Knetter! Duitse politie grijpt te vroeg in, laat terreurverdachten vrij! Nationaliteit onbekend!

Knetter! Duitse politie grijpt te vroeg in, laat terreurverdachten vrij! Nationaliteit onbekend!

Gisteren en vanochtend werden in Duitsland terreurverdachten gearresteerd, maar het Duitse OM laat de groep nu al lopen! De Bundespolizei had het vermoeden dat ze een terreuraanslag wilden plegen met explosieven. Ook dacht de politie dat de groep banden heeft met de Islamistische Staat (IS). Een speciale politie-eenheid arresteerde de lieden in de buurt van Düsseldorf.

Maar de groep onbekenden is nu alweer op vrije voeten. Één van de verdachten komt uit Tadzjikistan en dat is een land waar IS zeer actief is. Nu worden wel vaker verdachten gearresteerd, maar dat de verdachten dezelfde dag nog op vrije voeten komen is opmerkelijk. Zeker als je bedenkt dat de Duitse overheidsinstanties niet eens de nationaliteit (!) van alle personen kunnen achterhalen!

Het is extra opmerkelijk als we de teksten van NOS Teletekst er even bij pakken:

De Duitse instanties hadden vermoedens, maar geen verdenkingen. De arrestaties waren een reactie op het incident waarbij een jongeman uit Tadzjikistan met hoge snelheid met zijn auto over het fietspad scheurde, zo stelt WDR. Daarna grepen de Duitse instanties is, maar natuurlijk op het verkeerde moment. Niet op heterdaad, maar te vroeg.

Zo zijn er huiszoekingen gedaan en werd er gezocht naar wapens en explosieven. Maar als de groep nog maar kort in het land is dan is de kans natuurlijk klein dat er sterke aanwijzingen worden gevonden voor het voorbereiden van een terreuraanslag. En er werd dan ook niets gevonden aldus SDZ.

Hoe kan het dat er personen in Duitsland rondlopen waarover verdenkingen bestaan en de Duitse overheid de nationaliteit van de lieden niet kent? Als er dan een aanslag plaatsvindt dan is er maar één verantwoordelijk: Angela Merkel.

Immers laat zij deze situatie toe en reizen onbekenden het land in zonder controle, zonder veiligheidscheck. Niets! Dan vraag je om problemen en zie hier, de problemen worden de Duitsers aangereikt op een presenteerblaadje.

Volgens de Duitse krant SDZ 'grepen de Duitse ordediensten te vroeg in' en nu is de vogel gevlogen. Of het was loos alarm, in ieder geval borrelt er iets in Duitsland...

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Duitsland terreur

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer