DOEI! VVD knikkert professioneel belangenverstrengelaar Anne-Wil Duthler uit de Eerste Kamer

Geen categorieapr 26 2019, 16:00
De VVD heeft via Twitter laten weten dat ze senator Anne-Wil Duthler uit de fractie van de Eerste Kamer hebben gezet. Quote had gelijk, Duthler verloor de rechtszaak en de VVD is er wel klaar mee. Professioneel belangenverstrengelaar Anne-Wil Duthler is er zo uit gebonjourd!
Annemarie Jorritsma, de fractievoorzitter van de VVD (zelf ook niet vies van dergelijke praktijken), mocht Duthler het nieuws komen brengen:
De rechtszaak die Duthler tegen Quote aanspande, blies op in haar gezicht. Quote had voldoende bewijzen om hun artikel mee te onderbouwen én leverden daarmee een bijdrage aan het maatschappelijke debat (over dat je normaal moet doen en jezelf niet moet verrijken op zo'n idiote manier). De VVD deed integriteitsonderzoek na het artikel, maar komt nu dus pas ná de uitspraak van de rechter met dit besluit. De VVD kon simpelweg geen kant meer uit.
Wat was er ook al weer aan de hand?
Quote publiceerde een artikel waarin zij aantoonden dat er voor een slordige 900.000 euro beslag was gelegd op bankrekeningen van haar bedrijf, dat zij samen met haar man runt. Zij stonden bij leveranciers en oud-werknemers bekend als wanbetalers. Het adviesbureau, Duthler Associates, werd gesommeerd zo'n 20.000 euro te betalen. Deze schikkingen zijn in handen van de Quote-redactie: keihard bewijs dus.
Diverse mensen gaven hetzelfde verhaal: 'die lui betalen gewoon niet en traineren net zo lang tot een rechter ze dwingt.' In de tussentijd verdienden ze bijvoorbeeld zo'n 77.000 euro voor een advies over een wet, waar Duthler over moest stemmen. Ze incorporeerde nota bene de adviezen van haar eigen bedrijf in die wet! Dan is het natuurlijk ook niet zo gek dat, in 2016, alleen al in Duthler Associates B.V. zo'n 4,8 miljoen euro aan vermogen zat verscholen. Ze hebben meerdere B.V.'s.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten