Video! Frans Timmermans noemt Baudet 'een idioot' en, u raadt het al, linkt aanslag Nieuw-Zeeland aan Baudet

Geen categoriemrt 17 2019, 20:00
Tijdens de aftrap van de 'Hackathon voor de 99%' kon Timmerfransje het niet laten om Baudet even 'een idioot' te noemen en te insinueren dat hij zulke mafkezen als in Nieuw-Zeeland kan inspireren. Heel fraai weer!
Hier kunt u het filmpje zien.
Timmermans' analyse getuigt van een kortzichtigheid van jewelste. Hij haalt Rotterdam aan als voorbeeld van hoe verschillende nationaliteiten vreedzaam samen kunnen leven. Potverdikkie zeg, wat hebben ze het daar toch goed! Ook zou het mensen 'heel strijdbaar' maken.
Juist ja, zo'n terrorist aan de andere kant van de wereld met een arsenaal aan wapens, maakt 'mensen met een diverse achtergrond' strijdbaar. 'Zo van, dit laten wij ons hier niet gebeuren,' voegt Fransje er nog aan toe. Maar ja, als daar in Rotterdam een mafkees met een AK-47 op 'sproeistand' de boel neerschiet, blijft er volgens mij niet zoveel van die strijdbaarheid over.
Al snel komt dan de aap uit de mouw. "Die idioot," doelend op Baudet met zijn 'homeopathische verdunning' uitspraak, zou dan met zulke gedachten 'mensen die niet goed sporen' tot dergelijke daden aan kunnen zetten. Veel makkelijker dan dat kun je het jezelf niet maken, volgens mij. Toch heb ik de moeite genomen om zijn hypothese even bloot te leggen:

'Iemand zegt iets en een ander, die overigens niet spoort, zou het zomaar kunnen geloven en er naar kunnen gaan handelen.'

Ja Fransje, zo ken ik er nog een paar. Straks word jij verantwoordelijk gehouden voor een aanslag op Baudet door iemand 'die niet spoort' omdat jij Baudet aanwees als degene waardoor aanslagen, zoals in Christchurch, konden gebeuren. Dat tolerante kosmopolitische gedram mondde ook ooit uit in de Franse Revolutie. Dus doen alsof elke mafkees die naar geweld neigt, losgaat door iets wat een ander zei, terwijl je zelf aan 'de goede kant' meent te staan, slaat de boel toch echt iets té plat. Maar ja, verkiezingstijd hè!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten