Van kastje naar de muur: migrantenschip Sea-Watch 3 nu in Marseille aan de ketting

Geen categoriefeb 22 2019, 15:00
Het Nederlandse schip Sea-Watch 3, beheerd door Duitse NGO Sea-Watch, lag al sinds 31 januari aan de ketting in Italië. Na inspecties wordt het nu overgeheveld naar Frankrijk. Dat meldt De Telegraaf.
De Italiaanse regering is al enige tijd klaar met migranten smokkelende schepen in hun vaarwater. Sea-Watch 3, een van de meest beruchte schepen die zich van deze praktijk bedient, werd in het Siciliaanse Catania aan de ketting gelegd.
Na tal van inspecties, door zowel de Italiaanse als de Nederlandse overheid, werden er diverse gebreken werden geconstateerd. Het Italiaanse Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wilde het rapport afwachten voor het een beslissing maakte over het lot van het schip, maar liet het schip in de tussentijd naar Marseille varen.
Sea-Watch 3 ontkomt hier echter helemaal niets mee en zal ook in Marseille binnenstebuiten worden gekeerd, want de Fransen zullen nieuwe inspecties gaan uitvoeren. Of ze ook daadwerkelijk iets zullen gaan vinden is nog maar de vraag. Het lijkt er meer op dat het schip, dat al sinds 31 januari in de haven lag, op deze manier actief wordt getraineerd zodat het geen migranten meer kan vervoeren.
De gebreken die zijn geconstateerd gaan waarschijnlijk over zaken van bureaucratische aard. Een kapot lampje, wat voedsel dat over datum is of een andere hygiënische standaard waar niet aan is voldaan.
Mocht er echter wél een probleem zijn geconstateerd van zulke aard dat de Franse of Italiaanse overheid in gaat grijpen, dan kan zoiets een behoorlijke mokerslag zijn voor de organisatie Sea-Watch in z'n geheel. Hoe het ook zij, beide overheden lijken er op gebrand om Sea-Watch 3 zo lang mogelijk uit zee te houden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten