Schokkend! Jonge kinderen spoorloos, via COA-opvang geronseld door maffia!

Schokkend! Jonge kinderen spoorloos, via COA-opvang geronseld door maffia!

De veronderstelde veilige opvanglocaties van het COA blijken een thuishaven te zijn voor mensensmokkelaars. Zo zijn tientallen Vietnamese jongeren spoorloos verdwenen en roept de Nationale Politie op tot onderzoek. Of andere jongeren uit andere regio's ook blootstaan aan mensensmokkel is onbekend. De Tweede Kamer roept op tot een 'diepgaand onderzoek naar de zaak'. 

Het ergste is dat de Vietnamese jongeren in een beschermde opvanglocatie waren geplaatst, maar alsnog verdwenen. De reikwijdte van het begrip 'beschermde opvanglocatie' krimpt daarmee met de dag. De minderjarigen zijn waarschijnlijk in de illegaliteit terechtgekomen en ten prooi gevallen aan de Vietnamese maffia.

Als je de patronen van de verdwijningen onder de loep neemt dan reist het vermoeden dat de praktijken wijdverbreid zijn. Waarschijnlijk gebeurt hetzelfde met jongeren uit Nigeria, Ethiopië en andere regio's. En de Nederlandse overheid is hier indirect verantwoordelijk voor door het tekort aan toezicht.

Tweede Kamerlid Femke Merel van Kooten (PvdD) stelt dat 'de onderste steen boven moet' zo lezen we op de website van de NOS. Het is eenvoudig voor mensensmokkelaars: beloof de kinderen een betere toekomst, stuur ze naar Europa en kidnap ze wanneer ze 'veilig' zijn. Chantage is natuurlijk ook een beproefd middel.

Vervolgens verdwijnen de jongeren ineens. Ieder spoor is zoek en de kans is groot dat de kinderen zich lenen voor de wensen van criminelen. Denk aan drugshandel, prostitutie en andere zaken waar kinderen niet aan mogen worden blootgesteld.

Regionale politiekorpsen zouden al jaren 'aan de bel trekken' en vermoedens van mensenhandel hebben. Uit e-mails van het COA blijkt dat men al sinds 2013 op de hoogte is van "Vietnamezen die altijd verdwijnen". En nu is het 2019!

Zes jaar nadat de eerste signalen werden opgevangen komt de Tweede Kamer met het voorstel om 'onderzoek te doen'. Rijkelijk laat natuurlijk. Volgens staatssecretaris Harbers (VVD) hebben voorgaande onderzoeken geen 'bewijzen voor strafbare feiten' aan het licht gebracht.

Goh, nogal wiedes! Strafbare feiten vastleggen is behoorlijk lastig en complex. De meeste misdadigers gaan gewoon vrijuit. Maar de Nederlandse overheid is wel verantwoordelijkheid voor de systemen en processen waarbinnen de misdaden plaatsvinden. Die moeten dan ook op de schop.

 

Lees meer over:
coa migratie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties