snapshot7

Ja hoor, tuurlijk! VVD en CDA smijten SGP-wetsvoorstel ter bescherming van soevereiniteit prullenbak in

Geen categorieapr 09 2019, 17:00
Wat vallen ze weer door de mand! VVD en CDA bedrijven overduidelijk Januspolitiek! Enerzijds uiten ze kritische woorden over de Europese Unie, maar als puntje bij paaltje komt haken ze steevast af. Vandaag ook weer in de Eerste Kamer. Daar stemden ze tegen een SGP-wetsvoorstel dat de kiesdrempel voor het doorvoeren van EU-verdragen zou verhogen.
Kees van der Staaij (SGP) was al jaren bezig om de wet erdoor te krijgen en diende in 2006 een motie in samen met de ineengestorte Lijst Pim Fortuyn (LPF). Het wetsvoorstel faalde jammerlijk in de Eerste Kamer aldus Trouw. De grefo-conservatief reageerde op Twitter:
Het is jammer dat het zo lang heeft geduurd voordat de wet ter stemming kwam. Immers zou het beter zijn geweest als het voorstel eerder zou zijn doorgevoerd, maar dat terzijde. De SGP zag het in ieder geval van de positieve kant:

"Aan de meeste van onze standpunten trekken we al honderd jaar, terwijl dit binnen dertien jaar de Eerste Kamer haalt"

Het SGP-voorstel was een prima plan om EU-verdragen minder snel rechtsgeldig te maken. Door een hogere kiesdrempel te hanteren zou de Nederlandse soevereiniteit immers beter worden beschermd. Maar dat laatste mag dus niet van VVD en CDA. Die willen via de Europese Unie doorgaan met het ondermijnen van onze vrijheid en soevereiniteit.
De in opspraak geraakte VVD'er Anne-Wil Duthler verdedigt haar stem middels de onderstaande woorden:

"Zullen er straks dan überhaupt nog verdragen met de EU goedgekeurd kunnen worden?"

Oh? Is dat de enige zorg?
Waarom verlagen we dan niet de kiesdrempel als mevrouw Duthler zich zo'n zorgen maakt over die EU-verdragen? Afijn, de Januspolitici van de VVD en het CDA hebben steevast kritiek op de Europese Unie, maar als ze daadwerkelijk iets kunnen doen tegen de veelvoud aan destructieve EU-verordeningen en verdragen dan geven ze niet thuis.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten