Extremistisch Antifa wil FvD meetup in Drachten verpesten met potsierlijk smaadprotest!

Foto van ANTIFA-activisten. Deze foto is ter illustratie en is dus niet genomen in Amsterdam. Bron: cantfightthetendies / Flickr.
Foto: Foto van ANTIFA-activisten. Deze foto is ter illustratie en is dus niet genomen in Berlijn. Bron: cantfightthetendies / Flickr.

Vanavond vindt in het Friese stadje Drachten een campagnebijeenkomst plaats van Forum voor Democratie en het extremistische Antifa heeft van zich laten horen. Die zijn voornemens de bijeenkomst  te onteren door een potsierlijk protest te organiseren waarbij ze de leden van de partij weer gaan uitmaken voor ‘fascisten’. Want dat is hoe je op een ‘constructieve manier’ het debat met andersdenkenden aan gaat. 

Volgens het blog Krapuul is het een ‘prima actie’ om Baudet  een weerwoord te geven, maar ‘is het taalgebruik voor verbetering vatbaar’. Dat dit een understatement is na de diverse bedreigingen en scheldkanonnades vanuit de hoek van Antifa is evident. En dat de organisatie in verband wordt gebracht met terrorisme is niet verbazingwekkend. Dat Antifa nu ineens bovenop Baudet duikt is verklaarbaar is simpel: verkiezingen.

Eerder deze week nog publiceerde Antifa-aanhanger en tevens D66-kandidaat Felix Woudenberg een opruiende video waarin hij Thierry Baudet meermaals wegzet als de voorman van de bruinhemden brigade. De ironie wil dat Antifa de partij van Baudet zaken verwijt waar zij zich zelf ook voortdurend schuldig aan maken. In de video bezigt Woudenberg namelijk behoorlijk wat emotioneel taalgebruik zoals ‘giftig’ en meer bijvoeglijke naamwoorden.

Ook de claim dat Baudet ‘haat zaait’ is onjuist. Als je Baudet volgt dat weet je dat hij geen angst of haat ‘zaait’. Dat ziet er anders uit. Natuurlijk heeft de voorman van FvD opmerkelijke uitspraken gedaan, maar wie is zonder zonde?

Het is weer hypergevoelig wantrouwend gedrag vanuit extreemlinks om vervolgens zelf gebruik te maken van opruiende en emotionele taal bij monde van Woudenberg. En nu zijn ze dus voornemens om een campagnebijeenkomst in Drachten te bezoeken. Niet om daar in gesprek te gaan en elkaar te overtuigen van standpunten. Niet om daar iets te doen dat de samenleving vooruit helpt.

Nee, enkel en alleen om even te demonstreren tegen ‘de bruinhemden van FvD’. Dan heb je blijkbaar niets beters te doen.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

45 reacties

 1.   

  Prachtig dit geeft HendrikJan het recht van spreken, Nederland is een keiverrot land geworden.

  #STEMZEWEG op 20 Maart.
  RUTTUP en NEXIT.

 2.   

  De blokkeerfriezen maar even bellen?

  1.   

   Pffff, ik ben bijna in staat om vanuit Brabant naar Drachten te rijden om in de DNA databank terecht te komen. Maar verzet moet altijd geweldloos zijn, en we moeten ieders democratisch recht respecteren. Antifa toont wederom aan dat ze meer gemeen hebben dan ze zeggen met het gedachtengoed dat ze bestrijden. Sneu volk, en terecht op de terrorisme monitor.

  2.   

   @P.P.

   De blokkeerfriezen zijn geweldloos.
   Het ging hun ook alleen maar, om de negatieve benadering in Dokkum,
   van een groep die de bewoners van Dokkum, hun wil wilde opleggen.

   De blokkeerfriezen zijn de bevrijders van Nederland.
   RUTTUP en NEXIT.

  3.   

   Die wou ik dit jaar voordragen voor de jaarlijkse lindjesregen van de Koning.

   1.   

    En tevens een paar onderscheidingen naar Urk!

 3.   

  Het is natuurlijk onzin wat de Antifa uikraamt,als Thierry Baudet daadwerkelijk begeleiding zou hebben van soortgelijken als de bruinhemden brigade,kon men de Antifa demonstranten enkel horizontaal afvoeren,richting mortuarium!
  Men weet weet niet wat men zegt!

  1.   

   En geen wonder: Thans, in de eerste helft van de 21ste eeuw, wordt de jeugd niet dát aan geschiedenis meer bijgebracht op school!
   Opzet….?

 4.   

  Deze meneer Woudenberg heeft een probleem in zijn bovenkamer en dat zie je terug in meerdere video’s! De blik in zijn ogen spreken boekdelen…

  1.   

   Ja die blik in zijn ogen heb ik altijd al eng gevonden. Dit zou zomaar de nieuwe Volkert kunnen zijn. Dat je zo iemand verkiesbaar stelt, dat zegt veel over de partij.

 5.   

  Erich wichmann, een kunstenaar gebruikte dezelfde taal als baudet en noemde zichzelf fascist. Als je oer fascisme bekijkt voldoet het fvd aan alle qriteria. Ik begrijp het probleem ook niet zo, wat is er mis met toegeven dat je in het politiek systeem fascisme gelooft.

  Het is overigens een foute voorstelling van zaken die jij geeft teunis, het afa en om precies te zijn afaf wat wil demonstreren. Afvn rept er niet over. Als je op krapuul hebt gekeken, heb ik net gedaan weet je dat.

  Afa bedient zich van nare tactieken tegen andersdenkenden. Ik heb de antifascistische bond van oudverzetstrijders nog nooit tot zoiets horen oproepen.

  Vrijheid voor allen ook de mensen die het anderen niet gunnen, dat is de enige manier om ze te bestrijden, met argumenten.

  1.   

   Ga in Afrika leuteren!

   1.   

    Afa tactieken slimpie, andersdenkenden het zwijgen willen opleggen. Vrijheid is alleen voor jou toch? Links drammertje.

    1.   

     Zoals door middel van intimidatie?
     Is toch echt iets van Antifa, riekt ietwat naar fascisme zou je wel kunnen zeggen…..

     1.   

      Je kunt het gerust fascistische tactieken noemen als er geïntimideerd wordt. Intimidatie is geen protest.

      Ik vind het een zeer foute tactiek die antifascistische aktie (afa) hanteert. Zoals geschreven, ik heb van de antifascistische bond van oudverzetsrijders dit soort oproepen nooit gelezen.

     2.   

      AFA blijkt een Fascistoïde club. Gedrag van de groepsleden en uniforme kleding onderstrepen het nog eens. Te dom om te poepen en daarom inzetbaar als megafoon om de mening van een ander te overstemmen en die anderen zonodig gewelddadig te intimideren.

    2.   

     Ga een dikke Afrikaanse dictator oraal lastigvallen!

  2.   

   @ Satty

   Het woord fasci (meervoud van het Italiaanse fascio, betekenis: bundel, groep) was vanaf het eind van de negentiende eeuw in gebruik als term voor een politieke groepering, hetzij links, hetzij rechts georiënteerd.

   fascisme: Eng.: fascism: politiek – politieke opvatting die zich kenmerkt door autoritaire gezagsuitoefening en verwerping van de democratie;autoritaire politieke beweging die aan de macht was in Italië van 1922 tot 1943, onder leiderschap van Benito Mussolini.

   Waar is de beperking van de democratie? Precies die is er niet.

   Ik vind dat je overdrijft en vind Denk een veel groter gevaar. Denk roept op tot boycotten media, dat doet Baudet niet eens.

   1.   

    De bruijn
    Baudet intimideert de media met sanering, hetzelfde met onderwijs, ook vindt hij onze democratie niet functioneren wat natuurlijk met zijn voorstellen niet beter wordt. Het is wat mij betreft het voorstadium van fascisme waar hij mee bezig is. Ik heb niet het idee dat we direct een genocide moeten vrezen, wel een naar een politiestaat bewegende democratie waarna een fascistische staat binnen bereik komt. Ik denk niet aan het fascisme van mussolini maar toegespitst op de huidige tijd. Hij heeft het over alle zaken die binnen oerfascisme een rol spelen, cultuur, omvolking en het gebrek aan autoriteit. Umberto eco heeft een interessant document geschreven, ur fascism. Misschien vind je het leuk /Interresant om eens te lezen, vrij te lezen. Wie weet heb jij argumenten die mij weer aan het denken zetten.

    1.   

     @Satty, ik ben er niet zo bang voor, maar mocht het wel zo uitpakken, dan zal ik dat zeker niet pikken.

     Er moet zeker wat aan de democratie gedaan worden, daar geef ik hem gelijk in. Ik weet te weinig wat hij dan wel precies wilt. Moet ik het doorlezen, maar het lezen gaat me steeds slechter af.

     Er zijn helaas maar weinig leiders verbindend bezig, zonder klef te worden of alles onder de mantel der liefde te vegen. En aan de andere kant zijn er mensen die juist anderen tegen elkaar opzetten.

     1.   

      De bruijn
      Het lezen gaat jou minder af? Ik hoop dat je niet ziek bent, erg oud kom je niet op me over, ik weet het interpretatie. Ik ben deels opgevoed door overlevers van wo2, ik beschouw ze als opa en oma, ze zijn joods. Ik heb veel over fascisme te horen gekregen. Ook kwamen daar oud Spanje strijders, anarchisten. Op opa na zijn ze allemaal overleden, allemaal op hoge leeftijd, opa is inmiddels 100 en nog erg bij de tijd.

      Je lijkt me een fijn respect vol mens, iemand met wie ik graag samen leef. Verbinding graag! Stop de polarisatie!

      Ik hoop dat ik het mis heb en over een aantal jaar mijn ongelijk moet toegeven, dat zal ik dan met heel veel plezier doen.

    2.   

     Aldus onze ubber-Nazi Satty met zijn zieke geest, als je alles omdraait en je gebruikt natuurlijk grote woorden om je eigen sympathie voor zowel het fascisme en nazisme te etaleren dan doet Satty dit uitmuntend natuurlijk..

     1.   

      “ubber-Nazi”

      Dat is een soort rubber-nazi, daar kun je alle kanten mee op.

      :)

     2.   

      Ja daar laat Rientje zijn fantasietjes wel even op los natuurlijk

     3.   

      Siemien:
      Misschien begrijpen we Satty niet omdat ze eigenlijk “nasi” bedoeld,ze is immers niet zo snugger,ze copiërt/plakt enkel!

     4.   

      Tuurlijk siemien. Ik roep op om anderen te slaan of het zwijgen op te leggen. Damn wat is lezen toch lastig of niet?

     5.   

      Het structureel schofferen van een heel land, wat de Nazi’s uiteindelijk met Joden deden maakt jouw een Nazi, jij bent gewoon een echte met een zieke geest..

    3.   

     “Baudet intimideert de media met sanering”;
     nee, niet de hele media. Uitsluitend de Staatsomroep omdat deze zeer eenzijdig aan berichtgeving doet. Dat er voldoende aanwijzingen zijn dat het vooral ‘links’ is die de massa tracht te beinvloeden via de Staatsomroep is vaak genoeg getoond. Men gaat zeer selectief om met de beeldvorming in het Staatsjournaal.
     youtu.be/Ht-4NOtlO6A (beelden)
     youtu.be/XDScj_4Ni-o (aanklacht Arnold Karskens)
     “ook vindt hij onze democratie niet functioneren”;
     klopt. Er zitten in Den Haag VOLKSvertegenwoordigers, maar zij beslissen op grote zaken zonder mandaat van de kiezer. Er zou geen geld meer gaan naar Griekenland? Wat is er gebeurd? Het hele klimaatplan is al getekend, is ooit de bevolking gevraagd wat ze ervan vinden? De hele migrantenstroom, is dat ooit iemand gevraagd, de consquenties zijn namelijk zeer fors

     En dat noem je het voorstadium van fascisme?
     Cultuur is belangrijk om een bevolking bijelkaar te houden, of dat nu de schutterijen uit Limburg zijn of het fideljeppen in Friesland is of gewoon Sinterklaas; is er iets mis mee om dat te beschermen?
     Over omvolking heb ik hem nog nooit gehoord. FvD wil de kraan die wagenwijd openstaat met immigranten dichtdraaien om vervolgens intern orde op zaken te zetten. Je kunt niet een probleem oplossen als er jaarlijks nog immigranten in zulk grote getale blijven binnenstromen. FvD heeft het nog nooit gehad over ‘het land uitzetten’ of meer van dat soort uitspraken.
     “het gebrek aan autoriteit”; klopt, bekijk de beelden maar van de manier waarop politieagenten worden toegesproken. Probeer de woorden die die mensen gebruiken maar eens uit op een agent in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk of Italië, dat zul je berouwen. Agenten moeten zich als watjes gedragen, bang omdat ze anders aangeklaagd worden. Idem in het onderwijs, respect is er niet meer voor, scheldende ouders, schoppende leerlingen. Meer autoriteit zou goed zijn.
     Ik vind je argumenten flinterdun en allesbehalve op fascisme wijzen…

    4.   

     @ Satty,

     Misschien zijn we op de verkeerde voet begonnen, dat doen anonieme fora met mensen, zoals je maar al te goed weet.

     Ben inderdaad ziek, maar daar wil ik je niet mee lastig vallen en over uit wijden. En oud ben ik zeker nog niet, al voel ik me wel zo.

  3.   

   Hoi Saytya, goede avond. Omdat je steeds stelt dat Baudet een fascist is, o.a. zoals jij stelt volgens de normen van Eco, zou je mij hier concrete voorbeelden van kunnen geven? Je hebt het nu zo vaak gezegd, dat je wel genoeg overtuigend bewijs moet hebben om jouw stelling te ondersteunen lijkt mij. M.v.g. Koen.

 6.   

  Het toont de zwakte en ongeorganiseerdheid van zogenaamd rechts. Wat trouwens niks met rechts te maken heeft maar het zijn gewoon de bezorgde Nederlanders uit alle partijen die Nederland naar de kloten zien gaan. Zouden die militant georganiseerd zijn dan waren figuren als Volkert van der Graaf, Paul Rosenmöller, Gretta Duisenberg, Dries van Agt, Anja Meulenbelt, Sylvana Simons, Arnoud van Doorn en nog een heleboel moslims en linkse sympathisanten allang voor goed verdwenen. Het is in feite het bewijs hoe solidair en tolerant we (nog) in Nederland zijn.
  Maar daar komt langzaam maar zeker verandering in. We voelen de polarisatie aanzwellen. Het geuzenbloed begint door de aderen te stromen. Misschien is het gebeuren in Urk wel het startsein en escaleert het in heel Nederland.

  1.   

   Zou zomaar kunnen!

   In en rond Drachten wat ‘vreemd’ volk, waaronder ikzelf.

   Drachten haalt regelmatig de voorpagina, meestal in negatieve zin, hopelijk is dat morgen anders!

 7.   

  Satty,
  zo,…zo,…. op weg naar bekering?

  ……….wel een naar een politiestaat bewegende democratie waarna een fascistische staat binnen bereik komt. Ik denk niet aan het fascisme van mussolini maar toegespitst op de huidige tijd. ………. .
  Juist Satty!

  En gesterkt door zwakke leiding, o.a. alles gedogende Minsters, naar facisme neigende Ministeries en door regering betaalde “adviesorganen!”
  Antifa, Groen-links, Anti Zwarte-Piet, AFA, S66 e.v.a. zijn op allerlei manieren bezig om jouw woorden verwerkelijken en worden op geen enkele wijze een strobreed in de weg gelegd!

  Zie vervolging “blokkeer Friezen!” Facisme en anti-Nederland in Optima-Forma.

 8.   

  Als ik het voor het zeggen had, voerden ik jaren eerder al de militaire dienstplicht in. Ik zou al die kleine etterbakkies die zich stierloos vervelen oppakken en deze knullen eens echt leren om man te worden in plaats daarvan als een kleuter te gedragen en niets te willen begrijpen, behalve zich puur uit verveling bijeenkomsten te verstoren. In het leger leer je normen en waarden kennen. Leer je om netjes goedemorgen te zeggen, of netjes de deur open te houden voor een voorbijganger of een bejaarde een handje te helpen met oversteken, of bij een overstroming zandzakken neer te leggen, of begrip te tonen voor oudere mensen en te kúnnen verplaatsen in mensen. Zoveel leer je als je in het leger hebt gediend. Nooit meer zul je ambulancepersoneel, politie, of brandweer lastig vallen. Rondhangen doe je zeker niet meer en je verstand wordt helder. Tegenwoordig leren ze niets meer, njente nothing.

  1.   

   Ik snap je punt. Het leger zit echter niet te popelen om jongeren op te voeden. Zeker niet in de erbarmelijke staat waarin het nu verkeert. Het primaire doel van de dienstplicht destijds was niet zozeer het opvoeden, maar meer het aanleveren van genoeg kanonnenvoer mochten de gekke ruskies of amerikanen elkaar in de haren vliegen.

   Opvoeden dient door ouders gedaan te worden. Dat is de verantwoordelijkheid die je op je neemt zodra je eraan begint. Helaas gaat dat de laatste jaren steeds meer achteruit. Opvoeden moet volgens veel ouders vooral ‘leuk’ zijn. Boze kinderen wilt men niet, dus er wordt dan vooral niets in de weg gelegd (zie ook de term ‘curling ouders’). Heeft uw kind straf gekregen op school? Vroeger dacht men: nou ja, dan zal hij of zij het wel verdient hebben. Tegenwoordig gaan de ouders direct verhaal halen bij de leerkracht want o wee mijn arme kind! Kinderen en jongeren worden niet geacht na te denken over hun acties en gevolgen, maar vooral het ‘leuke’ staat primair. Gevolg is een stel prutsers zonder ruggengraat. Precies de etterbakkies die jij beschrijft.

 9.   

  Griep dus ik ga Drachten niet redden nu.
  In Utrecht ben ik tot nu toe 1 keer bij een Antifa opstootje geweest.
  Had er 3 te pakken van dat tuig maar is wel even spannend want die jongens zijn te laf om alleen te komen, veel allochtonen erbij trouwens. Stelletje relnichten.
  En schreeuwen als ze klappen krijgen hoor, zijn ze blijkbaar niet gewend.
  Ach ja, paar blauwe plekken ga je ook niet dood aan.
  En de komende keren ben ik er weer, laat er maar wat bloed vloeien.
  Ze moeten met hun klauwen van onze hulpverleners, politici en spullen afblijven.
  Tip.
  Een protestbriefje ophangen aan een stuk karton met een flink stuk hout als handvat.
  Je mag niet met wapens rondlopen hé.
  Maar wel met een degelijk protestbord.

 10.   

  Wat een kuddedenken van een aantal reacties hier. Alleen maar gissen of van een ander klakkeloos overnemen dat die partij of die persoon slecht is. Ga nu zelf eerst eens jarenlang live debatten volgen op YouTube of op TV en op onderzoek uit. Hou op om altijd maar eerst te slaan en daarna te luisteren en stop met kuddegedrag en kartelvorming.

 11.   

  FvD wil Rutte/bruin gedogen. In zekere zin hebben ze gelijk bij het AFA, maar waarom ze nooit naar een VVD bijeenkomst gaan voor een protest is onbegrijpelijk.

 12.   

  Ik zou de ME en de BBE laten oefenen op deze kwaadaardige geesten. Dat scheelt vrijwilligers én ze kunnen gewoon maximaal knallen.

 13.   

  Jensen nu: Wilders aanwezig en is onvoorstelbaar geweldig!

 14.   

  20 maart nadert.
  Hoe staat het met de belofte van de coalitie om 13 maart woensdag 2019, kosten bekend te maken inzake klimaat-waanzin? Oók Groen-Links heeft dit beloofd!
  Van genoemden komt niets terecht: “herberekening, rapporten nader bekijken, nader onderzoek, etc,.”
  Dit worden de smoezen en niet anders!
  Na 20 maart zijn de kosten plotseling wel bekend! En deze zullen schrikbarend zijn!
  Waarvan de gepensioneerden keihard worden aangepakt: 10 á 15 % KORTING!
  AUB, denk na op 20 maart!!!

 15.   

  Ik ben bij het fvd event geweest, we konden de zaal niet meer in t was te vol. Geschat meer dan 100 a 200 mensen konden naar naar huis. Thierry, Theo en henk kwamen naar buiten om excuses aan te bieden ze hadden de grootste theaterzaal, zeiden dat ze gauw proberen terug te komen voor een nieuw event. Antifa stond er met 4 man en ern spandoek zo ver ik kon zien. En alle 4 zagen ze er niet uit alsof ze collega’s hebben. De mensen die op de fvd afkwamen hebben antifa voornamelijk links laten liggen en waren vooral met elkaar in gesprek.

  1.   

   timmey
   Fijn om te horen!

  2.   

   Goed zo, zegt het voort

 16.   

  Antifa is echt tuig van de bovenste richel. In de VS houden ze ook huis sinds Trump gekozen is. Al heel veel mensen zijn belaagd, uitgescholden, bespuwt en in elkaar geslagen, auto’s in brand gestoken, hele straten gesloopt.

  Als er één fascisten zijn, dan zijn zij het.

  Vaak weten die lui helemaal niet waar het over gaat, maar lopen ze slaafs achter iemand aan. Toen ze ondervraagt werden bleek dat ook wel, want ze kwamen bijvoorbeeld demonstreren omdat iemand anti-homo zou zijn volgens hen (Tommy Robinson, Wilders is een fan van hem), bleek dat juist hij homo’s had uitgenodigd voor de bijeenkomst, die juist aan het woord waren toen zij begonnen te schreeuwen.

  En zo zijn er veel voorbeelden, ‘ja maar jullie zeggen dit of dat’. Uh ‘echt niet’, ‘oh, maar dan heb je wel dit gezegd’. ‘Nee hoor’.

  Zegt wel iets van die lui, schreeuwen, maar geen eigen onderzoekt doen en het normaal vinden mensen te terroriseren en zelfs ouderen op straat in hun gezicht slaan, zelfs iemand in een scootmobiel.

  Tuig, tuig, tuig.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!