Britse klimaatwetenschapper: 'Europese uitstoot doet er niet toe, er is geen reden voor haast'

Geen categoriemrt 11 2019, 10:00
Kunnen de Jesse Klavers van de wereld alsjeblieft even naar deze man luisteren?
De Britse klimaatwetenschapper Nic Lewis gelooft dat de mens wél bijdraagt aan de 'opwarming van de aarde.' Dat zouden we (onder meer) doen door de uitstoot van broeikasgassen. Maar: zijn eigen onderzoek heeft in zijn ogen aangetoond dat een verdubbeling van CO2 slechts voor een toename van 1,7 graden zorgt. Volgens het IPCC (klimaatpanel van de VN) zou dat echter 3 graden zijn.
In De Telegraaf legt Lewis uit waarom hij daar anders over denkt:

"Zij hechten minder belang aan wat de temperatuur werkelijk doet."

Met andere woorden, zij hebben een model bedacht en hop, alles moet daar in gepast worden. De werkelijkheid is verder volstrekt irrelevant. Lewis, daarentegen, kijkt naar wat de temperatuur daadwerkelijk doet bij een toename van CO2, en niet 'experts' denken dat de temperatuur zou moeten doen, en komt tot de conclusie dat de 'opwarming' veel minder snel gaat dan de VN beweert.
Bovenstaande leidt hem tot belangrijk advies aan Europese, en zeker aan Nederlandse, politici:

"In feite doet de Europese uitstoot er niet toe. Waar het echt om gaat is: wat gebeurt er in ontwikkelingslanden? Zoals China, India, Indonesië, Brazilië en Nigeria."

Europa zou zich daarom moeten toeleggen op het ontwikkelen van schone kernenergie en technieken om CO2 uit de lucht te verwijderen -- of in ieder geval wát CO2, want het aardse leven heeft CO2 natuurlijk nodig. Daarbij is het wat hem betreft volstrekt onzinnig om als bezetenen massaal geld weg te goeien aan zogenaamde 'groene' projecten, waarvan de impact op het klimaat ook nog eens minimaal is.
Mooi, deze uitspraken? Zeker! Ze komen immers van iemand die wél in door menselijk handelen veroorzaakt 'klimaatverandering' gelooft. Het is voor radicaal-links daardoor moeilijk om hem weg te zetten als een 'gekkie' die 'de wetenschap' hoegenaamd zou 'negeren.'
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten