Islamitische Cornelius Haga Lyceum merkt verdubbeling aantal aanmeldingen op!

Geen categoriemrt 17 2019, 18:00
Het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam, dat ervan wordt beschuldigd de salafistische geloofsstroming te verspreiden en connecties te hebben met een terreurgroepering, merkt een verdubbeling in het aantal aanmeldingen op! Dat zegt Söner Atasoy, oprichter en bestuurslid van de school in Het Parool.
De berichtgeving van de NCTV en AIVD over Atasoy en zijn broer, die banden zouden hebben met de terreurorganisatie Kaukasus Emiraat, lijkt voor populariteit te hebben gezorgd. Niet zozeer de berichtgeving zelf, maar het gestuntel van de Amsterdamse gemeenteraad en met name burgemeester Halsema, zorgde voor veel persberichten.
Het heeft er dan ook alle schijn van dat dit een soort solidariteitsbetuiging is van ouders naar die school. Of 'de verdubbeling' ook daadwerkelijk het geval is, is nog niet bewezen. Atasoy lijkt in ieder geval de beuk er in te willen gooien en zegt:

"We zijn nog niet aan werven toegekomen, maar door de opstelling van andere scholen en de gemeente, gaan we binnenkort actief werven. We gaan dan elke nieuwe leerling een elektrische fiets en een laptop aanbieden."

Vooral na de formatieperiode van andere scholen wil hij zijn slag slaan:

"Dan gaan we in de tweede ronde leerlingen bij hun wegtrekken. Het wordt een koekje van eigen deeg."

Dit is enerzijds natuurlijk een ontzettend zorgelijke kwestie, als blijkt dat de informatie van de NCTV en AIVD klopt. In dat geval heeft de gemeenteraad niet alleen ernstige steken laten vallen, omdat ze het bewijs niet hebben gepresenteerd maar wel de school in het openbaar hebben beschuldigd. Daarmee lijkt het dat ze hebben zitten wrijven in een als maar groter wordende olievlek.
Anderzijds kun je het de school niet kwalijk nemen dat ze 'terugslaan' als blijkt dat de beschuldigingen onjuist zijn. Dat aspect wordt natuurlijk onderbelicht omdat de school al langere tijd negatief in het nieuws is gekomen, men het niet zo op heeft met islamitisch onderwijs en de beschuldigingen ook zonder bewijs wel als aannemelijk worden beschouwd. De kwestie krijgt in ieder geval een staartje!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten