EU smijt 20 miljoen euro naar Ethiopië en Eritrea voor nieuwe weg

EU smijt 20 miljoen euro naar Ethiopië en Eritrea voor nieuwe weg

Is dat even fijn, indirect draaien we op voor de sponsoring van een heraanleg van een wegverbinding tussen Ethiopië en Eritrea! Beide landen waren zo'n 20 jaar in oorlog met elkaar. Via de Telegraaf.

EU-commissaris voor Internationale samenwerking en ontwikkeling, Neven Mimica, heeft de zware taak om belastinggeld uit te geven aan kansloze projecten zoals de heraanleg van een wegverbinding tussen Eritrea en Ethiopië. Beide landen, die elkaar het licht in de ogen niet gunden en actief met elkaar in conflict waren, krijgen dus nu een nieuwe verbinding door deze Kroaat die goed doet met andermans geld.

Daar blijft het niet bij, Mimica is naar de regio afgereisd om de toestand te bespreken. Het zou natuurlijk zonde zijn als de landen wéér met elkaar in conflict raken en ze de investering weer tenietdoen met een flinke lading bommen en granaten.

Het hele scenario is ook te belachelijk voor woorden. De EU heeft zelf diverse zaken niet op orde en talloze signalen waar die 20 miljoen beter aan is besteed dan twee landen die liever geld weg smijten aan AK's en raketwerpers dan aan infrastructuur en de interne economie. Komen ze na twintig jaar eindelijk tot een besluit om elkaar toch maar in leven te laten, duikt er zo'n jandoedel als Mimica op die wel even een weg sponsort en gaat kijken hoe de twee 'beter samen kunnen werken'.

Stel je toch eens voor dat Griekenland en Turkije weer in conflict raken om Cyprus, uiteindelijk zelf een vredesakkoord sluiten en er vervolgens uit het niets een Chinees opduikt die de wederopbouw van een haven wil sponsoren en ervoor wil zorgen dat beide partijen 'de politieke banden aanhalen'. Dan kijk je toch ook raar op?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties