Immigrant pleegt aanslag in Italië: steekt schoolbus in brand, hoopt zoveel mogelijk kinderslachtoffers te maken

Een schandalige aanslag. 

In Italië heeft een ‘Italiaan van Senegalese afkomst’ gisteren een walgelijk soort aanslag gepleegd. De man, die chauffeur was van een schoolbus, besloot namelijk om toe te slaan in en tegen die bus — met alle kinderen erin. Ousseynou Sy wilde de boel in de fik steken en op die manier alle 51 kinderen levend verbranden.

Het is een grof schandaal. Volgens buitenlandse media had hij de handen van de kinderen al laten vastbinden. Tegen de politie had hij gezegd dat niemand het zou overleven.

Gelukkig — godzijdank — kon de politie uiteindelijk succesvol ingrijpen. Terwijl er met de terrorist gesproken werd, werd de achterkant van de bus opengemaakt. Vervolgens werden de kinderen geëvacueerd. Sommige scholieren raakten lichtgewond — ook al door de rook — maar al met al viel de schade mee. En de dader? Die kon gearresteerd worden.

De Milanese aanklager Francesco Greco zei achteraf dat het een “wonder” is dat een slachting voorkomen kon worden. “De politie greep schitterend in door de bus te blokkeren en de kinderen te evacueren,” aldus Greco. “Ze sloegen de ramen in en hielpen de kinderen zo naar buiten.” Sy had de bus toen al in de fik gestoken, en volgens de scholieren had hij gedreigd hen ook stuk voor stuk met benzine te overgieten en vervolgens in brand te steken.

Waarom de gek tot deze vreselijke daad kwam? Hij wilde de Italiaanse regering dwingen het immigratiebeleid te wijzigen. Zo zou Italië er alles aan moeten doen om illegale immigranten, die op illegale en risicovolle wijze de Middellandse Zee oversteken, te redden. Om dat doel te bereiken was hij dus bereid om meer dan 50 onschuldige Italiaanse kinderen de dood in te jagen.

Levenslang is nog te kort voor deze man. Hij mag zich in zijn handjes knijpen dat Italië de doodstraf niet meer heeft.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. van Urk

  Kinderen van zijn nieuwe vaderland proberen te vermoorden met de hoop illegale buitenlanders te gaan redden. Zucht..Er kan nog meer bij.

 2. Step one

  In Senegal is 94 % Moslim. Verder zeg ik nu even niets…

  1. Lugar

   “Verder zeg ik nu even niets…”

   Doe maar wel, misschien kun je enkele voordelen noemen van de islam. Doe er maar drie.

   [X] Geen islam
   [_] Wel islam

   1. Vit

    Eentje zal al niet meevallen.

  2. Satty

   Senegalesen hebben in wo1 en 2 voor de geallieerden gevochten met allerlei valse beloften. Natuurlijk doet op DDS een rechts extremist weer alsof alle Senegalesen dit doen.

   1. Tguard

    In de WO2 …. hallo zullen we bij deze tijd blijven. Als je zo aan de slag gaat is iedereen slachtoffer.

   2. Piet Patat

    WO2 werd 74 jaar geleden afgesloten.
    Waar haal je de waanzin vandaan ?
    Daar kan de huidige generatie niet op blijven teren.

   3. Gewoonomdathetkan

    Satty.
    Jij bent een sprookjes figuur hahaha.
    Want een hopeloos iemand ben jij .
    Je haat blanken zo ontzettend dat je er ziek van bent.
    Ziellig slachtoffertje spelen.
    En altijd dat Afrika van jou.

 3. vrijgezel42

  Even een “populistische” reactie als straf voor de “verdachte”: op een gammel bootje naar Afrika sturen!

  1. Satty

   Nee joh, dezelfde straf die jij zou krijgen als je zoiets walgelijk zou doen.

 4. m.van.rosmalen

  Tja en dan te bedenken dat er hier van die idioten op dit forum zitten en beweren dat Wilders te radicaal is
  Triest hoor

  1. Sprookjesfiguur

   Van Rosmalen

   Helaas maar waar. Wilders is niet te radicaal, veel Nederlanders willen dit niet horen of zien. Als dit in Nederland was gebeurt dan had Wilders meer stemmen gekregen. Maar zolang het bij 1 aanslag met ‘maar’ 3 slachtoffers blijft zal er ook niets veranderen. Pas bij meerdere aanslagen zal het ware gezicht van de Islam worden getoond. Tot die tijd blijven ze slapende.

 5. DeBruijn

  Boos omdat er Afrikanen verzuipen? Wie zijn schuld is dat? Misschien Afrikaanse mensenhandelaren die gammele bootje verhuren of verkopen en mensen rustig 8000 tot 20000 euro betalen om naar Europa te komen?

  Je kunt met zoveel geld ook iets opbouwen in eigen land. Moesten wij na de oorlog toch ook, sterker nog wij hadden geen 8000 euro. We hadden niets, noppens, nada. Er was geen geld. Het enige wat we hadden was onze handen.

  Wij hebben ook moet vechten om te overleven. En nee Satty wij hebben Afrika niet leeggeroofd, wij hebben gewerkt, gewerkt, gewerkt en nog eens gewerkt. Zoveel dat velen van ons niet oud zijn geworden, omdat we versleten waren.

  1. PMG

   Mensenhandelaren bestaan omdat links Europa heel bewust de poort naar het paradijs WAGENWIJD heeft open gezet!

   Dus als iemand wat te zeiken heeft dan weet hij nu waar hij moet zijn!

   Gisteren is gebleken dat een steeds groter worden groep zich hier tegen verzet en het einde dus in zicht is.

   1. Satty

    Weleens on Afrika geweest zwetsnek? Waar staan de grenzen wagenwijd open? Je bent compleet geradicaliseerd en verzint er net als de meesten hier een eigen werkelijkheid op los.

    1. PMG

     Ja, toevallig jaren in Algerije, Congo, Gabon en Tanzania gewerkt, verder in Egypte, Djibouti, Kenia, Tunesie en Ivoorkust.

    2. DeBruijn

     @ Satty,

     Jij natuurlijk wel, jij vliegt vrolijk heen en weer naar Afrika. Terwijl je dat geld voor die reizen ook Afrikanen had kunnen helpen.

     Dus hou aub voor eens en altijd je mond over Afrika leegroven. Onze familie zet zich al 50 jaar voor Afrika en Oost-Europa in. Alleen wij vliegen niet heel de wereld over zoals jij.

    3. PMG

     En toen werd het stil Satty? Jammer, veel te makkelijk, vuile gore vieze trol!!!

  2. Satty

   De bruijn
   Je welvaart en salaris waren zonder afrikaans geld nooit zo hoog geweest. Doordat shell bv in Nigeria niet gewoon belasting betaald zijn de lonen in Nederland hoger en de vennootschapsbelasting, dividend belasting en inkomsten belasting hoger uitgevallen.

   Leonce ndikumana, professor en gerespecteerd econoom heeft het onderbouwd met de geldstromen. 1 dollar naar Afrika is 10 naar het westen. Dit is gewoon een feit. Tuurlijk zul je hard gewerkt hebben, de rest van de wereld verslijt niet die zijn dan al lang dood. Heeft niets met schuld te maken maar met rechtvaardigheid.

   1. Punt50

    @ Satty

    Jij bent echt ernstig gestoord met je Afrika obsessie. Het gaat hier om een zwarte die met opzet tracht zo’n 50 kinderen te flamberen. Ga daar eens op in!

    1. Scaldis

     @punt
     De trollen zijn net als wespen; als ze te vreten krijgen worden ze nog vervelender. Negeer je ze, dan gaan ze weg.

     #Negeren

    2. DeBruijn

     @ Punt50

     Nee, dat zijn Europese kinderen, hun ouders hebben Afrika leeggeroofd en zijn dus verantwoordelijk voor dit leed.

     Israël heeft ook geen bestaansrecht, want zij is jaloers dat zij het land kado hebben gekregen. Dat is typisch voor veel mensen uit die hoek. Zij hebben niets kado gekregen, maar gewoon het land opgebouwd.

     We weten nu hoe ze werkelijk is.

   2. DeBruijn

    @ Satty

    Knap dat je weet hoeveel wij verdienen met ons tuinbouwbedrijf, heel knap. Je hebt een slecht geheugen of je leest mijn reacties op jou stukjes selectief of beiden.

    Wij maakten ondergoed van het textiel van kunstmestzakken, omdat er geen geld was madame. We moesten kleren halen die uit de door jou verfoeide VS kwamen om ons te helpen, jawel gebruikte kleding dus.

    Wij moesten op de lagere school om 4 uur ons bed uit om te helpen met oogsten. Heb jij dat ooit zelf gedaan in Afrika? Ben jij op werkvakantie geweest net als wij om Oost Europeanen te helpen? Heb jij de bril van je zus gekregen? Of het beddengoed van oma?

    Nee, dat heb je niet. En denk jij dat ik maar een euro van Shell ziet? Je hebt alleen maar oog voor Afrika en echt geen greintje meedeleven met hoe arm wij waren, geen greintje. Nee, wij zijn allemaal rijk geworden door de Afrika leeg te roven. Weet je hoe moe ik word van die hatelijke retoriek van jou? Waarom denk je dat ik in een huurhuis woon? Omdat ik rijk geworden ben door Afrikanen?

    Schei toch eens uit, je wilt respect hier hebben, maar je toont zelf ook geen respect. Je weet niets van mij, je weet niets hoe onze familie voor de helft dood is en allemaal versleten zijn, je weet niet dat 7 van onze familievrienden door de nazi’s doodgeschoten zijn, je weet niet dat ik stijf sta van de medicijnen, je weet helemaal niets en maar net doen of wij allemaal extremisten zijn en rijk zijn door Afrika leeg te jatten.

    Als dat zo is, dan ben jij de als ingezetene van Nederland ook rijk doordat jij ook Afrika leegjat, toch? Lekker op vliegvakantie, weet je ik kan niet eens ol vakantie.

    Dus hou eens op met die denigrerende toon dat je weet wie ik ben of hoe rijk ik wel niet ben of dater Afrikanen dood gaan door ons.

    1. DeBruijn

     @ Satty

     Elders las ik dat je de FvD wel NSB’ers noemt.

     Zegt toch wel meer over jou, nadat ik even gedacht had dat we inderdaad meer op één lijn zitten, maar dat is totaal niet zo. Net zoals die domme opmerking dat Denk je niet interesseert. Dat doet het je niet, omdat het een partij is waar jij (ondanks dat je zegt dat het niet zo is) wel degelijk affiniteit mee hebt. Dat zij juist racisten zijn, ook dat interesseert je niet. Dat zij gesteund worden door een halve dictator deert je niet. Dat zij juist de integratie tegenwerken, interesseert je ook niet.

     En jij doet precies hetzelfde als Denk: Nederlanders allemaal over een kam scheren en wegzetten als fout, en schuldig aan het leegroven van Afrika. De enige die wat uit Afrika halen zijn grote bedrijven, een klein clubje, daar zien wij als burgers geen cent van.

     Nu is mij eindelijk echt duidelijk hoe je bent, probeert heel aardig over te komen, maar je hebt een dubbele agenda.

     Ik vraag me zelfs wel af of je inderdaad van Afrikaanse komaf bent. Ik denk het niet, ik denk dat je bij Antifa zit of zo.

    2. DeBruijn

     ‘Knap dat je weet hoeveel wij verdienen met ons tuinbouwbedrijf, heel knap.’

     verdienen moet verdienden zijn.

   3. DeBruijn

    @ Satty

    Denk jij dat Shell hier belasting betaald over Nigeria? Vergeet het maar.

    En nogmaals die mensen die vluchten betalen 8000 tot 20000 euro. Toen wij klein waren hadden we geen stuiver.

    Maar ja, alleen Afrikanen zijn zielig in jouw ogen. Weet je, stop met je vliegvakanties en stort dat geld op een van de projecten die ik steun in Afrika.

    1. marco1

     Maak je niet zo druk meneer DeBruijn, ze zegt dat ze geen medicijnen neem maar ze zit nu in een periode dat ik vaak denk ze beter naar haar huisarts kan luisteren en beter die dingen gewoon wel een keer innemen die hij of zij voorschrijft.

     1. DeBruijn

      @ marco1

      Misschien maar beter van niet, bedankt voor de tip.

      Maar ik word moe van dat gezeur hoe slecht wij zijn, dan zegt ze wel ‘ja maar jij niet’, maar de volgende reactie doet ze het weer en beweert dat mijn salaris hoger was, door Shell.

      Hoe verzinnen ze het?!

     2. marco1

      Ja ik begrijp het meneer DeBruijn ik word er ook een beetje moe van dat ondanks dat er nooit minder dan 60uur in de week(sinds de 15jarige leeftijd) word gewerkt op onregelmatige tijden en vaak al vanaf 3/4 uur s’morgens moet horen gepamperd te zijn en betaald word door Afrika. En dat die oost europeanen zo hard kunnen werken, goedkoop ja maar de neveneffecten daar hebben de heren aandeelhouders geen last van de extra kosten die ze veroorzaken zijn voor de derden die bij hun bedrijven komen.

   4. DeBruijn

    @ Satty

    En geen reactie, omdat het niet te weerleggen is.

    1. marco1

     Nee als je goede tegen argumenten zijn is ze stil maar weest u niet ongerust helemaal stil zal ze niet zijn hoor, op een volgend topic hoest ze dezelfde onzin vast wel weer op.

    2. Bosche draak

     Dat die nepnegerin maar lekker een glaasje bleek gaat drinken

 6. PMG

  En het bewijs is weer geleverd, heel Nederland schreeuwt letterlijk: moord en brand! Rutte, de koning, de 2de kamer het kabinet, iedereen spreek afschuw uit voor de zoveelste aanslag door moslims in Europa.
  Stille tochten, vanavond een uur stilte in heel Europa! Halsema gaat 24 uur naar de kerk meebidden en ga zo maar door!

  Of heb ik het nou mis?

 7. Meester Kong

  Even wat oud nieuws en daarna weer vol op het orgel met het de hemel in prijzen van die elitaire ijdeltuit.

  1. van Urk

   Inderdaad zo snel is dit alweer oud gepasseerd nieuws. Het vervelende duwtje tegen een Marokkaanse moeder, daar wordt nog steeds over gepraat.

   1. Meester Kong

    @Urkie
    Mooi gevonden maar het natuurlijk l*lkoek.

    HeP zelf SP gestemd en jij?

    1. van Urk

     FvD natuurlijk. Ik had ook op een plaatsgenoot kunnen gaan stemmen die op de SP lijst stond. Toch maar liever niet..Maar over dat lulkoek gesproken er is geen sprake van lulkoek als een dorp jarenlang gepolariseerd wordt door Linkse mafketels. Maar oh oh, wat zijn ze oorverdovend stil als er andere problemen aan de kaak gesteld moeten worden. U mag ze zelf benoemen. Maar misschien durft u dat zelf ook niet.

 8. Tante Sidonia

  NEP Nieuws!
  Een Senagalese Moslim zal dit nóóóóóit doen!

 9. nienke

  Niets gehoord hierover bij het nieuws, het is toch diep en diep triest dat je onschuldige kinderen dit wil aandoen.

  1. Meester Kong

   @N een grote mond en het nieuws volgen, ho maar.

 10. Punt50

  Fijne lui die kansenparels. Geen idee ook wat ze aanrichten ook voor mensen die oprecht een ander thuis zoeken.

 11. Jumping

  Baudet gaat Nederland proberen te beschermen, tegen dit soort malloten.
  Doe je best Baudet.
  In Mei gaan we verder, met het veiliger maken van Nederland.

  1. Meester Kong

   @J en hoe gaat die elitaire ijdeltuit dat doen?

   1. van Urk

    Inderdaad. Andere politici schuiven dit soort problemen alleen maar van zich af en oplossen o maar.

   2. Bosche draak

    Gaat je niks aan zwetsnek…

 12. PMG

  Helaas dempt Nederland de put pas wanneer het kalf verdronken is en zelfs dan is het nog maar de vraag, zoals blijkt uit bijvoorbeeld de criminaliteit-cijfers.

 13. Rosasolis

  Wat een vreselijk ervaring voor al die jonge kinderen. Zij zullen dit angstige trauma nooit vergeten. Hopelijk zullen alle EU landen beslissen om geen migranten meer uit Midden-Oosten en Afrikaanse landen toe te laten. Er moet ook geen dubbele paspoorten meer geaccepteerd worden. Velen van deze mensen zijn nog steeds erg primitief.
  Afgelopen zaterdag was er een artikel in Trouw over een ongelofelijk praktijk in Maleisie.
  Een eeuwen-oude traditie wordt daar nog steeds regelmatig uitgevoerd: Het doden van albino mensen, daarna hun botten malen, en daarna een “tover” drank ervan maken.
  Dit toverdrankje zou je leven verlengen. Bij dit artikel was een foto van een albino
  vrouw (niet moslim), met haar gewone dochtertje. Moeder durft niet meer naar buiten
  te komen.

  1. PMG

   sprak onze migrant!

 14. DeBruijn

  Waar is nu de verontwaardiging in de moslimlanden en de media?

  Waar hangen de vlaggen halfstok?

  Zal ik hem dan maar buiten hangen of wordt ik dan gelijk beschuldigd dat de buurman van mijn over-over-over-over achteroom in Afrika iets heeft meegenomen en dat het onze schuld is?

 15. Step one

  Dader steekpartij Albert Cuyp 020 ‘ernstig geradicaliseerde’ moslim, net terug uit Midden-Oosten

  ‘Politie is afgelopen tijd, ook nog vorige week woensdag, gewaarschuwd voor deze persoon’

  Door: Redactie , 19:20, 20 maart 2019

  De steekpartij in Amsterdam afgelopen zaterdag op de Albert Cuypmarkt, waardoor twee mensen zwaargewond raakten, werd gepleegd door een ernstig geradicaliseerde persoon die korte tijd geleden vanuit het Midden-Oosten naar Nederland is teruggekeerd. Dat meldt het advocatenkantoor Loonstein, dat een van de twee gewonden bijstaat.

  Volgens het advocatenkantoor is de politie de afgelopen tijd, ook nog vorige week woensdag, gewaarschuwd voor deze persoon. Vanuit de man, die werkzaam is op de markt, gingen “zeer zorgelijke signalen uit”, aldus het kantoor.

  Loonstein komt met de informatie omdat er volgens het kantoor foutief bericht is over de zaak. Zo is er gemeld dat het een (markt) burenruzie betrof, terwijl dit volgens de advocaat niet juist is. Bij de steekpartij raakten een vader en zijn zoon, meubelverkopers op de markt, zwaargewond. Het kantoor staat de vader bij.

  Door de messteken verkeerden de twee slachtoffers in acuut levensgevaar. Het leven van de vader werd gered doordat iemand erin slaagde de slagaderlijke bloeding in zijn been te stelpen. “Was dat niet gebeurd, dan had de vader de aanval mogelijk niet overleefd”, stellen de advocaten.

  Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Amsterdam zegt dat het onderzoek naar het steekincident in een beginstadium verkeert en dat het daarom nog te vroeg is om iets over het motief te zeggen. “Wel kan ik zeggen dat een getuige heeft gezegd dat er een langlopend conflict was tussen de verdachte van de steekpartij en de slachtoffers. De verklaring van die getuige wordt onderzocht.”

  De woordvoerder van het OM laat weten dat de politie na eerdere signalen van radicalisering onderzoek naar de verdachte heeft gedaan. “In dat onderzoek zijn geen aanwijzingen van radicalisering naar voren gekomen.”

 16. Madpo

  Ha, ha lang leve de Europese tolerantie met betrekking tot massa immigratie!! We moeten die stakkers redden zodat ze ons kunnen afmaken!!

 17. PMG

  Nou, dit is weer eens van dat doodgezwegen nieuws geworden.

  Een aanslag zonder doden is geen aanslag?

  Een zwartjoekel pedomaan die bus kaapt, kinderen vastbind en in de hens steekt is niet interessant maar als ex temeier Sylvana Simons een manuele scheet laat staan de kranten bol!

  1. Tante Sidonia

   PMG

   Het probleem: nieuws en alles wat daar omheen hangt is links!
   Dat een Senagalees kinderen wil vermoorden past niet in hun straatje!
   Wordt, uiteraard niet in het “objectieve” nieuws vermeld.
   De Senagalees past geheel in de gedachte van de linkse Gutmensch:
   Is Afrikaan
   Is Moslim
   Is “bootvluchteling”
   Is uitkering behoeftig
   Is welzijnwerk behoeftig
   Is een “verwarrend” persoon
   enzovoort
   Nu, Therry Baudet; probeer maar eens door heen te breken:
   zolang ALLE Ministeries, NPO, Volkskrant en de verdere Gutmensch zich in alle spleten, kieren, krochten en gaten van de maatschappij zich begeven, zal de burger ononderbroken worden beschoten met de waanzin van:
   Vult u maar in…..
   A…..
   B…..
   C…..
   D…..
   E…..
   F…..
   G en de “Democratische dictatuur” van kinderen die opgehitst worden door links!
   Zoals Hitler, Stalin en heden Kim met kinderen deden/doen!

  2. Niet L niet R

   Perfect weergegeven, maar men luistert niet!

 18. Veteraan

  Afrikaan, moslim en terrorist.
  Ik zie nog geen causaal verband maar dat komt denk ik door het feestje van gisterenavond.
  Mag ik hem euthanaseren ?

 19. Niet L niet R

  Toch niet verwonderlijk dat de huidige regering strengere maatregelen neemt tegen illegale gelukzoekers!
  Kan ons land een voorbeeld aannemen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.