Schoolprotest! RTL huurde nepleerlingen in voor realityserie op school, leraren en leerlingen wisten van niets!

Een flink aantal scholieren uit Veenendaal is naar huis gestuurd na een groot protest. RTL zette nepleerlingen in op de school, die werden gefilmd voor een realityserie. Alleen de directie was op de hoogte, leraren en leerlingen wisten van niets! Via het AD.

Altijd fijn om even bevestigd te krijgen dat realityseries gebruik maken van acteurs. Dat dempt de ergernis bij dat soort figuren namelijk enigszins en herstelt je hoop voor de mensheid weer een beetje.

Honderden scholieren van het Christelijk Lyceum Veenendaal (CLV) waren echter flínk pissig! Niet zo gek ook, want die nepleerlingen/acteurs met hun uitvergrootte problemen en drama, zetten je omgeving natuurlijk in een kwaad daglicht. Daar komt nog bij dat iedereen gewoon is voorgelogen door de schooldirectie, niet zo christelijk hè?

Wegens veiligheidsredenen stuurde de schooldirectie iedereen naar huis. Dat kalmeerde de boel een beetje en bood ruimte voor enige dialoog tussen de diverse betrokken partijen.

Minister Arie Slob van Onderwijs weet totaal niet wat hij met de situatie aan moet en trapt de ene na de andere open deur in. Zo vult hij alvast het volgende in:

“Je gelooft je ogen niet. Als dit waar is, is het niet acceptabel.”

Even twijfelde ik nog of ik m’n ogen in eerste instantie wél gewoon geloofde en of nepleerlingen inzetten voor realityseries wél acceptabel was, maar inmiddels weet ik beter. Toen zat ik natuurlijk nog met de vraag of het nou wel of niet verantwoord was om leerlingen en leraren niet op de hoogte te stellen, maar Slob wist mij met deze zin direct te overtuigen:

“Dat moet je niet doen volgens mij.”

RTL heeft vooral spijt van het feit dat hun doortrapte wijze van programma maken zo in de openbaarheid is gekomen en zegt:

,,Het doel van ons programma was om een beeld te schetsen van een middelbare school anno 2019. Daarbij wilden we ook de problematiek laten zien waar leraren en leerlingen tegenwoordig tegenaan lopen. We hebben vijf mensen uitgekozen die zelf te maken hebben gehad met persoonlijke problemen tijdens hun middelbare schooltijd.”

“Want de wisselwerking is anders wanneer leerlingen weten dat ze niet met ‘echte’ leerlingen te maken hebben. Het was een risico, ook omdat je met mensen te maken hebt die ietsje ouder zijn. We vinden het wel jammer, maar zo gaat het soms.”

Nee RTL, ‘problematiek van leerlingen laten zien’ en ingehuurde mensen die door jullie gestuurde problematiek laten zien, is nogal een verschil. Had dan gekozen voor een format waar je daadwerkelijke scholieren met interessante problematiek kon volgen zodat er weer eens iets échts op televisie verschijnt. Dat is natuurlijk een te groot risico, want dan is het al snel te saai, te erg, zonder happy end en te menselijk.

Schaamteloos dit. Die scholieren maakten gewoon een goed punt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Spaanse kok

  Naar het schijnt, er wordt gefluisterd, men zegt dat er ook mensen betaald worden door (geblokkeerd door spamfilter) om op DDS te reageren.

 2. Baron von Munchhausen

  Oei,……. nu ben ik door de mand gevallen!

 3. TD

  Nepleerlingen,nep jeugdmanifestatie Den haag,nep democratie, in Nederland is inmiddels alles nep!

  1. Spaanse kok

   Ik had dat idee al bij u.

 4. HEM

  Deze toneelspelers werden gewoon betaald, dat spul op het Malieveld kreeg als vergoeding een dagje vrij van school. En geen onderwijsinspecteur die er tegen optreedt.
  Het wordt tijd voor een grote schoonmaak op de scholen. Het linkse tuig verziekt onze jeugd meer, dan dat CO2 ooit zal doen.

  1. Satty

   ‘Het linkse tuig verziekt onze jeugd meer, dan dat CO2 ooit zal doen.’

   Dit was natuurlijk ingegeven door het linkse kapitalisme waar het niet uitmaakt hoe je winst maakt als je maar winst maakt. Jouw rechtse bijdrage aan de maatschappij zal van onschatbare waarde zijn en niet bijdragen aan de polarisatie. Mensen die dit soort onzin verkopen, links of rechts zijn het werkelijk probleem.

   1. TD

    Satty:
    “waar het niet uitmaakt hoe je winst maakt ”
    Je zit alweer te linken naar AFRIKA,houdt toch eens op,please!
    Daar wordt iedereen misselijk van!

    1. Satty

     Ik hou niet van een dictatuur en zie vrijheid van meningsuiting als een belangrijk goed. Nee de link is in dit geval naar de arbeiders. Die zijn de klos bij het principe dat aan hoe winst gemaakt wordt geen morele grens zit. Als voorbeeld daarvan verwijs ik je graag naar Afrika. Ik zou het dramatisch vinden als de Nederlandse arbeider zijn door collectieven bevochten rechten weggooid. Juist dit is een belangrijk verschil tussen Afrika en Europa. Ik zou het verschrikkelijk vinden als Nederland ook een dictatuur van het crony kapitalisme wordt, ik heb niets tegen gewoon kapitalisme.

     1. IJsbrand Koudvuur

      Satty,

      Wie weet wat de toekomst zal brengen. Wat voor levensstijlen en standaarden hebben wij over honderd jaar nog? Met, een serieus overschat probleem: Extreem Groeinde Wereldpopulatie.

      Wie weet…
      ..misschien is straks een dictatuur helemaal zo slecht nog niet.
      😉

      Uiteraard NIET met Wilders aan het roer! Daar zijn we het vast over eens…

     2. Satty

      Bedoel je over of onderschat? Is met welvaart eenvoudig op te lossen. Ik ben niet voor een dictatuur, ik hou niet van eenheidsworsten. Ik vind mensen die niet in een hokje passen de Interresante die kleur geven tussen het grauw.

   2. bejaarde

    Jij hebt je verstand ook ergens anders zitten, dabn waar het oorspronkelijk moet zitten.

    1. Satty

     Wat klopt er niet aan mijn verhaal?

  2. Spaanse kok

   Als gevolg van de door HEM voorgestelde maatregels is thans 75% van de scholen gesloten wegens tekort aan leerkrachten.
   Het resultaat van zijn grote schoonmaak is dat de kinderen 6 dagen per week vrij zijn.

  3. bejaarde

   Ik ben blij dat ik geen kinderen meer in de schoolgaande leeftijd heb. Indoctrinatie door links onderwijzend personeel ik de nagel aan de doodskist. De kinderen behoren thuis politiek gevormd te worden en daarbij wordt (wat mij betreft) gestreefd naar zelf denken en wikken en wegen. Wat nu in vak K bivakeert is niet om aan je kinderen te onderwijzen.

 5. Satty

  Het is een belachelijk gebeuren dat je om te scoren dit soort dingen doet maar ach er moet altijd zoveel mogelijk geld verdiend worden.

 6. TD

  Indien de schoolgaande jeugd in het vervolgonderwijs een keuze voorgeschoteld krijgt:
  A een dagje Evoluon in Eindhoven of De Efteling met kostenloos vervoer
  B Het milieuakkoord benadrukken op Het Malieveld alsook kostenloos
  Wat denk je dat hun keuze zou worden?

  1. Spaanse kok

   Dagje Malieveld, gevolgd door een bezoek aan die prachtige stad achter de duinen.

   1. TD

    Spaanse kok:
    Jij laat geen paard lachen maar een hele manege haha

 7. HendrikJan

  Nederland is compleet van het padje.
  Het wordt tijd voor een krachtdadig figuur.
  Verstand van politiek is geen must, dat hebben ze nu ook niet.
  Maar gewoon een, die wars van de Bilderbergclub, een koers gaat varen, waar Nederlanders echt achter gaan staan, één koers met draagvlak onder de bevolking.
  Geen meeloper van de VVD/CDA/D66/CU/GL/PvdA.
  Slechter als nu kan het nooit worden.

  1. Satty

   Denk jij dat je ooit 1 koers kunt vinden waar heel Nederland zich achter gaat scharen? Dit is niets anders dan een roep om dictatuur. Wat als jij iets doet wat de dictatuur niet bevalt?

   1. TD

    Dictatuur Wilders met Baudet als vazal? aangenaam goed idee!

    1. Satty

     Dat gaat toch niet gebeuren. Daar zijn het allebei te grote ego’s voor. Een dictatuur wensen ongelooflijk.

     1. TD

      Wat naïef van je,die hebben we toch al!
      Rutte is toch de stroman van de EU dictatuur!

  2. Spaanse kok

   Een krachtdadig figuur, welke niet onder de Bilderbergclub valt.
   Succes met uw zoektocht.

   1. HendrikJan

    Inderdaad ik ga nog regelmatig via Pim, hij zegt niet veel meer.

    Maar daar is de angst van Nederland, bij de buste van Pim.

    Welke anders denkende politicus is de volgende.

 8. victus

  Genoeg vrijwilligers bij RTL. Aan 30 plussers die zich daar gedragen als kleine verwende kindjes geen gebrek!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.