PVV Flevoland geeft nederlaag toe terwijl Geert Wilders zijn kop juist diep in het zand steekt: belooft/dreigt verdere radicalisering

Geen categoriemrt 21 2019, 13:00
Merkwaardig.
De PVV Flevoland is behoorlijk eerlijk. De provinciale afdeling van de partij geeft op Twitter namelijk ruiterlijk toe dat gisteren een slechte dag voor haar was:
https://twitter.com/FlevolandPVV/status/1108632381416763392
"De PVV wil alle Flevolanders die op ons hebben gestemd bedanken voor hun steun," aldus de PVV. "De uitslag was helaas niet wat we hadden gehoopt. Desondanks gaan we de komende 4 jaar door voor jullie. Het echte PVV geluid zal niet verstommen."
Een eerlijke reactie op de desastreuze uitslag van gisteren, natuurlijk. En dan niet alleen in Flevoland, maar in heel het land. De PVV gaat in de Eerste Kamer namelijk van zegen naar vijf zetels. Dat is een verlies van vier zetels, oftewel van 44 procent.
En dat brengt me bij de reactie van Geert Wilders zelf. Anders dan zijn partijgenoten kiest die er blijkbaar voor om zijn kop lekker diep in het zand te steken. Kijk maar naar de reactie die hij gisteren gaf na aankondiging van de exit polls (die de PVV één zeteltje meer gaven):
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1108483055675686914
Hij had het dus over een "beperkt verlies," en leek het allemaal wel best te vinden. Dit terwijl de PVV volgens de exit polls ook al 33% van haar zetels in de Senaat zou verliezen.
33 procent! Dat is niet "beperkt verlies," dat is een historische nederlaag.
En ja, uiteindelijk werd dat voor de PVV natuurlijk nóg erger, omdat de partij genoegen moet nemen met slechts vijf zetels. Nóg eentje minder dus.
Na zijn officiële reactie twitterde Wilders het volgende ook nog even:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1108514472908541953
Die man is écht van zins om zijn partij kapot te maken he? Hoe anders dit te verklaren? De PVV verliest zoveel omdat de rechtse kiezer ein-de-lijk een echt alternatief heeft op zowel het linkse beleid van de VVD én de discriminerende, radicale houding van de PVV. De PVV heeft verloren -- en flink ook -- omdat Geert Wilders de afgelopen jaren geradicaliseerd is. En wat kondigt hij aan? Juist: dat hij nóg radicaler wordt.
Bi-zar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten