Bespottelijk: OM eist 5 maanden cel tegen oud-politieagent die informatie over beveiliging Geert Wilders weggaf

Geen categorieapr 15 2019, 13:00
Vijf maanden cel. Vijf. Maanden.
De rechtszaak tegen Faris K. is dan eindelijk écht begonnen. De politieagent, die geheime informatie over de beveiliging van Geert Wilders met anderen deelde, moet zich verantwoorden voor dat wangedrag... en hopen dat hij er met een lichte straf vanaf komt. Wilders zal, op zijn beurt, natuurlijk hopen dat de straf juist hoog uitvalt, omdat K. overduidelijk spelletjes heeft gespeeld met zijn veiligheid.
En dus met zijn leven.
Meneer de nepagent sprak met drie verschillende vrouwen over Wilders' beveiliging, zijn woonplaats, en de manier waarop de PVV-leider vervoerd werd. Het behoeft geen nadere uitleg dat als die informatie in verkeerde handen was gevallen, Wilders zijn leven letterlijk niet zeker was geweest.
Daarnaast heeft K. zich op andere manieren misdragen. Zo heeft hij zijn bevoegdheden ook gebruikt voor privé doeleinden.
Je zou denken dat zo'n man een flinke eis tegen zich hoort eisen. Dat kan bijna niet anders. Hij heeft met vuur gespeeld.
Maar wat blijkt? Het OM eist maar 5 maanden cel. Waarvan ongetwijfeld een deel voorwaardelijk.
Als we dan in gedachten houden dat rechters bijna altijd (ver) onder de eis van het OM gaan zitten kunnen we nu al concluderen dat K. er ongetwijfeld met een nietszeggend, licht strafje vanaf komt.
En Wilders? Die moet maar hopen dat zijn andere beveiligers wél iets van professioneel zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten