Eurofielen slaan alarm: ‘Rusland probeert de Europese verkiezingen te beïnvloeden!’

Krijgen we binnenkort ook een grootschalig onderzoek in Nederland, net zoals in Amerika met Robert Mueller? 

Gottegottegot, wat word ik hier toch ont-stel-lend moe van zeg. De verkiezingen voor het Europees Parlement komen eraan en raad eens waar eurofielen zich opeens “zorgen” over maken? Ja hoor: Russische inmenging.

Ja, je leest het goed: ze slaan alarm omdat Rusland de Europese verkiezingen hoegenaamd wil beïnvloeden. Op oneigenlijke wijze, natuurlijk.

Hoe? Nou, via Italië. Want dat land wordt geleid door eurosceptici, en je weet wat dat betekent: Poetin-lovers.

Behind the small non-descript brown door of a mansion block in Moscow lie the headquarters of the company, Orion LLC.

This mysterious entity, which has an eclectic range of specialisms – from business consulting to heavy industrial machinery sale, construction projects, engineering design and market research – is owned by two key figures in the Italian political party, the League: Gianluca Savoini, president of the Lombardy-Russia Cultural Association, and Claudio d’Amico, a senior foreign policy adviser to the party…

[L]ast year, Salvini tweeted his support for Putin in the Russian presidential elections, alongside an article denying claims of Russian involvement in the poisoning of Sergei Skripal, a former Russian spy, in the UK last year. Key to a lot of this activity is the Lombardia-Russia Cultural Association, which Savoini runs and in which d’Amico plays a pivotal role. Set up soon after Salvini took over the League, it aims to build a unity of mission between the two countries based on the core pillars of “identity, sovereignty and tradition”.

Vervolgens gaat het artikel van de EU Observer dieper in op de zogenaamde samenwerking tussen de Italiaanse partijen in kwestie en Rusland, en voila: the Russia scare is terug van nooit-weggeweest.

How can we be sure those holding public office are not acting in the interests of their business dealings if we simply do not know what these are? A series of weak systems across the continent leaves European democracy ripe for exploitation. And if we cannot act to protect that, we’re facing a very dangerous future.

Zucht.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Troelstra

  Heeft dat onderzoek in Amerika nou al eens wat opgeleverd? Twee jaar geleden wisten sommigen het nog zo zeker dat er al een jaar geleden een impeachment zou hebben plaatsgevonden…

  1. poldi

   Operatie MANIPULATIE is in volle hevigheid uitgebroken.

   1. Vliegenvanger

    Ben benieuwd of de verkiezingen in maart ook gemanipuleerd worden.
    Heb allemaal zo’n donkerbruin vermoeden, dat er extra goed gecontroleerd moet worden. Want ik weet leugenaars en bedriegers zijn niet te vertrouwen.

    1. Marija

     @vv, ben ik ook steeds bang voor dat verkiezingsuitslagen vervalst gaan worden. Echt ik zie het regeringstuig er voor aan dit naar hun hand te gaan zetten, want dan zijn ze ineens erg slim.

  2. fockingworst

   @troelstra niks, er is niks gevonden.
   Het FRAMEN en de fakenews berichtgeving hierover draait op volle toeren.
   En ja er zijn mensen die er in trappen, ergens kan je die het ook niet kwalijk nemen door de hoeveelheid onzin en fakenews die door de MSM word rondgespuid.

  3. springmaarachterop

   Ja er komt maar weinig terecht van de voorspellingen van de trol Noppes inzake het afzetten van President Trump, zoals al zijn politieke voorspellingen slaat hij hier ook weer de plank mis…..

  4. Bart

   Nee er is helemaal niets gevonden dat wijst op inmening van Rusland, eind conclusie word op dit moment nog voorbereid maar onderzoek is beeindigt.

 2. Ries

  Trump vertrouw ik meer dan Putin en die vertrouw ik vele keren meer dan Rutte.

  1. joker

   @ Ries.
   Rutte heeft zélf doorlopend duidelijk gemaakt dat hij absoluut onbetrouwbaar is.
   Ik zou zo’n onbetrouwbaar sujet nog niet als tuinman willen hebben.

  2. Aaldering

   Daar zullen beide narren zich blij bij voelen, @Ries.

 3. netniet

  Snappen deze mensen niet hoe belachelijk zij zichzelf maken ? De grote EU, die kennelijk niet in staat is om ordentelijke verkiezingen te organiseren en afhankelijk is van het fatsoen van derden om tot een eerlijk proces te komen ?

  Wie het daadwerkelijk gelooft, is behoorlijk debiel. Een betere uitleg ligt hem naar alle waarschijnlijkheid in de te verwachten uitslagen, gestoeld op het door hen gevoerde beleid.

 4. HendrikJan

  Prachtig toch de dunne EU stront, loopt door de straten van Brussel en Straatsburg.

  De Russen komen de waarheid vertellen en afrekenen met de EU leugens.

  Prachtig eerst in Maart, RUTTUP.
  En dan in Mei, NEXIT.

