Filmpje! Matteo Salvini roept activisten: 'Geef je adres, dan sturen we migranten naar je huis!'

Geen categoriefeb 06 2019, 21:00
De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini gaf afgelopen week een flinke sneer richting linkse activisten, die aanwezig waren bij een bijeenkomst van zijn partij. Salvini werd verweten een 'moordenaar' te zijn omdat hij de migratie naar het land wil beteugelen en zijn eigen bevolking belangrijker vindt dan de bevolking elders. Maar Salvini draaide het gesprek om en riep de activisten iets toe dat ze niet verwachtten: 'Geef je adres en telefoonnummer, dan sturen we de migranten naar jouw huis!'
Een rake opmerking van Salvini. Immers legt hij de vinger op de zere plek. Een zeer vocaal en klein deel van de bevolking is voorstander van massa-immigratie, terwijl een meerderheid in Italië het liefst minder migratie ziet. Om hun ongenoegen te uitten riepen de activisten Salvini toe: 'Vervloekte moordenaar!' Maar Salvini schijnt te begrijpen hoe je moet omgaan met zo'n situatie. Hij nodigde de activisten uit om hun adres achter te laten zodat migranten die naar Italië komen bij hen thuis worden afgeleverd.
Een prima voorstel. Want als je met het moralistische vingertje gaat wijzen en roepen dat migranten altijd welkom zijn wat dan ook, neem dan vooral het goede voorbeeld en neem één in huis. Dat vindt niemand een probleem. Maar dat is dus niet wat er gebeurt. Zulke linkse activisten, als waar Salvini mee van doen kreeg, eisen dat anderen hun hobby financieren. In plaats van zélf actie te ondernemen willen ze dat 'de staat' iets doet. Oftewel dat iedereen meebetaalt aan hun ideale wereldje. En iedereen die het niet met hen eens is, is een 'moordenaar'.
Hoeveel activisten daadwerkelijk hun adres hebben achtergelaten bij Salvini om migranten thuis te huisvesten is onbekend. Maar we kunnen de klok erop gelijk zetten dat het er weinig zijn. Waarschijnlijk nul. Nada. Ook in Nederland zien we initiatieven van dergelijke weldoeners. Denk bijvoorbeeld aan het initiatief 'we gaan ze halen', dat overigens strandde omdat de organisatoren niet capabel genoeg waren om het initiatief tot een succes te maken.
Het zijn mensen met een goed hart. Ze willen graag het beste voor iedereen, waar dan ook in de wereld. Maar vaak verliezen ze de realiteit ook wel een béétje uit het oog. En als dat gebeurt, dan krijg je spraakmakende video's zoals bovenstaande. Hé! Ben je voor nog meer migratie? Neem dan een migrant in huis anders kunnen we het onmogelijk serieus nemen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten