GRAAIERS! 24 miljoen euro wachtgeld voor oud-politici... in maar ZES JAAR tijd

Geen categoriefeb 11 2019, 14:00
Volstrekt belachelijk.
Ah, wat een vreugde dat we hiervoor belasting mogen betalen he? Echt, wat een zegen is dat zeg!

Afgezwaaide Haagse politici hebben de afgelopen zes jaar ruim 24 miljoen euro aan wachtgeld gekregen. Vanaf september 2012 tot en met 2018 maakten 186 oud-Kamerleden, 18 voormalig ministers en 15 gestopte staatssecretarissen gebruik van de uitkering voor politici. Totale kosten: 24.316.253 euro.

Oud-Kamerleden, -staatssecretarissen en -ministers krijgen 'wachtgeld' in afwachting van een nieuwe baan. Het is vrij helder dat veel van deze 'pensionado's' bepaald geen haast maken met het vinden van nieuw werk. Lees maar mee:

Het Kamerlid dat het meeste wachtgeld opstreek, kreeg in die periode 468.219 euro.

De meest 'beloonde' oud-minister ontving 447.000 euro, en de meest gelukkige/luie oud-staatssecretaris 'verdiende' (haha!) 482.861 euro.
Natuurlijk zou het bijzonder plezant zijn als we dit soort graaiers met naam en toenaam konden noemen, maar helaas: het ministerie van Binnenlandse Zaken geeft geen namen vrij. En werden alleen bedragen genoemd.
Maar misschien is dat ook wel weer goed. Als we wél namen hadden, zouden we ons daarop concentreren. We zouden dan in de verleiding komen te denken dat het aan die individuen ligt... terwijl het natuurlijk een systematisch probleem is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten