DOEI! VVD knikkert professioneel belangenverstrengelaar Anne-Wil Duthler uit de Eerste Kamer

De VVD heeft via Twitter laten weten dat ze senator Anne-Wil Duthler uit de fractie van de Eerste Kamer hebben gezet. Quote had gelijk, Duthler verloor de rechtszaak en de VVD is er wel klaar mee. Professioneel belangenverstrengelaar Anne-Wil Duthler is er zo uit gebonjourd!

Annemarie Jorritsma, de fractievoorzitter van de VVD (zelf ook niet vies van dergelijke praktijken), mocht Duthler het nieuws komen brengen:

De rechtszaak die Duthler tegen Quote aanspande, blies op in haar gezicht. Quote had voldoende bewijzen om hun artikel mee te onderbouwen én leverden daarmee een bijdrage aan het maatschappelijke debat (over dat je normaal moet doen en jezelf niet moet verrijken op zo’n idiote manier). De VVD deed integriteitsonderzoek na het artikel, maar komt nu dus pas ná de uitspraak van de rechter met dit besluit. De VVD kon simpelweg geen kant meer uit.

Wat was er ook al weer aan de hand?
Quote publiceerde een artikel waarin zij aantoonden dat er voor een slordige 900.000 euro beslag was gelegd op bankrekeningen van haar bedrijf, dat zij samen met haar man runt. Zij stonden bij leveranciers en oud-werknemers bekend als wanbetalers. Het adviesbureau, Duthler Associates, werd gesommeerd zo’n 20.000 euro te betalen. Deze schikkingen zijn in handen van de Quote-redactie: keihard bewijs dus.

Diverse mensen gaven hetzelfde verhaal: ‘die lui betalen gewoon niet en traineren net zo lang tot een rechter ze dwingt.’ In de tussentijd verdienden ze bijvoorbeeld zo’n 77.000 euro voor een advies over een wet, waar Duthler over moest stemmen. Ze incorporeerde nota bene de adviezen van haar eigen bedrijf in die wet! Dan is het natuurlijk ook niet zo gek dat, in 2016, alleen al in Duthler Associates B.V. zo’n 4,8 miljoen euro aan vermogen zat verscholen. Ze hebben meerdere B.V.’s.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Rien Noppen

  Dat is natuurlijk een juiste beslissing.

  Daar zouden ze bij het FvD nog wat van kunnen leren. Die hielden financieel gerommel van Otten en Rooken jarenlang onder de pet, tot het moment dat ze het konden aangrijpen in hun politieke machtsstrijd.

  Vies gedoe van mensen die een politieke partij als verdienmodel zien.

  1. hansishier

   jarenlang? sinds 1 april 2019, rare kalender heb jij. Maar goed feiten verdraaien heeft links tot een ware kunst verheven. Zeker van Jan Driessen geleerd?

 2. Rien Noppen

  Dat is natuurlijk een juiste beslissing.

  Daar zouden ze bij het FvD nog wat van kunnen leren. Die hielden financieel gerommel van Otten en Rooken jarenlang onder de pet, tot het moment dat ze het konden aangrijpen in hun politieke machtsstrijd.

  Ranzig gedoe van mensen die een politieke partij als verdienmodel zien.

  1. cmsuijkerbuijk

   De VVD heeft deze “Dame” er pas uitgebonjourd, ná de uitspraak van de rechter, toen het niet anders meer kon! Onzinnige reactie uwerzijds dus! (Zoals te doen gebruikelijk overigens)

   1. Rien Noppen

    Het FvD doet van het gesjoemel met de contributiegelden van de leden niet eens aangifte, Suijkerbuijk. Ik neem dat u daar geen enkele moeite mee heeft.

    1. Hartenheer

     De FvD heeft daar geen rechter voor nodig, die neemt zelfstandig beslissingen.

     Die {V}ieze {V}uile {D}ieven moet het eerst van de rechter horen en dan kunnen ze er niet meer onderuit.
     Ze zal over een tijdje {als het weer wat geluwd is} wel weer een burgemeesterschap aangeboden krijgen.

  2. Peter Oudshoorn

   Noppen hangt weer zoals gebruikelijk de zwamneus uit: de greep van Otten uit de kas dateert volgens berichten van begin april dit jaar. Van jarenlang onder de pet houden was dus geen sprake.

   1. Rien Noppen

    Nee, de financiële onmin ontstond al in 2016.

    1. Peter Oudshoorn

     Bron?

  3. Seneca

   @noppen
   wat denk je. is dit een vorm van racisme die je aan je ‘arsenaal’ kan toevoegen?

 3. edoc431

  DDS trap die trol noppes er eindelijk eens vanaf laat zien dat je ballen hebt .

 4. Joop Klepzeikert

  Weer een linkse domdoos minder bij de CCD. Nu de rest van dat extreem linkse GroenRaRa tuig, waaronder Rutte, die partij nog uit zien te krijgen.

 5. Caro

  Precies op de dag vh vonnis hierin besteedt pers liever aandacht aan fvd ipv vvd schandaal

 6. toetssteen

  Elsloo.info heeft een lange lijst VVD’ers die in opspraak zijn geraakt. Een toiletrol is korter. Ongelooflijk!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.