Henk Otten: "Een stem op de VVD of het CDA is een stem op Rosenmöller of Klaver"

Geen categoriemrt 11 2019, 12:00
It giet on, zeggen we dan in Friesland.
Bij Forum voor Democratie zijn ze duidelijk niet van plan om het rustig aan te doen tijdens deze Provinciale Statenverkiezingen. Uit deze video blijkt luid en duidelijk dat de rest van de campagne vorm gegeven wordt door een take no prisoners-strategie.
https://twitter.com/fvdemocratie/status/1104883488451371009
Die uitspraken van Thierry Baudet en Annabel Nanninga zijn natuurlijk prima, maar het is Henk Otten die hier echt de show steelt. Hij heeft 100 procent gelijk als hij zegt dat een stem op VVD of CDA feitelijk een stem is op Fortuyn-hater Paul Rosenmöller en Greenpeace-activist Jesse Klaver. Het is namelijk al lang bekend dat de coalitie geen meerderheid gaat behalen in de Eerste Kamer. VVD, CDA, CU en D66 zullen afhankelijk zijn van een andere partij -- een partij die hen best wil steunen.
Welke partij? Dat kan eigenlijk alleen maar GroenLinks zijn. Voor de PvdA zou het steunen van een coalitie waar het zelf geen lid van is suïcidaal zijn. Maar voor GroenLinks is het juiste een uitgelezen kans om te laten zien dat de partij 'regeringsverantwoordelijkheid' kán nemen.
Dit betekent dat Klaver en Rosenmöller bijzonder veel inspraak krijgen gedurende de resterende jaren Rutte-III... en dat een stem op VVD en CDA daardoor automatisch een step zijn voor het nachtmerrie-duo van GroenLinks.
Laten we hopen dat de Nederlandse kiezer verstandiger is dan dat... en dat de vier coalitiepartijen + GroenLinks géén meerderheid in de Eerste Kamer krijgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten