3 redenen waarom je vandaag nog zou moeten starten met beleggen

Vandaag de dag heeft sparen weinig zin… De spaarrentes zijn ontiegelijk laag. Zo laag, dat je geld – met de inflatie – wellicht in waarde achteruit gaat. Wat kun je dan het beste doen met het geld dat je beschikbaar hebt? Een mogelijkheid is beleggen. Wat is beleggen precies? Wat is nu het juiste moment om te beginnen met beleggen? En waarom zo je moeten beleggen? Daar gaan we in dit artikel dieper op in!

Wat is beleggen?

Allereerst is het belangrijk om te weten wat beleggen nu precies is. Beleggen is een vorm van investering. Je legt geld vast met als doel om er financieel voordeel uit te halen. Er zijn veel verschillende vormen van beleggen. Zo kun je beleggen in vastgoed, edelmetalen zoals goud, kunst en je kunt zelfs beleggen in whisky. Het grootste deel van de beleggers belegt voornamelijk op de beurs. Hier kun je beleggen in aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en opties. Beleggingen kunnen stijgen (wat je natuurlijk hoopt), maar ze kunnen ook dalen. Beleg dus altijd alleen maar met geld dat je kunt missen! Wij hebben 3 redenen op een rijtje gezet waarom je vandaag nog zou moeten beginnen met beleggen!

1 De hoge rendementen

Zoals we in de inleiding al schreven zijn de spaarrentes erg laag. Eén van de redenen waarom je zou moeten beleggen is het hoge rendement. Dit hoge rendement komt uiteraard wel met een risico. Waar je met sparen geen risico loopt, zit dat bij beleggen wel anders. Gelukkig kun je – wanneer je zelf belegd – ook zelf bepalen hoeveel risico je neemt. Doe bijvoorbeeld research en kies voor het kopen van aandelen van bedrijven die je kent en waar je echt in geloofd. Ook kun je uiteraard een expert inschakelen.

2 Een constante stroom van inkomen

Geld op een spaarrekening dat levert je eens per jaar rente op, maar meer ook niet. Wanneer je belegt ontvang je geen rente maar dividend. Deze dividend wordt soms jaarlijks uitgekeerd, maar het kan ook dat deze dividend per kwartaal of zelfs per maand wordt uitgekeerd. Dit is met name vaak het geval bij aandelen. Op deze manier kun je dus als het ware een constante stroom van inkomen generen. Als je het goed aanpakt tenminste.

3 Beleggen is uitdagend

Geld op een spaarrekening heb je verder geen omkijken meer naar. Lekker makkelijk, maar ook wel een beetje saai. Beleggen daarentegen is erg leerzaam, uitdagend en het kan – wanneer het goed gaat –  ook erg leuk zijn! Er zijn veel mensen die beginnen met beleggen en er ook echt een passie voor creëren. Je ontwikkelt jezelf, leert veel dingen bij én verdient er dus ook nog aan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

 1. TD

  “3 redenen waarom je vandaag nog zou moeten starten met beleggen”

  Er is maar één reden!

  Je bent kapitaalkrachtig en hebt er verstand van.

 2. J.Rademaker

  Om te beleggen heb je twee dingen nodig, geld en geduld.
  Neem nooit een expert als deze goed is in zijn vak is hij binnen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.