Joan Ryan: 'Jeremy Corbyn verantwoordelijk voor antisemitische cultuur Labour!'

Geen categoriefeb 20 2019, 19:00
Jeremy Corbyn verkeert in zwaar weer. Niet vanwege de Brexit, maar omdat het antisemitisme binnen zijn partij sinds zijn aantreden ineens uit alle hoeken en gaten van de partij lijkt te komen. De situatie voor Corbyn, maar ook Labour, is hierdoor ernstig te noemen. Bij het uitblijven van een zelfstandig vertrek van Corbyn zien parlementariërs zich nu genoodzaakt de partij de rug toe te keren. Niet omdat ze dat per se willen, maar omdat het niet anders kan.
Vandaag alweer het achtste lid van Labour en tevens lid van het Lagerhuis, Joan Ryan. Ze hangt de fiets aan de wilg omdat ze van mening is dat haar partij sinds het aantreden van Corbyn gekke bokkensprongen maakt. Behalve parlementslid was ze ook minister en is ze tientallen jaren actief lid geweest. Een aderlating dus voor Corbyn, maar zeker ook voor zijn partij Labour. Hiermee komt de positie van Corbyn steeds verder onder druk te staan.
Labour wil niet nog meer parlementariërs verliezen en zal moeten gaan nadenken over een leiderschapswissel. Dat de leider een voorname rol zou spelen in de 'antisemitische cultuur' van de partij blijkt uit de open brief die Ryan schreef. Volgens Ryan is onder het leiderschap van Corbyn een 'cultuur van anti-joods racisme' ontstaan. De partij heeft al behoorlijk wat controverses achter zich en na verschillende interne en externe onderzoeken werden zelfs leden geroyeerd.
Corbyn zelf kwam ook onder vuur te liggen, maar is tot op heden nog in staat gebleken zich overeind te houden. Dat zal binnenkort wel anders worden als de druk verder toeneemt. Zeker omdat Ryan in haar brief expliciet melding maakt over de toename van antisemitisme binnen de partij. Niet sinds Blair of Brown, nee sinds het aantreden van Corbyn! Ondertussen heeft Ryan aangekondigd haar werk als parlementslid voort te zetten bij de nieuw opgerichte partij 'The Independent Group' (TIG).
Deze groep bestaat uit politici van zowel Labour als de Conservatives en lijkt dus in het midden van het politieke spectrum te willen springen. Daar is zeker behoefte aan. Sinds het Brexit-proces is het Verenigd Koninkrijk namelijk hopeloos gepolariseerd en verdeeld. Tijd dus dat er wordt gewerkt aan een partij die de verschillen gaat lijmen. Grote kans dat TIG hierin een rol wil spelen. Slecht nieuws dus voor Labour en Corbyn, maar goed nieuws voor het VK!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten