Immigrant pleegt aanslag in Italië: steekt schoolbus in brand, hoopt zoveel mogelijk kinderslachtoffers te maken

Geen categoriemrt 21 2019, 12:00
Een schandalige aanslag.
In Italië heeft een 'Italiaan van Senegalese afkomst' gisteren een walgelijk soort aanslag gepleegd. De man, die chauffeur was van een schoolbus, besloot namelijk om toe te slaan in en tegen die bus -- met alle kinderen erin. Ousseynou Sy wilde de boel in de fik steken en op die manier alle 51 kinderen levend verbranden.
Het is een grof schandaal. Volgens buitenlandse media had hij de handen van de kinderen al laten vastbinden. Tegen de politie had hij gezegd dat niemand het zou overleven.
Gelukkig -- godzijdank -- kon de politie uiteindelijk succesvol ingrijpen. Terwijl er met de terrorist gesproken werd, werd de achterkant van de bus opengemaakt. Vervolgens werden de kinderen geëvacueerd. Sommige scholieren raakten lichtgewond -- ook al door de rook -- maar al met al viel de schade mee. En de dader? Die kon gearresteerd worden.
De Milanese aanklager Francesco Greco zei achteraf dat het een "wonder" is dat een slachting voorkomen kon worden. "De politie greep schitterend in door de bus te blokkeren en de kinderen te evacueren," aldus Greco. "Ze sloegen de ramen in en hielpen de kinderen zo naar buiten." Sy had de bus toen al in de fik gestoken, en volgens de scholieren had hij gedreigd hen ook stuk voor stuk met benzine te overgieten en vervolgens in brand te steken.
Waarom de gek tot deze vreselijke daad kwam? Hij wilde de Italiaanse regering dwingen het immigratiebeleid te wijzigen. Zo zou Italië er alles aan moeten doen om illegale immigranten, die op illegale en risicovolle wijze de Middellandse Zee oversteken, te redden. Om dat doel te bereiken was hij dus bereid om meer dan 50 onschuldige Italiaanse kinderen de dood in te jagen.
Levenslang is nog te kort voor deze man. Hij mag zich in zijn handjes knijpen dat Italië de doodstraf niet meer heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten