Gelijkheid? Gewoon afdwingen! Duitse deelstaat verplicht 50/50 man/vrouw verdeling op kieslijst!

De Duitse deelstaat Brandenburg is helemaal van het padje geraakt. Op initiatief van de Groenen, gesteund door Die Linke en de SPD, is er nu de verplichting voor politieke partijen om de man/vrouw verdeling op de kieslijst gelijk te verdelen. Compleet debiel natuurlijk. Via de NRC.

Het is toch totaal van de pot gerukt dat zoiets er nu doorheen is gedrukt in de Duitse politiek? De man/vrouw verdeling in Potsdam, de  hoofdstad van de Duitse deelstaat Brandenburg, is al 53 (m) / 35 (v), niet genoeg dus! Het was kennelijk broodnodig om de bevolking de optie te ontnemen om zelf te kiezen wie hen vertegenwoordigt. Het aandeel vrouwen in het parlement moest namelijk overeenkomen met hun aandeel van de bevolking, want vrouwen stemmen kennelijk op vrouwen en mannen op mannen…

Dit opent natuurlijk (terecht) de deuren voor felle kritiek, want met deze gedachtegang zou iedere andere groep óók evenredig vertegenwoordigd moeten zijn. Stel je toch eens voor dat een man strijdt voor de belangen van de vrouw, of dat een man op een vrouw heeft gestemd omdat zij zich hard maakt voor wat hij ook belangrijk vindt!

Er is werkelijk geen touw aan vast te knopen. Mannen en vrouwen zijn volgens dit soort linkse partijen compleet gelijk, maar kennelijk hebben vrouwen wel een steuntje in de rug nodig om dit te bewijzen. Hiermee ondermijnen ze natuurlijk ook direct hun eigen ideologische standpunt, want wie gelooft nu nog dat de vrouwen op zo’n kieslijst er echt zitten vanwege hun kennis, vaardigheden en ervaring?

Hiermee naaien ze niet alleen de incapabele vrouwen door te doen alsof zij een kans maken, maar ook de capabele, die nu als ‘lijst vullertje’ kan worden gezien. Als nu ook nog blijkt dat de Brandburger Duitsers graag voor kwaliteit kiezen, dan kun je er donder op zeggen dat er een hele reeks mannen wordt gekozen en een enkele vrouw die, ondanks de schijn die ze tegen heeft, goed uit de verf wist te komen. Dat bewijst voor die linkse partijen natuurlijk alleen maar dat seksisme nog groter is als gedacht, en krijg je daar weer pogingen tot wetgeving voor!

Nu ga ik er niet vanuit dat mannen maar beter in politiek zijn en vrouwen grotendeels achterlijk, het is echter wel een feit dat mannen véél meer interesse en ambitie in de politiek hebben. Maar dat is natuurlijk allemaal onzin volgens dergelijke partijen…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Benny

  Einde oefening….. Er moeten de beste mensen gekozen worden, al zouden dat 80 procent vrouwen zijn…… Ik vind dit zeer beangstigend

  1. Aytas

   Waarom? De onderbouwing om tegen te zijn van wout raakt kant nog wal, ik neem aan dat je dat zelf ook wel begrijpt. Ik ben benieuwd waarom jij dit zo beangstigend vindt.

   1. Blikopener

    Mijn mening is dat Wout zeer valide argumenten levert waarom de gedwongen regeling absurd is. Lees het artikel nog eens een keer door Aytas en vertel waar Wout het verkeerd heeft.

    Verder wat Benny onder reactie 1 zegt. Of ben je het daar ook niet mee eens?

    1. Aytas

     Ik vind de onderbouwing van wout bagger omdat het overal voornamelijk mannen in de politiek zijn, zo goed gaat het niet.

     Op dit moment zijn onder jongeren meer hoogopgeleide vrouwen dan mannen, de oorzaak lijkt mij duidelijk en is veelzeggend. Weet je ook direct waarom die flut bijbel en koran bestaan.

     Het argument dat mannen meer betrokken zijn bij politiek is ongeldig omdat het daarom niet zo hoeft te zijn dat ze ook beter geschikt zijn, de vrouwen die wel betrokken zijn zijn misschien veel geschikter. Het is toch niet zo dat politiek bedreven hoeft te worden door het geslacht dat zich er meer bij betrokken voelt? Het aandeel vrouw valt makkelijk in te vullen met betrokken vrouwen.

     Ik ben het met Benny eens, ik ben benieuwd waarom hij het beangstigend vind.

 2. TD

  Als een vrouw beter is in een politieke functie dan een man,heeft zij recht op die baan!
  Maar om de stoeltjes te verdelen met als richtlijn een gelijke verdeelsleutel,is idioot.
  De beste man of vrouw voor ELKE in te vullen functie is de enige juiste optie,het is allemaal te belangrijk om er een soort “aantallen competitie”van te maken.En tot dusver zijn deze keuzes in Nederland niet aan de orde,omdat een groot aantal dames in de Nederlandse politiek beter kunnen opstappen of ingewisseld worden voor een man!

  1. tomygun

   Zo hebben we ook de verdeel sleutel gehad dat er een x aantal
   moslims op die stoel moesten zitten .
   We weten wat een kolere bende we daar bij binnen gehaald hebben .
   Stasi optima forma .

   1. Aytas

    Waarom praat jij mee? Je kunt het in Nederland niet maken, gaat je geluk zoeken in Tanzania met overheidssteun. Waarom zou iemand jou serieus nemen? Tenminste met een beetje denkniveau.

    1. tomygun

     Waarom ?om dat ik geen kakelende afro kip ben !

    2. tomygun

     Denkniveau kan je op iedere verdieping hebben 1e 2e 3e etage
     dat wil nog niet zeggen dat je denk vermogen hebt !

  2. Aytas

   Op basis waarvan beweer je dat? Onder jonge vrouwen is het opleidingsniveau van vrouwen veel hoger als van mannen. De huidige situatie hebben we toch echt aan mannen te danken. Ik ben zo benieuwd of hier ook iemand echt argumenten kan aandragen waarom dit een slecht plan is.

   1. tomygun

    Kijk ff tussen je benen dan weet je waarom !

 3. HendrikJan

  Draagvlak is zaligmakend, als draagvlak niet aanwezig is, speelt men alleen zijn eigen spel, als je bv een EU in deze vorm ga creëren, zonder de bevolking inspraak te gunnen, gaat het fout.
  Verander de betaalmunt zonder inspraak hoppa weg begrip.
  Als de media stopt (in opdracht van) met site’s waarop men reageren, is de actie, reactie al verdwenen.
  Schaf het referendum af en weer een actie zonder reactie.
  Beloof als D’66 een hoop dingen, waaronder het referendum en de gekozen Burgermeester en bedonder dan de boel, laat bijde wat het is.
  Weg met al die eigengereide ideeën, maak inspraak tot je belangrijkste taak, als politieke groepering.
  Let op, dit geld voor alle politieke groeperingen en voor alle problemen.

 4. Dik

  Gelijkheidsgelovigen, de waanzin en kolder ten top!

 5. Rosasolis

  Het is nu al eindelijk een man-vrouw maatschappij geworden. En wij moeten het zo houden. Gelijke kansen, gelijke waardering, en ook gelijke plichten. De beste kandidaat voor een hoge positie…vrouw of man. Het is gelukkig al lang afgelopen dat hoge beroepen en kansen alleen voor mannen zijn, maar het moet nu niet zijn dat automatisch een vrouw de baan krijgt. Nogmaals…de beste kandidaat voor de baan, m. of v.
  Maar hopelijk willen meer vrouwen in het politiek komen. Van ochtend was er een mooie live concert op radio 4, van het Philharmonisch Orkest van Bremen, geleid door hun vrouwelijke dirigent. Misschien krijgt Het Kon. Concertgebouw volgend jaar een
  vrouw als nieuw vaste dirigent.

  1. marco1

   Dat lijkt me heel goed een vrouw als dirigent. Nu weet ik het natuurlijk niet omdat ik geen dirigent ben maar het lijkt me een vak waarbij gevoel en emotie heel erg belangrijk is en ik acht daar vrouwen iets beter in dan mannen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.