Verkiezingen komen eraan en de PvdA wil opeens "acht miljard euro voor koopkracht" gezinnen

Geen categoriemrt 07 2019, 9:00
Is er ook maar iemand die dit 'voorstel' van de socialisten van de PvdA iets van serieus neemt?
Ik word er zo ontzettend moe van dat politieke partijen -- en dan zeker de meest prominente leden van het partijkartel -- iedere keer weer in verkiezingstijd met de mooiste beloftes komen, om die vervolgens weer in te trekken als de verkiezingen erop zitten. Zie dit 'idee' van de PvdA:

De btw op de dagelijkse boodschappen moet omlaag, salarissen van verpleegkundigen en leerkrachten moeten stijgen en het kabinet moet mensen compenseren voor de hogere energierekening. De PvdA wil dat het kabinet deze maatregelen neemt.

Leider Lodewijk Asscher wil dit omdat bedrijven in zijn ogen weliswaar profiteren van de 'betere economie,' maar gewone mensen niet. Als we even buiten beschouwing laten dat bedrijven samengesteld zijn uit mensen, klopt dat op zich wel... hoewel dat eigenlijk moet zijn: het grote bedrijfsleven en met name multinationals profiteren ervan, de rest niet. Want dat is wat er écht gebeurt.
Nou klopt dat natuurlijk, en ja, het moge duidelijk zijn dat er iets moet gebeuren om de koopkracht van de Nederlander te verbeteren. Helaas is er werkelijk geen enkele reden om aan te nemen dat de PvdA bij een verkiezingsoverwinning zoiets zou doen. Het tegengestelde is zelfs waar: iedere keer dat de PvdA aan de macht komt gaan de middenklasse en alles daarboven er fors op achteruit.
En ja, dat is ook het geval met dit specifieke plan. Kijk maar naar de salarissen die de PvdA wil verhogen: dat gaat dus (deels) op kosten van de belastingbetaler. De btw omlaag is de enige maatregel waar we écht allemaal iets aan hebben. Wat betreft "compensatie" voor energie: bij de PvdA betekent dit natuurlijk dat de onderklasse gratis geld krijgt, terwijl de middenklasse en hogere klasse méér moeten betalen. En dat is om nog maar te zwijgen over het feit dat een dergelijke "compensatie" ook weer bekostigd moet worden door... de belastingbetaler. Het is dus op zijn best geld uit eigen zak.
Wat er dan wél moet gebeuren? De btw moet omlaag. Da's één. Vervolgens moeten de belastingschijven omlaag, zodat de staat minder inkomen van ons afpakt. Als je dát doet houden mensen écht meer geld over, hebben ze écht meer geld te besteden, en -- het mooiste van alles -- hebben ze geen "compensatie" nodig van wie dan ook.
Maar ja, de PvdA he. Die partij zal werkelijk nooit pleiten voor algemene belastingverlagingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten