Oei! Selectie van 101 redenen om géén VVD te stemmen

Op opiniez.com is een artikel verschenen waar 101 redenen worden genoemd om vooral níét op de VVD te stemmen. Alles netjes ingedekt met bronnen natuurlijk, hier volgt een fraaie selectie.

Deze selectie is gebaseerd op de volledige lijst die is gepubliceerd op opiniez.com. Deze punten vatten de hele lijst eigenlijk mooi samen wat betreft schandalen, leugens, misstanden of onverstandige keuzes:

 1. Zorg: 75.000 mensen in de zorg ontslagen wegens bezuinigingen. Trend zet zelfs door!
 2. Marrakesh: VVD zegt ‘kritisch over immigratie’ te zijn maar staatssecretaris Harbers pleitte vóór Marrakesh-verdrag.
 3. Eurozone begroting: ‘Geen verdere stappen richting transferunie’, maar stemde uiteindelijk toch gewoon in. Ook ‘géén extra geld naar Europa’, maar weigert de belofte dat EU-begroting niet zal stijgen!
 4. Subsidievrij windmolenpark op zee: Zou zonder subsidie gerealiseerd worden, blijkt tóch subsidie te krijgen!
 5. Hypotheekrenteaftrek: ‘handen af van de hypotheekrenteaftrek’, deze ging echter gewoon omlaag!
 6. Burgemeester Den Haag: Pauline Krikke werd beroofd in de Haagse Schilderswijk, hier mocht niet over bericht worden. Ook greep ze niet in bij de vuurzee in Scheveningen. Ze probeerde de verantwoordelijkheid op anderen af te schuiven.
 7. CO2-heffing: Deze zou er niet komen, VVD was altijd tegen. GroenLinks wist de partij te bekeren, hier zie je hoe dat ging.
 8. MH17: Rutte zou niet rusten ‘tot onderste steen boven is’. Rutte lijkt echter wel degelijk te rusten en die stenen blijven maar liggen.
 9. Staat en staatsschuld: De staatsschuld is met 27 miljard toegenomen en de overheid zelf is ook met 25 procent gegroeid, hartstikke liberaal natuurlijk!
 10. Uitgeprocedeerde asielzoekers: Van de 8000 die in 2015 ongewenst zijn verklaard, lopen er nog zo’n 4000 gewoon rond!
 11. Criminaliteit: Slechts 25 procent van geregistreerde misdaad wordt opgelost. Van meer dan de helft wordt niet eens meer aangifte gedaan.

De lijst wordt verder aardig gespekt met integriteitsschandalen van VVD’ers, maar in hoeverre je dat Rutte en de partijtop aan kunt rekenen, is discutabel. Veel vertrouwen wekt het in ieder geval niet!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. bejaarde

  Daar heb je deze lijst niet voor nodig. Überhaupt een stem op één van de coalitiepartijen incl alle groenen en socialisten is een stem op een gratis duikvlucht richting armoede en onzekerheid. Ik weet wat ik zal doen, niks meer en niks minder.

 2. ZiggyStardust

  Minstens 101 redenen om FvD of PVV te stemmen dus!

 3. Rien Noppen

  Ik denk dat ze Groen Links en de PvdA wel blij zijn met deze lijst.

  1. Gekko

   Malloot. Geen VVDer maakt de overstap naar PvdA of GroenLinks. In het meest progressieve geval stemde een liberaal op D’66. Maar nu niet meer sinds Pechtold is opgevolgd door de puberale Jetten.

   Veel groter de kans dat de teleurgestelde VVDer overstapt naar het Forum voor Democratie. Zo’n erudiet als Theo Hiddema spreekt veel liberalen aan.

   1. PMG

    @Gekko ++++++++

  2. PMG

   wie is PvdA?, o ja, partij van de armoe, ook wel partij van de aso’s

   PvdA stemmers zijn op-zijn-reet-zittende-hand-ophouder-knuffelaars die lukraak in je portemonnee graaien en je centen weggeven aan iedereen die loopt te janken.

   Een voorbeeld van deze salonsocialisten is de metdezilverenlepelinzijnbekgeborenambasadeurzoon Wouter Bos!
   Hij draait u nog steeds een poot uit met de door hem bedachte en opgelegde houdbaarheidsbijdrage van de AOW (die in 2030 bijna 1000 euro per jaar bedraagt). Hij vertrok zelf naar notabene Shell, de grootste multinational, hahahaha, wat kun je door de mand vallen, zit als partner bij KPMG en wordt straks directeur van de investeringsbank.

  3. van Urk

   De PvdA en Groen Links hebben van sommige punten op die lijst anders wel aan meegewerkt.

