IS-terrorist Yago R. wil met jihadbruid Shamima Begum terug naar Nederland. Hangt toch maar zes jaar cel boven z’n hoofd!

In een interview met de BBC vertelt Yago R. dat hij met zijn Britse vrouw Shamima Begum én pasgeboren zoontje, terug wil naar Nederland. Dit terwijl hij gewoon heeft toegegeven voor IS te hebben gevochten. Dat meldt het AD.

Deze mafklapper staat al sinds 2016 op de nationale terrorismelijst. Hij zit momenteel nog vast in een Koerdische gevangenis. Ondanks de afschrikwekkende straf van zes jaar voor het aansluiten bij IS, wil deze terrorist tóch terugkeren naar met z’n gezinnetje naar Nederland.

In het artikel is geen ene vorm van spijtbetuiging te vinden maar gaat het over een uithuwelijking van Shamima (toen 15) aan Yago (toen 23), want dat is kennelijk het meest interessante of schokkende aan dit nieuws item.

Het is toch te belachelijk voor woorden dat deze flapdrol, zelfs terwijl hij toegeeft dat hij voor IS heeft gevochten, maar een luttele zes jaar boven het hoofd hangt? Stof de guillotine maar af en hang dat boven z’n hoofd. Shamima knikker je maar gewoon terug die Koerdische gevangenis in, dat is net zo’n ondankbaar stuk vreten.

Allebei zijn het regelrechte opportunisten die waarschijnlijk nog vinden dat ze recht hebben op terugkeer en een hervatting van het normale leven ook. Compleet absurd dat men überhaupt meent ze terug te moeten nemen of ze te kunnen re-integreren. Gaat gewoonweg niet werken bij dit soort volk.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. Gekko

  Zo, gaat DDS op de Trouw-toer? Dat hypocriete linkse dagblad dat nog steeds Volkert van der G. schrijft als het over de moordenaar van Pim Fortuyn gaat.

  Deze IS-strijder heet gewoon Yago Riedijk. Niks geen R. Naming and shaming, laat hem maar verantwoordelijkheid voelen voor zijn barbaarse daden.

  1. Rosasolis

   @Gekko. Fijn is het dat DDS af en toe iets uit Trouw haalt. Onze beste krant, die altijd een eerlijk mening geeft, en nooit “hypocriet links” is. Anders waarom heeft Trouw zoveel abonnees. Waarom komen er steeds meer abonnees bij? Waarom zou de redactie van DDS blijven interessante informatie uit die krant halen, als het zo waardeloos zou zijn,
   zoals u blijft zeggen.

 2. Buzz68

  Allen die zich hebben aangesloten bij IS zijn oorlogsmisdadigers. Ze hebben zich gedragen als beesten -en dienen ook als dusdanig behandeld te worden. En wat doe je met een hond die een mens gebeten heeft?
  Die vrouw moet de Nederlandse nationaliteit kwijt raken. Ze heeft gefaciliteerd. Als ze alleen maar Nederlandse nationaliteit heeft, dan wordt ze dus statenloos. Voor het kind heb ik wel compassie. Zou een instituut moeten komen die kinderen tot hun 18e heropvoed.

  1. Satty

   Liever geen instituut maar een gezin dat ze liefde en geborgenheid biedt. Daarnaast goed monitoren welke interesses ze hebben en hoe ze zich emotioneel ontwikkelen. Instituten zijn te koud, het is verschrikkelijk om hun privacy deels af te pakken maar door ze uit te leggen welke gruweldaden hun ouders hebben begaan krijgen ze daar hoop ik begrip voor. Rwanda is zeer zorgvuldig met de kinderen van de daders van de genocide omgaan en de resultaten zijn goed, misschien eens bekijken hoe zij dit hebben gedaan.

   1. fockingworst

    @sattytrol wat een kansloos leven heb je toch..
    14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
    Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
    Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

   2. Buzz68

    Met liefde reset je die kinderen niet meer. Daarnaast zou ik het onverantwoord vinden om die kinderen onder te brengen bij families die niet gewend zijn aan de opvang van kinderen die zo zwaar getraumatiseerd zijn op een leeftijd waarin ze voor een flink deel gevormd worden.
    Liefde is een nodig medicijn, maar niet voldoende voor dergelijk gevormde kinderen.

    1. Satty

     Liefde is voor kinderen het belangrijkste wat ze kan resetten in combinatie met expertise.

     1. Siemien

      “Liefde is voor kinderen het belangrijkste wat ze kan resetten in combinatie met expertise.”

      Klopt, maar niet in Nederland, wij zijn namelijk nergens schuldig aan

   3. PMG

    Mooi, dus ze komen bij jou in huis!

    1. Buzz68

     Moet professioneel aangepakt worden. Ik hen wel 2 kinderen, plek zat in huis, maar geen expertise in heropvoeden van gemankeerde en gehersenspoelde kinderen.

    2. Satty

     Wat is dat voor een dom gelul pmg?

     1. fockingworst

      @sattytrol @riennoppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
      14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
      Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
      Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

     2. Rien Noppen

      Welk moment van de dag je ook kijkt, worstje met meerdere accounts is er ALTIJD op dds.

   4. Siemien

    Je moet oprotten met Rwanda, wij zitten hier in Nederland

 3. fockingworst

  Dit gajes lekker laten wegrotten in de koerdische cel als hij vrijkomt lekker daar laten of stuur een stiekeme aivd’er op hem af om hem om te leggen.
  Zo min mogelijk aandacht en energie aan besteden.

 4. worstcase

  Noooooit doen! Die terroristen terughalen. Ook niet hier berechten! Dat wordt vrijspraak. Gewoon daar laten en door Syrië laten berechten. Trouwens. Zijn celstraf duurt daar ook veel korten. Hooguit enkele dagen. Daarna mag ie naar het paradijs waar de maagden al op hem wachten. Dus wat zeurt ie.

 5. Rud56

  Dit gajes, verantwoordelijk voor de meest erge en onbeschrijfelijke daden tegen de mensheid, had allang statenloos moeten worden, waarom is dat nog niet gebeurd?
  Oh, dat mag niet volgens de wet, is niet humaan!

  Nee, laat die twee maar tot aan hun dood letterlijk verrotten in een Koerdische cel, dan beseffen ze wat ze hebben aangericht.
  Maar helaas, de Kalverboeren en ander dom deugvolk hier in dit land zal wellicht alles op alles zetten om ze terug te halen. Want het is mensonterend ze daar te laten, hé!

 6. Adriaan

  Levenslange opsluiting voor deze oorlogsmisdadigers. Als Nederland, onder druk van de wereld, deze mensen gaat terughalen, dan zijn wij aan de beurt. Na zes jaar staan ze buiten met alle haat in zich.

  1. HendrikJan

   @Adriaan.

   Zes jaar.??

   1. Tante Sidonia

    HendrikJan

    Ja, 6 jaar aan een touw hangen! Wél in de hete woestijn!

   2. Adriaan

    Yep, HendrikJan, zes jaar staat er voor.

    1. markw

     Uiteindelijk nog nieteens.. Komen waarschijnlijk nog wel eerder vrij ook omdat ze zich zo fantastisch gedragen in het celletje..

     Links roept als we ze niet terughalen komen ze op vrije voeten, terwijl in principe precies het tegenovergestelde het geval is..

     Daar zullen ze levenslange veroordelingen krijgen als niet erger.. Terwijl ze hier met een pis straf van 6 jaar ermee wegkomen en zoals je in landen als Zweden ziet vaak zelfs een nieuwe indentiteit krijgen..

     Ze worden in principe beloont. Wat voor signaal geeft dat naar de Syrische en Irakese burgers? Dat Europese burgers naar hun landen kunnen gaan om oorlogsmisdaden te plegen en er makkelijk mee weg komen..

     Nu is dat eigenlijk geen nieuws maar het is grappig om te zien dat links altijd roept hoe rechts het continent vernietigd met interventies terwijl zij zelf die massa moordenaars actief willen “belonen” voor hun misdaden

 7. Ome Wim

  Laat dat moordenaarstuig maar lekker de rest van zijn leven verrotten in de cel in die zandbak, op zulke kakkerlakken zit onze maatschappij niet te wachten.

 8. TD

  Indien Yago Riedijk een onvoorwaardelijke straf krijgt van 6 jaar,zit hij maar 4 jaar vast.
  Bij goed gedrag gaan er 2 jaar vanaf!

 9. Satty

  ‘Shamima knikker je maar gewoon terug die Koerdische gevangenis in, dat is net zo’n ondankbaar stuk vreten.’

  Waar zou ze jou dankbaar voor moeten zijn?

  Ik vind dat deze mensen onder het recht dat in de regio waar ze hun misdaden hebben begaan moeten worden berecht. Hun kinderen zijn onschuldig en verdienen een kans, dat is wat een beschaving kenmerkt.

 10. Veteraan

  Ze hebben daar ALLEMAAL gedood, verkracht, gemarteld, slaven gehouden, afgeperst en wat je nog meer kan verzinnen.
  Maakt mij niet uit of zo’n bitch als Shamina nu zelf een wapen heeft vastgehouden of niet. Ze heeft met volle overtuiging ingestemd met mensen als beesten te behandelen uit naam van haar God.
  Graag allemaal de doodstraf, iedere andere straf is te licht en kost teveel geld.

  Maar ja, sentimenteel Europa en NL hé
  De eerste IS leden lopen al vrij rond, er komen er nog veel meer en er zijn er al een stel die nu gederadicaliseerd worden. Wat een giller, 1 op de 10 die na jaren van behandeling [100.000 pj of meer] ‘normaal’ gaat doen ?
  Met allemaal de doodstraf wil ik ook graag het tuig wat hier al/nog rondloopt behandelen. Ervaring leert dat het nooit meer wat wordt met dat tuig.

  1. Satty

   Strijders die verder gaan dan zelfverdediging zijn altijd schuldig aan slavernij, moordpartijen. Het zou voor jou interessant zijn om eens met de meisjes te praten die massaal door vn militairen zijn misbruikt in Congo. Volgens hen waren het voornamelijk blanken. Waar is het grootste deel van de meisjes gebleven? De raadsels rondom vn vredesmissie blijft bestaan. Mali hulp, nee uranium roof. Congo hulp, nee destabiliseren om roof mogelijk te maken. Irak hulp, nee oliesiefstal en de lijst is zoveel langer.

   1. springmaarachterop

    Dit artikel gaat niet over misbruikte meisjes in de Congo maar over het ongedierte wat terug wil keren naar Nederland, dus niet de aandacht verleggen Kikuyu.

    1. Veteraan

     Spring maar achterop +++

     Ach ja, zo gaat het de hele tijd met Umfufu.
     Verdediging van moslims en slachtoffer Afrikanen en dan maar zo ondoorzichtig mogelijk, zeg maar Links gelul dus.
     Misbruik is er overal waar machtsposities zijn maar 99 % van al het misbruik wordt door zwarten gepleegd in Afrika, simpelweg omdat de meeste VN militairen ook uit deze landen komen, er zijn relatief weinig blanken en die staan onder veel strenger toezicht.
     Maar ja, beter aandacht verleggen dan ……..

     1. Satty

      Gelul veteraan. Je draait er mooi om heen. Waar het om geld gaat komen blanken als het om rust brengen gaat zijn het Afrikanen. Het misbruik wordt door blanken gedaan.

     2. fockingworst

      @sattytrol @riennoppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
      14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
      Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
      Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

    2. Satty

     Veteraan moet opgepakt en berecht worden, hij is op missie geweest.

     1. fockingworst

      @sattytrol @riennoppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
      14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
      Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
      Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

   2. fockingworst

    @sattytrol @riennoppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
    14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
    Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
    Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

   3. Gewoonomdathetkan

    Satty zo gauw jij tegengas krijgt begin je ergens anders over.

    Dan val je weer in je slachtoffer rol.
    En begin je weer over blanken .
    Jij geeft blanken overal de schuld van.

    En je liegt weer wat je schrijft.
    Wat een hekel heb jij aan blanke mensen zeg .
    Ga weg hier .
    Je bent voor mij een vals stuk stront!!.

   4. Gewoonomdathetkan

    Satty de leugenaar!!.
    Duimzuigertje.

 11. zeedraak

  Hopelijk kunnen ze er nog 8 jaar bovenop gooien wegens seks met een minderjarige:

  “Ontucht / seks met minderjarigen 12, 13, 14, 15 jaar oud
  Handelingen met minderjarigen van twaalf tot zestien die bestaan uit het buiten echt plegen van ontucht zijn verboden. Dit geldt zowel voor vrijwillige handelingen als voor onvrijwillige handelingen. Maximumstraf: 8 jaar gevangenisstraf.” (bron http://www.wetrecht.nl/)

 12. PMG

  6 jaar luze hotel, zo zien hun het in NL, ze zitten nu zwaar in de shit.
  Ze zijn zich niet eens bewust dat ze iets fout deden en doen het zo weer, ze horen levenslang opgesloten te worden daar waar ze hun misdaden begingen.
  Die lul gewoon paspoort afpakken op basis dat hij oorlogshandelingen verrichte voor een vreemde mogendheid en dat kind blijft daar bij de ouders van de moeder. Huwelijk is onwettig (15 jarige) en dan nog extra time voor de gepleegde misdaden die ze schijnbaar zelf al toegegeven hebben.

  Het is zo makkelijk!

 13. Willem Bever

  Ik hoor een kameel schijten…en hier hebben we koeien

 14. Rosasolis

  Levensgevaarlijk om die jihadisten terug te halen. Dit Britse vrouw werd IS bruidje toen zij 15 jaar werd. Zij ging naar Syrie “om een gezin te stichten voor de Jihad”. In een artikel gisteren in Trouw, vertelde een bekende schrijver dat er zijn 2 soort IS vrouwen:
  1. vrouwen die bij IS mannen aansluiten om een gezin te stichten voor ISIS.
  2. vrouwen die deel namen als strijder voor IS, samen met de mannen. Beide zijn
  gevaarlijk, en helemaal niet te vertrouwen. Zij moeten nooit terugkomen.

 15. Tante Sidonia

  De puissant schatrijke ( van belastinggelden) LINKSE asielindustrie is in alle sterkte aan het voorbereiden! Als er één ISIS strijder mag komen; dan mag de rest ook: dat wordt zakkenvullen!
  Wat een land!

 16. Marija

  In het tv programma De nieuwe Maan, met Fidan Ekiz, vrijdag 1 maart j.l.
  zijn ouders aan het woord die natuurlijk graaag hun kinderen en kleinkinderen willen terughalen naar Nederland. NIET DOEN vind ik, hoe erg het ok voor hen is.
  Tijdens een filmpje wordt getoond en verteld daten vrouw is omgekomen in dat kamp en haar ZES kleine kinderen daar volkomen verloren rondlopen. NIemand die er naar omkijkt.
  Als die moeders zo van goede wil zijn laat ze zich dan ontfermen over die arme aan hun lot overgelaten kinderen.
  Ook al hebben ze zelf problemen en honger en weet ik wat nog meer, dan laten ze wel mededogen blijken.
  Nu speelt alleen het EIGENBELANG de rol.
  Alle SLACHTOFFERS van hen kunnen niet meer protesteren.
  Laten wij het doen.
  GEEN HUMAAN BELEID, ok gewon harde maatregelen nemen.

  1. Marija

   Sorry voor de typefouten.

   1. Rosasolis

    @Marija. Iedereen maakt type fouten, en soms doet je laptop niet optimaal,
    zoals worden die je heb geschreven zomaar eruit laten. Of vaak zinnen niet achter
    elkaar zetten, zoals je dat wil. De trollen willen je altijd pakken en je proberen te
    vernederen. Zij maken ook spelling, taal, en type fouten. Niet reageren.

    1. Marija

     @Rosasolis, oké, maar ik moet nalezen voor ik iets plaats.
     Ik heb er een hekel aan om taalfouten te maken.
     Vind het niet erg als een ander dat doet, maar mij stoort het.
     Bij snel typen en altijd spontaan, tja, overkomt het mij ook.

 17. Niet L niet R

  Er is maar een duidelijk oplossing voor deze Is strijder, blijven zitten waar je zit, samen met je vrouw jullie hebben hier voor gekozen, vele zijn door jullie soort genoten, doodgeschoten,of onthoofd!
  Maar ben bang dat de linkse elite wel weer door het ijs zakken en jullie een kans geven om terug te komen, met een huis en een uitkering!

 18. Van der Scheur

  Niemand zit te wachten op zulke slechte pizzabezorgers.

 19. J.Rademaker

  Heb bewondering voor de koerden, de koerden die in handen van IS gevallen zijn kwamen er niet zo af, marteling en de kogel was hun lot.
  De IS vrouwen klagen over de opvang, de Yezidi vrouwen werden misbruikt en onthoofd.
  Toen IS gebieden veroverden was de burgerbevolking oefenmateriaal.
  Nu worden ze menswaardig opgevangen en klagen.
  Over onrecht gesproken de koerden krijgen de eigen staat niet terug.
  Met de conclusie ben ik het eens.

 20. Pescador

  Gewoon zijn kop eraf

 21. PMG

  test

 22. Christina

  Ik blijf het zeggen, geef ze een nekschot!
  Want eens vullis altijd vullis en we willen die gestoorde moordenaars en hun net zo gestoorde wijven [ want vrouwen zijn die broedkippen niet] niet in ons land hebben met alle gevolgen van dien en wat die klanten ook nog eens gaan kosten met gratis psychologen en dergelijke!

  1. Rien Noppen

   Pescador bepleit onthoofding maar Christina voelt meer voor een nekschot.

   Er zitten nogal wat IS-barbaren op dit blog. Heel triest.

   1. Siemien

    Rientje is voorstander van kindhuwelijken als je het over IS-barbaren hebt

   2. Job Jansen

    Het is dus maar weer ‘goed dat er een God is’. Maar Rientje, je gelooft toch in vergeving? En het gevalletje ‘vergeef hen God want zij wisten niet beter’

    Inderdaad is Rientje heel triest.

   3. Roughwood

    Simpele en naïeve ziel Quisling Noppes daarentegen ziet liever dat deze ISlamofascisten en collaborateurs retour EU komen om vervolgens massaal te worden gepamperd en er met een taakstrafje vanaf te komen. Dat is een slecht plan. Al die criminelen daar gewoon lekker in die zandbak laten zitten. Wilden ze toch zelf zo nodig naar toe?

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.