Meer dan 100 migranten bestormden schip bij Calais: mogelijk met hulp mensensmokkelaars!

Dat bij het nauw van Calais veel migranten rondlopen is bekend, maar dit weekend maakte een groep migranten het extra bont. Volgens diverse bronnen zouden ze via een personeelsingang een schip hebben betreden. Wellicht zelfs geholpen door mensensmokkelaars, zo stelt NOS Teletekst! Dit kan natuurlijk niet zomaar en de Franse politie heeft uiteindelijk 44 migranten opgepakt. Het schip werd op de nacht van zaterdag op zondag nog doorzocht door de politie. 

De migranten gebruikten ladders en haalden levensgevaarlijke stunts uit om het schip te betreden. Volgens humanitaire organisaties struinen er rondom Calais nog steeds honderden migranten rond op zoek naar een ticket naar het VK. De controles in het gebied zijn flink opgevoerd. Door de bestorming van de migranten was de veerboot niet in staat het ruime sop te kiezen en wachtten passagiers ongeduldig de zoektocht af.

In totaal bestormden meer dan 100 migranten tegelijk het schip, zo meldt The Telegraph. Twee van de migranten raakten tijdens de levensgevaarlijke actie uit balans en vielen in het water. Gelukkig konden ze worden gered door de kustwacht, maar het had heel anders kunnen aflopen. Bij havens en zeker nabij objecten met grote massa als schepen bevinden zich vaak gevaarlijke onderstromen.

Aanwezige ordediensten rukten uit en probeerden middels persuasieve communicatie de migranten te bewegen uit ‘vrije wil’ het schip te verlaten, maar de eerste poging bleek tevergeefs. Door de aankomende Brexit wordt gevreesd dat migranten binnenkort nog riskantere stunts uithalen om de oversteek te wagen.

De Franse politie, die op die dag ook werd ingezet tegen de ‘Gele hesjes’-demonstranten, had het er maar druk mee. Door de omvang en de intensiteit van de bestorming konden ze niet voorkomen dat migranten zich uiteindelijk op het schip verstopten:

This was a coordinated, simultaneous assault and when it started there were too few police officers to intervene.

Onder de migranten bevinden zich veel Iraniërs. Waarom ze daar nog steeds mogen rondlopen is onbekend, maar het ‘Jungle camp’ is in ieder geval opgeruimd. De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Christophe Castaner, heeft aangegeven de beveiligingsmaatregelen nog verder te verscherpen en ook meer observatie-instrumenten in te zetten zoals CCTV-camera’s en drones.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. ZiggyStardust

  Allemaal aan de warmtepomp, dan daalt de zeespiegel en kunnen ze gewoon naar Engeland lopen.

  1. Rien Noppen

   🙂

  2. fockingworst

   @riennoppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
   14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
   Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
   Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

 2. Siemien

  Het zou mij niets verbazen dat er politici bij betrokken zijn..

 3. TD

  “Gelukkig konden ze worden gered door de kustwacht”
  ????????????????

 4. marco1

  Jungle camp opgeruimd. Nee hoor dat was opgeruimd en net als de eerste keer ze dat kamp opruimde zeiden degene die er wel regelmatig komen, binnen 2 maanden is alles terug. Nu inmiddels is er op een andere lokatie allang een nieuw kamp. Het zijn ook heel wat meer dan maar een paar 100 vluchtelingen en er gebeuren veel meer dingen dan deze ene bestorming waar dan toevallig we een artikeltje over verschijnt. Ook is het een ander soort vluchteling wat er nu staat dan pak beet 5 jaar geleden. Veel agressiever en uit op rellen. Ik denk weleens dat IS bewust een groepje met wat charisma daar ba toe heeft gestuurd om de rest op te naaien zodat ze onrust creeeren, maar dat is slechts wat ik weleens denk.

 5. HendrikJan

  Hoe je het went of keert, dit toont eens te meer, het volledige faillissement aan van de EU.
  Laten we het niet alleen tot Nederland beperken, maar tot de gehele EU.
  Deze gehele EU is keiverrot.
  Deze EU is niet instaat, om de fatsoenlijke, eerlijke, belastingbetalende burgers te beschermen.
  Verschrikkelijk.

  NEXIT.

 6. sjun

  Allemaal volk dat meteen in elke Europese natiestaat kan worden geregistreerd op iris en vingerafdrukken en kan worden uitgezet. Wat zullen de Brexeteers blij zijn dat ze van deze cumulerende kostenposten geen quotum vanuit Brussel krijgen opgedrongen.

 7. Heras

  Sjun, de moeilijkheid is dat de landen van herkomst deze mensen niet wil terugnemen, die landen zijn ze liever kwijt dan rijk.
  De enige mogelijkheid is dat europa w.o. nederland de geldstromen naar dat soort landen stopt, zodat ze verplicht worden om hun mensen terug te nemen.
  Maar daar is samenwerking voor nodig; een consequente overheid die actief optreedt.
  Laten wij ook eens Brussel tot de orde roepen en zeggen dat zij iets moeten doen.
  OOk wij zullen weer snel groepen migranten moeten begroeten die jaren op onze zak zullen teren.

  1. sjun

   Een andere optie is dat de meer oorspronkelijke bevolking agressie met agressie beantwoordt. Die kant gaat het vanzelf op nu overheden in gebreke blijven.

   1. Rien Noppen

    Agressie is altijd een optie maar niet iets om te bepleiten, lijkt me.

    1. Vliegenvanger

     Noppen is een.pseudoniem voor Rutte.

   2. Niet L niet R

    Hebben wij aan die linkse elite te danken!

 8. Van der Scheur

  Je zou er toch een lokboot neer kunnen leggen.
  Iedereen laten instappen en dan in één keer naar Afrika doorvaren.
  Het zou toch een geweldige stunt zijn, al was het maar als actie op 1 april.

 9. Niet L niet R

  Al die honderd of meer illegalen geluk zoekers op een boot terug naar plaats van herkomst!
  Neemt men aldaar de mensen niet terug, dan geen ontwikkeling hulp meer is het snel afgelopen!

 10. Vliegenvanger

  NOS Teletekst geloof ik net zo min als alles wat er gezegd word bij WNL. Allemaal populisten die daar zitten, en nieuws verspreiden via door ons belastinggeld gesubsidieerde staatsomroep. Net zoals Jinek, ook al zo een. Laat gasten niet uitspreken, zit er continu door heen te blaten
  en denkt dat ze heel wat is. Een populiste ja, dat is ze.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.