Verkiezingen komen eraan en de PvdA wil opeens “acht miljard euro voor koopkracht” gezinnen

Is er ook maar iemand die dit ‘voorstel’ van de socialisten van de PvdA iets van serieus neemt?

Ik word er zo ontzettend moe van dat politieke partijen — en dan zeker de meest prominente leden van het partijkartel — iedere keer weer in verkiezingstijd met de mooiste beloftes komen, om die vervolgens weer in te trekken als de verkiezingen erop zitten. Zie dit ‘idee’ van de PvdA:

De btw op de dagelijkse boodschappen moet omlaag, salarissen van verpleegkundigen en leerkrachten moeten stijgen en het kabinet moet mensen compenseren voor de hogere energierekening. De PvdA wil dat het kabinet deze maatregelen neemt.

Leider Lodewijk Asscher wil dit omdat bedrijven in zijn ogen weliswaar profiteren van de ‘betere economie,’ maar gewone mensen niet. Als we even buiten beschouwing laten dat bedrijven samengesteld zijn uit mensen, klopt dat op zich wel… hoewel dat eigenlijk moet zijn: het grote bedrijfsleven en met name multinationals profiteren ervan, de rest niet. Want dat is wat er écht gebeurt.

Nou klopt dat natuurlijk, en ja, het moge duidelijk zijn dat er iets moet gebeuren om de koopkracht van de Nederlander te verbeteren. Helaas is er werkelijk geen enkele reden om aan te nemen dat de PvdA bij een verkiezingsoverwinning zoiets zou doen. Het tegengestelde is zelfs waar: iedere keer dat de PvdA aan de macht komt gaan de middenklasse en alles daarboven er fors op achteruit.

En ja, dat is ook het geval met dit specifieke plan. Kijk maar naar de salarissen die de PvdA wil verhogen: dat gaat dus (deels) op kosten van de belastingbetaler. De btw omlaag is de enige maatregel waar we écht allemaal iets aan hebben. Wat betreft “compensatie” voor energie: bij de PvdA betekent dit natuurlijk dat de onderklasse gratis geld krijgt, terwijl de middenklasse en hogere klasse méér moeten betalen. En dat is om nog maar te zwijgen over het feit dat een dergelijke “compensatie” ook weer bekostigd moet worden door… de belastingbetaler. Het is dus op zijn best geld uit eigen zak.

Wat er dan wél moet gebeuren? De btw moet omlaag. Da’s één. Vervolgens moeten de belastingschijven omlaag, zodat de staat minder inkomen van ons afpakt. Als je dát doet houden mensen écht meer geld over, hebben ze écht meer geld te besteden, en — het mooiste van alles — hebben ze geen “compensatie” nodig van wie dan ook.

Maar ja, de PvdA he. Die partij zal werkelijk nooit pleiten voor algemene belastingverlagingen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Gekko

  “Waar het hart vol van is”.

  De DDS-redactie is zo anti-Wilders dat er PVV in de kop van dit artikel staat.

  Freudiaans!

 2. Spaanse kok

  Diep treurige DDS redactie verspreidt nepnieuws.

  1. Vit

   Nou nee, dit stond al op MSN.

   1. Spaanse kok

    In de eerste versie stond:
    Verkiezingen komen eraan en de PVV wil opeens

 3. Ries

  @Gekko:
  Dat is precies wat ik ook wilde zeggen. Freudiaans. Dat is het! Maar voor de koppensnellers is het de PVV die dit flikt. Voor een hoofdredacteur is dit toch wel beschamend. Stukje ‘handige’ manipulatie?

  1. Vit

   Waar zien jullie PVV in de kop staan?

   1. Gekko

    Dat is snel door de redactie aangepast, Slimpie.

    1. Vit

     Ah on that bicycle.

 4. TD

  Wat politiek Den Haag ook verzint,de kostenstijgingen tgv het te hoog gegrepen milieuakkoord en de energietransitie gaan betaald worden door de belastingbetaler!
  En vlak voor de verkiezingen verkondigen de coalitie partijen cadeautjes te gaan uitdelen,dat is met elkaar in tegenspraak,het kan gewoon niet!
  Dat is duidelijk Ruttiaanse volksverlakkerij,dit maak je nog geen klein kind wijs!
  Stem PVV of FvD.

  1. Blikopener

   Het draagvlak voor de energietransitie onder de Nederlandse bevolking erodeert buitengewoon snel. Lees de Volkskrant van vandaag met uitgebreid statistiekenartikel.

   Gelukkig is het grootste deel van het Nederlandse volk inmiddels wakker geworden. Nog even en geen politicus zal zich er meer aan durven wagen omdat hem dat de kop kost.

   1. Spaanse kok

    Bron teletekst:
    Twee derde van de Nederlanders maakt
    zich zorgen om de klimaatverandering,
    maar de meeste mensen nemen zelf geen
    maatregelen.Ze wachten af tot overheid
    of bedrijfsleven iets doet.

    Dat blijkt uit onderzoek van I&O in
    opdracht van Binnenlands Bestuur.Voor
    veel mensen is geld het probleem.Zo
    stappen maar weinigen over van een cv
    op gas naar een kostbare warmtepomp.

    1. Blikopener

     Lezen is voor dyslecticus Spaanse kok moeilijk. Vandaar dat hij maar niet aan het uitgebreide artikel in de Volkskrant begint.

    2. Vliegenvanger

     En gij geleuft dé.

 5. Pescador

  Blijkbaar zijn er nog maar weinig eerlijke politici

 6. HendrikJan

  Een typische vorm van FAKE-NEWS.

  Over de eerste kreet wordt gesproken en daarna gelooft men alle veranderingen wel.
  Hele slechte zaak, zeker in deze tijd waar de messen al lang geslepen zijn.
  Er is zelfs, een tekort geweest aan scharensliep(s).

  Slechte zaak. RUTTUP en NEXIT.

 7. Satty

  De lonen stijgen en de gemiddelde burger krijgt gewoon de beloofde koopkracht stijging. Populisme van de PvdA. De partij zou terug moeten gaan naar hun oude politiek waarmee ze Nederland hebben opgebouwd. Laat het crony kapitalisme over aan conservatieven. Over een jaar of 20 zal de PvdA Nederland weer moeten opbouwen.

 8. Heras

  Al die mooie verhalen van partijen…ze hebben jarenlang de koopkracht kunnen verbeteren en het NIET gedaan. O ja, wij gaan er op vooruit, al was het maar 10 euro.

 9. Florissa

  Je hoeft niet te kijken naar wat een partij belooft aan de kiezer ,maar wat ze hebben gedaan toen ze het konden doen .Bedriegers zijn die rooie zowiezo .

 10. Julian

  Oh en hoe worden mensen in de publieke sector dan betaald? Belasting op arbeid omlaag prima…. Maar we willen ook meer politie. We moeten meer onderwijzers hebben etc….

 11. C.A.Barstow

  Zulke geintjes zijn wij toch allang van die linkse ratten gewend?, een normaal denkend mens gelooft dat natuurlijk niet meer, zelfs niet als de rechtse elite het beloofd.

  Stem FVD!

 12. Niet L niet R

  Tijdens eht vorige kabinet kon de PvdA iets doen voor de gewone burger, maar heeft dat volledig onder leiding van Samson en Asscher kompleet nagelaten, Jette de trekpop geeft een fout bericht af gegeven over Polen en Asscher over zijn partij, waarschijnlijk nog niet voldoende afgestraft door de kiezer!

 13. Rosasolis

  Het oude liedje van de P.v.d.A. Dit rode partij vergeet altijd onze economie. Als onze economie stagneert hoe kunnen wij zorgen voor de armen en zieken onder ons, goede onderwijs geven, en het vooruitgang van onze dagelijkse leven voortzetten?
  Hoeveel meer bedrijven moeten failliet gaan? Den Helder is een spook-stad geworden.
  Al de bekende winkels zijn verdwenen. Ik verwacht binnenkort op een zaterdag 2 personen aan mijn deur. Niet van de Jehovah’s, maar van de PvdA, die mij een gigantische lelijke rode Baccara roos alweer zullen aanbieden…terwijl mijn tuin geurende ouderwetse rozen heeft. En dan moet ik alweer hetzelfde preek over armoede aanhoren… Ik heb geen tijd om dit aan te horen.
  Ik ben AOWer met verder als musicus, een zeer bescheiden pensioen. Maar jarenlang ben klant van een van de beste voordelige supermarkten van Noord-Holland. Ik baseer
  mijn boodschappen grotendeels op de gezonde wekelijkse aanbiedingen van de Vomar.
  Zodat ik altijd 2 keer per week met mijn boodschappen zeker rond kan komen. Wij zien altijd vele senioren in dit supermarkt, sommigen in een rolstoel. Dus hoewel de meeste senioren het financieel niet breed hebben komen we, als we voorzichtig zijn allemaal wel rond. Maar medicijnen worden steeds duurder. Ik moet volgende maand opnieuw een inhaler tegen astma krijgen, die 75 euro zal gaan kosten. Die inhaler is
  alleen voor 60 keer inhaleren geldig. Dus 2 keer per dag. En dit kost je 75 euro per maand. En nu vraag ik me af, hoe het zit met de zorg kosten met andere burgers
  van alle leeftijden? Als er geen economie groei komt dan hoe kan dit kleine, bijzonder intelligent land het volhouden?

 14. Vliegenvanger

  Degene die PVV in de kop zien.staan zijn volgens mij antie PVV.
  Ik.zie in de kop PvdA staan, maar ik zal wel gek zijn.
  Stem ze weg, stem PVV of FvD.
  Rutup Nexit.

 15. PMG

  Nou, ik vind het wederom een strak plan.

  De PvdA wil dat het kabinet mensen gaat compenseren voor de hoge energierekening.

  Hahahaha, de linkse losers hebben nog nooit begrepen dat om geld uit te geven het eerst binnengehaald moet worden, de enige weg die ze kennen is het afpakken van iemand die meer heeft en het geven aan iemand die minder heeft. Dat de prijzen dan omhoog gaan en bedrijven minder competief worden zal hun hun reet roesten.

  Helaas werkt deze truc zo vlak voor de verkiezingen niet meer, net zoiets als die 1000 euro die er nooit kwam (waarom eigenlijk niet?). Mensen geloven niet meer in Sinterklaas, voraal ene Rutte niet zoals hij gisteren zelf melde.

  Ga nu eerst eens even kijken waar de kosten zitten in dit land en vraag je af wat we daar aan kunnen doen.

  Hoe moeilijk is het om de tent op slot te gooien en mensen aan het werk te zetten?

  Waarom komen hier zoveel buitenlanders? Omdat de binenlanders liever op hun reet zitten of zwart aan het werk zijn of beiden en je ook nog recht in je gezicht uitlachen en zeggen dat je hard moet werken omdat je het ook voor hun moet verdienen terwijl zij lekker zitten te vissen!

  Hoe ging dat vroeger toen er nog geen sociaal systeem was?
  Waarom moeten wij betalen voor elke debiel die hier ongevraagd al handophoudend binnenkomt? Waarom hoeven al die lui al dat geld niet terug te betalen?
  Waarom flikkeren al die Syriers niet op nu die oorlog over is daar?
  Nee, deze partij zou opgeheven moeten worden, vertellen niks nieuws en er zijn al rooie rakkers genoeg, ga kijken of daar een plekje vrij is maar jullie weten het antwoord al en blijven lekker zitten. De automatisch betalende achterban slaapt nog wel een tijdje door met de roos in den vuist!

 16. Gerlos

  Fake news.van de partij van de asielzoekers

 17. AAA

  Asscher de grooste volksverlakker in die 2e kamer op dit moment. Toen meneer mog mee regeerde met vvd niets van dit al. Staan weer aan de zijlijn wella de miljarden vliegen je weer om de oren… en bay the way PvdA allochtonenlovers over die gezinnen heb je het toch! en aow ers die kunnen weer de pleuris krijgen van jullie “ socialisten “

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.