Conservatieve eurosceptische Tory-held Daniel Hannan: “Gefeliciteerd Thierry Baudet, linguïst en briljante klassiek pianist!”

Zo, dat zijn nog eens complimenten waar Baudet van houdt.

Hoewel we het in Nederland als we het over het Verenigd Koninkrijk hebben, vaak over Nigel Farage hebben, is er nog een andere belangrijke euroscepticus actief in dat land: Daniel Hannan. Van de Tories. Ik weet het: je verwacht eigenlijk niet dat een lid van de partij van Theresa May werkelijk, fel anti-EU is, maar Hannan is dat wél. Hij stelt dan ook trots op zijn eigen website dat hij er in het referendum van 2016 in geslaagd is zijn eigen baan als lid van het Europees Parlement voor Groot-Brittannië op te heffen. Aangezien Hannan al sinds 1999 in het Europees Parlement zit kun je er vrij zeker van zijn dat de Brexit-campagne inderdaad, echt vanuit het hart gevoerd heeft. Hij is immers gewend op grote voet te leven, maar offert een deel van zijn inkomsten (hij is ook nog columnist en denktank-man) graag op als dat de belangen van zijn land dient.

Hoe dan ook, die Daniel Hannan heeft enkele bijzonder vriendelijke woorden over voor Thierry Baudet:

https://twitter.com/DanielJHannan/status/1104671242202816512

“Ongelooflijk,” schrijft Hannan op Twitter. “Het conservatieve en eurosceptische Forum voor Democratie is slechts twee jaar geleden opgericht. Nu is het de tweede partij in de Nederlandse peilingen. Felicitaties aan zijn jonge leider Thierry Baudet — linguïst, filosoof en briljant klassiek pianist.”

Het zal niemand verbazen dat Baudet die tweet van Hannan onmiddellijk retweette. Als ik hem was had ik dat ook gedaan. Het bewijst immers dat hij — ondanks al het gehaat van het Nederlandse partij- en mediakartel — internationaal wel degelijk serieus genomen wordt door andere eurosceptici. En hé, wie vindt het nou niet fijn om “linguïst, filosoof en briljant klassiek pianist” genoemd te worden?

Hannan en Baudet kennen elkaar al een tijd(je) en lijken in elkaar niet alleen een ideologische bondgenoot te hebben gevonden, maar zelfs iets van een broeder. De twee lijken qua opvattingen in ieder geval verdacht veel op elkaar, en zelfs een beetje qua stijl.

Nu hopen voor Baudet dat het Nederlandse publiek a) mee leest en b) Hannan net zo serieus neemt als ik. Dan is deze tweet van de man immers een bijzonder mooi stemadvies.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. Rien Noppen

  Als je serieus genomen wordt en bewonderd door een Brexiteer heb je wel een probleem.

  1. springmaarachterop

   Jij wordt door niemand hier serieus genomen, kan je nagaan wat voor een probleem jij hebt.

   1. Rien Noppen

    Op wie ga jij stemmen, beste Springmaarachterop? Op Wilders of op Boudoir?

   2. Lugar

    “Jij wordt door niemand hier serieus genomen…”

    Dat klopt, nu alleen nog stoppen met reageren, negeren is het beste wat je zulks kunt aandoen, dat vinden ze pas écht vervelend. Probeer het maar eens.

    1. Adriaan

     @Lugar, samen zijn we deze ‘negeer-actie’ ooit begonnen. Ik heb me af en toe toch laten verleiden tot een reactie omdat Noppen zo ongelooflijk arrogant en het-bloed-onder-je-nagels-halend kan reageren. Maar het is inderdaad de enige oplossing. Helaas krijgen we niet alle handen op elkaar. Noppen blijft een treurig persoon, die als een frik taalfoutjes blijft corrigeren. Dat is er vroeger op zijn schooltje zo ingehamerd, dat hij er een trauma aan heeft overgehouden. Hij zit werkelijk 20 uur aan een stuk op zijn laptop de meest onzinnige woorden neer te kalken, enkel om de zuigen. Ik durf er om te wedden dat als wij SS de hemel in prijzen, Noppen met het tegendeel komt aanzetten.
     #negeernoppen

   3. joker

    @ Springmaarachterop.
    Ik reageer een beetje laat, maar ik moest ff van de schrik bekomen want ik was écht bang dat ik serieus “genómen” zou gaan worden; dus ik heb ná uw reactie meteen beide handen voor m’n achterste gehouden, tot nú !
    Ik wens álle D66 toe, dat zij “genómen” gaan worden door Jetje D66.
    Dolgelukkig dat IK geen lid of sympathisant van dat clubje ben.

  2. DeBruijn

   @Rien als je hier 14 uur per dag reageert ook, toch Rien?

  3. Roughwood

   Haha, Quisling Noppes. De zielige stakkerd die immer zijn eigen deplorabele inhoudsloze jankgedrag voor eigen gemoedsrust op anderen projecteert. En hier alsmaar wanhopiger verbaal kansloos om zich heen begint te meppen als zijn obsessie Baudet in de peilingen weer een zeteltje is gestegen. Zie halsreikend uit naar zijn radeloze gewauwel wanneer de verkiezingsuitslag van volgende week bekend is!

  4. santiago

   Rien. Ik ben toch best benieuwd wat jij gaat doen als de Brexit gewoon doorgaat en volgend jaar een groot succes blijkt te zijn. Moet je toch weer wat nieuws zoeken, maar dat zal jou best lukken. Eens negatief, altijd negatief.

  5. Vliegenvanger

   Noppen is een alias van Rutte.

 2. TD

  Logisch,Thierry Baudet heeft stijl,in tegenstelling tot die bedrieglijke boer Mark Rutte en zijn gestoorde knechten!
  Stem FvD of PVV.

 3. Lugar

  Ik herhaal: Gefeliciteerd Thierry Baudet, linguïst, pianist en briljante klassiek pianist!

  1. Rien Noppen

   Baudet is een pareltje van de grachtengordel.

   🙂

  2. Heinz

   U begrijpt toch wel dat als Thierry zich afmeldt bij de PvD dat het over is? Concertmeester is niet niks. Van de partij zal er dan weinig overblijven, alleen Hiddema als eenmansfractie.

   1. HendrikJan

    @Heinz.

    Alles is mogelijk en bespreekbaar, als Rutte maar bij het grof vuil staat, je weet wel, de locatie waar hij 1,4 Miljoen eerlijke en oprechte kiezers heeft gedeponeerd.

    RUTTUP en NEXIT.

   2. Stanly2000

    Heinz, ik wist nog niet dat Baudet ook lid is van PvD.

 4. Hendrik_Groen

  Er heeft zich in de afgelopen jaren een enorme omwenteling voorgedaan in het denken over het klimaat. Er zijn nog altijd mensen (Baudet) en media (De Telegraaf) die volhouden dat er weinig aan de hand is, maar bijna niemand gelooft hen meer.
  Het percentage Nederlanders dat het eens is met de stelling dat „verhalen over opwarming van de aarde overdreven zijn” is meer dan gehalveerd, van 24 procent naar 11 procent. Tegelijkertijd zegt nu bijna 58 procent van de bevolking grote zorgen te hebben over opwarming van de aarde – 23 procentpunt meer dan tien jaar terug. Dat schrijft NRC op basis van een onderzoek van het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut. In 2009 vond 43 procent van de VVD’ers en 46 procent van de PVV-kiezers verhalen over klimaatverandering „sterk overdreven”. Nu vindt 20 procent van de PVV’ers dat nog en 13 procent van de VVD-stemmers. Onder CDA’ers is de scepsis gehalveerd, van 25 procent naar bijna 13.

  Bron(nen): Nidi NRC

 5. Vanduinen

  Men heeft hier niet door dat je Thierry zo maar kwijt kunt zijn aan het Nationaal Philharmonisch Orkest of als hoofd van de Nederlandse Taalunie. Een man met zulke capaciteiten geeft zich toch niet over aan de mallemolen van de politiek ?

  1. Rien Noppen

   Baudet is ook niet bijzonder geschikt voor de politiek. Hij is zwak in het inhoudelijke debat en heeft de uitstraling van een verveelde gigolo.

   1. DeBruijn

    @ Rien Noppen

    Jij weet wel hoe gigolo’s eruit zien hè? Kennelijk spreekt hier iemand met ervaring.

   2. RvdBe

    Vind dat Rien Noppen hier toch wel een punt heeft, ga persoonlijk ook liever voor een sterk charismatisch iemand als Rob Jetten.
    Zoals die man trots poseert voor de te sluiten Hemweg centrale getuigt tenminste van daadkracht!
    Dit is de man die NL moet en gaat redden, eindelijk eindelijk is de Messias neergedaald……

 6. edoc431

  Zullen we nu voor eens en altijd afspreken dat we trollen als satty en rien noppen gewoon negeren niet meer op antwoorden gewoon niet lezen wat die neer plempen zo moeilijk kan dat toch niet zijn mensen.

  1. Lugar

   @Code: Ik gebruik een script, ik heb er geen last van. Maar iedere seconde die aan die gasten wordt besteed zorgt voor nog meer bullsh*t en kletspraat. Opzettelijk de boel bevuilen is tot daar aan toe, maar als wij er dan ook nog op reageren geven wij daar natuurlijk ook gewoon de ruimte voor.

   #negeren

  2. Satty

   Net als Lugar gewogen en te licht bevonden. Eerlijk dat je het toegeeft. Gelukkig is een rpml die wel verstand heeft bereid tot discussie.

   1. Peter Oudshoorn

    Kom, kom Satty. Je zult toch moeten toegeven dat de heer Noppen wel erg vaak een vilein commentaar geeft, dat uitsluitend is bedoeld om te trollen.

    Wie een echt debat zoekt, reageert anders. Jij zoekt vaak wel het debat maar krijgt geen echt weerwoord. Dat is jammer.

    1. DeBruijn

     @Peter Oudshoorn

     Hoewel ik het vaak niet eens ben met Satty, is het inderdaad waar dat zij veel vuil over zich heen krijgt. Nergens voor nodig. Scherp zijn mag, maar gewoon ronduit beledigen is nergens voor nodig.

 7. Satty

  Misschien eens de achtergrond van iemand bekijken voor je hem ophemelt. Tot aan wo1 zijn deze families terug te vinden wat betreft geld verdienen aan ellende.

  If ignorance is bliss.

  1. DeBruijn

   @Satty

   Jij hebt vast ook wel iemand in de familie die fout was of is, kunnen we jou dat ook aanrekening?

   Dat leren is toch op de universiteit eerst nadenken, dan pas wat zeggen?

   1. DeBruijn

    Correctie.

    * ‘Dat leren zij toch op de universiteit eerst nadenken en dan pas wat zeggen’

  2. joker

   @ Satty.
   Je zou de achtergrond van iemand als Asscher (PvdA) eens moeten gaan bekijken.
   Liggend onder een klapperboom is dát natuurlijk het laatste wat je zou willen gaan doen; veel makkelijker is ’t daarentegen om een beetje klinkklare onzin te plempen, zoals jij doorlopend doet.
   P.S. Klapperboom naar eigen inzicht en wens te vervangen door eiken- beuken- of berkenboom.

 8. Ries

  Wie de naam Baudet regelmatig verwisselt in Boudoir heeft echt een linguistisch probleem. Wie de ene persoon verwart met een ander heeft ook nog eens schizofrene problemen en wie zonder ophouden onzin uitkraamt, is ook nog eens mentaal gehandicapt. Laten we deze personen met liefde omringen en aanspreken met ‘schatje’: Dat zou therapeutisch kunnen werken. En tenslotte Soros een emailtje schrijven dat deze mensen zijn, weliswaar kromme, redeneringen proberen te verkondigen, maar slechts het tegendeel bereiken.

  1. Spaanse kok

   Wie de naam Baudet regelmatig verwisselt in Boudoir heeft echt een linguïstisch probleem.
   Wie de ene persoon verwart met een ander heeft ook nog eens schizofrene problemen
   Wie zonder ophouden onzin uitkraamt, is ook nog eens mentaal gehandicapt.
   .
   Wie hier zijn onbenulligheid tentoon spreidt is ook duidelijk.

   1. santiago

    Kokkie. Hier hebt je jezelf perfect omschreven. Ikhad het niet beter kunnen doen.

 9. Spaanse kok

  Quote :Thierry Baudet — linguïst, filosoof en briljant klassiek pianist.”
  Quote :Thierry Baudet- linguïst, pianist en briljante klassiek pianist!”
  .
  Gelukkig vindt Daniel hem geen politicus.

  1. Peter Oudshoorn

   Leuk!

 10. Piet51

  Linguïst, filosoof en briljant klassiek pianist? Ik heb geprobeerd te ontdekken, waar dat dan uit blijkt.
  Is Baudet linguïst, omdat hij een paar woorden Latijn zonder spiekbriefje kan reciteren? Hannan lijkt voor linguïsme/linguïst een andere definitie te hanteren dan de gebruikelijke. Ik spreek 6 vreemde talen (helaas geen Latijn 😉 ), maar vind mezelf zeker geen linguïst. Dat is gewoon een ander vak.
  En Hannan kan Baudet inderdaad een filosoof vinden, want dat is een niet helder gedefinieerd wetenschapsterrein en een niet beschermd beroep. Maar met zijn houding tegenover nieuwe denkbeelden van de laatste tijd over het klimaat, migratie, Europa, laat hij zien niet bereid te zijn om dergelijke ideeën serieus te onderzoeken en met inhoudelijke argumentatie de discussie aan te gaan. Dat past een filosoof niet, want die is allereerst uit op kennis en wijsheid.
  Baudet is een redelijke amateur-pianist, maar hem briljant noemen is een belediging van pianisten die hebben laten zien die kwalificatie ook echt waard te zijn. Dat Hannan dat roept, zegt dat meer over zijn eigen vaardigheid als pianist dan over die van Baudet. Maar misschien bedoelde hij Marcel Baudet.

  1. DeBruijn

   @Piet51

   Ik zou iemand eerder een polyglot noemen die meerdere talen spreekt. Noem mezelf ook nooit een linguïst.

   1. Piet51

    Inderdaad polyglot. Ik kon niet op het woord komen. Maar welke talen Baudet nu spreekt heb ik nog nergens gelezen of van hem gehoord.

    1. DeBruijn

     @Piet51

     Het is ook niet een woord dat je elke dag gebruikt. Meeste mensen kennen het niet, dus gebruik ik het maar zelden alleen bij mede-polygloten (is dat een woord)

     Ik spreek 4 talen en van 3 een heel klein beetje, maar dat mag geen naam hebben. Had graag er nog wel 2 of 3 bijgeleerd overigens.

     1. Piet51

      Het meervoud is “polyglotten” en zo leren we steeds bij.

    2. DeBruijn

     @Piet51

     Zeker, ik hou van taal, dus vind het leuk om weer wat bij te leren. Het is wel eens lastig als we een woord uit een andere taal Vernederlandsen, hoe schrijf je het dan ook alweer, net als polyglot en het meervoud.

     1. PMG

      @Piet51 en DeBruijn – Hebben jullie het een beetje gezellig met jullie zelf? Misschien even lichaamssappen uitwisselen? Oeps, ik bedoel thee drinken en even lekker polygoteren?

     2. Piet51

      @PMG
      Je voelt je gepasseerd of buitengesloten? Oprecht excuus. De volgende keer mag jij ook meespelen, o.k.?

  2. Tguard

   Prachtige inbreng en op inhoudelijke kennis mbt op dhr Baudet zet u zichzelf prettig buitenspel en dan vooral op het punt klimaat.
   Waar u zich baseert op feiten doet dhr Baudet dat ook alleen vindt u blijkbaar het tegengeluid lastig en probeert u de boel te provoceren met wat cijfertjes over de algemene opinie. Leuk maar Baudet is hierin dus zeker niet de populist en brengt een genuanceerd verhaal mbt de klimaat hysterie. Ook het verhaal dat we voorop moeten lopen mbt vooruitstrevende techniek voor wat betreft het klimaat kan gelijk stoppen want als Europa ongefundeerd vindt dat het niet eerlijk is dan wordt je project gestopt. zie pulsvisserij waarbij 50% CO2 reductie wordt bereikt en bovendien de bodem gewoon onberoerd blijft.
   Tja en als laatste zou ik zeggen, prettig he een plek waar je wel mag discussiëren over het milieu zonder meteen een ban te krijgen omdat de redacteur het niet met jou standpunt eens is.

   1. Piet51

    @Tguard
    Ik heb de indruk, dat je op mijn bijdrage reageert. Die meneer Hannan heeft het in zijn Twitterbericht ook alleen maar over Baudet als linguïst, filosoof en briljant klassiek pianist. Niets over Baudets standpunten over klimaat, Europa of migratie. Ik reageer daarom gewoon op de tweet. Op de website van Hannan komt Baudet helemaal niet voor. Die foto suggereert een nauwe relatie, maar in de winter in kostuum op een bootje op de Amsterdamse grachten is niet zo waarschijnlijk. Dit is een foto van een klein jaar geleden, toen Hannan de Renaissance-lezing hield in Amsterdam.

  3. Lugar

   “…maar vind mezelf zeker geen linguïst.”

   Je hebt dan ook niet goed gelezen ‘meneer-6-vreemde-talen’.

   Tory held Daniël Hannan vindt Baudet een linguïst, dat betekent niet dat Baudet dat ook van zichzelf vindt.

 11. Ries

  Drie van onze ‘schatjes’ hebben zich inmiddels weer op het appel gemeld. Kunnen we gelukkig doorgaan met onze dagelijkse werkzaamheden.

 12. poldi

  Rien Noppen is als een bloeddorstige jakhals die elke mogelijkheid aangrijpt om op pro-PVV, pro-FVD, klimaatsceptische en anti-moslim reacties met een voorspelbare tegenreactie te reageren.
  Hij is dagenlang 24 uur van de dag als een bezetene bezig en vanwege deze dwangneurose m.i. rijp voor een broodnodige bezoek bij de psychiater.
  Of hij is een ingehuurde goedbetaalde oppertrol.

  1. joker

   @ poldi.
   De door u genoemde figuur is voor mij de moeite van een reactie niet eens waard.
   Óók in mijn dagelijks leven kom ik dit soort klaplopers en staatsruif-vreters tegen, ik mijd ze vervolgens als de pest.
   Deze mensen zijn ernstig geestelijk gehandicapt en lopen, door het “geweldige zorgbeleid” van de Haagse Maffia, gedwongen vrij rond terwijl zij in de isoleer thuis horen, echter daar is geen plaats voor deze gehandicapten, die instellingen zitten vol met “verwarde vluchtelingen”.
   Negeer gehandicapten als de door u genoemde.

 13. joker

  Baudet is een verfrissing in die muffe “politieke” arena in den Haag.
  Dat de man prima kan piano spelen interesseert mij geen moer, hij moet politiek kunnen bedrijven, daarvoor is hij gekozen.
  Ik verdenk Pinokkio ervan dat hij héél erg goed viool kan spelen, echter…………het meeste blijft aan z’n strijkstok hangen.
  Jetje D66 speelt, naar ik hoorde en hier las, heel erg goed op z’n poot.
  Pechtold bespeelde ook best aardig zijn dwarsfluit, in Meppel echter blies hij een zéér valse noot.
  Mevrouw Lilian Marijnissen deelde korte tijd het bed met een, niet islamitische, Slagter.
  Ik ken háár instrument niet, mogelijk een mond-harmonicaatje ?
  Hopelijk laten de heren Wilders en Baudet hevig trommelgeroffel horen op 20 maart.
  RUTTUP en NEXIT (vrij naar HendrikJan)

 14. Heras

  Hoewel hij een beetje ijdel is, is baudet iemand die naar het volk geluisterd heeft. Niemand van de regering heeft ooit gevraagd wat wij van bepaalde thema s vonden (zoals immigtatie, belastinguitgaves aan stomme buitenlandse projecten, ww uitkeringen enz). De regering deed maar, en besliste maar. T ja, en nu hebben ze een probleem..

  1. Lugar

   @Heras:

   Exact, Forum voor Democratie is zelfs met dat doel opgericht. Democratie betekent ‘het volk heerst’

   #stemzeweg

   1. Crassus

    Maar als Baudet zich prive vermaakt dan is het toch in het exclusieve milieu van rozebottels, lavendel, kamermuziek. Dan heerst het volk niet. Dat kijkt buiten toe door de beslagen glas in loodramen van de soos hoe de elite zich laat gaan.

    1. joker

     @ Crassus.
     Dat zal gaan op de manier zoals bij ’t z.g. Kon.Huis.
     Als ze zich privé vermaken hoeft niemand dat te zien, echter dhr. Baudet doet nog iets voor zijn (vorstelijke) door ons betaalde salaris.
     Bij het z.g. Kon.Huis kun je, voor wat dát betreft, vraagtekens plaatsen.

    2. sjun

     Klinkt daarin enige jaloezie door?

 15. Groenehond

  Baudet wordt geprezen door een prominente buitenlandse politicus. Je kunt dit leuk voor hem vinden en over gaan tot de ode van de dag of je kunt dit niet leuk vinden en meteen je gif spugen op een willekeurig medium. Ik voel er persoonlijk niets voor om op elke borstklopperij moment van bv asscher , klaver etc te gaan reageren en dit zijn er veel hoor. Maar dit zegt meer over de persoon welke de behoefte voelt om te reageren dan over de politicus zelf. Mijn advies laat lekker leven en get a life.

  1. PMG

   Vandaar je reactie?

 16. Tante Sidonia

  Nu,
  23.45 uur 11-03-2019
  En wie zit er bij de VARA Pauw/Jinek:
  De drie van DENK!!!
  En wat gaat Rosenmullertje doen? Hun verdedigen!
  On-on-onvoorstelbaar, en dit van onze belasting centen!
  En Pauw, zakkenvuller 1e klas klets met hun mee!!!
  PS
  Moslim propaganda; JA,…JA,….JA,….!

  1. Vrijedenkert

   Werkelijk ondenkbaar en belachelijk, dat de staatsomroep juist deze framende en manipulatieve drammers uitnodigd en hun de kans geeft om de samenleving nog meer tegen elkaar uit te spelen…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.