Linkse gekkies bij demonstratie Amsterdam: “Als je Thierry dood wilt schieten roep dan PANG!”

Dit is tegenwoordig blijkbaar volkomen normaal.

In Nederland hebben we godzijdank niet al te veel politieke moorden gezien. Maar de moorden die er wél gepleegd zijn, werden uitgevoerd door radicale islamisten (Theo van Gogh; de aanval op hem zie ik als een politieke) en door links-extremisten. Als één van die twee radicale groepen roept dat iemand dood moet, moet je ze dus buitengewoon serieus nemen. En kijk eens wat ze in Amsterdam riepen bij een ‘vreedzame’ demonstratie van linkse mafketels?

https://twitter.com/Sywert/status/1109775002839252993

Natuurlijk zullen de mainstream media roepen dat we ons geen zorgen moeten maken, dat het slechts om een paar gekkies ging. Maar dat is helaas flauwekul. Volgens Het Parool kwamen er namelijk maar liefst 10.000 mensen opdagen. Oh ja, en volgens die krant kwamen die 10.000 eerst en vooral om uiting te geven aan hun Baudet-haat:

We moeten deze dreigementen dus wél degelijk serieus nemen… en de beschrijving van Het Parool — dat het zogenaamd een soort van therapiesessie was voor de aanwezigen — is je reinste flauwekul. Je moet je eens voorstellen dat rechts een demonstratie organiseert waar vervolgens leuzen gescandeerd worden over dat linkse politici dood moeten. Denk je dat Het Parool dan ook zo luchtig gereageerd had? De vraag stellen is hem beantwoorden.

Je mag hopen dat Thierry Baudet en Theo Hiddema buitengewoon goed beveiligd worden tegenwoordig. Als dat niet zo is moeten we ons namelijk echt ernstig zorgen maken over hun toekomst, hoe triest dat ook is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. Rien Noppen

  Gelukkig, we vonden een dwaas die iets onverstandigs riep. een demonstratie waar dat niet gebeurt maar hebben beeld!

  De dame zal wel vervolgd worden en dat lijkt me ook terecht. Oproepen tot haat en erger is in Nederland verboden.

  Het valt me overigens op dat op dit blog door reaguurders regelmatig wordt opgeroepen tot moord van andersdenkenden. Het zou een goede zaak zijn als de redactie daar wat scherper op zou toezien.

  1. marco1

   Mee eens meneer Noppen maar verder toch,Boe!

  2. Beukman

   @Rien nopt:
   Het valt me overigens op dat op dit blog door reaguurders regelmatig wordt opgeroepen tot moord van andersdenkenden. Het zou een goede zaak zijn als de redactie daar wat scherper op zou toezien.

   Hear, hear!

   1. Satty

    Zeker weten. Tot geweld wordt bijna dagelijks opgeroepen in de reacties op DDS. Hypocriet Michael van der galien keurt dat goed.

    1. Punt50

     @ Satty

     Op DDS is vrijheid. Zelfs voor jou. Hint, een denkertje.

  3. Rien Noppen

   De eerste zin liep fout en moet luiden: Gelukkig, we vonden een dwaas die iets onverstandigs riep. Geen demonstratie waar dat niet gebeurt maar hebben beeld!

  4. bejaarde

   Dame??? Ik zal miert scvhrijven wat mijn benaming voor deze amoebe is.

   1. Rien Noppen

    “Ik zal miert scvhrijven”

    Het begint altijd met netjes praten, dame.

   2. bejaarde

    Sorry voor de typefouten. Ook boosheid alom naar die amoebe die dit durfde te scanderen.

    1. Dik

     @Bejaarde: Je kunt een zuiger beter negeren, dat werkt!

 2. umhnz

  Er roept 1 gestoorde iets.
  Wat maakt DDS ervan:
  Linkse gekkies
  En kijk eens wat ze in Amsterdam riepen
  dat het slechts om een paar gekkies ging
  .
  Dat doodwensen niet oke is vind ik ook.
  Dat op dit gebied DDS liever wegkijkt als een reageerder hetzelfde roept is ook zeker .
  Wil DDS dit soort uitwassen bestrijden, begin dan eens op uw eigen website.

  1. Seneca

   @umhnz
   mee eens! maar als het je zo stoort dat er mensen zijn die, over diverse onderwerpen, andere ideeen hebben dan jouw gestoorde ideeen, wat doe je hier dan nog?

   1. umhnz

    Seniele Seneca snapt het weer niet.
    Geeft niets, Alzheimer is ook vervelend, niet voor u, wel voor uw omgeving.

  2. Satty

   Michael is een extreem rechts en zeer gevaarlijk haatzaaiertje.

   1. edoc431

    ALS ER EENTJE HIER HAAT ZAAIT DAN BEN JIJ WEL FATTY

    1. Dik

     Code: Negeren werkt beter. 😉

 3. marco1

  De bruinhemden marcheerden weer door de straten.

  1. Gekko

   De gesubsidieerde bruinhemden van Soros.

  2. Satty

   Weer een keer wat anders dan in de 1e kamer.

 4. victus

  Optocht van Die hard uitkeringstrekkers en ander werkschuw schorem in het pretpark Amsterdam. Gelukkig voor ze is er om de 100 meter een coffeeshop. Anders houden ze dit nooit vol! Als ze nog arbeiders nodig hebben voor die klimaat flauwekul, hier liepen de 1e 10.000 vrijwilligers.

 5. Ritter

  Baudet krijgt de Pim Fortuyn behandeling.

  Pim Fortuyn werd door een linkse activist vermoord na een haat hetze door de media en aanverwanten tegen zijn persoon.

  Ik hoop dat Baudet goede beveiliging heeft want hij zal het nodig hebben.
  ————–
  Pim Fortuyn: ‘Als mij straks iets gebeurt, dan zijn zij medeverantwoordelijk’

  Een aantal maanden voor zijn dood sprak Pim Fortuyn zelf de vrees uit dat iemand hem, in het heetst van de verkiezingsstrijd, zou kunnen vermoorden. “Als je ziet wat ik af en toe in de brievenbus krijg, daar word je niet vrolijk van”, zei hij in het praatprogramma JENSEN.

  En als mij straks iets gebeurt, dan zijn zij medeverantwoordelijk. En dan kunnen ze niet hun handen ervan aftrekken in de zin van ‘ik heb die aanslag niet gepleegd’. Je hebt het klimaat gecreëerd. En dat moet stoppen.”

 6. TD

  Kabinet Rutte en vooral Rob Jetten hebben een groot aandeel in deze hetze,hun manier van propaganda maken en het wegzetten van andersdenkenden heeft veel gelijkenis met de methodiek van Joseph Goebbels!
  De paradox is dat deze linkse smeerlappen alles een draai geven,om notabene Baudet en Wilders te beschuldigen van nazi praktijken.
  Die lui deugen niet,politiek links is het vergif in onze samenleving!
  Zelfs op de scholen wordt nu al een te vergelijken doctrine als de “hitlerjugend” gepraktiseerd,bovenop de psychologische druk van docenten op de jeugd,om op het Malieveld actie te voeren,om de linkse milieupsychose te promoten!

 7. Vrijedenkert

  De gehele kliek liep daar natuurlijk niet voor niets met gezichtsbedekking rond een politicus doodwensen is blijkbaar gemeengoed geworden, dat zogenaamd geweldlood en vredelievend aan linkerzijde is natuurlijk alleen bedoeld als het hun goed uitkomt en in het linkse straatje past, geweld van extreem-links om zaken naar hun hand te zetten wordt over het algemeen stilzwijgend goedgekeurd door links en ook wordt dit bijna nooit openlijk afgekeurd en als dat al eens gebeurd gebagatelliseerd.

 8. Regina

  Wat een gestoorde gekken! Meteen laten oppakken voor het oproepen tot moord. Iedereen heeft recht op bescherming in een rechtstaat. Ook blotebillengezicht tjerkje

 9. Beukman

  Het is inderdaad zorgelijk. Deze debiel is onverdraagzamer dan degene waartegen hij/zij zich keert.
  Ook al betreft het hier 1 debiel, er zijn zaken die je beter niet zegt, en waarover je ook beter geen grapjes maakt. Te veel individuen proberen leuk te zijn, refererend aan Boedet als ze Volkert aanroepen, etc.
  De man dient door tegenstanders in het parlement en verwante plekken te worden bestreden; argumenten dienen het wapen te zijn.

  Het is overigens te hopen dat Boedet zich zelf ook gedeisd houdt. Rutte medeverantwoordelijk houden voor de recente moordpartij in Utrecht, dat kan echt niet.

  1. marco1

   1 persoon? Het is een heel clubje van in zwart gehuld tuig marcherend met gezichtsbedekking door de straten zogenaamd uit naam voor verdraagzaamheid.

   1. Regina

    Precies, en het gaat in dit geval om anarchistische schorum van Antifa. Eng clubje

  2. Seneca

   @beukman
   waarom kan Rutte niet verantwoordelijk gehouden worden voor deze moordpartij?

   1. Regina

    Welk moordpartij heeft de heer @Seneca het over. Is er iemand overleden? 🙂

   2. Beukman

    Omdat er maar 1 persoon verantwoordelijk voor is, en dat is de moordenaar, @Seneca.
    Stel dat een college van B&W besluit om bij een kruispunt een stoplicht weg te halen, en een maand later knalt een automobilist zich op deze plek te pletter tegen een vrachtwagen omdat hij geen voorrang gaf, dan zeg je toch ook niet: de burgemeester is verantwoordelijk?

 10. Gekko

  Uit het Paroolverslag: “Mustafa Ayranci van het organiserende comité 21 maart vergelijkt Thierry Baudet met Adolf Hilter”.

  Laat dat eens goed tot je doordringen. Een opkomend politicus van een democratische partij wordt moeiteloos op 1 lijn geplaatst met 1 van de grootste massamoordenaars uit de 20e eeuw, die o.a. verantwoordelijk is voor de holocaust op 6 miljoen joden.

  Onwaarschijnlijk walgelijk, zo’n uitspraak. En niemand van de organiserende partijen neemt daar afstand van. Asscher van de PvdA, Marijnissen van de SP, Klaver van GroenLinks, ze stemmen er allemaal stilzwijgend mee in. Evenals de FNV, want er liepen opvallend veel vakbondpetjes mee.

  Van Antifa, Internationale Socialisten, Nederland bekent kleur, en vele identiteitsclubs verwacht je al niets anders. Er is een ontstellende rotting gaande onder links.

 11. nienke

  Het is de linkse troep die constant schreeuwt dat we in dit land samen moeten gaan, samen moeten optrekken, samen alles delen, samen lief zijn voor elkaar en juist deze linkse troep zorgt voor onrust, haat, zelfs tot een moord in staat.
  Of is hun bedoeling dat je je precies als hun gedraagt en als je anders denkt ben je vogelvrij verklaard.
  En dan nog het lef hebben Therry voor racist uit te maken wie zijn hier nu de racisten vraag ik me af.
  Het linkse tuig kan niet tegen z’n verlies en komt dan met agressief taal gebruik, scheld partijen, het gaat wel heel erg ver deze afschuwelijke kinderachtige gevaarlijke manier van doen.
  Tot dat er weer een of ander gek opgehitst wordt door deze meute en het loopt verkeerd af en dan is iedereen weer geschokt stelletje hypocrieten.

 12. Tante Sidonia

  Noppen is zijn inlogcode kwijt.
  Gebruikt nu de inlogcode Beukman of andersom.
  Straks misschien van Rosmalen.
  M.a.w. nooit en te nimmer reageren op dezen.

  1. umhnz

   Tante, door uw Alzheimer plaats u dezelfde posting onder diverse onderwerpen.
   Vraagt uwer Lambiek u te begeleiden in de virtuele wereld.

   1. Rien Noppen

    Straks gaat malle Tante roepen dat jij ook een alias van mij bent.

    🙂

    1. umhnz

     Nee, tante behoort toch ook tot het weldenkende gedeelte van het volk.

   2. Stanly2000

    Aldus de humorvolle inbreng? van de Eindhovense clown/kok!

 13. waakzaam

  Waarom lopen ze onherkenbaar? Omdat ze zo vredelievend zijn? Dacht het niet: het zijn terroristen.

 14. Korporaal Monty

  Waarom zouden linkse politici Baudet dood willen terwijl zij hem zelf in het zadel geholpen hebben om Wilders klein te houden. Zoals sommigen hier beweren

  Klinkt toch niet logisch, dit zou Wilders alleen maar in de kaart spelen.

  1. Rien Noppen

   Als een linkse politicus heimelijk zou wensen dat Baudet wordt vermoord dan is hij niet goed snik. Het zou voor de linkse politiek namelijk een totale ramp betekenen.

   1. ressiva

    Links extremisme is veel gevaarlijker dan rechts extremisme: moord op Fortuyn, aanslag op Janmaat, ze voegen de daad bij het woord!

    1. Rien Noppen

     Nee hoor, rechts-extremisten maken veel meer slachtoffers, kijk maar naar Breivik en de idioot in Nieuw Zeeland.

     Google ook eens op: ‘Niet 63, maar 849 racistische moorden in Duitsland’

     1. Roughwood

      Ik tel even met u mee Quisling: 250.000+ doden door wereldwijd extremistisch linkse terreur van o.a. RAF, Japanse Rode Leger, CCC, Rode Brigades, Action Directe, IRA, INLA, Lichtend Pad, FARC en ETA. Dus stoppen met uw hypocriete goedpraterij van alles wat extreemlinks is. Tuig is gewoon tuig, rechts of links.

      npofocus.nl/artikel/7545/hoe-zag-terreur-er-vroeger-uit

     2. Dik

      “Dus stoppen met uw hypocriete goedpraterij van alles wat extreemlinks is.”

      Hij stopt pas als jij en alle anderen hem volledig negeren. Tot die tijd moet je niet zeuren als je toch op hem reageert.

    2. Dik

     @Ressiva: Negeren werkt veel beter, dat vinden zuigers pas echt vervelend. Speel hun spelletje toch niet mee.

    3. Satty

     Baudet is extreem links wat neuzel je nou. Een linkse gek als breivik en tarrant die beide het gedachtegoed van wilders en baudet gewoon herhaalden voegen natuurlijk niet de daad bij het woord. Fortuyn was overigens links en zijn moordenaar links. Dit is zo’n basis beginsel over links en rechts dat snap je toch wel? Rechts staat voor al het goede in de wereld en links is alles wat slecht was.

 15. waakzaam

  Ligt het probleem van GL met al hun gescheld, hun dreigementen, hun demonisering en oproepen tot geweld en zelfs moord niet daarin dat ze zelf geen enkel echt argument hebben dat de kritische toetsing doorstaat. Kijk naar Freek als voorbeeld van links: schreeuwen en onrust stoken is alles wat hij kan.

 16. Dik

  De kracht van herhaling opdat wij niet vergeten dat er levensgevaarlijke figuren rondhangen op onze universiteiten en op diverse forums.

  Als Pim Fortuyn premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan. Toch goed dat er een God is.
  ~Rien Noppen~

  Volkert, waar ben je?
  ~Corné Hanssen~

  U bent een minderwaardig mens
  ~Marcel van Dam~

  1. Satty

   Een minderwaardig mens. Zoals baudet zijn gesprekspartners over mensen met een andere huidskleur spreken bedoel je? Eenzijdig dom mens.

 17. fusilier

  Nou deze noppen riep ook van de toren dat onze heldhaftige F16 vliegers moordenaars zijn met het bombarderen van isis. En dat wij mede schuldig zijn aan de bloedbaden die deze laffe islam debielen aanrichten in Europa.

  1. Dik

   @Fusilier: Logisch toch? Dat kan jou niet verbazen.

  2. Beukman

   “Moordenaars” lijkt me wat sterk uitgedrukt, maar dat IS nooit was ontstaan zonder westers ingrijpen in met name Irak in ’03, en dat dit ons heel wat aanslagen had gescheeld, dat lijkt me wel duidelijk.

 18. Jumping

  Dit is het bewijs, Links roept naar anders denkende racisten.
  Maar dit is het bewijs, uit welke hoek de echte racisten wind waait.

 19. Roughwood

  Het extreemlinks moralistisch deugvolk heeft elkaar weer gevonden zo te zien. Wat we ook zagen is dat de hedendaagse fascisten na woensdag van wanhoop uit hun holen kwamen gekropen en ten einde raad zijn gezien de wartaal die wordt uitgekraamd. En dit is slechts het begin van de opmars van het FvD. Dat belooft nog wat voor de toekomst!

 20. Jumping

  Michael van der Galien.
  Is het niet verschrikkelijk, dat personen die een andere mening hebben, als een bepaalde meeschrijver, constant als Alzheimer patiënt worden aangesproken.?

 21. RPML

  Asscher, Marijnissen, Kuzu, Thieme, Dijkhoff, Krol, vdStaaij, Klaver, Jetten, Segers, Buma niet bewaakt, Wilders en Baudet wel (zwaar)bewaakt en dagelijks met de dood bedreigd. Wat zegt dit over links, wat zegt dit over rechts?

  1. Dik

   Het zegt dat als je afwijkt van wat links eist je, je moet vrezen voor je leven.

   Dat de Nederlandse kiezer het meer dan zat is bewijst de klinkende overwinning van Forum voor Democratie, links zal haar toon moeten matigen om niet nog verder buitenspel te komen.

 22. RPML

  Cohen, de man die naar voren wordt geschoven om de plaats in te nemen van Wiegel om een coalitie te smeden met FvD roept journalisten op om meer vergelijkingen tussen ‘het verleden’ en Baudet te maken…

  //www.nporadio1.nl/nieuwsweekend 23 maart. Blok van 9 tot 10, vanaf 29ste minuut.

  1. Rien Noppen

   Meent RPML dat je dit historische bewustzijn zoveel mogelijk moet onderdrukken?

  2. Dik

   @RPML: Job Çöhen, de theedrinkende vredestichter. Precies waar islam hem wil hebben.

 23. slayer

  haha antifa het meest hypocriete clubje ooit ,wees tolerant anders maken we je kapot ,en femke h met je verbod op gezichtsbedekking is niet te handhaven, het zijn die losers MET HUN GEZICHT BEDEKT.

 24. Heras

  Verbieden te demonstreren kan niet. Maar zou het nou niet mogelijk zijn om de demonstranten (ook tijdens sinterklaasfeest) te verplichten om te gaan demonstreren in een geluiddicht groot gebouw. Met dit soort leuzen verziek je de samenleving. Of pak de aanstichter nou eens op.

 25. JohanD

  Wellicht komt er een keer een tegendemonstratie over Jesse Klaver, kijken wat dan het optreden is van de politie!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.