Uit VVD-fractie gegooide Duthler blijft gewoon zitten: "Als ik eerder had willen opstappen had ik dat wel gedaan."

Geen categorieapr 26 2019, 18:00
The plot thickens! Anne-Wil Duthler, VVD-senator in de Eerste Kamer, werd vandaag uit de fractie gegooid vanwege haar bewezen belangenverstrengelingen. De zaak leek rond, maar... Duthler blijft gewoon lekker zitten!
Duthler is niet van plan haar zetel af te staan, ondanks dat haar partij dit zwáár ongepast vindt. Ze zegt:

“Ik ben gekozen voor de hele periode. Als ik eerder had willen opstappen had ik dat wel gedaan.”

Ja joh! Dat je jezelf hebt verrijkt via je adviesbureau en daarmee 77.000 euro hebt opgestreken, is heel normaal. Advies geven over een wet waar je zelf over moest stemmen én die adviezen in diezelfde wet opnemen toen je de doorslaggevende stem gaf om die wet erdoor te krijgen, moet gewoon kunnen. Kritiek vecht je gewoon aan bij de rechter (en verlies je), de partij knikkert je uit de fractie en half Nederland lacht je uit, maar gewoon stug blijven zitten. Jij hebt immers een heilig verbond met het Nederlandse volk gesmeed om ze te blijven vertegenwoordigen in de Eerste Kamer! Daar doet geen énkele bewezen vorm van corruptie en belangenverstrengeling afbreuk aan!
Ach ja, je zit er nog maar een maandje. Kennelijk is het zo belangrijk om de periode af te maken. Dat puntje op de 'i' van dit hele schandaal, gun je Nederland niet. Je zult het geld waarschijnlijk ook wel nodig gaan hebben.
Dit is natuurlijk wel weer grappig voor de FVD, die in de zeik werd genomen door de VVD met hun eigen verkiezingsstunt. Laat dat overstappen toch nog maar even zitten, VVD!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten