LOL! Democratische 'held' Joe Biden biedt zijn excuses aan voor seksueel intimidatiegedrag

Geen categorieapr 04 2019, 8:00
"De grenzen zijn verschoven... Ik zal me bewuster op een andere manier gedragen."
Hoewel je er in de Nederlandse media weinig over leest -- die herhalen liever voor de duizendste keer dat het rapport van speciale onderzoeker Robert Mueller zogenaamd stiekem toch wel degelijk heel "slecht is voor Donald Trump" -- gebeuren er in Amerika heel interessante dingen rond Joe Biden, de Democratische presidentskandidaat en voormalige vice-president van Barack Obama. Biden heeft zich namelijk gedwongen gevoeld om zijn excuses aan te bieden voor zijn opzichtig seksueel intimidatiegedrag ten aanzien van talloze vrouwen -- die de afgelopen weken over hem geklaagd hebben omdat hij hen het gevoel gaf dat hij ze het liefst zijn bed in zou sleuren.
Vanwege die kritiek heeft Biden nu een video op Twitter gezet waarin hij feitelijk zijn excuses aanbiedt (aan héél veel vrouwen), en tegelijkertijd uitlegt dat hij het allemaal niet zo bedoelde. Volgens hem zijn "de grenzen de afgelopen jaren verschoven." Waar het ooit in zijn ogen normaal was om vrouwen overal en nergens aan te raken -- waar Biden eigenlijk maar wilde -- zou dat nu niet langer acceptabel zijn. Toen wel, natuurlijk, maar nu niet.
Het is één van de meest hilarische video's die ik ooit gezien heb over dit onderwerp. Je ziet een oude blanke man, die op onverklaarbare wijze tegelijk een held is van politiekcorrect links, vertellen dat het ooit volkomen acceptabel was om de kont van vrouwen aan te raken, hen te omhelzen, hen op hun lippen te kussen... maar dat hij, als oude man, begrijpt dat de normen veranderd zijn en dat hij dat nu niet meer kan doen. Het is gekkigheid -- zulk gedrag was nooit normaal, en Biden wordt er ook al jarenlang om bekritiseerd door conservatieve, rechtse Amerikanen.
Gelukkig trappen veel Amerikanen hier natuurlijk niet in:
En ook linkse Amerikanen zijn ietwat kritisch. Zo zegt Caitlyn Caruso dat Biden zijn hand op haar dijbeen legde toen ze 19 jaar oud was. Ze maakte duidelijk met haar lichaamstaal dat ze daar allerminst van gediend was, maar hij trok zich daar niets van aan, zegt ze.
Ook deze kritiek -- inclusief beelden van Biden die een jonge meid op een buitengewoon vreemde wijze benadert -- wordt geuit:
Niet alleen wordt hij bekritiseerd vanwege de manier waarop hij volwassen vrouwen behandelt, maar hij heeft er ook een handje van om minderjarige meisjes op vreemde manieren aan te raken. En ja, ook daar wordt hij nu mee geconfronteerd:
Helaas voor Biden is het natuurlijk nooit normaal geweest om dat te doen met kleine meisjes. Dat is simpelweg doodeng, creepy gedrag -- en je ziet telkens weer in de ogen van de meisjes dat zij er net zo over denken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten