Lokale partijen hekelen ‘landelijke insteek’ van Provinciale Statenverkiezingen

Lokale provinciale partijen vrezen dat ze ondergesneeuwd raken onder het wapengekletter van landelijke partijen tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. De zorg is niet geheel onterecht, immers zien we op de nationale televisie vooral nationale politici het woord voeren, maar blijven de provinciale kandidaten buiten beeld. Volgens Raimond Franssen van Lokaal-Limburg is dat jammer, want de Provinciale Statenverkiezingen ‘doen ertoe’.

Volgens Franssen zou de landelijke insteek van de verkiezingen en onevenredige aandacht voor de Eerste Kamer zelfs het vertrouwen in de politiek kunnen schaden! Volgens Franssen, zelf kandidaat voor de Provinciale Staten van Limburg, ‘Zouden de verkiezingen in eerste instantie om wat de kiezers met Limburg willen moeten gaan’, zo valt te lezen op de website van 1Limburg.

Franssen ziet de bui al hangen. Met het vertrouwen in kabinet Rutte 3 op een ‘all time low’ lijken de meeste Nederlanders zich bezig te houden met hoe ze het blunderkabinet een halt kunnen toe roepen. Daarom is er ook zoveel aandacht voor de impact van de verkiezingen op de Eerste Kamer. Landelijke politieke partijen vinden de ruis vanuit de provincie helemaal niets. Die willen natuurlijk het liefst een ‘landelijke campagne’ met zo weinig mogelijk aandacht voor het lokale geluid.

En dan ook het liefst op onderwerpen waarbij iedereen weet hoe de domino steentjes gaan vallen. Dit betekent dus géén debat over het oplossen van het inkomstenprobleem van provincies vanwege het subsidieprogramma voor elektrische auto’s. Waardoor er mogelijk zelfs een extra ‘provinciale belasting’ bij komt. Een onderwerp dat zeker aandacht verdient. Maar of daar over wordt gesproken tijdens de nationale debatten op televisie blijft onzeker.

Logisch dus dat de lokale partijen het gevoel krijgen ‘ondergesneeuwd’ te raken onder al dat wapengekletter. Toch spreekt Franssen een beetje met een dubbele tong. Ondanks dat hij meer aandacht wil voor de lokale verkiezingen, ontkent hij niet het belang van de Eerste Kamerverkiezingen. Immers is hij aangesloten bij de Onafhankelijke SenaatsFractie (OSF). Dat is een samenwerkingsverband van verschillende provinciale partijen om samen te werken bij de Eerste Kamerverkiezingen en zetels in de Senaat te vergaren.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Voor de echte lokale partijen; begrip

  Voor de rest;
  dan hadden die lokale partijen partijen hun bek moeten opentrekken tegen hun Haagsche moederpartijen die NL aan het vernietigen zijn. BV toen ze de BTW en de energie verhoogden en de ouderen uit de verzorgingstehuizen trapten om Al-Qaida, de Isis-nazi’s, mensensmokkelaars en de EUSSR-OLigarchen en vet te spekken

  Zero respect voor ‘lokale afdelingen’ van de regerende landelijke partijen.
  Zero
  Tandeloze laffe wantsen.

 2. Rien Noppen

  Er zijn heel erg weinig kiezers die enig belang zien in de Provinciale Staten maar veel kiezers die de samenstelling van de Eerste Kamer belangrijk vinden om het Kabinet te steunen of te schaden.

  Zo eenvoudig ligt het en ik kan daar weinig ondemocratisch in zien.

 3. santiago

  Hebben we al geen partijen genoeg. Lokale partijen kunnen zeer goed onder de paraplu van de landelijke partijen opereren, maar nee hoor, hoe meer partijen hoe gezelliger. Elst Vooruit, Bunniks hoop, anderhalve man en een paardekop en ga zo maar door. Iedereen wil het voor het zeggen hebben. Straks zijn we allemaal de baas en hebben we ruzie met iedereen. Dat vinden onze elite graaiers wel fijn hoor, verdeel en heers.

 4. Tante Sidonia

  Dat lokale afdelingen van partijen “ondergesneeuwd” worden is de ANGSTKREET van de kartel partijen! De gigantische vernedering, 20 maart, willen ze via Provinciale Verkiezingen proberen te voorkomen!
  Uiteraard worden de “kartel”partijen gesteund door NPO en Volkskrant.
  Zelfs DENK deugt, tot 20 maart, in hun ogen!

 5. biggeorge

  Altijd alleen rond de verkiezingen doen politici net of de burger belangrijk is daarna laten ze al hun beloften weer net zo makkelijk vallen. Dan staat het financieel uitknijpen vd burgers weer op nr 1… same old shit

 6. Ome Wim

  (Op)Rutte(n) moet nog even de “Popie Jopie” uithangen voor hij verrekt naar Brussel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.