Conservatieve eurosceptische Tory-held Daniel Hannan: "Gefeliciteerd Thierry Baudet, linguïst en briljante klassiek pianist!"

Geen categoriemrt 11 2019, 9:00
Zo, dat zijn nog eens complimenten waar Baudet van houdt.
Hoewel we het in Nederland als we het over het Verenigd Koninkrijk hebben, vaak over Nigel Farage hebben, is er nog een andere belangrijke euroscepticus actief in dat land: Daniel Hannan. Van de Tories. Ik weet het: je verwacht eigenlijk niet dat een lid van de partij van Theresa May werkelijk, fel anti-EU is, maar Hannan is dat wél. Hij stelt dan ook trots op zijn eigen website dat hij er in het referendum van 2016 in geslaagd is zijn eigen baan als lid van het Europees Parlement voor Groot-Brittannië op te heffen. Aangezien Hannan al sinds 1999 in het Europees Parlement zit kun je er vrij zeker van zijn dat de Brexit-campagne inderdaad, echt vanuit het hart gevoerd heeft. Hij is immers gewend op grote voet te leven, maar offert een deel van zijn inkomsten (hij is ook nog columnist en denktank-man) graag op als dat de belangen van zijn land dient.
Hoe dan ook, die Daniel Hannan heeft enkele bijzonder vriendelijke woorden over voor Thierry Baudet:
https://twitter.com/DanielJHannan/status/1104671242202816512
"Ongelooflijk," schrijft Hannan op Twitter. "Het conservatieve en eurosceptische Forum voor Democratie is slechts twee jaar geleden opgericht. Nu is het de tweede partij in de Nederlandse peilingen. Felicitaties aan zijn jonge leider Thierry Baudet -- linguïst, filosoof en briljant klassiek pianist."
Het zal niemand verbazen dat Baudet die tweet van Hannan onmiddellijk retweette. Als ik hem was had ik dat ook gedaan. Het bewijst immers dat hij -- ondanks al het gehaat van het Nederlandse partij- en mediakartel -- internationaal wel degelijk serieus genomen wordt door andere eurosceptici. En hé, wie vindt het nou niet fijn om "linguïst, filosoof en briljant klassiek pianist" genoemd te worden?
Hannan en Baudet kennen elkaar al een tijd(je) en lijken in elkaar niet alleen een ideologische bondgenoot te hebben gevonden, maar zelfs iets van een broeder. De twee lijken qua opvattingen in ieder geval verdacht veel op elkaar, en zelfs een beetje qua stijl.
Nu hopen voor Baudet dat het Nederlandse publiek a) mee leest en b) Hannan net zo serieus neemt als ik. Dan is deze tweet van de man immers een bijzonder mooi stemadvies.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten