Andries Knevel geeft toe: ‘Ik deel geen berichten over vervolgde christenen uit zelfcensuur’

Omdat het kan ontaarden in een ‘debat’ over de Islam.

EO-presentator Andries Knevel geeft eindelijk toe op Twitter wat velen al wisten: dat het politiekcorrecte establishment zelfcensuur pleegt als het over de vervolging van christenen in andere landen gaat. Zo stelt hij dat hij maar al te vaak berichten over die vervolgingen niet deelt, uit angst dat zo’n bericht vervolgens ontaardt in een debat over … de Islam.

“Ik betrap me erop dat ik berichten over de groeiende vervolging van christenen weinig deel, uit vrees in een debat over de Islam te geraken,” schrijft Knevel op Twitter. Maar, zegt hij, daar wil hij vanaf. Het is namelijk een “vorm van zelfcensuur.”

“Daar stop ik mee,” sluit hij zijn tweet af.

Dieptriest natuurlijk dat dit gebeurt en heel goed dat hij ermee ophoudt. Het is makkelijk om cynisch te zijn en hem te vertellen dat het too little, too late is, maar daar is niemand mee geholpen. Hij is van zins om die zelfcensuur te beëindigen, prima. Een hele stap vooruit. Voor hem dan.

Want dat hij iets aan die zelfcensuur doet is positief, maar helaas doen veel van zijn collega’s precies hetzelfde. En die hebben geen enkele inclinatie om daar verandering in te brengen, omdat zij — anders dan Knevel — een uitgesproken extreemlinkse ideologie aanhangen. Volgens die ideologie mogen christenen best geofferd worden op het altaar van de politieke correctheid. Graag zelfs.

Want, jawel, de vervolging van christenen is écht. En niet alleen in Sri Lanka, maar ook in landen als — ik noem maar wat — Nigeria en zelfs in China.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

78 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Krant van vanmorgen al gelezen?

  Er is een keiharde machtsstrijd gaande bij FvD.

  1. Catalaanse kok

   Het blog, dat zelfs wist te melden wanneer Baudet een boertje liet of dat er ergens iemand bestond die niet in de heilige Baudet geloofde, zwijgt momenteel in diverse talen over de storm in het pipetje bij FvD.

   1. HierBenIk

    Ach, ik maak me er niet druk om. Wat wil je met zo veel mensen, zoveel meningen en zoveel inzichten. Daar moet een keer iets gaan gebeuren. Het zou juist NIET natuurlijk zijn wanneer dit niet gebeurde! In een sportvereniging van 50 leden kunnen ze elkaar al ‘de kiet uitvechten’. Het is een natuurlijk proces. Zolang het gedachtengoed maar in stand blijft met Baudet ‘aan het roer’.

    1. Meriadoc Brandebok

     “Gaat u maar rustig slapen.”

     1. Top

      Niet zo brutaal Guusje, want je bent niet echt relevant in het leven. Behalve, voor je ouderling vriendjes natuurlijk.

     2. Dik

      @Top: +1

    2. DidiMadloba

     Alle populistische bewegingen in Nederland tot dusver zijn aan intern gekibbel ten onder gegaan, met één uitzondering: Wilders, die zijn beweging bestuurt als een dictator die geen tegenspraak duldt. Vooral geen partijdemocratie want daar krijg je maar gedoe van! Zo wil hij ook het land besturen, maar zijn kansen slinken momenteel om de eerste dictator van Nederland te worden.

     De lijn-Otten is ook ten dode opgeschreven: hij is een manager, maar managers snappen niet dat tegenstellingen bij politiek horen.

   2. Meriadoc Brandebok

    Inderdaad, Catelaanse kok, maar wat niet is kan nog komen?

   3. Meriadoc Brandebok

    Men heeft nu een vergadering welk kamp men zal kiezen te steunen: Otten of Baudet.

  2. DidiMadloba

   Het zou me niet verbazen als Baudet er vandaag of morgen genoeg van krijgt en voor een miljoenensalaris gaat werken bij een louche advocatenkantoor aan de Zuidas? Nee, niet als strafpleiter, dat is armoe, vaar voor duizend € per uur in fusies en overnames?

   Baudet is ijdel en kan de bijbehorende levensstijl op een duur nooit betalen met het schamele loon dat hij als Kamerlid krijgt.

   1. DeBruijn

    Zegt de communist DidiMadLoba

  3. Henk Albarda

   Stille berichtgeving over groen links al gelezen? Groen links streeft naar invoering van het Honecker DDR regime in Nederland. Uitsluitend Jessica Klaver en de dictatoriale clown uit Amsterdam worden tot bobos benoemd en heel Nederland moet hakkenklappend achter hen aanlopen. Dachas voor de 2 zijn in Monte Carlo gebouwd. Om hun moslim kiezers tegemoet te komen, wordt homo zijn verboden en is de getrouwde vrouw weer het eigendom van de man.

   1. Meriadoc Brandebok

    “Groen links streeft naar invoering van het Honecker DDR regime in Nederland.”

    Waar heb je dat gelezen?

   2. Rien Noppen

    “Groen links streeft naar invoering van het Honecker DDR regime in Nederland.”

    Natuurlijk, Henk, je maakt hier altijd weer indruk als deskundige politieke observator.

 2. Jumping

  Nederland is zo’n keiverrot land geworden, dat zelfs deze Knevel zich er voor schaamt.
  Het Linkse Demoniserende Rutte kartel, heeft Nederland gemaakt, tot wat Knevel bedoelt.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

  1. DidiMadloba

   Zou de EU niet juist met vereende krachten dr islam kunnen bestrijden, als u dat zo belangrijk vindt?
   Zijn misselijke lokale politici die vrezen voor hun baantje en daarom zeuren over “soevereiniteit” niet juist een beletsel voor het tegengaan van islamisering, als u dat zo nodig wilt?
   Zou u het voor uw geweten willen nemen de islamisering te bevorderen door Europese samenwerking tegen te werken?

   1. F. Domela Nienhuis

    De enige krijgshaftige landen in Euripa wat betreft het tegengaan van Islamisering, te weten de Visegrad V4-landen, worden juist door de EU in Brussel verketterd. Willen we de Islamisering tegengaan, dan moeten we juist onze komt tegen de krib gooien jegens de dictaten uit Brussel. Want in Brussel Willem ze ons land nog meer opschepen met al dat vuil uit die Islamitische shit hole.

 3. Tman

  Ik ben benieuwd ofdat enkele linkse reaguurders zoals Knevel eindelijk het licht gaan zien,en correcter worden in hun pro islam uitspraken,terwijl de escalerende islamisering vol aan de gang is!

 4. Rien Noppen

  Ik snap de houding van Knevel wel: als je bericht over geweld tegen christenen maken Islamofoben daar subiet een ranzig racistisch nummer van.

  1. Siemien

   En bij geweld tegen de islam staat islamimbeciel Rientje gelijk vooraan om te spastisch te schreeuwen hoe vredelievend de islam wel is, de zieke geest die Rientje hier steeds ten toon spreid wordt steeds zieker

   1. Veteraan

    Denk je nou echt dat het nut heeft om te reageren op Noppen @ Siemien ?
    Dat hij je opeens serieus gaat nemen of ervan onder de indruk is.
    Het enige wat je bereikt is vervuiling van deze site, weer een nutteloze reactie naar Noppen die hier juist op kickt als narcist.
    Svp negeren, het is zo saai.

   2. Dik

    @Siemien: Kansloos, en je weet het. Bovendien lacht hij je keihard uit, en terecht. Reageren op een zuigtrol is niet bepaald snugger.

   3. Rien Noppen

    spreidt

  2. Top

   Blablabla. Blaaskaak/pisvlek.

   1. Dik

    “Blablabla. Blaaskaak/pisvlek.”

    +1

  3. iduko

   Ik begrijp niet hoe je islamkritiek als racistisch kan zien. Islam is een religie, het aanhangen daarvan is een keuze. Het hebben van een bepaalde huidskleur is een feit en geen keuze. Je kan iedere volwassene aanspreken op de keuzes die ze maken. Daar is niets racistisch aan. Door mensen onterecht als racistisch neer te zetten, wil je elke discussie op een simpele en slinkse wijze smoren. Dat is jammer.

 5. Ries

  Zelfrespect is een eigenschap die enkele trollen hier volkomen vreemd is…

  1. Catalaanse kok

   Nog erger vind ik de respectloze poging tot doodzwijgen van andersdenkenden.
   Dat respect ontbreekt ook bij Ries.

   1. Siemien

    @CKokje Op straat verdien je respect, jij zou noooit respect krijgen dat is mij zeker..

    1. Catalaanse kok

     Zet aub uw script aan

    2. Top

     hij is nooit een KOK geweest. Wel, is hij een COCK! Een hij was schoonmaker bij de Macdonald.

    3. Dik

     @Siemien: Je voert een zuigtrol en hij heeft je aan het lijntje.

 6. Tman

  Moslims willen duidelijk de macht overnemen in Europa,en tonen hun afkeer openlijk in de openbare ruimten.
  Onlangs in een supermarkt eisten twee syriërs uit de nabije vluchtelingenopvang,voorrang aan de kassa omdat ze maar twéé producten hadden,mijn beide zoons en ik zagen het gebeuren,en hebben de heren wegwijs gemaakt!
  Hevig scheldend en bedreigingen uitend zijn ze vertrokken,zulke gebeurtenissen zijn de REGEL en geen uitzondering met deze gasten.

  1. DidiMadloba

   Voordringen bij de kassa is dus een teken dat de moslims Europa willen overnemen?

   Dikke kans trouwens dat het christenen waren, want in Syrië heb je ook veel christenen. Ze zijn Syrië niet ontvlucht om hun geloof, maar vanwege de burgeroorlog.

   En dan nog iets: een verstandige supermarkt heeft een aparte kassa voor kleine aankopen, want het is inderdaad zeer irritant als voor jouw iemand staat met een tot de nok toe volgeladen winkelwagen due inkopen doet voor een maand voor een groot gezin.

   Nee Ik ben geen moslim, maar soms wel ongeduldig.

   1. Joop Klepzeikert

    Trollollollollol

   2. DeBruijn

    @ DidiMadLoba

    De meeste christenen zijn uit Syrië gevlucht door jouw geliefde moslims van IS.

   3. Seneca

    @DidMadloba
    irritant als voor jouw iemand = een grove fout. iemand is niet van jou. laat de w voortaan achterwege die verschijnt alleen bij een bezit.

 7. ikweetwatikwil

  Het is niet voor niets dat Wilders beveiligd moet worden en dat in ons ooit zo veilige Nederland. Verpest en verknoeit door die zogenaamde goed mens door hier mensen heen te halen die zich niet aanpassen. Moslims kunnen moslims blijven, maar achter hun voordeur.
  Nu krijg je mensen die niet meer durven berichten uit angst voor de islam. Te gek voor woorden.

  1. DidiMadloba

   U zet de zaak op zijn kop.
   Wilders moet beveiligd worden omdat hij al tientallen jaren haat jegens moslims bepleit. Dat dat hun irriteert kun je verwachten, en dan gaan sommige heethoofden over tot geweld.

   Ik weet zeker dat Wilders eigenlijk niets tegen de islam heeft, maar ontdekt heeft dat je mensen makkelijk bang kunt maken voor de islam, en vervolgens veel stemmen kunt trekken met de belofte daar iets aan te doen.

   1. ikweetwatikwil

    Didi. U bent het samen met uw soortgenoten die de zaak omdraaien. Wilders kwam pas toen hij de gevaren van de islam zag. Wij burgers zagen het ook al.
    Het was hier vredig.Er was geen PVV nodig. Maar nu wel.
    Gek is dat en gevaarlijk, altijd maar wijzen met het vingertje, altijd is het de schuld van de ander. Hou jezelf eens een spiegel voor.

    1. edoc431

     Je voert een grote trol beter negeren daar hebben ze een bloedhekel aan .

    2. Joop Klepzeikert

     @ikweetwatikwil: Didi is een trol. Zulke figuren worden in de kroeg vriendelijk toch dringend verzocht het pand per direct te verlaten. Wordt geen discussie mee gevoerd, maar worden afgevoerd als ze niet zelf gaan. Helaas kunnen we ze hier niet zelf afvoeren en loopt hier ook geen kroegbaas rond die ze afvoert. Daarom beter gewoon volledig doodzwijgen. Dan gaan ze vanzelf weg.

     1. Dik

      “Daarom beter gewoon volledig doodzwijgen. Dan gaan ze vanzelf weg.”

      Hear, hear!

 8. DidiMadloba

  “Zelfcensuur” is een raar woord, want censuur is bij uitstek iets dat anderen doen. In het dagelijkse leven zijn er voortdurend dingen die we toch maar niet zeggen, en dat is wel zo prettig.
  Maar journalisten vinden blijkbaar dat er iets mis is als ze een keer hun mond houden.

  Waar christenen vervolgd worden is dat vaak een minderheid die ook om andere redenen niet gepruimd wordt, bijv. omdat ze elitair zijn. En niet omdat ze geen moslim zijn.

  Anders dan veel andere religies hebben zowel christenen als moslims een enorme zendingsdrang: ze willen zieltjes winnen, omdat hun eigen geloof toch zo mooi is.

  Ik heb pas een (Engelstalige) Koran cadeau gekregen. Toch eens kijken wat daar in staat. Nee, ik ga me niet bekeren.

  1. marco1

   @Dibi:Daar staat waarschijnlijk dezelfde onzin in als in de andere uitvoeringen alleen dan in het Engels.

  2. DeBruijn

   @ DidiMadLoba

   Dat jij moslimliefhebber bent en christenen haat is allang duidelijk, zo hoort het bij extreemlinks.

   ‘Waar christenen vervolgd worden is dat vaak een minderheid die ook om andere redenen niet gepruimd wordt, bijv. omdat ze elitair zijn. En niet omdat ze geen moslim zijn.’

   Elitair, schei toch uit met je leugens! In Pakistan zijn het de armsten van de armsten, die in alle lage gediscrimineerd worden. Ook in Afganistan, Bangladesh, Somalië, S Arabië, Tukrije, Iran, Indonesië, Egypte, Gaza, Syrië, enzovoorts zijn het allemaal tweede- of derderangs burgers, vaak de armsten en als ze al wat bereiken dan wordt alles van hen afgepakt.

   Je hebt geen benul van wat je zegt of misschien wel en heb je gewoon enorme haat tegenover het westen, het christendom en alles wat niet antifa is.

  3. F. Domela Nienhuis

   Heb je een open haard. Dan kan je die met de Koran aansteken.

 9. santiago

  Verstandige en fatsoenlijke mensen stemmen PVV.
  Over die achterbakse knevel en poephoofd wil ik niet eens een mening hebben.

 10. Blokkeer-Fries

  Andries Knevel a.k.a. “het beste jongetje van de klas” en beroepsdeuger, met name op zondag.

 11. J.Rademaker

  Jaren geleden zijn de christenen Indonesië al weggepest of erger.
  De MSM berichten er niet over dus bestaat het niet.
  Wel eens met christelijke kennissen over gesproken, krijg dan de reactie wat bedoel je.
  Een land dat straatinterviews over de hele wereld als nieuws uitzend heeft geen geïnformeerde burgers en dat willen we graag zo houden.

  1. Joop Klepzeikert

   Klopt exact wat je schrijft. Mijn buren zijn Indonesische christenen, die begin jaren 70 voor de zoveelste moslim invasie in Indonesië gevlucht zijn. Een groot deel van hun familie is in die tijd uitgemoord door de moslims, die daar voorheen helemaal niet woonde. Ook dat tuig is uit de Arabische wereld daarheen gekomen om dat mooie land naar de kloten te helpen.
   Helaas heeft de media ook dat toen volledig verzwegen en in geschiedenisboeken wordt daar ook stevig over gezwegen.
   De enige die ooit iets over die mosliminvasies geschreven heeft is Adriaan van Dis. Ook in zijn serie van Dis in Indonesië voor de VPRO heeft hij het daarover gehad. Helaas is dat ook nooit erg veel bekeken.

 12. Rien Noppen

  Het is triest dat berichten over geweld tegen christenen door islamofoben wordt aangegrepen voor racistische haatzaaierij tegen alle moslims. Ik begrijp heel goed dat Knevel daar niet op zit te wachten.

  1. Vabis

   Triest, waarom, het geweld tegen christenen wordt gepleegd door moslims, volkomen logisch dus dat de moslimhaat zich richt tegen moslims, dat vuil verdient niet beter.

   1. Rien Noppen

    Dit is de logica van de racist: als een paar extremistische moslims geweld plegen tegen christenen is dat de schuld van alle moslims. ‘Dat vuil verdient niet beter’.

    1. Vabis

     ‘De kunst van het niet doorsnijden’

     Wil dat nog een beetje lukken Noppes?

     1. Rien Noppen

      Wat zwatel je, Vabis?

     2. Vabis

      Hoogst verhelderend Noppes wanneer je daarop googled…..

     3. Rien Noppen

      Achgossie, Rob, nog steeds verliefd op die man en boos over de afwijzing?

      🙂

     4. Vabis

      Hoe verzin jij die onzin toch, en dan die dromen duiden van je, hilarisch gewoon hoe jij jezelf voor schut kan zetten Noppes…..

      Met naam en adres en telnr…..lol….

     5. Dik

      @Vabis: Je voert een kansloze zuigtrol en werkt mee aan zijn verblijf.

    2. DeBruijn

     @ Rien Noppen

     ‘Een paar moslims?’

     Vergoelijk alles maar weer, van Nigeria tot Bangladesh zijn christenen tweede- of derderangs en worden vervolgd en vermoord.

     En jij maakt je altijd maar weer druk om woorden.

     Wel heel vreemd, niet?

   2. Joop Klepzeikert

    Je zit een trol te voeren Vabis. Dat is zonde van je tijd en toetsenbord.
    In de kroeg worden figuren als Rien buitengesloten of zelfs buiten gezet. Dat zouden we hier ook moeten doen.

    1. Vabis

     Trollen moet je openbaren Joop, daar kunnen zij slecht tegen!

     1. Dik

      @Vabis: De zuigtrol lacht je vierkant in je smoelwerk uit! Dit schuim is al jaren geopenbaard en jij voert hem alleen maar.

     2. Catalaanse kok

      @Dik.
      Zet uw script aan, dan had u het niet gelezen.

  2. DeBruijn

   @ Rien Noppen

   Vind je niet veel triester dat die christenen vervolgd, gemarteld en gedood worden?

   Het lijkt erop dat je het erger vindt dat iemand iets lelijks over de islam zegt, dan dat je iets over de gruwelijke christenvervolging zegt.

   Triest Rien!

 13. Joop Klepzeikert

  Laten we hopen dat Andries, als goed christen, zich aan zijn woord houdt en het goede voorbeeld voor velen zal zijn. De wereldwijde genocide op christenen is al veel te lang door veel te veel mensen verzwegen.
  Die hand boven de islamitische hoofden houden moet eens afgelopen zijn. Dat tuig heeft al veel te lang ongestraft en onbesproken hun asociale gang kunnen gaan.

 14. Dik

  Het is niet moeilijk: islam

 15. Heras

  Het is een gemiste kans om niet te praten en te waarschuwen voor de islam. Als je ziet wat er in die korte tijd gebeurd is, kun je niet om debat heen. De moslims vervolgen joden en christenen en om dat niet te benoemen ga je voorbij aan het lijden van christenen en niet christenen.

  1. Dik

   @Het is ook niet moeilijk: islam

 16. F. Domela Nienhuis

  Geen zelfcensuur? Dan een beroepsverbod. Tot zo ver weer eens de broodchantage bij de linkse NPO.

 17. Rosasolis

  Aan de redactie van DDS. Als je een bericht stuurt over Adries Knevel en de EU, kan je verwachten dat je reacties krijgt van vele leden. Jammer dat jullie op mijn reactie en boodschap niet wilden reageren, terwijl ik tegen niemand een kwade woord heb gesproken! Ik ben een van de oudste, trouwe leden van DDS.

  1. Rosasolis

   @redaktie lid M.van der Galien. Jammer dat u, onder uw leiding probeert de DDS tot een extreme-rechts site te DWINGEN. Terwijl een aantal uw redactie medewerkers het veel
   openlijker doen, en durven over de problemen in onze samenleving te schrijven.
   Ik zou van u willen weten waarom mijn bescheiden reactie over het bericht van
   van Knevel niet kon doorgaan?!
   Ik had geen enkele kwade woord tegen niemand geschreven!

 18. fusilier

  Wanneer gaan de vlaggen half stok bij ons?Om deze christelijke broeders en zusters te gedenken,die bij die laffe aanslag om het leven kwamen. Er was zelfs een vrouwelijke terrorist bij die in verwachting was van haar kind. De islam heeft totaal geen respect voor het leven,ook niet voor het ongeborene.

  1. Dik

   “De islam heeft totaal geen respect voor het leven,ook niet voor het ongeborene.”

   Dat is juist, sterker nog, binnen de islam wordt de dood verheerlijkt. Het is een ideologie van de dood.

 19. NoDoubt

  Schijterd, doordat hij niets zegt, krijgen de moslims Europa op een presenteerblaadje. Maar wel roepen als je iets over de islam zegt (wat waar) is dat je dan islamofoob bent. Erdogan lacht zich een kriek en krijgt alle ruimte elke week in de 100den moskeeën in NL. Er zal geen integratie volgen, want de groep wordt steeds groter. De sharia is een kwestie van tijd, heel langzaam komen er ook in NL no-go-zones, net als de duizenden no-go-zones in EU. met dank aan msm

 20. Heras

  Tijs van der brink heeft nog een paar programmas geweid aan zijn bezoekjes bij moslims. Zou hij zich gerealiseerd hebben, dat hij twijfelaars op het verkeerde been kon zetten? Misschien is iemand bekeerd tot het moslim(leugen)geloof.

 21. Angelica de Sance

  Het lijkt op: In 1940-1945 de Moffen niet bekritiseren over de jodenvervolging omdat er anders een discussie ontstaat over nazisme. Te gek voor woorden, dat politiek-correcte en misselijkmakend wegkijken! Christenen worden massaal vermoord door moslims. Egypte, Nigeria, Filippijnen maar als een gek moslims doodt (Nieuw Zeeland) loopt half NL mee te rouwen. En daarmee zeg ik niet dat ik niet betreur dat er zo’n gek in Nieuw Zeeland deed wat hij deed. Wat ik heel erg betreur is het meten met twee maten. Rechts is daar een beetje medeschuldig aan: ze moeten fel een Breivik en wat er in NZ is gebeurd, veroordelen. Dan staat links helemaal te kakken en moeten ze op een gegeven ogenblik wel stoppen met wegkijken. Dat doet Knevel nu dus eindelijk. WEL ERG LAAT voor een doorgewinterde christen. Er zijn er inmiddels vele duizenden vermoord!

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.