 4. santiago

  Je bent een idioot als je nog gaat stemmen. Als je toch wilt stemmen doe het dan op de PVV. Dat zal ook niet echt helpen wat de elite doet toch wat ze willen, maar je geeft er toch een signaal mee af.
  Stemmen heeft alleen zin als er sprake is van een democratie. In ons geval, gewoon je muil houden en werken en belasting betalen. Jammer, maar het is niet anders.

  1. bejaarde

   Santiago, en van de AOW-ers stelen, de pensioenen korten en dan D66 beleid uitvoeren: een spuit, een pil of geen levensreddende operaties meer en we zijn af van de bejaarden.(zelf 74)

  2. Siemien

   Santiago, laat 1 ding duidelijk zijn, iedereen MOET stemmen

 5. PMG

  Ja, ze kunnen trots zijn op dit lijstje, hij gaat nu een staredown doen tegen Rico, halve gare, seniele idioot!

  Stem FVD of PVV want 1 + 1 = 2

  1. santiago

   PMG. Geklets uit je nek. De PVV gaat nooit samen met het FvD.

   1. ZiggyStardust

    Een coalitie zal er altijd gevormd moeten worden. PVV wordt niet de grootste. Wordt VVD weer de grootste dan kunnen ze PVV buitensluiten. Maar wordt FvD de grootste, dan liggen de kaarten heel anders. Dan is er een mogelijkheid FvD, PVV, VVD, 50+. De huidige coalitie moet iig in de eerste kamer buitenspel worden gezet, zodanig dat ze het met groen links en PvdA erbij niet eens redden. En dan is een nieuwe coalitie FvD, PVV, VVD, 50+ bijna onvermijdelijk. Of evt CDA erbij als die weer eens bij zinnen komen.

    1. PMG

     Als we maar laten blijken dat we het er niet mee eens zijn! Dus stem PVV als je dat beter ligt, dan is het in ieder geval niet op het huidige zooitje!

     1. ZiggyStardust

      @pmg, ik ben lid van FvD, stem pvv( als ik daar lid van zou kunnen worden deed ik dat ook) en stem waterschap 50+.
      Als het huidige zooitje, letterlijk uitgebluste, visieloze kartel, maar oprot iig.

     2. Rien Noppen

      “ik ben lid van FvD, stem pvv”

      🙂

     3. ZiggyStardust

      @noppentrol. Ja inderdaad achterlijke toetsenbordridder, ik ben lid van FvD en stem PVV, als ik lid kon worden van PVV zou ik dat meteen doen, en voor dd waterschapsverkiezingen stem ik 50+. In het verleden ben ik zelfs lang lid geweest van de SP. En ik ben vrijwilliger op stembureaus om stemmen te tellen. Ik ben vrijwilliger geweest bij vluchtelingenwerk, wat mij de ogen overigens goed heeft geopend. Daarnaast heb ik ook nog vrijwilligerswerk voor minderbegaafden en analfabeten gedaan om ze bij te staan in de omgang met instanties. Ja Rien, er zijn mensen die van inzicht veranderen en zich inzetten voor de maatschappij, mafkees

     4. ZiggyStardust

      @noppentrol. Ik heb trouwens ook nog gedoneerd aan dat Marrokkaanse gezin in Urk waarvan het huis kort en klein geslagen is. Wordt nu wel heel ingewikkeld voor je he? Randfiguur!

   2. van Urk

    Met wie wil de PVV dan wel regeren..Of ze worden buitengesloten of ze willen niet mee regeren. Een verloren stem dus. Logisch dat men overweegt om FvD als enige denkbare stroef te gebruiken als redmiddel tegen het Partijkartel.

    1. ZiggyStardust

     Wat mij betreft is het meer een zaak van dat de PVV uitgesloten worden dan dat ze niet willen. De PVV heeft eerder al bewezen z’n verantwoordelijkheid te tonen door mee te doen in Rutte 1, en ook z’n verantwoordelijkheid getoond door er min of meer uit te stappen vanwege niet kunnen verantwoorden naar de achterban.

    2. Marija

     Wilders heeft gezegd dat hij niet met huidige coalitie wil regeren.
     Eerst moet dit zootje ongeregeld weg, komen er verkiezingen en daarna doet Wilders wel mee.
     Tenzij hij zoveel stemmen krijgt dat VVD wegvalt en PVV een van de grote partijen wordt.

 6. Gekko

  Het zijn niet alleen Rutte of Dijkhoff of Krikke of Duthler of welke huidige partijbons dan ook. Het liegen en bedriegen zit bij iedere VVDer tot in de haarvaten.

  Van iets oudere datum: Zijlstra, Hennis, van der Steur, Opstelten, Teeven. Echt, ze doen het bij de VVD allemaal. En wat te denken van Zalm: zo’n man hoort gewoon achter de tralies.

  Misschien moeten we wel terug tot het tijdperk Wiegel, om een integere VVD-er te vinden. Dat is wel bijna 40 jaar geleden!

  1. santiago

   Gekko. Allemaal Minerva vrindjes. Die kunnen op klaarlichte dag midden op de Dam iemand dood schieten en ze komen er mee weg. Vrinden bij de politie(Hoog in rang), vrinden bij het OM en oom floris Jan is rechter bij het hof, dus…

 7. TD

  Méér kunnen we niet doen!
  STEM FvD OF PVV

  1. Ad Fundum

   Voor een habbekrats heb je zekerheid dat je niet teveel betaalt in de toekomst:
   Forum voor Democratie wil Nederland structureel veranderen. We willen een brede maatschappelijke beweging opzetten die niet alleen politiek actief is – maar zich ook vertakt in de hele samenleving. Wil je FVD verder helpen, maar ontbreekt het je aan tijd? Steun ons dan met een donatie.

   €5

   €14

   €19

   €38

   €45

   €80

   €100

   €140

   DONEER

 8. van Urk

  Deze lijst uitvergroten en bij ieder stembureau en stemhokje opplakken. Dan wordt men wel weer wakker.

 9. PMG

  Ik vind dat met stip op 1 moet staan:

  Klimaatakkoord zonder ruggespraak gemaakt en getekend: 38 duizend euro per inwoner

  1. Rien Noppen

   Je kunt de komende week stemmen over de klimaatplannen, PMG.

   Ik vrees wel dat je die niet kunt wegstemmen: de meerderheid van ons volk vindt het een goed idee

   1. Vabis

    Die meerderheid bestaat slechts in jouw verwrongen geest Noppes!

    1. Rien Noppen

     In theorie is dat mogelijk, vabis. De peilingen geven me voorlopig echter wel gelijk.

     1. Vabis

      Dezelfde peilingen die jij als het in je kraam past afdoet als irrelevant, je lult dus gigantisch uit je nek Noppes!

     2. Siemien

      Helemaal niet de peilingen geven aan dat steeds meer mensen sceptisch zijn, steeds meer mensen wantrouwen onze regering, iets wat krom is kan ook jij niet rechtl*llen Reintje..

     3. Rien Noppen

      Nee hoor, ik ga er van uit dat de peilingen naar vermogen de stemmig weerspiegelen. Ik denk bijvoorbeeld ook dat de peilingen met reden een goede uitslag voor het FvD voorspellen. Alles wijst op een enorm goede uitslag voor deze club.

      Politiek is het minder relevant, maar dat is een ander verhaal.

     4. Siemien

      “Politiek is het minder relevant, maar dat is een ander verhaal.”

      Nou dat is natuurlijk feitelijk niet waar, zoals wel vaker doe jij hier een leugenclowntje Rutte

   2. Siemien

    Weet je wat zo mooi is, Nederland is er helemaal klaar mee en dat gaan we dus ook zien na de 20ste Rientje

   3. van Urk

    Alcohol wordt verboden, roken wordt verboden,ongezond eten wordt verboden,de vrijheid van meningsuiting wordt verboden, Zwarte piet wordt verboden, stoken op gas wordt verboden, benzine en diesel rijden wordt verboden, sommige straatnamen en standbeelden worden verboden, tucht en discipline brengen wordt verboden, Nederlander zijn wordt verboden etc. HEY JIJ DAAR..Wakker worden, oogkleppen af en kom voor je vaderland op. Het gaat naar de klote. Het wordt tijd dat wij politiek Den Haag gaan VERBIEDEN.

    1. Rien Noppen

     Zit je oude jenever te sippen, van Urk?

     1. santiago

      Zippen of Nippen Noppen.

     2. van Urk

      Nee, dit is een oproep dat over social media wordt verstrooid. U weet kennelijk nog steeds niet wat er werkelijk bij het volk broeit.

   4. Vit

    @Rien Noppen

    “Je kunt de komende week stemmen over de klimaatplannen, PMG.

    Ik vrees wel dat je die niet kunt wegstemmen: de meerderheid van ons volk vindt het een goed idee”

    Heb jij al een warmtepomp eigenlijk en zo nee waarom niet?

    1. Rien Noppen

     Vit is niet dom en weet dat de drogreden ad hominem de discussie niet op een hoger plan tilt.

     Deze vraag zal ik om die reden niet beantwoorden.

     1. Vit

      @Rien Noppen

      Als verwacht, ik denk dat het met de meerderheid van het volk nogal meevalt, tenzij het gros een stevige bankrekening heeft.

     2. ZiggyStardust

      @ trol. Ad hominem, die gebruikte je van de week bij mij ook. Heb jij daar een aantal A4’tjes met standaard antwoorden klaarliggen, net zoals callcenters werken zeg maar?

 10. Siemien

  Alle reden om niet op de VVD te stemmen

 11. Tante Sidonia

  Niet alleen de VVD, maar andere meewerkende partijen hebben dit alles mede mogelijk gemaakt!
  Rutte I, Rutte II en Rutte III:
  PVDA, CDA, S66, CU, e.a.
  De vraag is nu: wat is er gebeurd dat de VVD zich laat chanteren door GOEROE Yasser Klaver? Stiekeme zaken? Iets wat “klootjesvolk en gepeupel”niet mag weten?
  Dat er wat aan de hand is, duidelijk! Maar wat?
  Maar goed, als ik “klootjesvolk en gepeupel” niets mag weten, zal ik dit laten blijken op 20 maart 2019!
  Weg met het hysterische klimaat; hysterie gesteund door Alle Ministeries die, zoals genoegzaam bekend, allemaal pro-waanzin-klimaat, pro-Moslim, pro-Brussel en anti-Nederland zijn!

  1. Zwetsnek

   Arbeiders aller provincies verenig u en stem Fvd

 12. Satty

  Dat er mensen zijn die fascisme weer een kans gaan geven. Mensen leren nooit iets.

  1. PMG

   Nou Noppen, je moet die bek van je eens houden en de stront eraf wassen van al die gore moslims, van wie je de harige, ongewassen reet je likt!

   1. Rien Noppen

    Niveautje, PMG.

   2. Ad Fundum

    Les gegeven bij de Taalunie ?

  2. TD

   _ _ _ _ _

  3. Siemien

   Ja Satty doet er alles aan om woorden als fascisme,racisme,discriminatie en Nazisme te gebruiken.
   Satty is natuurlijk een verschrikkelijk megalomaan mannetje of vrouw met een snor zoals je wilt..

 13. Toverkol

  Ik denk dat mensen heel veel geleerd heben tijdens rutte I, II en III !
  Oh, ja fascisme is links !
  Nazi Duitsland, communisme, partij van Mussolini alle linkse partijen !

  1. Original NL

   Quote….Ik denk dat mensen heel veel geleerd heben tijdens rutte I, II en III !…………
   Ik vrees van niet….20 maart wordt weer een grote teleurstelling..let maar op..70 % van de bevolking is minder begaafd (voorzichtige schatting) .
   #stemFVD!!!

 14. Rud56

  Prima dat deze lijst er is, …… voor het domme stemvee dat telkenmale maar onder andere op deze partij blijft stemmen.

  Misschien dat er na kennisname van deze lijst vol onomstotelijke waarheden, bij hun nu eindelijk hersencellen actief gaan worden!

  We gaan het zien na 20 maart, al is het spreekwoord “Een volk krijgt de leiders die het verdient!”

 15. Original NL

  Zo zie je maar weer…rutte…prima bestuurder..(trol modus).

 16. Paul

  Wellicht een goed campagnelied van/voor de fans van Rutte.:

  https://youtu.be/uCGD9dT12C0

  Little Lies
  Fleetwood Mac

  Lyrics:

  If I could turn the page
  In time then I’d rearrange
  Just a day or two
  Close my, close my, close my eyes
  But I couldn’t find a way
  So I’ll settle for one day
  To believe in you
  Tell me, tell me , tell me lies
  Tell me lies
  Tell me sweet little lies
  (Tell me lies, tell me, tell me lies)
  Oh, no, no you can’t disguise
  (You can’t disguise, no you can’t disguise)
  Tell me lies
  Tell me sweet little lies
  Although I’m not making plans
  I hope that you understand
  There’s a reason why
  Close your, close your, close your eyes
  No more broken hearts
  We’re better off apart
  Let’s give it a try
  Tell me, tell me, tell me lies
  Tell me lies
  Tell me sweet little lies
  (Tell me lies, tell me, tell me lies)
  Oh, no, no you can’t disguise
  (You can’t disguise, no you can’t disguise)
  Tell me lies
  Tell…

 17. Willem Bever

  Ze hebben niet goed geteld

 18. Willem Bever

  🙂

 19. Pescador

  Van zo´n groep leugenaars kun je niks goeds verwachten

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.