De Telegraaf helemaal van slag: Jensen bewijst dat een rechtse talkshow impact kan hebben

Zou WNL niet zogenaamd ‘rechts’ zijn?

Nou, nou, het is ze bij De Telegraaf ook opgevallen dat Robert Jensen steeds populairder wordt. En dat, valt de krant voor slapend Nederland ook op, terwijl hij uitgesproken rechts is en dat ook keer op keer duidelijk maakt in zijn tv-show én podcast.

Telegraaf-soortvanjournalist Wierd Duk heeft een artikel gewijd aan de opkomst van Jensen… maar stelt daarin vrij opzichtig dat die nog niet gezien kan worden als dé tv-vertolker van rechts, omdat hij te weinig kijkers zou hebben:

De kijkcijfers komen deze week uit op 259.000. Te weinig, als je de pretentie hebt een groot deel van de rechtse kijkers aan je te willen binden, beseft ook Jensen.

 

Natuurlijk is dat precies wat Wierds bazen van De Telegraaf graag willen horen: dat er niet zo heel veel bekijks is voor rechtse programma’s. Dat is immers ongetwijfeld waarom WNL zo’n beweging naar links heeft gemaakt. Helaas voor Wierd en zijn werkgever heeft Jensen wel een antwoord paraat:

“Maar vergeet niet: RTL5 is een kleine zender en ik doe het ook nog eens voor mensen die bij tv allang zijn afgehaakt omdat dit geluid nooit was te horen. Dit programma heeft tijd nodig om te groeien.”

Zo is het precies. En trouwens, als je naar de overige cijfers van RTL5 kijkt is zijn huidige score al heel behoorlijk.

Afijn, voor zover het artikel van Duk. Want de dag erna kwam De Telegraaf met nóg een artikel over Jensen. Deze keer omdat er zogenaamd een controverse zou zijn: Jensen heeft helemaal niets met Peter van der Vorst, en laat dat duidelijk weten ook. Maar, bericht De Telegraaf, het is zeer wel mogelijk dat Van der Vorst zijn nieuwe baas wordt!!!11!!

Robert Jensen brandt zijn voormalige vriend en oud-collega Peter van der Vorst volledig af in zijn podcast. Hij noemt Van der Vorst een ’typisch showbizzfiguur met een ruggengraat die op alle manieren meekronkelt’ en die er met zijn praatjes voor kan zorgen dat mensen gek worden. Duidelijk moge zijn dat Jensen er nog niet van op de hoogte was dat Peter mogelijk de nieuwe RTL-directeur wordt en daarmee dus ook zijn toekomstige baas is…

Óf Jensen is zich daar wel van bewust, maar het interesseert hem geen biet omdat hij Van der Vorst een hypocriete lul vindt. Dat kan natuurlijk ook he?

De reden dat Jensen Van der Vorst aanpakte in zijn podcast? Die schreef onlangs een column waarin hij de presentator wegzette als een “onderbuikspreker.” Met andere woorden: een gevaarlijk type die zich laat leiden door de slechtste instincten van de mens. Jensen is daar terecht niet blij mee.

Of, zoals hij het zelf zei:

“Toen dacht ik: jij, teringlijer, klootzak, hond.”

Jensen ging verder:

“Ik waarschuw hem ook bij deze. Hij moet er per direct mee stoppen mij in die hoek douwen van ’hij bespeelt alleen het onderbuikgevoel’, want dit is precies de reden waarom Pim Fortuyn doodgeschoten is. Door mensen zoals Peter van der Vorst in de media. Die hypocriete links-lullen-rechts-vullen-mensen. Alles waar ze het niet mee eens zijn, demoniseren ze meteen en ze zeggen: ’Het zijn onderbuikgevoelens en het is gevaarlijk.’ Zo’n sfeertje opstoken waardoor zo’n radicaal-linkse Volkert van der Graaf gewoon gek in zijn hoofd gemaakt wordt. Door mensen als Peter van der Vorst. En dan schieten ze Pim Fortuyn dood. Nou ben ik daar niet bang voor en ik heb mijn beschermingen, maar dat Peter van der Vorst een beetje dit sfeertje creëert: schaam je, schaam je. Ga je schamen. En ik waarschuw hem.”

Blijkbaar vinden ze het bij De Telegraaf het een fantastisch idee dat Jensen hierdoor in conflict komt met zijn mogelijke toekomstige baas, maar dat leedvermaak zegt meer over de neprechtse signatuur van de krant dan over Jensens opmerkingen. Daar valt inhoudelijk namelijk verder weinig op aan te merken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Scarletti

  Moet je na gaan 259.000 kijkers.
  Stel dat je een goede presentator een rechts programma laat presenteren. Ik schat een kleine miljoen kijlers zeker. Misschien kan Jensen nog groeien, hij wordt al beter

  1. santiago

   Helemaal gelijk in Scarletti, maar zolang de media in handen is van de elite gaat dit dus niet gebeuren.

  2. Marija

   Waar jensen tegenop moet boksen is zoiets als Wilders,
   Wordt ongenadig afgekakt door links,
   Zijn optreden kan inderdaad beter, maar hij zal snel leren en zijn programma groeien.
   Ik ben blij met dit nieuwe geluid op TV.

  3. sjun

   Jensen dat er zeer verstandig aan zijn programma’s ook via alternatieve kanalen via het wereldwijde web beschikbaar te stellen, gesteld dat hij meer kijkers wenst te scoren. Café Weltschmertz doet het bijvoorbeeld via youtube met een klein budget al bijzonder aardig.

 2. Spaanse kok

  DDS zegt rechts te zijn.
  Jensen zegt rechts te zijn.

  Hetzelfde publiek, dezelfde zelfoverschatting, dezelfde marginale invloed.
  Maar wel bijzonder vermakelijk.

  1. Smile

   Niets is zo vermakelijk als een links persoon die zijn mening deelt op een rechtse website.

 3. Dik

  De gemiddelde Nederlander is het allang zat en heeft de buik vol van de linkse arrogantensoep die dagelijks wordt opgediend via de Staatstelevisie. Dat Jensen goed scoort verbaast mij niet.

  1. Spaanse kok

   De kijkcijfers van Jensen en Jinek bewijzen dat Lugar weer onzin verkoopt

  2. Julian

   De gemiddelde Nederland zit elke dag weer lekker te genieten van de programma’s op de NPO… Met miljoenen tegelijk!

   1. Blikopener

    Je hebt het natuurlijk wel over domme schapen, slaven en belastingvee dat ook met miljoenen tegelijk naar Heel Holland Bakt kijkt. Ben je zelf ook een grote liefhebber van pulpTV Julian?

    1. Spaanse kok

     Heel Holland bakt.
     Heel Duitsland kakt.(met Sylvie fake Meijs)
     Ieder zijn pleziertje.

    2. Julian

     Nee hoor. Ik zou niet durven om mensen die Heel Holland bakt kijken weg te zetten als domme schapen, slaven en belastingvee. Daarvoor heb je hautaine mensen nodig. Gelukkig staan er nog wel mensen reeel in het leven en wordt niet alles op wantrouwen, samenzwering en complot gegooid. Bilderberg bestaat niet. En gelukkig zijn er nog verstandige mensen die ook niet in dergelijke theorieen geloven. Jij moet echt een heel zwaar leven hebben. Ik kijk gelukkig wel HHB omdat het gewoon leuk is…

     1. Blikopener

      Moet je niet tegen het klimaat protesteren dan? Daar ben je toch ook al volledig door geindoctrineerd?

      Het erge van deze tijd is dat TV-pulp met een extreem hoog onnozelheidsgehalte zulke miljoenvoudige legioenen trekt. Als je daar naar kijkt duidt dat op ernstige hersenloosheid. Brood & Spelen, maar dan in een dadaistische vorm. “Ik kijk gelukkig wel HHB omdat het gewoon leuk is…”

      Gewoon leuk.

      Net als jij geloof ik niet in een Bilderberg complot. Wat niet weg neemt dat er wel degelijk complotten bestaan.

      Oh ja: ik heb een heel leuk leven. En jij betaalt mijn AOW en pensioen. Ik heb niks te klagen. Jij wel, maar dat besef je niet want je slaapt nog.

 4. Nuts

  Amen

 5. Adriaan

  Onbegrijpelijk dat Jensen hoge kijkcijfers haalt. Hij is een slechte interviewer. Lacht te veel en laat zijn mensen niet uitpraten. Hij hoort zichzelf zo graag.

  1. Karel de Grote

   Helemaal mee eens, heb zelden zo’n slechte interviewer gezien en ook nog één die zich zelf vreselijk leuk en goed vind. Dom mannetje die niet eens weet wat rechts of links is.

 6. santiago

  Overlopers zoals Wierd Duk krijgen hun trekken ooit wel thuis

 7. Satty

  Voetbal international haalde makkelijk 800 000 kijkers dus alle argumenten vervallen. Jensen is een populist die nooit scoorde dus nu maar tv is gaan maken voor de mensen die met hun onderbuik denken. Idiots are taking over.

 8. Spaanse kok

  Quote :De kijkcijfers komen deze week uit op 259.000
  .
  Zondag 3 febr. kijkcijfers Jensen 134.000
  Dinsdag 5 febr kijkcijfers Jensen 259.000
  .
  Waar kennen we dat ook alweer van?
  Een eenmalige gebeurtenis als trend presenteren.

  1. Blikopener

   Spaans Kuiken is aan het radicaliseren. Heb je je bomgordel al bij elkaar gespaard om Jensen te neutraliseren?

   1. Spaanse kok

    Beste kurkentrekker .
    Ik heb geen geweldsfantasieën zoals u.

    1. Siemien

     Klopt, jij hebt helemaal niets Spaans kokje, je bent ook niets, lult wat op je neusfluit en dat is het..

 9. Mar

  Hahahaha, Twan Huys had dezelfde avond 337.000 kijkers.

 10. Benny

  Overal is het zagen aan de linkse dictatuur begonnen, en het werd tijd. Dit is een begin en zal doorgroeien.. door heel Europa is er een gevoel dat het genoeg is geweest. Het is tijd geworden voor gezond verstand in plaats van een niet werkbare idiologie……en dat doet pijn hé Linkse mensjes op dds

  1. santiago

   Benny, helemaal goed. Uiteindelijk overwint de eerlijkheid en het gezonde verstand.

 11. TD

  Jensen is in de steigende lijn,het is een “rechts” programma maar heeft ook amusementswaarde.Er zit meer verbale agressie in dan de gebruikelijke talkshows het is minder softy,en dat vindt Jan Publiek prachtig.Evenals Veronica Inside ook een programma met het zelfde type kijkers,het is allemaal niet zo formeel!
  Mensen willen wel eens wat anders dan die geforceerd fatsoenlijke programma’s.

 12. Rien Noppen

  De kijkcijfers zijn laag omdat Jensen journalistiek onder de maat is. De man weet niks, kan niks en heeft de uitstraling van een uitgedroogde gehaktbal.

  Vergeet die man.

 13. Gerlos

  Ga zo door Jensen en laat die Linkse kliek een poepje ruiken.

 14. redfox

  Telegraaf heeft natuurlijk gelijk en vd galien zoekt en draaid het weer teveel voor zijn broodheer Livestro!Eindelijk een rechtse talkshow die natuurlijk wat volks is ingericht met humor en een knipoog !Idd kan je na gaan als je een “highlevel” rechts nieuwsuur zou hebben hoe goed die kijk cijfers dan zijn!

 15. Lex

  Ik zou heel graag die uitzending van Geert Wilders op gesprek bij Jensen willen zien maar wij kan ik het zien niet bij RTL daar heb ik het al zo vaak geprobeerd. Je moet daar een account aanmaken wat mij niet lukt.

  Zal nog eens op YouTube kijken.

  Als iemand een link weet naar een volledige uitzending dan verneem heel graag.
  “Geen link naar RTL” dat werkt niet.

 16. Lex

  OPNIEUW

  Ik heb wat problemen met mijn toetsenbord.

  Ik zou heel graag deze uitzending “Geert Wilders op gesprek bij Jensen” willen zien maar ik kan deze niet bekijken bij RTL, dat heb ik al zo vaak geprobeerd. Je moet daar een account aanmaken wat mij om een of andere redenen niet lukt.

  Zal nog eens op YouTube kijken.

  Als iemand een link weet naar een volledige uitzending dan verneem heel graag.
  “Geen link naar RTL” dat werkt dus niet zonder account.

  1. Lugar

   @Lex: Ik kan dat wel voor je regelen maar volgens mij mag dat niet i.v.m. uitzend- en auteursrechten. De voorwaarden die RTL stelt is dat je een account moet hebben als je de uitzending wil terugkijken.

 17. Pescador

  De Telegraaf begind een waardeloze krant te worden, kranten behoren het nieuws te brengen zoals het is , en er geen tintje aan te geven niet naar lings en niet naar rechts. Maar krantenbeginnen zich belangrijk te vinden en willen mensen hun menig opdringen, dat is erg jammer.

 18. Marija

  JENSEN IS EEN VERADEMING IN ONS VERZIEKTE TV AANBOD.
  Ik hoop dat hij heel veel succes en nog meer kijkers gaat krijgen.
  Je begint je weer een mens te voelen als je hem hoort en ziet.

 19. Ome Wim

  Op de goede weg die Jensen, begint al aardig op een volgevreten VVD’er te lijken, letterlijk en figuurlijk.

 20. Roel van de Laak

  Jensen Bedankt!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.