  1. joker

   @ HendrikJan.
   De EU-“leiders” doen het inderdaad in hun broek en das maar goed ook.
   Wij, de bevolking, hebben ons al veel te lang laten ringeloren door dat gajes.
   Ze, de EU-“leiding”, zal proberen om zolang als mogelijk de “macht” in handen te houden, maar de tijd is aanstaande dat ze zullen worden verjaagd uit hun marmeren paleizen en te voet zullen moeten gaan i.p.v. in een auto+chauffeur op ónze kosten.
   Ook acht ik die zooi in staat om hun “macht” te verdedigen met behulp van de politie en het leger : ziet hoe de politie te keer ging tegen de Gele Hesjes in Emmen, mochten de Gele Hesjes in de EU zich organiseren tot één grote verzets-organisatie dan zal ongetwijfeld het leger worden ingezet.
   De EU-“leiding” is niets beter als het regime in Noord-Korea.
   Om met uw eigen woorden te eindigen :
   RUTTUP.
   NEXIT.

 5. Tante Sidonia

  Hebben de “Zonnekoningen/innen” in Brussel al zuipend en copulerend weer iets “ontdekt?”
  Ze moeten ophouden om Rusland constant in een kwaad daglicht te stellen!

  1. joker

   @ Tante Sidonia.
   Lieve tante S.
   De EU-uitknijpers zullen pas ophouden met de schuld bij anderen leggen, indien wij, de bevolking dus, hen het zwijgen opleggen.
   Een eerste aanzet daartoe kunnen wij bij de komende verkiezingen geven !
   Doet u ook mee, Tante ??

 6. Florissa

  Eerst alles en iedereen leegroven,en als dan eindelijk de mensen wakker worden en anders gaan stemmen ,is het plots de schuld van Putin,ze zijn stapelgek die zuipschuiten in Brussel ,en zijn doodsbang voor d’r baantje .

 7. Eric 1

  Fake news

 8. Eugenie de la Fleur

  Putin is momenteel de grootste bedrijging voor ons westerse democratie. Veel gevaarlijker als de zogenaamde islamitische extremisme

  1. springmaarachterop

   Eugenie is een domme moslimtrol die bedreiging met een lange ij schrijft en de juiste lidwoorden niet weet te plaatsen, rot toch op sufkut.

   1. joker

    @ springmaar enz.
    +++++
    Haar/zijn reacties zijn veelal onleesbaar door de vele taalfouten; hij/zij zal wel een “vluchteling” zijn en reageren via een door de Sociale Dienst beschikbaar gestelde laptop.

  2. joker

   @ Eus du Vingerplant.
   Gaat heen en laat u nazien.

  3. Niet L niet R

   Je bent van het padje af of je moet hier linkse gedachtegang promoten!

  4. Zozo

   Kun jij me uitleggen hoe Putin onze verkiezingen kan ondermijnen?

 9. Scarletti

  In 1948 werden de verkiezingen in Italië door de VS beïnvloed zo pompte de voorganger van de CIA ca $150mln in deze verkiezingen om een zege door de communisten (de gedoodverfde winnaars) met succes te voorkomen.

  Met alle respect, de huidige berichtgeving is weer lekker tendentieus.

 10. joker

  Lees ik tot mijn verbazing dat iemand dénkt dat de “westerse democratie” wordt bedreigd door Putin.
  Ik wil de beste schrijver/schrijfster er op wijzen dat de “westerse democratie” reeds enige tijd geleden is verdwenen door toedoen van de EU.
  De EU is de grootste bedreiging voor de democratie ?
  Ze wás de grootste bedreiging, die bedreiging is n.l. waar gemaakt !!!
  Ik zou de betreffende denker/denkster willen adviseren om onder haar/zijn steen vandaan te komen en de westerse wereld te aanschouwen, maar dan wél met de oogjes open.

 11. J.Rademaker

  Dacht dat het Soros was maar Rusland maakt zich terecht zorgen over Nederland wij zijn een flinke bedreiging voor dat landje.

  1. joker

   @ J.Rademaker.
   Rusland is zéér terecht heel erg bevreesd voor Nederland.
   Stel je ook eens voor dat het NL-“leger” dat landje zal binnenvallen met één tank én twee karabijnen !! De gevolgen zijn niet te overzien voor Putin en co.
   Maar bovenal zullen ze vrees hebben voor een optreden van Baalen en Verhofstadt van het EU-circus, door het optreden van deze beide clowns zou het gehele Rode Plein “verstopt” raken.

   1. Rien Noppen

    joker doet een wanhopige poging tot ironie.

 12. TD

  De Europese verkiezingen beïnvloeden ten gunste van de rechtse partijen,toch een mooi gebaar van Poetin.
  Poetin moeten we te vriend houden,straks hebben we zijn gas nodig via Nord Stream2 en misschien ook nog elektriciteit van zijn kerncentrales!

 13. Niet L niet R

  Afgeven op Rusland is proberen de ellende van de EU weg te poetsen, ik word kotsmisselijk van die elite troep in Brussel met aanhangers hier in deze regering!

 14. Rien Noppen

  Het is pijnlijk om te constateren dat DDS helemaal geen probleem ziet in het akelige feit dat de Russen op grote schaal interveniëren in buitenlandse verkiezingen.

  1. Gekko

   Noppen bedoelt te zeggen: Als je PVV of FvD stemt, steun je feitelijk de Russen. Ja, de paranoia wordt met de dag groter bij Rien.

   1. Rien Noppen

    Nee, Gekkie, dat beweer ik helemaal niet.

   2. joker

    @ Gekko.
    Volkomen juist.
    De figuur waarover u ’t heeft is volkomen de weg kwijt óf heeft z’n pilletje nog niet gehad vandaag; verder is die zweetvoet geen reactie waard.

 15. lIN-T

  Best wel zielig dat ze zo bang zijn. Waar is de EU niet bang voor? Eurofielen zijn bange homofielen.

  1. markw

   Ze zijn niet bang voor Islamitisch terrorisme.. Dat hoort bij de dag van vandaag natuurlijk

 16. TD

  Verkiezingen gemanipuleerd door de russen?
  Europa is bezet door de EU,de russen willen alle lidstaten bevrijden van deze corrupte macht opdat deze weer souvereine landen kunnen zijn met handelsovereenkomsten en grensoverschrijdende regels zoals voorheen in de EEG!
  Dat dit uiteraard alleen kan lukken met rechts georiënteerde regeringen is duidelijk,daarom moeten immers de verkiezingen gemanipuleerd worden!

 17. Gerlos

  Is het gedrocht EU nog niet in staat van ontbinding??????

 18. Bes Tolen

  Alles wat dit betreft vloeit voort uit de westerse godsdiensten Rooms katholiek dus christendom voor de onderdanen en het jodendom voor dienstverlening.
  De godsdiensten zijn m.i. in het Romeinse Rijk zo geconstrueerd en hebben beide hun aparte functie voor de machthebbers tevens de opdrachtgevers.
  Rusland wordt zo behandeld omdat het een erfgenaam is van Constantinopel waar de legitieme keizers te beginnen met Constantijn de Grote naar toe zijn gegaan. Zo van 300 tot 330 na Christus. Met die situatie was wat aan bestuursadel in Rome over bleef, het niet eens. Het pausdom had toen een machtig wapen in hadden, namelijk de paus als hoofd van de kerk opvolger van Petrus. Gaandeweg is die macht vergroot. Zo werd Karel de Grote in 800 tot keizer benoemd en oostelijker dan het Roomse Rijk van de Duitse Natie pakten de Westslaven, die ook een verbond met de paus hadden, de Germanen aan, die woonden ten oosten van de Elbe. Te erg om te beschrijven.

 19. HEM

  Volgens mij beïnvloeden allerlei subversieve krachten onze politiek.
  Kijk naar Groen Links: Aanhangers van Stalin en Pol Pot te over.
  Kijk naar D66: Propageren Nazipraktijken als euthanasie en zorgvermindering voor ouderen.
  Kijk naar de huidige regeringspartijen in het algemeen: Vóór het binnenhalen van zoveel mogelijk moslims, uitsluitend voor het winnen van zoveel mogelijk stemmen en het afbreken van ons sociaal stelsel.
  Kijk naar de opkomende Jodenhaat waar onze regering niets aan doet en bepaalde partijen zich schuldig aan maken.
  En dan bang zijn voor de Russen, omdat die onze verkiezingen zouden beïnvloeden?

  Voor wie zijn die Russen dan?
  Ik denk voor Wilders en Baudet. Poetin praat liever met zinnige mensen dan met domoren zoals Juncker en Timmermans.

 20. Pescador

  kompleet gestoord die badgasten

 21. Heras

  Hahahaha; ik denk dat de “eurofielen”de dreiging van rechts voelen en dan naar rusland wijzen. Ze denken nog steeds dat de nederlandse bevolking niet in staat is om zelf keuzes te maken. Een kat in het nauw…..

 22. Holysmoke

  Laat Rusland maar Nederland annexeren, beter dan moslimland Nederland, hieperdepiep.

 23. J.Rademaker

  Inmenging van Europa in Rusland, Verhofstad en van Baalen op het podium in Oekraïne.
  Europa bestaat uit 170.000 ambtenaren en voor ongeveer 150 miljoen onroerende zaken.
  Bijeengehouden door bluf.
  Daar komt nu weer een lepeltje leugen bij.

 24. Rud56

  De drang tot het blootleggen van waarheden, die de politieke kartelelite nog steeds met man en macht én manipulerende media én scholing tegen probeert te houden, zal in de komende verkiezingen zijn slag slaan!

  Gevestigde partijen zoals vooral het CDA, D66, PvdA en VVD, die jarenlang (en nog steeds) dit land hebben opgeofferd voor het in hun ogen grotere (eigen) belang, zullen worden gereduceerd!

  Tja, dat wetende wordt het volk zoals nu overspoeld met bangmakerij en nepnieuws, dat al dan niet door zogenaamde deskundigen zal worden ondersteund! Want het grote geheel zal en moet overwinnen, hé. Daarvoor staan er teveel politieke banen op het spel!
  Ook al gaat dat ten koste van een volk, een identiteit, cultuur én veiligheid van een land!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.