Beelden! Hamas organiseert Volkssturm, stuurt Palestijnen naar zwaarbewaakte grens: honderden gewonden!

Geen categoriemrt 30 2019, 21:00
De terreurorganisatie Hamas stuurde vandaag tienduizenden Palestijnen naar de grens tussen Gaza en Israël. Dit keer om de jaarlijkse 'mars van terugkeer' te vieren. Nou ja vieren, het was weer een kansloze actie die de Palestijnen geen moer vooruit hielp! Eerder deze week onderdrukte Hamas met geweld vreedzame demonstraties tegen het wanbeleid in Gaza.
En vandaag was Hamas er als de kippen bij om op verzoek van de Egyptische bemiddelaars de demonstranten een halt toe te roepen. Net als vorig jaar toen Israël haar zeventigste verjaardag vierde en Hamas tienduizenden mensen naar het grenshek stuurde. Wat het nut van de schermutselingen is weten we niet.
Het heeft in ieder geval veel weg van de Volkssturm ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Toen de Duitse Wehrmacht rond 1944 geen nieuwe rekruten meer kon vinden waren de nazi's op zoek naar nieuwe soldaten om de gaten op te vullen. Die vonden ze in oude mannen en jonge kinderen.
Gewapend met simpele wapens en veelal zonder uniform werden ze onder bevel van wrede SS-officieren gedwongen om zichzelf op te offeren voor het vaderland. Het behoeft geen verbazing dat de 'soldaten' van de Volkssturm weinig successen kenden. Ze hadden geen wapens, waren ondervoed en uniformen ontbraken.
En nu doet Hamas iets dat daar héél erg veel van weg heeft. Net als de Volkssturm stuurt Hamas haar radicalen naar de grens met Israël. Niet omdat de demonstranten daar beter van worden of de Palestijnen, maar puur om te laten zien dat Hamas 'steun krijgt van de bevolking'. Het is het laatste middel van een organisatie die haar mandaat al lang geleden heeft overschreden.
De tienduizenden Palestijnen aan de grens tussen Gaza en Israël zijn geen representatieve afspiegeling van de circa 1,8 miljoen inwoners van Gaza. Maar dat doet er niet toe voor Hamas. Die zijn allang blij dat er een groepje gek genoeg is om de confrontatie met de grenswachten van Israël aan te gaan. Een confrontatie die ze niet gaan winnen. En dat weten ze.
De Palestijnse demonstraties worden nu weer misbruikt door Hamas om haar terreur, Jodenhaat en zelfhaat te propageren. En als Palestijnen vervolgens in Gaza demonstreren tegen Hamas dan slaan ze de demonstraties met geweld neer. Dan mag je met recht zeggen dat Hamas het grootste probleem is dat de Palestijnen teistert.

Jonge Palestijn over Hamas

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten