De Telegraaf helemaal van slag: Jensen bewijst dat een rechtse talkshow impact kan hebben

Geen categoriefeb 07 2019, 8:00
Zou WNL niet zogenaamd 'rechts' zijn?
Nou, nou, het is ze bij De Telegraaf ook opgevallen dat Robert Jensen steeds populairder wordt. En dat, valt de krant voor slapend Nederland ook op, terwijl hij uitgesproken rechts is en dat ook keer op keer duidelijk maakt in zijn tv-show én podcast.
Telegraaf-soortvanjournalist Wierd Duk heeft een artikel gewijd aan de opkomst van Jensen... maar stelt daarin vrij opzichtig dat die nog niet gezien kan worden als dé tv-vertolker van rechts, omdat hij te weinig kijkers zou hebben:

De kijkcijfers komen deze week uit op 259.000. Te weinig, als je de pretentie hebt een groot deel van de rechtse kijkers aan je te willen binden, beseft ook Jensen.

Natuurlijk is dat precies wat Wierds bazen van De Telegraaf graag willen horen: dat er niet zo heel veel bekijks is voor rechtse programma's. Dat is immers ongetwijfeld waarom WNL zo'n beweging naar links heeft gemaakt. Helaas voor Wierd en zijn werkgever heeft Jensen wel een antwoord paraat:

"Maar vergeet niet: RTL5 is een kleine zender en ik doe het ook nog eens voor mensen die bij tv allang zijn afgehaakt omdat dit geluid nooit was te horen. Dit programma heeft tijd nodig om te groeien.”

Zo is het precies. En trouwens, als je naar de overige cijfers van RTL5 kijkt is zijn huidige score al heel behoorlijk.
Afijn, voor zover het artikel van Duk. Want de dag erna kwam De Telegraaf met nóg een artikel over Jensen. Deze keer omdat er zogenaamd een controverse zou zijn: Jensen heeft helemaal niets met Peter van der Vorst, en laat dat duidelijk weten ook. Maar, bericht De Telegraaf, het is zeer wel mogelijk dat Van der Vorst zijn nieuwe baas wordt!!!11!!

Robert Jensen brandt zijn voormalige vriend en oud-collega Peter van der Vorst volledig af in zijn podcast. Hij noemt Van der Vorst een ’typisch showbizzfiguur met een ruggengraat die op alle manieren meekronkelt’ en die er met zijn praatjes voor kan zorgen dat mensen gek worden. Duidelijk moge zijn dat Jensen er nog niet van op de hoogte was dat Peter mogelijk de nieuwe RTL-directeur wordt en daarmee dus ook zijn toekomstige baas is...

Óf Jensen is zich daar wel van bewust, maar het interesseert hem geen biet omdat hij Van der Vorst een hypocriete lul vindt. Dat kan natuurlijk ook he?
De reden dat Jensen Van der Vorst aanpakte in zijn podcast? Die schreef onlangs een column waarin hij de presentator wegzette als een "onderbuikspreker." Met andere woorden: een gevaarlijk type die zich laat leiden door de slechtste instincten van de mens. Jensen is daar terecht niet blij mee.
Of, zoals hij het zelf zei:

"Toen dacht ik: jij, teringlijer, klootzak, hond."

Jensen ging verder:

"Ik waarschuw hem ook bij deze. Hij moet er per direct mee stoppen mij in die hoek douwen van ’hij bespeelt alleen het onderbuikgevoel’, want dit is precies de reden waarom Pim Fortuyn doodgeschoten is. Door mensen zoals Peter van der Vorst in de media. Die hypocriete links-lullen-rechts-vullen-mensen. Alles waar ze het niet mee eens zijn, demoniseren ze meteen en ze zeggen: ’Het zijn onderbuikgevoelens en het is gevaarlijk.’ Zo’n sfeertje opstoken waardoor zo’n radicaal-linkse Volkert van der Graaf gewoon gek in zijn hoofd gemaakt wordt. Door mensen als Peter van der Vorst. En dan schieten ze Pim Fortuyn dood. Nou ben ik daar niet bang voor en ik heb mijn beschermingen, maar dat Peter van der Vorst een beetje dit sfeertje creëert: schaam je, schaam je. Ga je schamen. En ik waarschuw hem."

Blijkbaar vinden ze het bij De Telegraaf het een fantastisch idee dat Jensen hierdoor in conflict komt met zijn mogelijke toekomstige baas, maar dat leedvermaak zegt meer over de neprechtse signatuur van de krant dan over Jensens opmerkingen. Daar valt inhoudelijk namelijk verder weinig op aan te merken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten