Column Jan Roos: De Tweede Kamer wil het tbs-systeem handhaven, slachtoffers als Anne Faber zijn collateral damage

In zijn column van deze week neemt Jan Roos het tbs-systeem onder de loep: het idee dat met therapie “lustmoordenaars, kindermisbruikers en verkrachters” van hun perverse neigingen kunnen worden genezen. Anne Faber leeft niet meer dankzij dat peperdure systeem, zo deelt Jan mee. Dus vindt hij dat we er mee moeten stoppen.

Goh, wat waren ze weer geschokt in Den Haag. Het lijkt wel een constante emotie daar. Maar telkens als ze weer erg geschrokken zijn haal ik mijn schouders op, want het gaat altijd over situaties die bij iedereen al jaren bekend zijn. Zo ook rondom de moord op Anne Faber. Nu blijkt dat haar moordenaar Michael Panhuis helemaal niet vrij mocht rondlopen roepen ze en masse weer dat ‘dit niet had mogen gebeuren’. Natuurlijk had dit niet mogen gebeuren, maar het gebeurt wel omdat dezelfde mensen in de Tweede Kamer het tbs-systeem blijven handhaven. Door dit systeem vallen er slachtoffers, en dat weten ze daar ook donders goed. Maar die slachtoffers zijn collateral damage voor het “resocialiseren in de maatschappij” van levensgevaarlijk types als Michael Panhuis.

Na gewelddadige overvallen en de verkrachting van twee minderjarige meisjes gaat onze overheid hard aan het werk om Panhuis weer “beter te maken”. Hij is het slachtoffer en hij verdient alle hulp. Dat in dat proces rekening gehouden wordt met zijn voorkeuren en privacy is heel normaal. En daar heeft Anne Faber haar leven voor gegeven.

Het is een opeenstapeling van naïviteit dat telkens weer een perverse uitkomst heeft. Die zogenaamde softe sector maakt van onze samenleving een proeftuin voor lustmoordenaars met het idee om ze weer erbij te laten horen. Dat daar af en toe een kind of een vrouw het leven voor moet laten is dan maar zo.

Naast dat tbs onbetaalbaar is (per persoon €465 per dag) komt het resultaat alleen ten gunste van de daders. De maatschappij heeft er niks aan. Sluit lustmoordenaars, kindermisbruikers en verkrachters voor het leven op. Dát is boetedoening. Dát maakt het land veiliger. Dat scheelt naast heel veel belastinggeld ook mensenlevens. Want Anne Faber was van haar fietstocht gewoon thuis aangekomen als Panhuis had gezeten waar hij had moeten zitten: namelijk achter de tralies.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

65 reacties

 1. Satty

  ‘Sluit lustmoordenaars, kindermisbruikers en verkrachters voor het leven op. Dát is boetedoening. Dát maakt het land veiliger.’

  Fysiek castreren. Heeft een afschrikwekkende functie. Dat scheelt belastinggeld, dat scheelt getraumatiseerde vrouwen en kinderen. Dat scheelt levens van vrouwen en kinderen. Dat is boetedoening en maakt ons land veiliger.

  1. F. Domela Nienhuis

   Inclusief de leuter?

   1. Vraagtekentje

    Als de knikkers kwijt zijn, gaat de leuter het niet meer doen hoor, haha.

    1. hans-e-pans

     Niet te vroeg juichen, na het innemen van daarvoor bestemde medicijnen werk alles gewoon bij een knikkerloos persoon. Vergeet niet dat het lichaam aangestuurd wordt aangestuurd vanuit de hersenen, als daarbovenin een steekje of steek loszit dan vertoont het lichaam de gevolgen daarvan.

   2. Mart

    Het hele gevalletje op het hakblok…”een tik wèg pik”…..net als die moslimboys doen met dieven.En in publiek is halal ook nog.

  2. Zomaar73

   Satty – Het gebeurd niet veel, maar ik ben het met je eens. Hoewel ik zou zeggen casteren en opsluiten.

  3. Rien Noppen

   Los van het barbaarse karakter van castratie is uit onderzoek gebleken dat fysiek castreren niet werkt en betrokkenen in elk geval niet minder gewelddadig maakt.

   1. edoc431

    Castreren tot achter de oren dat helpt wel

 2. J.Rademaker

  Degene die ongeneeslijk is en steeds weer terugvalt is de overheid.

  1. F. Domela Nienhuis

   En helaas, daar vallen brandoffers bij. Anne Faber was de zoveelste en vooralsnog niet de laatste.

  2. Vraagtekentje

   +++1

 3. F. Domela Nienhuis

  Anne Faber is gebrandofferd aan een falend systeem en hun apolegeten van een zo snel mogelijke terugkeer in de samenleving van zeer ernstige zeden-, gewelds- en/of levensdelinquenten. Oftewel zo snel mogelijk nieuwe kansen om zich zo snel mogelijk opnieuw te kunnen vergrijpen. Anne Faber had helaas geen enkele kans…

  Wat voorop dient te staan is het fundamentele recht van de samenleving om tegen deze delinquenten beschermd te mogen worden.

  Het heeft geen zin behandelingen toe te passen op delinquenten die gewoon niet behandelbaar zijn. Dezen zullen nimmer reïntegreerbaar worden.

  1. Rien Noppen

   Het TBS-systeem faalt niet maar soms worden er in de uitvoering fouten gemaakt.
   Hieruit concluderen dat het gehele systeem moet verdwijnen is van een dommigheid die je van Jan Roos mag verwachten.

   1. Vabis

    Het is te hopen dat je dochter eens een keer het slachtoffer wordt, dan lul je wel anders uit die scheve bek van je mafkees!

    1. Dik

     @Vabis: Als je die gast echt wil treffen moet je’m straal negeren, dat vindt hij pas echt vervelend.

     1. Original NL

      Precies..negeren dat stuk verdriet…
      En natuurlijk weer een180 ° reaktie van de zuigtrol quisling.
      Tbs werkt niet bij figuren zonder empathie…die blijven een gevaar voor de samenleving..en behoren gewoon achter slot en grendel!!

    2. Rien Noppen

     Het lijkt me verstandiger de huidige TBS-procedure te verbeteren, zoals de Minister van plan is.

    3. Vit

     @Vabis

     Zoiets gun je niemand zelfs Graatsma niet.

     1. Vit

      Ps, geld afgeven bij een flappentap aan een kansenparel dan weer wel.

   2. F. Domela Nienhuis

    Iets wat vol systeemfouten zit is wellicht een fout systeem.

   3. Satty

    Rien. faalt niet? Er moet ingezien worden dat de kennis van de geest zo klein is dat tbs op pseudo wetenschap berust.

    1. Rien Noppen

     Er is geen alternatief, Satty. Je wilt in een beschaafd land toch niet elke zedendelinquent levenslang opsluiten?

     1. Vabis

      Nee natuurlijk niet dat kost teveel geld, gelijk een nekschot geven, is goedkoop en totaal geen kans op recidive!

     2. Rien Noppen

      Wat ben ik toch blij dat je in het kader van je TBS in verzekerde bewaring zit, vabis.

     3. Zomaar73

      Rien Noppen – Juist een beschaafd land moet die mensen opsluiten, desnoods levenslang. Ik kende 4 jongens die door dezelfde persoon misbruikt zijn, alle 4 hebbe zelfmoord gepleegd, alle 4! Dader loopt na 6 maanden weer vrij.

      4 jonge levens verwoest, 4 gezinnen verwoest en de dader krijgt een tik op zijn vingers? Levenslang of doodstraf had van mij gemogen.

     4. Satty

      Ik denk dat hun slachtoffer vaak levenslang hebben. Dutroux bijvoorbeeld mogen ze van mij op een humane manier beëindigen. Nee rien als er ernstige kortsluiting is in de hersenen werkt niets en wil ik geen risico lopen. Ik vind dat de beschaafste oplossing voor de rest van de maatschappij. Ik vind mensen die uit lust geweld plegen niet eens echt schuldig maar zo ziek en gevaarlijk dat er geen herhaling mogelijk mag zijn. Ik k heb geen vertrouwen in tbs.

     5. Zomaar73

      Satty – Niet iedereen daarvan is ziek, want je hebt ook gewoon mensen die slecht zijn. Die bewust kiezen voor zulke verdorven daden. Denk maar eens aan alle koningen met hun schandknaapjes (schijnt nog steeds (kinder)misbruik te zijn onder een deel van de hooggeplaatsten der aarden. Kijk maar naar het VK, rechters, politici, hoofdcommissarissen van de politie, presentatoren op radio en tv. Was een enorm netwerk, ik kan zoiets niet bevatten.

      Meesten zijn nooit veroordeeld, allemaal in de doofpot. En bij een Jimmy Savelle, kwam het pas na zij dood naar voren, terwijl iedereen er van wist.

      WAGELIJK.

     6. PMG

      @Noppen – jij staat heel hoog op de lijst, mispunt!

     7. Rien Noppen

      “Ik kende 4 jongens die door dezelfde persoon misbruikt zijn, alle 4 hebbe zelfmoord gepleegd, alle 4! Dader loopt na 6 maanden weer vrij.”

      Dit verhaal is ongeloofwaardig. Kun je een bron geven?

  2. Zomaar73

   F. Domela

   Opsluiten en de sleutel weggooien. Geen genade en dure behandeling, heeft dat geld maar aan onze ouderen.

   1. Zomaar73

    Heeft moet geef zijn

 4. Jumping

  De Nederlandse overheid, is als een Linkse Meester, in het vertroetelen van personen, die het niet zo nauw nemen, met het naleven van de normen en waarden in Nederland.

  Stem PVV of FvD in Mei.

  1. Gekko

   Gebeurd zoiets in het buitenland, dan treedt direct de minister af. Ook al zou hij/zij aangetreden zijn na de fatale gebeurtenis. Je bent politiek verantwoordelijk en je aanvaardt daarvan de consequenties.

   Maar in Nederland niet. Minister Sander Dekker gaat niet aftreden, dat was zowat zijn eerste reactie. En direct bijgevallen door opper-pino Rutte.

   Dan rest nog maar 1 ding als burger: Stem ze weg, die VVD’ers!

  2. Julian

   Je kan PVV of FvD stemmen wat je wil. Als er mensen in het systeem fouten maken los je het niet op met op die partijen stemmen.
   Hier zijn door uitvoerenden fouten gemaakt. Als die het systeem gevolgd hadden was dit nooit gebeurd. Misschien was er wel een PVV’er stemmer in die hele ketting die een fout maakte.
   Weten wij veel. Het afschuiven op een politieke voorkeur is gemakkelijk. Roos doet alsof de 2e kamer het als bijkomende schade ziet. Helemaal onwaar. Maar ja het verdraaien van zaken daar is Roos een meester in. De TBS is een bewezen goede maatregel. En als alle onderdelen daarin doen wat er gevraagd wordt werkt dit uitstekend. Bij Michael P was geen TBS uitgesproken. Waar dat wel had gemoeten. Kennelijk zit daar nog een hiaat in de wet als de dader weigert.

   1. Vabis

    Daders hebben niets te weigeren!

    1. Vliegenvanger

     @Vabis
     ++++++++++++

 5. DidiMadloba

  Tjonge jonge, die Roos is weer bezig.
  Hij zou natuurlijk voor het handhaven van het TBS systeem moeten zijn, want dat houdt griezels van de straat ook nadat hun straf is afgelopen.

  Goed, hij bedoelt het systeem van proefverloven. Als hier nu alles volgens de regels was gegaan en toch Anne Faber was vermoord, dan had Roos een punt gehad, maar nee, het is een lange reeks van communicatieproblemen.

  Ze moeten een verkrachter die zo aan z’n privacy is gehecht natuurlijk wel heel kort houden.

  1. F. Domela Nienhuis

   Dus de delinquent mag bepalen of zijn kerfstok verborgen mag blijven voor de behandelende instelling i.v.m. met zijn recht op privacy? Wat klopt er dan niet aan het systeem en aan de regels?

 6. victus

  Het moet nu maar eens over zijn met al die luisterende, begripvolle hulpverlening en vertroetelen. Dit gaat helemaal verkeerd. Alleen daders van een financieel delict worden hier in holland verhoudings gewijs hard gestraft. Zware misdaad is hier bijna gratis!

 7. Dik

  Een falende regering met een falend TBS-systeem, niet verrassend.

 8. Hamer Sikkel

  De Nederlandse overheid heeft de plicht om sommige lieden buiten de maatschappij te plaatsen. Voor altijd!
  Dan waren er geen onschuldige slachtoffers zoals Anne Faber gevallen.
  Hetzelfde geldt voor de verschrikking in de Utrechtse tram.
  Indien iemand gevaar oplevert voor de samenleving zal diegene radicaal moeten worden uitgeschakeld.
  Gedwongen euthanasie derhalve.

  1. F. Domela Nienhuis

   Maar die Salafist Gökmen Tanis had toch beterschap beloofd?

 9. F. Domela Nienhuis

  Gôh, voelt men nattigheid?

  Minister: 21 gevangenen waren onterecht op vrije voeten

  Updated Gisteren, 13:36
  Gisteren, 11:58 in BINNENLAND

  DEN HAAG – Meer dan twintig gedetineerden die waren veroordeeld voor een ernstig gewelds- of zedenmisdrijf konden zich onterecht deels vrij in de maatschappij bewegen. In dertien gevallen ging het om veroordeelden die nog niet in de laatste fase van hun celstraf zaten. Bij acht mensen ontbrak er bijvoorbeeld een inschatting van de risico’s.

  Van alle 21 zijn de vrijheden inmiddels opgeschort of ingetrokken, schrijft minister Sander Dekker (Rechtsbescherming).

  Volgens de VVD-bewindsman zijn bij dertien gevallen vrijheden toegestaan die bij nu aangekondigde maatregelen niet waren verleend. ,,We hebben gekeken: wie hebben we binnen zitten? Dertien gevallen komen wat ons betreft pas op een later moment voor vrijheid in aanmerking.’’

  In acht gevallen is vrijheid uit voorzorg opgeschort. ,,We hebben gekeken of dossiers compleet zijn en of ze zorgvuldig zijn samengesteld. Acht keer was dat niet zo.’’ De minister zegt dat het verschilt hoe lang de in totaal 21 gevangenen meer vrijheid hadden dan ze bij nader inzien hadden moeten hebben. Voor zover hij weet, hebben de 21 gevangenen buiten de muren geen misdaden kunnen begaan.

 10. Jumping

  Op de soos vertelde een Gemeente Ambtenaar, dat hij had vernomen, dat
  Thierry Baudet was voorgedragen, voor de Nobelprijs voor de vrede.

  1. Vit

   Wil jij het linkse gespuis alhier ziek maken of zeau?

 11. F. Domela Nienhuis

  Systeem is rijp voor de sloop
  Bij Michael Panhuis kon het niet. Anne Faber en haar familie betalen de prijs voor deze rechtsgang en voor de beoordelingsfouten, die blijkbaar geen correctie verdragen. Dat deugt van geen kanten. Het systeem is rijp voor de sloop.

  Anne komt er niet door terug, maar haar dood zou een grondige evaluatie moeten afdwingen van het besluit van het hof, de gang van zaken in de kliniek en het hele systeem van behandeling en proefverlof.

  Krankzinnig gesprek op Radio 1
  Maar waar de redenering van Mees nog te volgen is met argumenten over de keuzes van het hof, raak ik het spoor bijster in een krankzinnig gesprek op Radio 1 over deze zaak.

  In het programma Nieuws & Co oppert psychiater Glenn Helberg dat we de moord en verkrachting door Michael Panhuis juist níet als een psychiatrisch geval moeten zien. Het zijn volgens deze man uitingen van een breder maatschappelijk probleem: seksisme. Michael Panhuis staat niet alleen, alle mannen zijn hiertoe in staat.

  “We doen in Nederland alsof vrouwen dezelfde rechten hebben, maar ook in Nederland weten we, dat we nog heel veel moeten doen aan de gelijkwaardigheid tussen man en vrouw.” Aldus Helberg, die ook in de huidige opvoeding van jongetjes het gevaar ziet van nieuwe Michael Panhuisjes.

  Vanuit gelijkheid denken
  Ik wens de hele Nederlandse samenleving toe dat deze Helberg nooit werkzaam wordt bij het Pieter Baan Centrum. En hoewel hij als lijstduwer van de politieke partij Bij1 nog wel eens onverstandige dingen heeft gezegd over ‘de Joodse lobby’, valt er van Glenn Helberg waarschijnlijk nog best een politicus te bakken.

  Presentator Lara Rense was ook wel klaar met Michael Panhuis en Anne Faber en gaf Helberg nog maar een voorzet: “Hoe bereiken we, dat er meer vanuit gelijkheid wordt gedacht, Glenn?”

 12. Riche

  Je kunt hier ook zelf wat aan doen. Je kunt accepteren dat er steeds weer beterschap wordt beloofd door de politiek en weer verder hobbelen naar de volgende moord of je besluit op te komen voor de meestal vrouwen en kinderen en stemt op partijen die niet enkel oog hebben voor het welzijn van de dader.
  De politiek kan besluiten dat types zoals Panhuis die zeer ernstige delicten hebben gepleegd onder geen beding meer vrij komen. Maar ja daarvoor moet je niet bij partijen zijn zoals CDA, VVD, Pvda. Zeker niet bij D66 of Groenlinks want die zouden liever helemaal geen straffen zien. Dus ja. Stem voor partijen die serieus een andere aanpak voorstaan of stem voor partijen die eigenlijk medeplichtig zijn aan deze moord.

 13. Heras

  Eerst jarenlang bezuinigen , misdadigers wegsturen met een enkelbandje, een taakstrafje. En nu zijn ze geschokt??? Elk mens met een gezond verstand wil hogere straffen voor misdadigers. En stop de eeuwenlange processen, waardoor straffen vaak lager uitpakken.

 14. Henk-Jansen

  Een strafsysteem gebaseerd op rehabilitatie werkt veel beter dan als het puur op straffen gericht is. We moeten juist minder straffen in plaats van meer, in Nederland wordt namelijk al de zwaarste straffen in Europa gegeven en het helpt niets. Rehabiliteren zorgt voor een veel lager recidivepercentage dan keihard straffen.

  1. Riche

   Dat ben ik niet met je eens.

   Is het dus waar dat er na een eeuw lang onderzoek nog nooit iets van een preventieve werking van hogere straffen is gebleken, zoals Halsema roept? Nee. Het getuigt wel van gotspe om zo’n aperte leugen over je eigen vakgebied te verkondigen. Er zijn vele criminologische onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat harder straffen leidt tot minder criminaliteit. In het algemeen blijkt uit onderzoek dat het effect van een grotere pak- en veroordelingskans groter is dan het effect van een langere gevangenisstraf. Met andere woorden: een verdubbeling van de strafkans levert meer op dan een verdubbeling van de duur van de gemiddelde gevangenisstraf. In Nederland zijn twee onderzoeken gedaan waarin geconcludeerd werd dat de toename van de criminaliteit sinds de jaren zestig in ieder geval deels verklaard kan worden uit het afnemen van de strafkans en het verminderen van de strafmaat: Criminaliteit, pakkans en politie van het Sociaal Cultureel Planbureau (1985) en De ontwikkeling van de criminaliteit in …
   Bron: blik op de wereld.nl

   1. Rien Noppen

    “Er zijn vele criminologische onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat harder straffen leidt tot minder criminaliteit.”

    Daar zou ik dan wel eens een bron van willen zien.

    1. Riche

     Beste Rien,
     Gewoon je boerenverstand gebruiken. Mensen die ernstige misdaden plegen langer of liever altijd opsluiten betekent van de straat en nul komma nul kans op recidive. En ik hoef minder bevreest te zijn dat mijn dochter het slachtoffer wordt van een Panhuis.
     De bron staat er toch bij overigens?

    2. Zomaar73

     Rien Noppen – Natuurlijk helpt strenger straffen. Als je een beroepscrimineel 20 ipv 10 jaar opsluit, kan hkj dus 20 jaar, 2x zolang niets uitvreten.

     Gevangenisstraffen hebben geen afschrikkende werking, maar moet ten alle tijde zijn als straf en bescherming van de samenleving.

     Strenger straffen helpt!

  2. F. Domela Nienhuis

   Gedurende de detentie recidiveert een delinquent niet. En al dat linkse pamperen wordt veelal opgevat als een vrijbrief om overal mee weg te kunnen komen en alzo wordt daarnaar ook gehandeld oftewel gerecidiveerd.

  3. Zomaar73

   Henk-Jansen dat kan ook alleen maar een extreem links iemand zeggen of van D66. Onze straffen zijn nket het hoogste. Nogmaals hoe langer je criminelen opsluit, hoe beter je de samenleving beschermt.

   Draaideur criminelen kregen vaak lage straffen en zodra hun tijd erop zat, gingen ze weer in de fout. Dus als je die gewoon 10 jaar opsluit, kunnen ze 10 jaar niets doen.

  4. PMG

   @Henk Jansen – ik hoop dt jij het volgende slachtoffer bent, lul!

 15. Adriaan

  Castratie heeft naast onvruchtbaarheid nog andere ingrijpende gevolgen voor de gecastreerde, doordat naast de productie van geslachtscellen ook die van een aantal hormonen wegvalt: bij mannen van het testosteron, bij vrouwen van oestrogeen en progesteron. Hierdoor nemen bij mannen bijvoorbeeld het libido en de agressie af.
  (Bron: Wikipedia)

 16. Westerling

  Helberg ziet in de huidige opvoeding van jongetjes van LINKSE ouders het gevaar van nieuwe Michael Panhuisjes.
  Deze psychiater heeft 100% gelijk.
  Aankomende linkse ouders eerst geestelijk en lichamelijk testen of zij wel geschikt zijn om kinderen op te voeden.

 17. Piet Patat

  Ach, de kamer is doorlopend geschokt, verbijsterd, boos, sprakeloos etc.
  TBS is een waanzinnig systeem waar de slachtoffers niets mee opschieten.
  Hoeveel voorbeelden van TBS’ers zijn de revu al niet gepasseerd die op verlof of in de buurt van hun “kliniek” slachtoffers hebben gemaakt ?
  Die Panhuis had de kogel moeten krijgen, dat is wat een beschaafd land zou moeten doen om zijn inwoners te beschermen.
  Dat tuig zoals Panhuis vrij rond loopt, dat is pas onbeschaafd.

 18. A3aan

  Heeft men in Portugal een tbs systeem? Eerlijk gezegd weet ik het niet, wat ik wel weet via informatie van de Bombeiros Portegueses is dat er een pedo, een volwassen kerel en een lelijkerd niet normaal, voor het misbruiken van twee kinderen en een baby van drie maanden vast wel geholpen zal worden…

  Dat helpen zal zo oordeelde een rechter tweehonderdzestig, 260, jaar achter tralies duren. Kijk dan heb je ook wat!

 19. Pescador

  Levenslange gevangenis straf is de oplossing de doodstraf werkt ook wel.
  Nederland is een watjes land in het kabinet stikt het ook van de criminelen dus mag het blijkbaar op de werkvloer ook.
  Die dekker heeft er ook geen verstand van iemand zei tegen mij dat is de fout van zijn staatssecretaris kan wel wezen maar zelf heeft hij ook geen enkel idee wat er speelt.
  Het enige waar ze goed in zijn is geld verknoeien

 20. TD

  In oorlogen vinden veel onschuldigen de dood,dat is geaccepteerd als collateral damage.
  Maar bij ernstige misdrijven waarbij mensen zwaar mishandeld,misbruikt,vermoord worden,is de rechtsspraak heel menselijk en subtiel mbt de strafmaat voor de dader(s).
  Waarom die hypocrisie? Het contrast is vreemd,onschuldigen sterven in oorlogen en zware misdadigers zijn min of meer beschermd!
  De doodsstraf durft niemand uit te spreken,dit zal overigens nooit realiseerbaar zijn in de EU.
  Maar in de vreselijk schrijnende gevallen naar mijn mening een passende straf!

 21. PMG

  Als de overheid het niet regelt geen burgers binnenkort zelf aan de slag.

  Volkert van der Graaf komt binnenkort vast ook wel weer op de voorpagina, die zou gaan emigreren maar heeft zich bedacht. Bedankt geweldige fijne rechtsstaat die slachtoffers compleet in de kou laat staan, die weigert aangiftes op te nemen omdat het slecht op hun rapport staat, die te weinig politie inzet, die Jan-en-alleman, met heel hoog scoringspercentage wegens criminaliteit laat binnen komen en ga zo maar door!

 22. Tante Sidonia

  Bij deze neem ik afscheid om nooit meer te reageren opp enig artikel DDS.
  Reden: er is alleen maar Noppen bezig met tientallen nicknames!
  Het ga u allen goed.

  1. Vit

   Hé toe nou tante ik zou je missen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.