Joop-schrijver vergelijkt Baudet met dictator Ceausescu: ‘Die hebben we gewoon doodgeschoten!’

Sinds de verkiezingen gaat geen dag voorbij of Thierry Baudet (FVD) wordt bedreigd door één of andere droeftoeter. Dit keer voelde Joop-schrijver Mihai Martoiu Ticu zich geroepen om een plasje zuur over Baudet uit te gieten. Waar kennen we hem van? Onder meer van dreigende taal tegen Wierd Duk en Jenny Douwes die hij ‘gaskamers in Dokkum’ beloofde. En nu vergelijkt hij Baudet met de Roemeense dictator Ceausescu…

Blijkbaar mag dhr. Ticu van Joop.nl de randjes van het publieke debat opzoeken en denkt hij te mogen bepalen hoe dat debat wordt gevoerd. Zo stelt hij dat ‘meningen mogen verschillen tot een bepaalde grens’. De grens zal wel door Ticu zelf worden bepaald:

Dhr. Ticu in actie op Twitter. Dat hij door de schrijver van dit stuk is geblokkeerd is geen verassing .Bron: Twitter / @martoiu
Dhr. Ticu in actie op Twitter. Dat hij door de schrijver van dit stuk is geblokkeerd is geen verassing .Bron: Twitter / @martoiu

Waarom linkse opiniemakers de laatste tijd gewelddadige taal bezigen richting Baudet lijkt alles te maken te hebben met de ‘great awakening’ in Nederland sinds de verkiezingen afgelopen maand. En voorafgaand aan de verkiezingen leek het erop dat ze zich nog konden beheersen. Baudet kreeg wel rake klappen, maar meestal op inhoud.

Sinds de uitslagavond van 20 maart zijn alle remmen echter los en zijn de fatsoensnormen nog meer diffuus geworden. Ticu eindigt met de veelzeggende woorden: ‘we hebben hem gewoon doodgeschoten’ daarmee mogelijk verwijzend naar wat er kan gebeuren ‘als je het oneens bent’.

Baudet vergelijken met de communistische dictator Ceasescu? Heel normaal blijkbaar! En met dictatoriale toon de grenzen van het publieke debat definiëren? Dat is iets waar Ticu zijn hand niet voor omdraait.

De Tweet van Ticu komt in de week dat dr. Eric C. Hendriks een opiniestuk in de Telegraaf publiceerde over het demoniseerspook dat rondwaart in de lage landen. Volgens hem is het ‘belangrijk om in gesprek te blijven in een democratie’. Nogal logisch natuurlijk, maar deze woorden lijken van weinig betekenis voor dhr. Ticu.

Ticu stelt zijn eigen debatgrenzen vast. Zelfs het aloude principe ‘we could agree to disagree’ verwerpt hij. Dat laatste baart oprecht enige zorgen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. victus

  “We hebben hem doodgeschoten” moet eigenlijk zijn: “We hebben het gewoon bang, bibberend en verstopt onder ons bedje afgewacht tot anderen het vuile werk hadden opgeknapt”
  Klinkt toch veel beter, de waarheid?

 2. Ries

  Deze Ticu is niet meer bij zinnen. Als een rechtsdenkende zoiets had gezegd dan waren de voorgedrukte aangiften al ruimschoots verspreid. De walging tegenover links wordt met de dag groter.

  1. F. Domela Nienhuis

   Hoe meer je links leert kennen, hoe rechtser je wordt. Hoe zou dat nou toch kunnen?

 3. C.A.Barstow

  Kunnen ze dit linkse sujet niet naar zijn eigen middeleeuwse country, Roemenië dus,
  terug sturen?

  Stem tegen links,
  Stem ook in mei op FvD!

 4. santiago

  Ik vind hiddema meer weg hebben van Pinochet.

  1. Vit

   Tis de schuld van Bea.

  2. Ad Fundum

   Ik herkende hem meteen. De raadsheer van Florrie. Florrie Rost van Tonningen. Ze kreeg een staatspensioen. Haar man was wat meer bekend. Ook Hiddema is theater.

 5. Ries

  Wat heeft Hiddema met dit onderwerp te maken? Verdraaien, draaien en kronkelen is zo’n linkse eigenschap.

 6. Gekko

  Er loopt wat van dat Balkan gajus rond in ons land. Domme politiek om iedereen hier maar binnen te laten en tot statushouder te benoemen.

 7. Veteraan

  Tja, allochtoontje hé die denkt dat hij belangrijk is.
  Die hebben we ook op deze site, zo saai en gestoord.
  Hé Ticu, doe mij eens een plezier en wordt niet meer wakker, daar verliezen we niets mee.

 8. Jumping

  Laat dit soort malloten gewoon lullen.

  Verstandige mensen kiezen in Mei, een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD in Mei.

 9. Shadow1100

  En meneer Wilders vroeg alleen:”Willen jullie meer of minder marokkanen?”.
  Kijk eens wat de linksche clique de laatste dagen allemaal publiekelijk aan (doods)bedreigingen heeft uitgekotst richting het democratisch verkozen FvD.
  Geen hoofdcommissaris Aaldersberg die onmiddellijk aangifte doet, geen voorbedrukte aangifte mogelijkheid, geen vervolging, geen rechtszaak.
  Maar ja het komt van links en dan mag het toch?
  De kogels die Pim Fortuyn dodelijk troffen kwamen ook van die kant……..

 10. Satty

  Baudet voldoet aan de criteria die tot een totalitaire staat leiden. Het is zo dat je van de totalitairen gemeenschappelijke punten kunt vinden die tot het ontstaan van de totalitaire staat hebben geleid.

  Als je zo verontwaardigd bent over deze tweet waarom vind je dat onder reageerders dan niet?

  1. TD

   Wij leven in een totalitaire dictatuur,de EU !
   Baudet en Wilders willen dat veranderen!

  2. Peter Oudshoorn

   “Baudet voldoet aan de criteria die tot een totalitaire staat leiden.”

   Ik ben razend nieuwsgierig welke criteria dat zijn, Satty.

   1. Satty

    Democratie ter discussie stellen, eigen superieuriteit benadrukken, de elite heeft ons in de problemen gebracht, erg vaag blijven in verkiezingsprogramma’s om populistisch te kunnen blijven reageren, cijfers verdraaien, zo is er nog wel meer.

    1. Peter Oudshoorn

     Domme Satty, het Forum voor Democratie stelt nergens de democratie ter discussie. Baudet heeft het alleen over het partijkartel en dat is aantoonbaar juist. Alle partijen zijn links/socialistisch georienteerd geraakt en spelen elkaar de bal toe: er zijn groene socialisten, christelijke socialisten, socialistische socialisten, diervriendelijke socialisten, liberale socialisten, enz. Een hecht gesloten front. En dat het FvD daar wat tegenover stelt is hoogst noodzakelijk. Maar daar zit geen enkel totalitair streven in.

     Het FvD benadrukt op geen enkel wijze de eigen superioriteit. Wel wordt de superioriteit van de westerse cultuur, beschaving, kunsten, werklust en innovativiteit benadrukt. En terecht, het is met een overstelpende hoeveelheid bewijsmateriaal aantoonbaar. Alleen wil jij daar als salon-anarchist en oikofoob niets van weten.

     De politieke elite heeft ons inderdaad in de problemen gebracht, vooral door de ongelimiteerde massa-immigratie. Samen met de PVV-kiezers wil bijna eenderde van de kiezers daar niets van weten. Ook de SP en het SGP staan afwijzend tegenover immigratie. Een doodnormaal, breed gedragen standpunt dus.

     Kortom, zoals ik al eerder opmerkte: je bent zwaar paranoia en ziet overal spoken.

     1. Bosche draak

      Schitterend verwoord.
      +10

    2. Marija

     @Satty, jij krijgt zo vreselijk veel reacties met heel goede argumenten, om je de keerzijde van jouw verhalen te laten beseffen, dat ik mij werkelijk afvraag of je wel wilt luisteren, begrijpend lezen en zo langzamerhand gaat inzien dat jij niet het gelijk altijd aan jouw kant hebt.
     Ik heb het idee dat je bent geïndoctrineerd en net zo star denkend bent als de linkse deugnieten.

  3. victus

   Frappant is wel dat er gelijk geschermd en gedreigd wordt met geweld als er iets tegenwind staat. Schuimbekkende, hysterische vertolkers van naastenliefde en verregaande tolerantie tonen hun ware gezicht ineens. Best wel sneu eigenlijk. Weten de twijfelaars precies waar ze aan toe zijn als ze op het punt staan hun hart te verliezen aan dit soort praatjesmakers met hun buitenproportionele ego’s.

   1. Satty

    Door wie is er allemaal gedreigd? Ik zie vanuit het midden weinig verschil tussen links en rechts. neem ries maar weer met z’n idiote opmerkingen.

    1. victus

     Volg de media, kranten en tv. Elke dag hetzelfde toonloze liedje van zogenaamde deskundigen en prominenten die alles wat niet precies in hun blik vernauwende straatje past afbranden, met hysterische paniekzaaierij en tunnelvisie proberen, zonder daverend succes trouwens, wanhopig hun eigen gelijk erin willen drammen. Anderen direct monddood willen maken omdat ze weten dat ze toch geen goede tegen argumenten kunnen weerleggen. En bij gebrek aan .. maar het hardst voor zichzelf applaudisseren.

    2. Maurits Dekker

     U zegt niets te weten van alle bedreigingen aan het adres van Baudet?
     Dan behoort ook u tot die kliek van linksdoorgedraaide mensen die bij elke kritiek hun ogen sluiten, hun vingers in hun oren proppen en keihard “lala, lala, la lala, lala” krijsen.

  4. Peter Oudshoorn

   Als je Satty naar argumenten en feiten vraagt, kiest ze direct het hazenpad en gaat ze er met de staart tussen de benen vandoor.

   Satty is een agitproppertje: agitatie opwekken en propaganda verspreiden is haar doel, in haar geval gevoed door een sterke paranoia inslag.

   1. Satty

    Is dat zo peter? misschien heb ik nog een gewoon leven. ik heb hier helemaal gelijk.

  5. Henk Albarda

   Geachte Satty, Graag nog even al uw criteria herhalen waarmee je naar een totalitaire staat doorontwikkelt?

   1. Rien Noppen

    Henk Albarda is goed in vragen stellen. Een beetje coherent een eigen standpunt formuleren gaat hem wat minder goed af.

    1. Bart

     En daar is de facist rien ook weer, rien, wanneer houden jij en je vriendjes een keer op met demoniseren en doodsbedreigingen?

     Word je betaald om haat te zaaien, of ben je gewoon echt zo een haatdragend persoon?

     1. Rien Noppen

      Ik doe niet aan doodsbedreigingen, halve zool.

  6. Bart

   En daar hebben we dombo satty ook weer verwijzend naar totalitaire staten.

   Dat is een links dingetje zoals je al zo vaak verteld is, FvD is niet links.

   Het zijn jouw vriendjes die facisten zijn, het zijn jouw vriendjes waar al het geweld vandaan komt.

   Dus hou gewoon een keer op met je leugens dombo satty

 11. edoc431

  Wat die lul zijn mening is interesseert me geen ene bal .

 12. Ries

  @Satty: je munt vandaag weer uit in een jaloersmakend denkvermogen. Ga zo door meid. Je komt er wel…

 13. Mzwarts

  Linkse reacties gewoon laten gaan zo jagen ze steeds meer mensen naar rechts

 14. Karel de Grote

  Mihai Martoiu, duidelijk geen Nederlander, dus het zou hem passen z’n smoel dicht te houden in ons land en het is beter voor hem dat hij opsodemietert naar Roemenië waar hij vandaan komt, één van de corrupste landen van Europa, maar daar houdt hij z’n smoel over en gevlucht naar Nederland waar hij een riante uitkering krijgt en dan ook nog een grote bek over onze democratie hebben. Wat een lul.

  1. Rien Noppen

   Het is fake nieuws, Karel. Niet zo snel zo maar wat roepen.

   1. Karel de Grote

    Wat u zegt is dat DDS fake nieuws verspreidt, goh wat een miskleun.

 15. Westerling

  Deze Ticu zal wel verklikker voor de Securitate zijn geweest en toen het te heet onder zijn voeten werd, zijn gevlucht naar het Westen.

 16. Rien Noppen

  In de tweet wordt geen vergelijking gemaakt tussen Ceausescu en Baudet. De tweet gaat er eenvoudig niet over.
  De vergelijking wordt wel gemaakt door de Baudet-aanhanger die erop reageert.

  Dit is dus fake news.

 17. J.Rademaker

  Wat schrijfsels van zijn hand gelezen volgens eigen zeggen betrokken bij schietpartij in Roemenië.
  Dat iemand doodschieten vanwege een andere mening staat dan in een ander licht.
  Waarom hij ons de les leest is mij een raadsel.

 18. Adriaan

  Extreem rechts is verwerpelijk, extreem links idem dito. Links begint er tegenaan te hangen. Ernstige ontwikkeling.

  1. Bart

   Extreem rechts bestaat nauwelijks, alles wat tegenwoordig extreem rechts word genoemd is van oorsprong gewoon links socialistisch. Kijk maar na in voor oorlogse literatuur, facisme en nazisme zijn gewoon socialistische stromingen die pas na de 2 wereld oorlog als rechts benoemd worden.

   1. IJsbrand Koudvuur

    Bart heeft goed geluisterd naar Martin Bosma?
    Helaas is het foutief, Bart.

    Fascisme en Nationaal Socialisme zijn beide rechts. Ondanks wat ze je ook wijs proberen te maken.
    Accepteren is het enige wat je nu kan doen.
    Niets mis mee..

    1. cmsuijkerbuijk

     In tegendeel, links moet maar eens aanvaarden, dat fascisme en nationaal-socialisme beiden voortkomen uit het socialisme. Daar helpen geen verdraaiingen of excuses tegen. Het is alleen zo, dat dit fabeltje, om de opper-socialist en moordenaar Jozef Stalin niet tegen het hoofd te stoten, want dan zou hij zo vlak na de oorlog op één hoop gegooid zijn met Hitler en Mussolini en dát wilde men toen, met een oppermachtig Rood Leger zo vlak bij de grenzen, niet lopen. Nationaalsocialisme en Fascisme is gewoon extreem links! Nét als communisme, het volle neefje!

     1. Rien Noppen

      Dat het nationaals-socialisme zou voortkomen uit het Marxisme is een zieke leugen van rechtse mannetjes die terecht een schuldgevoel aan de Tweede Wereldoorlog hebben overgehouden.

    2. Ds

     Beste koudvuur
     Jou stelling werpt bij mij wat vragen op.
     Als het nationaal socialisme rechts is zat joop den uijl (zonder hoofdletters) volgens you dus ook zwaar aan de rechterkant van het politieke spectrum. Joopie was in die tijd student. Een rechts georiënteerde student op een eng linkse universiteit is zelfs voor jou verknipt wereldbeeld onzinnig. Zeker in die periode.
     Het is nl algemeen bekend en tegelijkertijd door de linkse viespeuken angstvallig weggemoffeld dat joopie in zijn studententijd regelmatig afreisde naar Duitsland om de “wijsheden” van de grote furher als het ware in te drinken.
     Dus vertel maar hoe het volgens jou zit.

 19. PMG

  hou nou eens op met reageren op Noppen en Satty en andere trollen, ze stangen alleen maar, hebben totaal geen eigen mening, het is interessanter om je tijd te besteden aan het kijken naar het opdrogen van verf!

  1. Vliegenvanger

   @PMG
   ++++++

 20. Ries

  En nu is het wachten op Satty, die precies gaat aangeven waarom mijn opmerkingen idioot zijn. Kom op meid, je kunt het!

 21. NoDoubt

  Aanzet tot moord en geen respect voor democratie. De gevestigde orde kan zich beter afvragen waarom er massaal op deze partijen wordt gestemd. Net als in de dagen van Fortuyn. De hetze is het enige weerwoord. Net als pvda d66 en GL destijds. Nu weer opnieuw. Hij zal en moet worden tegengehouden. Ook als het niet democratisch is.

 22. Heras

  Weet hij dat hij vrij is om te emigreren?

 23. Godefroy France

  Mihai Martoiu Ticu heeft bij ons de onwelriekende titel “NESTBEVUILER”

 24. Vliegenvanger

  Het moet eens afgelopen zijn met dat slap gelul van links. Al die verwensingen maken het er niet beter op. Hier kan je dus precies uithalen hoe gevaarlijk die linkse zijn. Kunnen absoluut niet tegen verlies, uitlokken tot moord wat een arrogant volk. Iemand die een politicus bedreigt in woord of geschrift moet opgepakt worden. Het grootste gevaar in Nederland komt van links,die drammers en wegkijkers. Zielige figuren zijn het.

  1. Rien Noppen

   Het artikel betreft totale fake nieuws, Vliegenvanger, waar lul je er dan zo dom achteraan?

   1. Lodewijk L.

    Tja, tollen en flamen maakt het smeuïg op fora… dus u bent van harte welkom hier. 😀

 25. Schele Joop

  De twitterende dhr. Ticu van Joop.nl heeft de handdoek in de ring gegooid. Ja zo gaat dat met Joop_nl twitteraars ze kunnen het niet winnen tijdens debat dus word je geblokkeerd. Hier is de laatste tweet die hem de handdoek in de ring deed gooien.

  https://twitter.com/ScheleJoop/status/1112346045177102337

 26. Niet L niet R

  Fatsoen normen moet je niet bij de linkse elite zoeken!

 27. DidiMadloba

  In de kop staat niet dat die Joop-schrijver een Roemeen is. Dat maakt nogal wat uit. Zijn uitspraak mag ongepast zijn, zij is vooral misplaatst. Je kunt van Baudet veel zeggen maar een dictator is hij (nog) niet.

 28. Dik

  “We hebben hem gewoon doodgeschoten”

  Er hangt hier ook zo’n levensgevaarlijke zuiger rond. Hij zei het zo:

  “Dat klopt, als Sint Pim premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan. Toch goed dat er een God is.”
  ~Rien Noppen~

 29. Karel de Grote

  Waarom hebben buitenlanders altijd de grootste bek in Nederland, deporteer hem naar z’n eigen land, beschuldigt van OnNederlangs gedrag.

 30. F. Domela Nienhuis

  Wordt op Joop.nl weer opgeroepen tot kogeltjes van links?

 31. Lodewijk L.

  Ik ga enkel nog kijken op Joop om me te verbazen over zoveel onwetendheid, haat, en schijnheiligheid.

  Francisco van Jole zei kortgeleden op Joop Café – NPO Radio 1 “Mijn middel name is “onnozel” is. Hij leek er trots op te zijn.

  1. Lodewijk L.

   Correctie: “Mijn midden naam is “onnozel.”

 32. Lodewijk L.

  Aan de commentaren op Joop kun je meteen zien wie moslim is, of een moslim achtergrond heeft -ouders of aangetrouwde familie- door altijd voor de komst van meer immigranten te zijn uit islamitische landen. Dat zeggen ze uiteraard niet openlijk om zich niet in de kaart te laten kijken. Sommigen gebruiken Nederlandse schuilnamen.

  Of het zijn regressief linkse mensen die het christendom haten, en in moslims medestanders zien.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.