Wij van WC-eend... EU ondervraagt 1.000 Nederlanders, conclusie: '86 procent van Nederland tégen Nexit!'

Wij van WC-eend... EU ondervraagt 1.000 Nederlanders, conclusie: '86 procent van Nederland tégen Nexit!'

Uit de meest recente Eurobarometer-peiling, uitgevoerd door onderzoeksbureau Kantar in opdracht van het Europees Parlement, blijkt dat maar liefst 86 procent van Nederland tégen een Nexit is! En dat terwijl in 2005 nog 60 procent tegen een Europese grondwet stemde...

Opvallende resultaten uit de Eurobarometer-peiling! 60 Procent van de ondervraagden zegt te zullen gaan stemmen en hoewel slechts 12 procent wist wanneer de Europese verkiezingen zijn (23 mei), is maar liefst 86 procent tegen een Nexit! Ter vergelijking: In Malta weet ruim tweederde van de ondervraagden wanneer de verkiezingen zijn, is het Europees gemiddelde zelfs 38 procent en is gemiddeld slechts 68 procent van de Europeanen vóór EU-lidmaatschap. Hartstikke betrouwbare cijfers dus!

Maar ja, dat is ook niet zo gek natuurlijk, als je bedenkt dat er in ieder land slechts 1.000 mensen zijn geënquêteerd! Inderdaad ja, op een bevolking van grofweg 500 miljoen is het héél normaal en representatief om op basis van 26.966 (een steekproefpopulatie van minder dan 0,00006%) ondervraagden, dit soort conclusies te trekken! Mocht u zich ooit hebben afgevraagd waarom u nooit wordt gevraagd, dit is uw antwoord. Daar komt natuurlijk ook nog bij dat de kans dik aanwezig is dat pro-EU mensen eerder geneigd zijn om mee te doen aan dit soort onderzoeken.

En alsof dat nog niet erg genoeg is, lijkt de vraagstelling ook totaal nergens op. Er werd niet gewoon neutraal gevraagd of iemand met zijn land uit de EU wil:

Knipsel

Maar oh, oh, oh, wat wordt dit nieuws weer grootschalig geëtaleerd in de media... Wat doen ze het toch voortreffelijk, daar in Brussel! Dit is toch dramatisch?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties