelingen laat Vidal echter weten dat in praktijk er vaak sprake is van een taalkundig trucje, waarbij antizionisme wel degelijk als dekmantel gebruikt wordt voor antisemitische uitingen. Een in Frankrijk bekend voorbeeld is zijn de optredens van producenten Alain Soral en Dieudonné (bekend van de quenelle, een verwijzing naar de Hitlergroet). Dit geldt ook voor de manier waarop de Joods-Franse filosoof Alain Finkielkraut onlangs bejegend werd. Hem werd door demonstranten van de gele hesjesbeweging “vuile zionist” en “rot op naar Tel Aviv” toegeroepen. Een dergelijke context heeft niks met politieke opvatting te maken en is simpelweg “puur racisme”, aldus Vidal.

    1. Jantje

     Het was 1 demonstrant, een “geradicalieerde” moslim, die dat tegen Finkielkraut zei.
     De belagers van de Joodse mens zijn de moslims.
     In de koran staat duidelijk wat ze VERPLICHT zijn met Joden te doen.
     Hoor je in de politiek niemand over, behalve de “populistische” partijen.
     Alleen deze partijen nemen het nog wel eens voor de Joden op.
     De rest zat in het verzet als er weer eens pogroms zijn geweest.

     1. sjun

      Mohammed was de eerste genocidaal die de Joden op het Arabische schiereiland liet uitroeien omdat ze door hadden dat er heel wat aan te merken was op zijn ‘religieuze’ claims en hem als hun profeet afwezen. Aangezien een goede mohammedaan in de voetsporen van Mohammed treedt om diens voorgeleefde voorbeeld conform de raad uit islamitische overleveringen na te volgen is het niet verwonderlijk dat met een toegenomen mohammedaanse populatie eveneens het anti-joodse gedrag in woord en gebaar is toegenomen. Om een of andere reden leidt men vanuit de linkse kerk hier steeds weer van af. Te denken valt aan oliedollars of electorale voorkeur dat hen drijft al zou het natuurlijk ook kunnen dat Neo Marxistische wortels van deze kerk Joden aan het kapitalisme en succesvol ondernemen koppelt en dat deze stereotypering van invloed is op het vertoonde gedrag.

     2. Rien Noppen

      De Holocaust was eigenlijk ook een islamitische onderneming.

      Toch?

     3. Blikopener

      Ik denk dat heel wat moslims graag een tweede Holocaust organiseren. Bij de eerste hebben ze al ervaring als hulpjes opgedaan.

     4. springmaarachterop

      Moslims hebben anders met veel enthousiasme meegewerkt aan de Holocaust dat valt niet te ontkennen Noppes. En inderdaad zouden zij dit graag over doen gezien hun niet aflatende haat tegen joden.

      Eigenlijk zouden we hen een slag voor moeten blijven…..

   3. janszm

    Aytas, probeer het eens in Iran.
    Wat wordt het de volgende keer? Yasat, Tasya, Sytaa, Syata.

   4. Marija

    DWAAS mens je bent de weg kwijt als je er al ooit op was.

   5. Antonie

    Groen Links goed menschen?

   6. Vliegenvanger

    Maar wat Roos verteld is de waarheid. Wat jij verteld klinkklare onzin.

 2. Dik

  Kijk eens aan, ome Jan legt de vinger exact op de ontstoken plek, ultralinks is ultra-agressief en het nazi-schuim staat ze op de bek!

  #stemzeweg

 3. Korporaal Monty

  Wat is er in al die jaren veranderd?
  In 1939 stonden ze in Amerika ook niet te springen om Duitse Joden op te nemen.
  Ze werden zo weer met de St. Louis in de armen van de nazi’s gedreven.

  1. HendrikJan

   @KM.
   We zijn 80 jaar verder en dit is nog steeds Nederland en Amerika ligt aan de andere kant van die sloot.

   1. Korporaal Monty

    Maar we moeten dus niet doen als of dit iets nieuws is.

 4. Michael

  Ook Jantje blijkt vandaag weer een politiek-correct huilebal, die de oude trom “kritiek op Israël = antisemitisme” van stal haalt. Als een zwarte persoon hier zeurt over racisme wordt deze compleet afgemaakt als “politiek-correct huilebal en racisme roeper”, maar Jantje heeft blijkbaar teveel stront in zijn ogen om te zien dat hij precies hetzelfde doet. Hypocriet gelul allemaal.

  1. Blikopener

   Objectieve kritiek op de politiek van de staat Israel is geen probleem. Zodra die kritiek geheel eenzijdig is, emotioneel wordt, bol staat van de retoriek en superlatieven is er iets grondig mis.

   Wie praat over een ‘misdadig, abject regime’ als hij het over de enige democratie in een inktzwarte poel van dictaturen heeft, redeneert vanuit een antisemitische grondhouding.

   1. Rien Noppen

    Groeneveld meent dat scherpe kritiek op de politiek van de staat Israël moet worden gezien als antisemitisme.

    Beter kan deze waanzin niet worden verwoord.

    1. Blikopener

     Rien Noppen voelt zich aangesproken en schiet vanuit de heup. Het is ook niet leuk om als antisemiet bekend te staan.

     1. Rien Noppen

      Q.e.d.

   2. Veteraan

    @blikopener
    Correct en ik ben het ook niet blind eens met alles wat in Israël gebeurd, vooral niet met de godsdienst gekkies daar.
    Maar wat een volk, wat een kracht vergeleken met dat slappe Europese zooitje.
    Waar zijn die Germanen en Vikingen, de krijgers van vroeger.
    Tolerantie en Apathie zijn de laatste deugden van een stervende samenleving.
    Kijk maar hoe Rome ten onder ging, het gebeurd weer.
    Hier is de kritiek op Israël zo doorzichtig, joden haters omdat ze bang zijn voor moslims, daar komt het op neer.
    Makkelijk want een Jood maakt je niet af als een dolle hond zoals die Jihadisten doen.
    Als wij ons gedroegen als Israëliërs hadden wij al die minderwaardige moslim criminelen en gelukszoekers hier niet.
    Go Israël

    1. DeBruijn

     Precies, als iemand iets over homo’s zegt, dan staat links Nederland op zijn kop en worden er overal regenboogvlaggen geheven en worden mensen op het matje geroepen bij het COC. Maar als er Joden uitgescholden, bedreigd en lastig gevallen worden, dan blijf het stil.

     Dat is links in een notendop.

     Elke Joodse instelling moet beveiligd worden, maar ooit iemand een Davidster gehesen? Ooit iemand hand in hand gaan lopen met een Jood? Nee, wel bij homo’s.

     Ooit iemand de Tibetaanse vlag gehesen of de Westelijke Sahara? Of opgekomen voor de vrouwen in het Midden-Oosten?

     Nee! De verontwaardiging is altijd heel selectief, net wat modieus is en dat is opkomen voor homo’s en moslims, maar niet voor Joden.

  2. Niet L niet R

   Zeker lid van deze partij!

 5. Ritter

  GroenLinks heeft een geschiedenis van (verkapt) antisemitisme.

  We zien dezelfde ontwikkeling van antisemitisme bij andere linkse partijen.

  Wat voorbeelden.

  In Engeland is zelfs de leider van Labour een berucht antisemiet.

  En in de VS zijn bij de Democraten bij de laatste verkiezingen Jodenhaters gekozen.

 6. HendrikJan

  Goed stuk Jan Roos.

  Kaag / Anis al-Qaq.

  Hollandse Minister / Schaduw Minister PLO.

 7. Gekko

  Onderschat ook de rol van dagblad Trouw niet. En dan in het bijzonder die van journalist en columnist Stevo Akkerman, een antisemiet van het zuiverste water. Trouw fungeert als clubblaadje van GroenLinks. ‘t Is maar dat u het weet.

 8. Appelsientje

  Extreem rechts, zeg maar neo nazi’s en aanverwant tuig zullen wel heel blij zijn met Jan Roos dat hij een verwoede poging doet om de smerige geur van Jodenhaat bij links probeert te leggen.

  Dat bezoek van Corbyn is al -tig keer uitgelegd, maar Jantje wil het niet horen, ach jongen, zoveel onrecht in de wereld…het is je gegund.

  Intussen wordt Pegida aangevoerd door types die trots zijn wat de Wehrmacht gepresteerd heeft in WOII, zien we Baudet gezellig kletsen met onversneden Jodenhaters van extreem rechts, maar dat zijn maar kleinigheden vergeleken bij een bezoek aan een begraafplaats waar toevallig een valse terrorist begraven ligt.

  Ik weet wel, ik mijd alle begraafplaatsen waar een klootzak ligt, ze zullen maar denken dat ik daarvoor op bezoek ben.

  Maar namens extreem rechts, bedankt…ze worden al aardig salonfähig en kunnen al op sympathie van de gemiddelde lezer hier rekenen.

  1. Troelstra

   Noppen Alert
   Duindam Alert

  2. Meriadoc Brandebok

   Jan Roos laat de opmerkingen van Gauland, Hocke en Le Pen, en wat er nu speelt in Polen, handig buiten beschouwing.

   Je mag drie keer raden waarom.

  3. DeBruijn

   Beiden kanten zijn net zo erg, maar helaas wordt ontkent dat een deel van de linkse kerk het zou zijn. Maar dat is onzin, bij zowel rechts als links komt het voor. Alleen wordt rechts vaak veroordeeld, maar bij links wordt gezegd dat zij opkomen voor de Palestijnen.

   Tja, de Palestijnen veroorzaken meer ellende voor elkaar, dan dat Israël dat doet. Hamas maakt alles kapot.

 9. Niet L niet R

  Groen links staat voor mij gelijk de NSB!

 10. Ome Wim

  Joodse mensen zijn harde werkers en over het algemeen goed opgeleid dus verdienen geld, logisch dat diegenen die parasiteren op onze maatschappij en te lui zijn om te werken en het daarom met minder moeten doen een hekel hebben aan deze mensen.

 11. TD

  De aandacht wordt weer eens verlegd,onze primaire problemen zijn de islam,klimaat idioterie.energietransitie en kabinet Rutte.
  Als de islam weg zou zijn uit Nederland was het probleem “antisemitisme” ook verdwenen!
  Stem PVV of FvD.

  1. sonar

   TD,links is de grootste splijtzwam in de samenleving,jou reactie +++++++++.

 12. Rosasolis

  De meeste socialistische partijen hebben vele lijsttrekkers met Turkse of Marokkaanse namen. Dat zien wij op de steeds groter gewonden verkiezingslijst, gedurende de laatste jaren. Wat zijn de tijden veranderd. Vroeger waren er lijsttrekkers van joodse afkomst op de lijst van de P.v.d.A. die allemaal het best deed in hun werkzaamheden. Maar gedurende de laatste jaren komen er steeds meer socialistisch partijen erbij. Met leden met moslim achtergrond. Antisemitisme groeit, en is een kenmerk met al die nieuwe partijen. In Gr. Brittanie is het iets anders, omdat zij veel minder onafhankelijk (Independant) partijen hebben dan in ons land. Zodat de moslims kiezen voor Labour.
  Dat 6 leden eruit stapten is niet verbazingwekkend, maar er zijn ook 3 leden uit de
  Conservatief partij gestapt, wegens hetzelfde reden: antisemitisme. Vandaag werd het monument van de Dokwerker in Amsterdam met gele verf besmeerd.

  1. Troelstra

   Waaruit blijkt dat de drie Tory leden om redenen van anti-Semitisme zijn opgestapt? Dat blijkt nergens uit. Dat verzin je maar. Het had te maken met de Brexit koers. De opgestapte Tory leden willen een soft Brexit koers en vinden dat de partij teveel de oren laat hangen naar de flanken welke een hard Brexit koers willen. Met anti-Semitisme heeft het in dit geval niets te maken. Dat was bij Labour anders. Daar gaven de opgestapte leden dat expliciet aan. En in Amsterdam verspreiden de supporters van FC Den Haag ergerlijk groen en geel op andermans eigendommen.

   1. Rosasolis

    @Troelstra. Ik heb niets verzonnen. De 3 Tory leden hebben verklaard uit hun functie te stappen wegens de antisemitisme die steeds erger wordt in de UK.
    Dit heb ik in Trouw gisteren gelezen, en ook op de radio 4 nieuws gehoord…
    Denkt u dat u het beter weet dan onze grootste nationale radio nieuws zender, en onze grootste krant: Trouw.
    Het heeft NIETS te maken met de Brexit koers. Maar wel met antisemitisme.

    1. Gekko

     Arme Rosalis, die van haar nieuwsgaring afhankelijk is van het blaadje Trouw. Ze heeft niet in de gaten dat ze grotelijks wordt gemanipuleerd door de ex-gereformeerden Cees van der Lasn en zijn antisemitische maatje Stevo Akkerman.

     1. Rosasolis

      @Gekko. Mijn nieuwsgaring komt uit verschillende bronnen behalve het groot gevulde blad Trouw…net als u waarschijnlijk verschillende bronnen heeft voor uw informatie. Hoofd redacteur van Trouw is
      Cees van der Laan, niet Lasn. Stevo Akkerman is niet antisemitisch.
      Uw heeft foute informatie over Trouw.

    2. Troelstra

     Toch gek dat er niets op google te vinden is over dat er in Trouw stond dat de drie leden van de Tories zijn opgestapt om het steeds erger wordende anti-Semitisme in het VK. Wel in Trouw en andere media vanwege de Brexit koers aan de flanken van de Tories. Over het opstappen van zeven leden van Labour wegens de anti-Semitische koers van de partij valt op google van alles te lezen, ook in jouw krant Trouw. Dus je verspreidt leugens. Waarvan akte. En waarom lieg je?

 13. Piet Patat

  Is het nou zo moeilijk om het beestje bij de naam te noemen ? Voor veel politici wel. Die durven niet het feit te benoemen dat met de komst van miljoenen moslims naar €uropa het anti-semitisme steeds meer en vaker de kop opsteekt. Jan slaat in deze de spijker op de kop. Waarom wil men lieden naar €uropa halen die van kinds af aan gehersenspoeld zijn met jodenhaat. En het ergste is nog dat links het zooitje in bescherming neemt/houdt. Die doen aan pappen en nathouden, de boel bij elkaar houden. En vooral maar volhouden dat het werkt. Thee drinken en praten. Dan redden we het wel. NOT ! En het zijn niet alleen de joden die het onderspit delven, homo’s, lesbo’s net zo. Het gaat van kwaad tot erger en het komt tot een punt dat alles wat niet haram is onder vuur komt te liggen van de groeiende hordes mohammedanen. Hun parallelle samenleving zal uiteindelijk die van ons verdringen en uw (klein)kinderen zullen u dankbaar zijn. NOT !

 14. Rud56

  Jan, het treft niet alleen de joden, ook andere andersdenkenden liggen onder vuur van die aanhangers van die oh zo “tolerante en vredelievende” islam!

  Voorbodes daarvan zijn onze culturele uitingen zoals bijvoorbeeld de cartoons en het cabaret, die niet meer vrijelijk kunnen worden geuit! Men was en is dus gewaarschuwd, maar ja, als je je kop diep in het zand steekt, hoor en zie je niks, dus weet je niks!

  Maar inderdaad Jan, de joden zijn momenteel zéker niet te benijden!

  @TD + @Dik: ++++++

 15. Marija

  Ja Jan, links is om te kotsen en ons mooie welvarende land naar de knoppen.
  Zeer goed artikel.
  Zijn wij nu helemaal machteloos?

 16. Michael M

  Neem nu als voorbeeld Volkert van der G, de moordenaar van Pim Fortuyn hij was een Linkse Extremist. Hij schoot met een vuurwapen in 2002 Politicus Pim Fortuyn dood. Dit is niet goed te praten. Overal in Europa wordt nu over antisemitisme gesproken. Gisteren nog in Parijs een grote demonstratie door opkomende antisemitisme en haat tegen Joden. En het blijft niet alleen bij Joden. We moeten met zen allen die haat verbannen want haat brengt het slechtste uit het wezen de mens. Wreedheden tegen de menselijkheid waardoor honderden miljoenen mensen door haat en oorlogen zijn omgekomen. Daarom mogen we nóóit de oorlogen in het verleden en heden vergeten !

 17. Michael M

  Piet Patat, 1000 % waarheid. Het speelt hier ook in Nederland en ook in heel Europa. De angst regeert en het is pappen en nathouden knuffelen. Maar als de hele wereld hier in Europa wordt opgevangen dan hoeft men niet vreemd op te kijken kijken dat Europa eens een keer van binnenuit implodeert om het zo maar uit te drukken. We hopen het nooit, maar vooruit kijken kunnen we nog even. Zie het voorbeeld Midden Oosten.

 18. Michael M

  In een ander artikel was te lezen dat Links en Rechts helemaal niet bestaan. We hebben namelijk Rechts met Linkse trekjes en Links met Rechtse trekjes.

 19. EmC2

  Ik mis opmerkingen; campagneleider… GroenLinks… Rara…

 20. ruudjeenjose

  Israël moet het hele midden oosten platbombarderen. Dat is de enige taal die men spreekt. Roei de islam uit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.