Onthutsend! Eerste Kamer huist schaduwsenatoren, die andere belangen dienen!

d66-kamerfractie
Foto: De Eerste Kamer-fractie van D66, bij de beëdiging in 2015. Bron: Joris Backer / D66.

Het Financieel Dagblad kopt vandaag met onthutsend nieuws, de Eerste Kamer wordt namelijk bevolkt door senatoren die ‘te koop zijn’ of tenminste daar heeft het alle schijn van! Ondertussen kennen we het lijstje van schaduwsenatoren wel, dat zijn lieden die vanwege hun invloedrijke positie in de samenleving hun positie gebruiken om de belangen van hun netwerk te dienen. 

Dat is natuurlijk reden om opmerkingen te maken over hun positie, want het kan niet zo zijn dat schaduwsenatoren ermee weg komen andere belangen dan het Nederlandse te dienen. Volgens een onderzoek van Follow the Money hebben senatoren gemiddeld zo’n 5 of 6 nevenfuncties naast hun werk als senator. Dat is logisch want de senaat is geen Tweede Kamer. Er wordt wel vergaderd, maar de werkdruk is wezenlijk lichter. Dus wordt verwacht dat senatoren behalve het werk in Den Haag ook met de ‘voeten in de klei’ staan.

Maar hierdoor komen ze soms in situaties terecht waardoor ze de randjes van integriteit opzoeken. Dat de senaat zo bezig is met integriteitskwesties behoeft geen verbazing. Toen afgelopen december ineens Jan Kleijssen van GRECO aanschoof bij de Rondetafelgesprekken Integriteitzag je de Eerste Kamerleden wel even schrikken! GRECO is een Europees anti-corruptie organisatie en dat de beste man ineens aanschoof om een verhaal te doen tijdens een rondetafelgesprek over integriteit heeft een aantal schaduwsenatoren ongetwijfeld bevreesd.

Laten we het hopen, want het lijstje met schaduwsenatoren wordt steeds langer. Ze kennen we Anne-Wil Duthler (VVDuh) die eerst betaald kreeg om advies te geven over een wet en daar vervolgens mee instemde. Ria Oomen (CDA) bepleitte pensioenstelselwijzigingen die in lijn waren met de belangen van het pensioenfonds waar ze werkt. En Paul Schnabel (D66) pleitte als toezichthouder musea voor meer subsidies voor musea. Haha, wat een vent die Paul Schnabel. Doet mij denken aan archeoloog Sandra Beckerman (SP) die in de Tweede Kamer ook altijd meer aandacht vraagt voor archeologie, maar dat terzijde.

Ten slotte hebben we nog Anne Flierman (CDA) die in de energiesector werkt en daar ook wel iets van vond in de Senaat. Bedrijven zijn overigens maar al te blij om een ex-politicus in dienst te nemen. Uit onderzoek van het Financieel Dagblad blijkt dat bedrijven die ex-politici in dienst nemen het extra goed doen op de beurs en ook meer winst maken. Maar het kan natuurlijk ook omgekeerd zijn: politici hebben gewoon een goed neusje voor het vinden van potjes met geld.

 

 

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

62 reacties

 1.   

  Zorgwekkend inderdaad maar kapitalisme in de huidige vorm is nu eenmaal gevoelig voor inmenging van bedrijfsleven in politiek. Wil je dat niet dan zul je voor bestuur van onderaf moeten gaan.

  Wat veel zorgwekkender is is dat wilders omgekocht is.

  1.   

   Heb je nog een bewijsje over je inpertinente antwoord. Ga werken, luie sodemieter, van zeven uur in de morgen tot twaalf uur en niet enkel en alleen op deze site groteske commentaren neerplempen, die niets inhoudelijks hebben.

   1.   

    Ach Zozo, de Amerikaan en voorzitter van het Freedom Center David Horowitz heeft een paar keer de reis- en verblijfkosten van Wilders betaald als hij een toespraak in Amerika hield.

    Dat noemt die sneue Aytas -eminent econoom!:-) – omgekocht. Ze weet niet beter.

    1.   

     Het gaat echt niet om verblijfskosten. Meneer heeft Wilders alleen in 2015 al 108.000 dollar gegeven. Het is terug te vinden in openbaarheid bestuur.

     1.   

      Dat bedrag klopt, maar dat geld is meteen opgegaan aan de advocaatkosten voor het door de maffiose overheid aangestuurde Openbaar Ministerie dat meende Wilders te moeten vervolgen wegens de ‘minder, minder’ uitlating.

      Overigens worden bijna alle politici en partijen ‘omgekocht’ met partijdonaties en door lobbyisten die het grootkapitaal vertegenwoordigen.

     2.   

      Ik kan geen andere partij vinden die op deze manier gefinancierd worden. Vergeet niet dat horowitz de twijfelachtige eer heeft om andersdenkenden digitaal te intimideren. Hij stuurt groepen aan die zich specialiseren in het stalken van anders denkenden om een openbaar leven voor die mensen onmogelijk te maken, hij zet zijn volgelingen aan dezelfde tactiek als afa te gebruiken als er sprekers ergens spreken wiens mening hem niet aanstaat.

      Ik vind dat ernstig en democratie ondermijnd.

     3.   

      Dat is slechts jouw persoonlijke mening Aytas. En die doet niet zoveel ter zake.

      Ik ken wel zo’n door jou geschetst figuur aan de andere kant van het politieke spectrum die een veel verderfelijker invloed heeft en wiens tentakels de hele wereld omspannen: Soros.

     4.   

      “Meneer heeft Wilders alleen in 2015 al 108.000 dollar gegeven”

      Ik hoor je niet over het financieren van terroristische organisaties als IS

   2.   

    Zozo die trollen worden door DDS beschermd of worden ervoor betaald,anders plemp je zulke reactie niet neer,hebben het verstand van een mossel.

   3.   

    Openbare gegevens die Wilders zoveel mogelijk probeerd te geven zoals de wet hem voorschrijft. Hij doet er alles aan zijn financiën zo duister mogelijk te houden. Zoek maar is heel gemakkelijk terug te vinden.

    1.   

     Het gaat zelfs nog verder. Horowitz heeft zelf verklaard dat een aantal donaties veel hoger zijn dan Wilders aangeeft.

     Zeer zorgwekkend zo’n landverrader in ons parlement.

     1.   

      Aytas:
      En toch stem ik op Wilders of baudet!
      Horowitz moet nog méér geld doneren,zwart natuurlijk!

     2.   

      Bron graag van Horowitz’ uitlating.

   4.   

    @ZoZo schenk er geen aandacht aan, dat gedrog is niet te helpen, gewoon straal negeren daar hebben ze een hekel aan .Het plantje geen water geven dan gaat het vanzelf dood .

    1.   

     Het is zelfs het beste om er niets van te lezen, goed voor je hart.

  2.   

   Brinkman CDA zit in de 1e kamer voor bouwend Nederland . Het wordt tijd dat wij rechtstreeks de 1e kamer kiezen en niet zoals het nu gaat dat de vrinden elkaar een senaats zetel gunnen . Nog mooier zou zijn als ze heel die senaat opdoeken .

  3.   

   Het zijn juist achterlijke typetjes als Aytas die bv in de eerste kamer huizen, uiteraard draaikont Aytas het in amper 4 zinnen zo dat Wilders het probleem is.

   Aytas bedoelingen hier zijn duidelijk, maar ik zal ze nog even neer zetten hier..

   Aytas laat met name zijn zieke geest hier de vrije loop, als een buikloop.

   Het is ons alle duidelijk waar Aytas voor staat, Aytas heeft een pesthekel aan mijn Nederland, Aytas is een vies smuigertje die zichzelf hoogverheven en superieur vindt ten opzichte van het Nederlandse volk.

   Aytas is een zéér warme pleitbezorger van de islam, Aytas aanbidt het en vindt het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is.
   Aytas is het zuurdesem, Aytas schoffeert Nederland door te lasteren en leugens te verkondigen.
   Aytas laat hier precies zien wie Aytas werkelijk is, Aytas is een zielig figuur, verschrikkelijk onzeker en haat werkelijk alles dat met Nederland te maken heeft, Aytas valt ook onder het kopje: antisemitisch, racistisch, landverrader, fascistisch en islamverheerlijker.
   Buiten dat, is Aytas ook een zuigertje die structureel irriteert en in alles tegendraads reageert.
   Aytas is adergebroed en het wordt tijd dat Aytasje opflikkert..

   1.   

    “Aytas is adergebroed en het wordt tijd dat Aytasje opflikkert…”

    Aytas gaat niet weg want jij reageert erop. Negeren is de enige optie, en ook dat helpt verder niet zoveel want er zijn genoeg figuren die er, tegen beter weten in, nog steeds wel op reageren, en zo blijft de cirkel rond en kunnen dat soort gasten eindeloos zuigen, klieren, etteren en trollen.

    T’is maar dat je het weet, maar dat wist je al.

   2.   

    Siemien
    Bij bepaalde personen heeft wilders het altijd gedaan . Neem van mij aan dat zijn de grootste idioten . En in mijn ogen totaal geen verstand van zaken en eea niet fatsoenlijk kunnen beredeneren .

 2.   

  Pim wilde de eerste kamer al afschaffen. Overbodig. Dat heeft hem o.a. het leven gekost, want dat kwam de uitdijende, graaiende elite helemaal niet uit.
  Stel je veur zeg, wat moet je de hele dag doen zonder privechauffeur die je van de ene receptie naar de andere brengt en die je midden in de nacht nog uit een bordeel haalt om je weer keurig thuis te brengen.

  1.   

   Had Pim ook niet een particuliere chauffeur die hem met zijn hondjes in een Daimler V8 rondreed?
   Beetje ongelukkige opmerking van u.

   1.   

    Pim betaalde zijn chauffeur en Daimler zelf.

    1.   

     +++++

    2.   

     Helemaal juist. ++++

    3.   

     ++++++

   2.   

    Appels met peren. Dom

   3.   

    Pim was trouwens met belangrijker zaken bezig, maar dat is jou tijdens het aardappels schillen zeker ontgaan.

 3.   

  Belangenverstrengeling constateren en aantonen ofdat het daadwerkelijk plaatsvindt is moeilijk!
  De integriteit van mensen in de regering vaststellen of signaliseren is iets dat wij “het stemvee” niet kan,wij zijn afhankelijk van de instrumenten en alertheid van betrouwbare politici! Dat is meteen de moeilijkheid,wie zijn dat?
  Dat is een afweging die elke kiezer voor zichzelf moet maken,en voorlopig is mijn afweging uitgekomen bij de PVV of FVD!

  1.   

   Kijk maar eens bij Cafe Weltschmerz onder de titel ‘Hoe corrupt is Nederland en wat doen we er aan? Willeke Slingerland en Syp Wynia’

   Voor de beïnvloeding van Nederlandse politici door bedrijven en belangen is zelfs op Europese schaal een uitzondering gemaakt, m.a.w. deze vorm van corruptie wordt gedoogd

   1.   

    RPML. Zullen we eerst maar eens beginnen met de monarchie afschaffen. De bron van het nepotisme.

    1.   

     Ach, ons Koningshuis heeft vooral een ceremoniële functie en is in die zin niet zo gevaarlijk denk ik. Dat de familie van Oranje hier en daar wat belangen heeft ontgaat me niet, maar of deze belangen verschillen van de eerste de beste grootindustrieel denk ik nou ook weer niet

     1.   

      RPML. Je bent een verstandig mens, maar onderschat niet de macht van een van de rijkste vrouwen van de wereld.
      Ik weet dat je al snel weggezet wordt als complotdenker, maar geld is machtiger dan je denkt.

     2.   

      Mwa, hoogstens bij de AIVD hebben ze wel wat in de pap te brokkelen getuige de worsteling van ene Edwin de Roy, maar verder kunnen ze hun kapitaal alleen aanwenden om er meer kapitaal van te maken, echt invloed zullen ze niet hebben. Prins B. was een sluwe handelsman die een paar keer zijn hand overspeelde, Koning W is geen al te snugger type, die hebben ze met flink wat bijlessen door zijn Leidse periode weten te slepen, zijn broers zijn een stuk slimmer evenals zijn vrouw, wellicht zo slim dat ze tot op heden nog op niets onoorbaars zijn betrapt.

     3.   

      W.A. slaat geen deuk in een pakje boter, vandaar hebben ze daar ook de slimme dochter van een oude vrind van Bernard tegenaan geplakt. Gebeurt wel vaker in dat soort kringen.
      Maar zijn moeder is nog steeds de baas. Helaas is dat niet te bewijzen, omdat allerlei financiele belangen zijn ondergebracht in niet te traceren stichtingen etc.
      Zij zit echt niet op woensdagmiddagen poppetjes te boetseren met haar kleinkinderen op Drakenstein.
      Nogmaals, ik denk dat zij en haar vazallen veel meer invloed hebben in de politiek en het bedrijfsleven dan we weten, maar dat blijft gissen en wie controleert wie.
      Ik was zojuist begonnen met het luisteren naar Syp’s interview met Willeke Slingerland. Interessant, bedankt voor de tip.

     4.   

      Verontrustend interview. Nederland is corrupter dan bijvoorbeeld Spanje. Het niveau van corruptie is in Nederland veel hoger, veel doortrapter en ongrijpbaarder. In de zuidelijke Europese landen wordt in onwetendheid heel wat af gerommeld, wat natuurlijk ook niet kan . Natuurlijk is dat corruptie, maar in Nederland is het vele malen erger. Nederland is zo verrot als een mispel. Als gewone burger van Nederland kun je daar niets aan doen . Stemmen heeft geen enkele zin, een revolutie ontketenen zit er ook niet in. Ik geef me over, zorg zo goed mogelijk voor mezelf en voor mijn familie . Gewoon een beetje uit de wind blijven of heb jij een beter plan.

     5.   

      Mijn toekomst:

      a hypotheekloos
      b energie-onafhankelijk
      c kinderen een voor zover mogelijk levensbestendig vak laten studeren

      ad a. Nog 4 jaar… ik heb de verleiding kunnen weerstaan in een te duur huis te gaan wonen met een hypotheek tot aan de lippen. In Vinex-wijken wonen de toekomstige slachtoffers zodra de boel instort

      ad b. Helaas nog technisch niet mogelijk, maar de eerste mogelijkheid zal ik zeker met 2 handen aangrijpen

      ad c. Mijn pensioenvoorziening aangezien ik ervan uitga dat ofwel Den Haag ofwel de EU mijn pensioen zal opvreten. Studie die ook in crisistijd ‘gewild’ is zoals arts of specialist. Gelukkig zijn ze goed op weg omdat ze gezegend zijn met de brains van hun moeder ;-)

      Alle stoere uitspraken ten spijt zal ik niet snel emigreren zolang mijn kinderen hier leven, ik zou ook niet weten waarheen overigens. Dat is ook de reden waarom ik mij nu ook actief en vooral achter de schermen verzet tegen de idioterie van Den Haag; dit is de eerste keer dat ik echt voorzie dat het fout gaat, daarvoor had ik nog wel de instelling ‘na mij de zondvloed’

      En voor de rest gewoon genieten en het maximale eruit halen met vrienden en familie

     6.   

      RPML, ik kan je de Eifel in Duitsland adviseren. Voor iets meer dan een ton heb je hier een vrijstaand (land)huis met grond, waarvoor je in Nederland miljonair moet zijn.

      Het leven is hier (zo’n 20%) goedkoper, de mensen zijn aardiger en de natuur is overweldigend mooi. De afstand tot Amsterdam is evenwel slechts 3,5 uur rijden. Jouw kinderen kunnen om vrijdag 6 uur ‘s avonds nog besluiten om naar je toe te rijden voor een weekend, en zitten om half tien dan aan hun wijntje.

      Bovendien ben je gelijk energie-onafhankelijk: ik heb zonnecellen op het dak en de houtleverancier (brandhout) woont om de hoek en haalt zijn hout uit de directe omgeving.

      Wie weg wil uit de zompige modderpoel Nederland, moet serieus denken over de Eifel. Van harte aanbevolen.

     7.   

      @blikopener De Eiffel (je kon wel gedachten lezen ;-) ) is inderdaad een optie die ik op termijn nog overweeg omdat de afstanden overbrugbaar zijn. Ik spreek vloeiend Duits, mijn vrouw ook en de kinderen zijn al 2-talig opgevoed. Vriend van mij is net vanuit Frankrijk (niet te harden voor een NL’er..) verhuisd naar de Pfalz, net ietsje verder…

     8.   

      Zoek een mooi plekje op in Spanje. Je leeft er de helft goedkoper en lekker in het zonnetje. De kinderen komen graag op vakantie en voor jou een keertje heen en weer vliegen voor een verjaardag of zo, een paar daagjes. Je vliegt voor een paar centen en met 5 uur ben je van deur tot deur. Het geld wat je per jaar overhoudt verdeel je met kerst onder de kinderen. Iedereen blij. RPML , ik gun je een prettig leven , maar dat ga je in Nederland niet krijgen.

 4.   

  Je verwacht het niet.

 5.   

  De titel van dit bericht is taalkundig niet juist.

  1.   

   So what

  2.   

   “De stand van dit gebit is tandkundig niet juist”, zei de afasist.

 6.   

  Als we leden van de Eerste Kamer willen verbieden nevenfuncties te bekleden zullen we het honorarium fors moeten opschroeven.

  1.   

   Excellente verklaring van de eminente wetenschapper professorandus Rien Noppen!

   1.   

    Voor deze boerenlogica hoef je geen universitaire opleiding met vrucht te hebben afgerond, Blikopener.

    1.   

     “Als we leden van de Eerste Kamer willen verbieden nevenfuncties te bekleden zullen we het honorarium fors moeten opschroeven”

     Helemaal niet, waarom? het zou een eer moeten zijn om deze baan te vervullen..

     1.   

      @Johnno: Reageren is kansloos, en je weet het.

     2.   

      Corruptie, nepotisme, netwerken? In de politiek heet liegen geen liegen.

 7.   

  DDS. ALTIJD BOVENOP HET HAAGSE NIEUWS.

  Daarbij een foto die al tijden geen nieuws meer is, met die figuur van het appartement in Scheveningen.
  Mag dat eens vervangen worden.
  Danku, ik kan dat gezicht niet meer aanzien.

  1.   

   Dat was toch Alexander Pechtold, van dat appartement? Die staat die op de foto. Wel staat Thom de Graaf erop, en Alexander Rinnooy Kan en Paul Schnabbel. Ook grote D’66-boefjes.

   1.   

    …niet op de foto…

 8.   

  “want het kan niet zo zijn dat schaduwsenatoren ermee weg komen andere belangen dan het Nederlandse te dienen.”

  Daar hebben we weer zo’n taalkundig pareltje.

  1.   

   Rien Noppen:
   “want het kan niet zo zijn dat schaduwsenatoren ermee weg komen andere belangen dan het Nederlandse te dienen.”
   Ik begrijp wat hij bedoelt!

   1.   

    @TD: Reacties zijn aan dat adres zijn kansloos²

 9.   

  Dit is de Balkenende / Rutte cultuur.

  Kom op, stem anti Rutte en anti EU.

  En laat die Mollen maar lullen.
  Een olifant heeft toch de langste.

 10.   

  Idd…..jammer alleen dat het altijd jouw potje met geld is dat ze altijd weer vinden.

  Word wakker…..nerm de RED PIL…

  Illuminatie, Bilderberg groep, Cabal, Vrijmetselaars, Deep State, EU…..

  Zoek zoek zoek……..!

  1.   

   Nuts is dit positief of negatief bedoelt.?
   Heb jij nog een potje met geld dan.?

 11.   

  Het is bestuurlijk gezien in Nederland, in deze nieuwe eeuw een grote k.tzooi.

  Leugens en bedrog vieren hoogtij.

  De omvolking is bijna voltooid dus nog ff doorbijten en dan praten we Arabisch.

 12.   

  Teunis, Teunis, alleen omdat je een nevenfunctie hebt zegt weinig. Wat het wel zegt, dat je mee kan praten over bewuste onderwerpen, bijvoorbeeld energie, omdat je weet hoe de vork in de steel zit.

  Als ik in de politiek ga zal ik me ook inzetten voor de problemen die ik in mijn wijk zie. Dus ben ik dan te koop of zit ik voor mezelf? Natuurlijk niet.

 13.   

  Alle, ja ALLE!!!!!!, 1e kamerleden hebben neven functies!
  Dus, …..domoren:
  óók de linkse “correcte alles vernietigende politici” hebben nevenfuncties!

  Aytas:
  oprotten!

 14.   

  De 1e kamer daar zitten voornamelijk bejaarden eigenbelang politici die daar hun tijd uit mogen zitten. Die senaat zou moeten worden opgeheven!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!