Lui Nederland heeft 50.000 arbeidsmigranten per jaar nodig, 'anders loopt het vast'

Geen categoriefeb 24 2019, 18:00
Kennelijk wordt Nederland steeds afhankelijker van buitenlandse werknemers. Nederlanders zouden dergelijke banen niet kunnen of willen oppikken. Sterker nog, Nederland gaat actief de concurrentie aan met Denemarken en Duitsland om meer arbeidsmigranten aan te trekken! Dat meldt de NOS.
Ideeën over verdringing op de arbeidsmarkt zijn volgens het CBS achterhaald. Dat zou betekenen dat er niet wordt geconcurreerd tussen Nederlanders en Polen om bepaald werk. Dat lijkt mij je reinste onzin, want zo slecht of smerig werk is het allemaal niet. Het gaat hier namelijk vooral om logistiek en productiewerk.
Het heeft er meer mee te maken dat een aanzienlijk deel van de Nederlanders 'ziek' thuis zit en bij hervatting van het werk direct wordt gekort op de uitkering. Dan is het namelijk niet zo gek dat er geen verdringing plaatsvindt en het 'alle hens aan dek is' volgens Jan van Mourik van het VNO-NCW.
In dit tempo zal het niet lang meer duren voor Nederland hopeloos achter raakt op landen als Denemarken en Duitsland. De accommodaties worden beter, de lonen in Polen, Denemarken en Duitsland stijgen ook en het duurt daardoor niet lang meer voor men naar andere arbeidskrachten op zoek gaat omdat dan zelfs Polen 'te duur' worden. Allemaal omdat de Nederlander 'te lui' zou zijn. Onzin natuurlijk, want in Eindhoven (wat ze nota bene zelf aanhalen in het artikel) vragen ze juist hoogopgeleid personeel, maar die halen ze uit landen als India.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten