Lui Nederland heeft 50.000 arbeidsmigranten per jaar nodig, ‘anders loopt het vast’

Kennelijk wordt Nederland steeds afhankelijker van buitenlandse werknemers. Nederlanders zouden dergelijke banen niet kunnen of willen oppikken. Sterker nog, Nederland gaat actief de concurrentie aan met Denemarken en Duitsland om meer arbeidsmigranten aan te trekken! Dat meldt de NOS.

Ideeën over verdringing op de arbeidsmarkt zijn volgens het CBS achterhaald. Dat zou betekenen dat er niet wordt geconcurreerd tussen Nederlanders en Polen om bepaald werk. Dat lijkt mij je reinste onzin, want zo slecht of smerig werk is het allemaal niet. Het gaat hier namelijk vooral om logistiek en productiewerk.

Het heeft er meer mee te maken dat een aanzienlijk deel van de Nederlanders ‘ziek’ thuis zit en bij hervatting van het werk direct wordt gekort op de uitkering. Dan is het namelijk niet zo gek dat er geen verdringing plaatsvindt en het ‘alle hens aan dek is’ volgens Jan van Mourik van het VNO-NCW.

In dit tempo zal het niet lang meer duren voor Nederland hopeloos achter raakt op landen als Denemarken en Duitsland. De accommodaties worden beter, de lonen in Polen, Denemarken en Duitsland stijgen ook en het duurt daardoor niet lang meer voor men naar andere arbeidskrachten op zoek gaat omdat dan zelfs Polen ‘te duur’ worden. Allemaal omdat de Nederlander ‘te lui’ zou zijn. Onzin natuurlijk, want in Eindhoven (wat ze nota bene zelf aanhalen in het artikel) vragen ze juist hoogopgeleid personeel, maar die halen ze uit landen als India.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

81 reacties

 1. fockingworst

  Het heeft er meer mee te maken dat een aanzienlijk deel van de Nederlanders ‘ziek’ thuis zit en bij hervatting van het werk direct wordt gekort op de uitkering. Dan is het namelijk niet zo gek dat er geen verdringing plaatsvindt en het ‘alle hens aan dek is’ volgens Jan van Mourik van het VNO-NCW.
  Het grappige is dat het overgrote deel wat of ziek thuis zit of in de ww en bijstand zit, is vaak niet westers allochtoon met 2 paspoorten.
  Jan van Mourik doet hier ook de feitjes onder het tapijt schuiven.

  1. Spaanse kok

   Quote : bij hervatting van het werk direct wordt gekort op de uitkering.
   .
   Wat een onzin.
   Na geheel of gedeeltelijke arbeidshervatting dient natuurlijk Worstje zijn uitkering gewoon door te lopen.

   1. Stanly2000

    Begrijpend lezen is iets anders dan friet bakken.

 2. TD

  “Lui Nederland heeft 50.000 arbeidsmigranten per jaar nodig, ‘anders loopt het vast”

  De toverwoorden zijn kennis,geschoold en kwaliteit!
  De kwantiteit is moeiteloos te halen,er zijn al 200.000 ongeschoolde illegale immigranten in Nederland!
  Straks hebben we 800.000 ongeschoolde legalen,het wordt druk op straat!

  1. van Urk

   We hebben geen extra arbeidsmigranten nodig maar we moeten dus lui Nederland wat meer aan het werk zetten.

 3. Fortiori

  In de zorg, in de bouw, voor de vieze klusjes, voor onaantrekkelijke beroepen (slachterijen), voor gevaarlijke klussen enz.

 4. Duke

  Dit is het Marrakesh-pact in actie. Alleen maar positief berichten over migranten/zogenaamde vluchtelingen, en de verkiezingen komen eraan. Ik geloof er daarom helemaal niets van.

 5. marco1

  Het is onzin en is een geldkwestie. Begonnen in de kassen en waar eindigt het? Dat neddrlanders het werk niet willen doen ook gelul. Elk magazijn staat vol met oostblokkers het draait zoals gewoonlijk om geld.

  1. Duke

   Precies. Via schimmige arbeidscontracten met buitenlandse uitzendbureaus werken buitenlanders in een aantal sectoren onder het minimumloon. Daar kun je als Nederlander niet mee concurreren, maar dat heeft niets met luiheid te maken.

   1. Spaanse kok

    Niets schimmigs, gewoon legaal.
    Een Nederlands uitzendbureau opent een zelfstandige vestiging in Polen.
    Detacheert Poolse arbeiders volgens Poolse CAO in Nederland.

  2. Spaanse kok

   Iets genuanceerder.
   Nederlanders willen voor dat salaris dat werk niet doen.
   Een veelgehoorde smoes :”Daar ben ik te duur voor.”
   Alsof ze hun eigen salaris betalen.

   1. marco1

    Ja en het ergste is dat veel bedrijven wel moeten omdat ze anders simpelweg het werk niet hebben.

    1. Spaanse kok

     Het is zo simpel.
     In een supermarkt liggen 2 rijen tomaten.
     Rij1, 4,98 p/kg geplukt door goedbetaalde Nederlanders
     Rij2, 2,29 p/kg geplukt door Poolse arbeiders.
     .
     Zeker weten dat 90% van de DDS lezers graag uit rij1 koopt om die Polen geen werk te gunnen.

     1. fockingworst

      @spaansetrol wat een kansloos leven heb je toch..
      14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
      Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
      Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

     2. Spaanse kok

      Hoi Worstje.
      Alles goed met u?

     3. marco1

      Het gaat verder want de supermarkt koopt de duur geplukte tomaten uit rij 1 niet maar bij de kweker van de tomaten uit rij 2. Dus wat zal de kweker van de tomaten uit rij 1 gaan doen om ook weer tomaten te kunnen verkopen.

 6. Jantje

  Er zijn tegenwoordig toch al plukrobots?
  er zijn diverse bedrijven die die dingen aanbieden.
  Werken ook ’s nachts gewoon door.
  waarschijnlijk ook wel inzetbaar in slachterijen etc.

  1. EmC2

   Zodra we stoppen met goedkope arbeid. Gaan we pas aan de robots. (of zodra robots goedkoper zijn dan arbeid)

   Kijk naar Tol heffen in USA geen minimum loon, dus nog per hand bij de kiosk. In EU is het al te duur gaat het elektronisch.

 7. Rien Noppen

  Omdat het geld altijd regeert zullen die 50.000 arbeidsplaatsen door de werkgevers worden geïmporteerd. Zo kwamen de gastarbeiders indertijd ook binnen, ondanks het verzet van links.

  1. fockingworst

   @riennoppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
   14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
   Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
   Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

  2. Heinz

   Daar wil men hier geen weet van hebben. Het was met name Joop den Uijl die hierop wees. Maar hij werd overruled door van Agt en de VVD. Den Uijl stelde dat de arbeidsplaatsen hiermee werden verdrongen.

 8. Suidland

  Haal de blanken terug uit Zuid-Afrika. Probleem opgelost!

 9. Gerlos

  Volgens mij lopen hier in OBS LAND nog genoeg profiteurs rond die gelijk aan het werk kunnen en er zijn ongeveer nog 300.000 duizend mensen die ingeschreven staan bij het arbeidsbureau Tel uit je winst.

  1. Spaanse kok

   Precies, die bij het UWV als werkzoekende ingeschreven verkoopster van Intertoys moet maar gaan metselen.

 10. Fortiori

  Het internet is ook aantrekkelijk

 11. Bes Tolen

  Het is al voor een groot deel vast gelopen want in het verleden zijn heel veel lieden het land binnen gekomen, die hier te werk werden gesteld terwijl de bedrijfsorganisatie ze niet nodig had. Dat was al zo bij scheepswerven en machinefabrieken. [Om van al eerder verouderde bedrijfstakken zoals textiel niet te spreken. Die betaalden onder en leden al langer verlies. Als sector had textiel na de oorlog nooit winst gemaakt]. Men liep elkaar namelijk in de weg. De directies hadden geen overzicht terwijl het personeel voor een belangrijk deel zelfs beter wist. Bovendien waren veel bedrijven onrendabel maar de politiek hield ze in leven door met geld te strooien en niet alleen de politiek.
  Er zijn veel meer arbeidsmigranten illegaal dan legaal binnen gekomen. Loonheffing en sociale premies werden bij miljarden (guldens) niet af gedragen. Nooit dus. Lonen werden door de politiek opzettelijk laag gehouden. Aan diepte-investeringen werd voorbij gegaan. Je kunt er haast vergif op innemen dat dezelfde argumenten als vroeger opnieuw zullen worden gebruikt. Maar de welvaart en nog meer het welzijn van de natie heeft er altijd onder geleden. Nu nog elk jaar kost de immigratie veel meer dan ze opbrengt. Kwalitatief zitten we met een groot deel achterlijkheid. De maatschappelijke kosten worden ook nog eens aan de verkeerde mensen in rekening gebracht. Namelijk het veruit grootste deel van de werkenden en de gepensioneerden.
  Het beroerde is dat ook allerlei zorg, ziekenzorg, onderwijs en dergelijk zich niet laat controleren. Dat het lang niet overal efficiënt toe gaat en betere toepassingen in het werk mogelijk zijn, is stellig zo. Juist als er veel aanbod van arbeidskrachten komt, gaat het op zulke punten helemaal mis. Vaak blijven de fouten van jaar op jaar.
  Nu is al jaren lang sprake van een foute loon- en inkomenspolitiek. Gevoegd bij de enorme kosten van de massa immigratie is er voor grote delen van de bevolking al jaren geen vooruitgang. Wat wel aan vooruitgang kwam, is door technologie, meer kennis van zaken e.d. Het gaat om plaatselijke toepassing. We moeten kwaliteitsgericht werken en niet de massa naar hier halen. Die massa heeft zich namelijk nog nooit zelf betaald. Niet kunnen betalen want de werkelijke behoefte ontbrak aan deze dure massa.

  1. HendrikJan

   Inderdaad Bes Tolen.

   Mijn gedachte gaan dan gelijk naar Joop den Uyl, 1965 Minister van EZ.
   Deze Joop, gaf de werving bureau’s in Turkije en Marokko opdracht,
   om personen te blijven werven, terwijl het bedrijfsleven aangaf, dat zij al ruim waren voorzien van het nodige personeel.

   1. Heinz

    Dit is een leugen ! U kunt het haarfijn nalezen met een Google zoekopdracht. U verdraait de waarheid. Destijds was daar veel commotie over. Maar VVD en CDA drukten door en contracteerden goedkope arbeid. Maar u mag het bewijzen.

    1. fockingworst

     @Heinz u beweert dat de stelling van Hendrik Jan foutief is en zegt dat hij dat moet bewijzen.
     @Heinz u en iedereen hier weer dat dat de wereld op zijn kop is.

     1. Heinz

      @fockingworst….Als u van mening bent dat iedereen er op los mag liegen op dit blog, en anderen dan dat mogen ontzenuwen zijn we lang bezig. Ik had u intelligenter ingeschat. Jammer dat u zich zo laat gaan.

     2. fockingworst

      @heinz u beweert dat het niet klopt, kom dan ook direct met bewijslast of houd uw mond.

     3. Spaanse kok

      Verdikkeme, moet ik alweer een Ttje naar boven gooien.

     4. Heinz

      Volkskrant 11 okt. 2011

      De PvdA was zeer kritisch vanwege de verdringing van Nederlandse werknemers en de druk op de lonen. Daarom eiste de PvdA dat gastarbeiders maar twee jaar mochten blijven. Dat werd toegezegd, maar de VVD en de werkgevers bedachten allerlei trucs om dat te omzeilen. Sterker, de liberalen en christendemocraten gaven Turken en Marokkanen het recht hun gezin mee te nemen, waardoor de aandrang om terug te keren stukken kleiner werd.

      Door deze rechtse maatregelen nam het aantal Turken en Marokkanen in Nederland in hoog tempo toe. In 1960 waren er drie Marokkanen en 22 Turken met een werkvergunning in Nederland. In 1973 waren er al tienduizenden. Het kabinet- Den Uyl sloot de grenzen voor nieuwe gastarbeiders. Wie al deze feiten op een rij zet, ziet duidelijk wie er verantwoordelijk waren voor de komst van tienduizenden immigranten. Dezelfde politieke partijen als nu ons land regeren. Die voerden gedwee de agenda van de werkgevers uit. Niet de linkse, maar de rechtse elites. De ‘massa-immigratie’ kwam van rechts.

    2. Spaanse kok

     Correct Heinz.
     De juiste gegevens zijn:
     VVD was voor gastarbeiders.
     CDA voor gezinshereniging.
     PvdA voor gelijke behandeling
     .
     Maar HJ liegt wel vaker.

    3. HendrikJan

     Den Uyl was in 1965 de hoogste in rang, als Minister van EZ.
     Aangaande de werving van GASTARBEIDERS.
     Kabinet Cals , KVP , PvdA , ARP.

     Groetjes.

    4. HendrikJan

     @Heinz

     Rutte dat is een leugenaar, lees mijn stukje aan Bes Tolen nog eens goed.
     1965 Joop den Uyl Minister van EZ.
     ALS aanvulling.

     Kabinet Cals: PvdA, ARP en KVP.
     Dus voortaan goed lezen en geen dingen verzinnen die er niet staan.
     Groetjes en weet je, ik heb die tijd via de Raad van Arbeid meegemaakt.

   2. Rien Noppen

    Dit is inderdaad een platte leugen.

    1. fockingworst

     @riennoppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
     14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
     Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
     Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

     1. Spaanse kok

      Nedjes Worstje.
      4 regels sonder fauten.
      Gaad sdeets beter.

     2. fockingworst

      @spaansetrol wat een kansloos leven heb je toch..
      14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
      Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
      Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

 12. Gekko

  Dit is weer een staaltje fakenews. Leugens, ditmaal van VNO-NCW, de werkgeversclub, die nauw gelieerd is aan de VVD van aartsleugenaar Mark Rutte.

 13. HendrikJan

  Allemaal Bilderberg gelul.

  Kijk maar eens goed in de UWV bakken en die van de bijstandsontvangers.

  Maar waarom de moeilijke oplossing kiezen en de beschikbare personen aan het werk durven zetten.

  Zij kiezen de makkelijke oplossing en zetten de grenzen verder open.

  1. Spaanse kok

   Exact HJ.
   Al die werkloze ex-bankmedewerkers, die overbodig zijn geworden omdat we alles zelf via internet regelen, moeten maar in het ziekenhuis gaan werken en u injecteren met hopelijk de goede medicijnen.

   1. sjun

    Joh, alsof oen grenzen voor de daardoor binnenkomende lieden met daarbij meekomende cumulerende kosten dat gaan oplossen…

    1. HendrikJan

     @sjun laat hem of haar lullen.

    2. Rien Noppen

     Oengrenzen gaan dat inderdaad niet oplossen.

 14. C.A.Barstow

  Die werkgevers zijn een stelletje vervloekte huichelaars, er zitten duizenden 50,55 en 60+’sers thuis die maar wat graag aan het werk willen, waarom neem je die niet in dienst?
  zal ik het antwoord maar geven, volgens jullie zijn die te duur, en het zogenaamde gezondheidsrisico is te groot, verdomde smeerlappen, het enige waar het werkgevers om te doen is is geld, zoveel mogelijk arbeid voor zo weinig mogelijk salaris, het liefst zouden zij zien dat er nog meer vrijwillig arbeid geleverd zou worden, of te wel moderne slavernij! dat is Nederland heden ten dage.

  Het is een smerig rot land geworden.

  1. Spaanse kok

   Quote : het enige waar het werkgevers om te doen is is geld, zoveel mogelijk arbeid voor zo weinig mogelijk salaris.
   .
   Ondernemers die geld willen verdienen, het moet niet gekker worden.
   Ik zou zeggen: Alle werkgevers het land uit!

  2. HendrikJan

   Inderdaad Barstow.

   Ik noem het altijd een keiverrot land.

   De bedrijven, zoeken de goedkoopste oplossing voor zich zelf en de werklozen aanwezig in de kaartenbakken van bv het UWV blijven voor rekening van de belastingbetaler.

  3. victus

   Ook dat. Wergevers hebben liever jonge werknemers die constant eisen stellen en vaak na een korte periode langdurig thuis zitten met een burn out. In de vervoersbranche zijn ook veel werkgevers met een jaren “50 tunnelvisie. Verwachten dat je het heel normaal vindt om weken van 70 uur te draaien voor gemiddeld 15-1700 netto en 24/7 paraat staat.

   1. fockingworst

    @victus wat hier zegt kan niet 1500 tot 1700 voor 70 uur.
    Dat is ver beneden minimum.
    De meeste chauffeurs starten vanaf ongeveer ( rijbewijs c) 1600 voor 40 uurtjes.

   2. marco1

    Nee Victus dat zouden vervoersbedrijven wel willen maar is helaas niet mogelijk.

 15. victus

  Er kan altijd met wat aangepaste wetgeving een beroep worden gedaan op de immense hoeveelheid bijstandtrekkers die elke vorm van werk verafschuwen. Door het slappe knieenbeleid worden deze beroepswerkelozen vaak ontzien en bevoordeeld. Kijk maar naar onze hoofdstad. Sprekend voorbeeld.

 16. Riche

  Tja. Het bedrijfsleven heeft mensen nodig die voor een fooi komen werken. Fatsoenlijk betalen zit er niet in. En wat gebeurt er wat al eerder is gebeurd? Uiteindelijk verdwijnt een groot deel van die “broodnodige” arbeidsmigranten voor het leven in een uitkering en worden de kosten daarvan afgewenteld op de samenleving. M.a.w. het bedrijfleven wordt rijker en de samenleving armer door arbeidsmigratie. Maar inderdaad zijn er nog voldoende mensen in Nederland die aan de kant staan. Zoals gezegd zorg eens dat werken loont en handophouden niet.

  1. Spaanse kok

   Precies, steun het Nederlandse bedrijfleven.
   Geen Aldi of Liddl maar Albert Hein.
   Geen Action maar Blokker.
   Geen Ryanair maar KLM.
   Geen Aliexpress maar Coolblue.
   Geen Toyota maar een DAF of Donkervoort.
   Enz, enz.
   Steun het Nederlandse product.

   1. marco1

    Goh van de bedrijven die u noemt en waar ik gebruik van maak zijn het precies de Nederlandse. Ik voel me een goede Nederlander.

    1. Spaanse kok

     @Marco, heeft u een DAF of een Donkervoort?
     De eerste heb ik ooit gereden, voor de laatste houd ik mij aanbevolen.

     1. marco1

      DAF

 17. Diederik van Walsum

  Begrijp me goed, ik baal van die dronken Polen en teringzooi op straat iedere avond als mijn vrouw en ik onze honden uitlaten, maar er valt mij ook op dat de universiteiten BOMVOL zitten met jonge mensen die allerminst van plan zijn ooit het soort werk te gaan verrichten wat die Polen WEL doen….want stel je voor…vuile handen en een modaal salaris…ja kom nou.

  En dit is niet van de laatste 3 jaren maar is al langer aan de gang.

  Ik wil het niet eens hebben het over die eeuwige studenten die voorlopig een jaar of twintig niets gaan bijdragen aan onze maatschappij.

 18. sjun

  Toch opmerkelijk dat er ibijvoorbeeld n Amsterdam-West en Zuid-Oost geen kandidaten te vinden zouden zijn?

 19. Lay down your souls to the gods rock and roll

  De geschiedenis herhaalt zich, back to de sixties, toen wilden de Nederlanders geen smerig werk doen. Toen werden gastarbeiders aangetrokken door de regering ondanks hevige protesten van rechts. De jaren daarna is het door toedoen van de PVDA finaal uit de klauwen gelopen. Het leek dat we toen al open grenzen hadden want ze kwamen met velen tegelijk. Kritiek op de linkse idealen werd niet getolereerd. Hans janmaat had (terecht) schijt aan die o zo geroemde linkse heilige huisjes en riep in de jaren 80 dat Nederland vol was en dat was natuurlijk ook zo en nu helemaal. En met dat verderfelijke Marrakesh pact werkt het natuurlijk helemaal als een magneet. Door de jaren heen is het beeld wel veranderd omdat Nederlanders later wel schoonmaak werkzaamheden is gaan doen. Vader Abraham had destijds nog wel een carnavalshit kunnen maken met de titel : “Den Uyl is met de gastarbeiders, met de gastarbeiders is Den Uyl, Koek koek koek koek, ja Joop is naar u op zoek”. Met betrekking op de crisis in de schoonmaak branche, dit terzijde. Maar dan zie je nu maar weer, het begint met iets onschuldigs -gastarbeiders- en kijk wat het anno 2019 erbij is gekomen naast gastarbeiders cq arbeidsmigranten : vluchtelingen, gelukszoekers en type’s met ‘andere’ bedoelingen.

  1. Spaanse kok

   Toen werden gastarbeiders aangetrokken door de regering ondanks hevige protesten van rechts.
   .
   Hier wordt even alles bij elkaar gelogen.
   VVD was voor gastarbeiders.
   CDA voor gezinshereniging.
   PvdA voor gelijke behandeling

 20. Heras

  Waarom in vredesnaam niet de statushouders aan het werk zetten. Zo krijgen ze ook een doel in hun leven. De mensen die niet willen werken zijn ook niet gemotiveerd om de economie op te bouwen. Je kunt beter stellen dat de overheid te lui is om luie mensen op te sporen.

  1. Rien Noppen

   Statushouders willen dolgraag aan het werk. helaas krijgen ze op de arbeidsmarkt niet altijd voldoende kansen.

   1. fockingworst

    @riennoppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
    14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
    Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
    Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

 21. lIN-T

  Propaganda praatjes van belanghebbenden. Uitbuiters die weinig willen betalen en snel hun zakken willen vullen.

 22. Spaanse kok

  Lijkt wel of DDS bevolkt wordt met door het bedrijfsleven uitgekotste, linkse beroepsjankers .
  Dacht dat dit een rechts blog was, helaas, Joop.nl heeft er een stevige concurrent bij.

  1. DennisEijs

   Een motivatie waarom zou wel op prijs gesteld worden.

  2. marco1

   Ja het ligt voor werkgevers die gebruik maken van lage loonlanden helaas iets genuanceerder. Tuurlijk wil elke werkgever zoeen hoog mogelijke winst en de grootste kosten post is arbeidsloon alleen is het voor veel bedrijven pure noodzaak om te werken met lage loon arbeiders. Enerzijds omdat het product anders gewoon te duur is om te verkopen en anderzijds omdat er gewoon geen mensen zijn die het werk willen doen. Het is niet altijd een keuze maar vaak noodzaak.

   1. Spaanse kok

    Inderdaad, de prijs welke de consument wenst te betalen bepaalt het voorgaande traject.

    1. fockingworst

     @spaansetrol wat een kansloos leven heb je toch..
     14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
     Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
     Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

     1. Spaanse kok

      Interessante invalshoeken van u, Worstje.

 23. DennisEijs

  Ze bedoelen dus, zwaar onderbetaalbare onwetende uitbuitbare arbeiders. En gingen we niet juist automatiseren/robotiseren? Waardoor er dus minder arbeidskrachten nodig zouden zijn? Dus al die ‘vluchtelingen’ waren dus toch minder ‘opgeleid’ dan ze gedacht hadden. Of zijn ze niet geschikt, voor dit werk, omdat ze te hoog geschoold zijn?

 24. Tante Sidonia

  Fake news!
  Nep-nieuws!
  Zo, en de NOS meldt dit? ( NOS onderdeel van de “alles verwoestende correctheid”)
  Een van de onderdelen om Nederland nog meer van de landkaart te laten verdwijnen?
  Welk Links-en knuffelend Ministerie heeft dit plan bedacht?
  Waarom zitten hier, o.a., 85% werkloze Syriers? Terwijl Syrie, inmiddels, bevrijd is?
  En wat te denken van Somaliers, Eritre-ers, die voor 100% weigeren te werken?
  De extreme hoge werkloosheid bij Marokkanen?
  En de verwachtte 300.000 z.g.n. “immigranten” via pact-Marrakesh?
  Enzovoort, enzovoort,.
  Wie is er nu gek geworden in dit land?
  Of is de “Zonnekoningen/innen” ziekte van Brussel toch erger dan gedacht?

  1. marco1

   Ja

  2. Spaanse kok

   Och tante toch

   1. Tante Sidonia

    Cocinero español

    Por lo general, tienes que mantener tus comentarios sin valor para ti mismo!

  3. Toverkol

   Je hebt gelijk tante…………..

 25. Troelstra

  Het heet toch arbeidsMARKT? Kunnen die bazen niet gewoon beter betalen?

  1. Spaanse kok

   Op de markt wordt gekeken wie het meeste biedt voor de laagste prijs.
   Of kijkt u op de markt welke kraam de best betaalde medewerkers heeft ?

 26. Florissa

  Scholen waar kinderen door konden leren voor werk in de bouw moesten zo nodig weg ,nu leren de meesten voor een baan achter het bureau ,liefst als ambtenaar ,en daar zit geen mens op te wachten .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.