PVV-senator Peter van Dijk deed allerlei verboden grepen in de subsidiekas

Drain the swamp, drain the swamp.

Kan iedereen zich dat motto van de Trump-campagne nog herinneren? Drain the swamp, scandeerden zijn fans. Het grote doel was om de politiek op te schonen omdat het in Washington DC één grote frauderende bende was.

Nou, slecht nieuws, dat is niet alleen het geval in DC, maar ook in Den Haag. Blijkbaar maken zelfs leden van relatief ‘nieuwe’ anti-establishment partijen zich daar schuldig aan:

Peter van Dijk, de PVV-senator en partijleider in Zeeland die deze maand het vertrouwen verloor van partijgenoten in zijn provincie, heeft een provinciale verkiezingscampagne gefinancierd met gemeenschapsgeld. Dat geldt als subsidiefraude: regels van de provincie verbieden dit expliciet. Van Dijk overtrad de regels in zijn huidige functie als voorzitter van de PVV-fractie in Zeeland. Dat blijkt uit documenten, bankafschriften en audio-opnames waarover NRC beschikt.

 

Geert Wilders is hiervan op de hoogte gesteld. Maar wat wekt de verbazing? Deze man, die de VVD er continu van beschuldigt een corrupte partij te zijn, blijft vertrouwen houden in Van Dijk. Dit terwijl Van Dijk a) het vertrouwen al lang heeft verloren van de PVV-fracties in Zeeland en b) overduidelijk de wet met voeten heeft getreden. Voorlopig kiest Wilders voor een “afwachtende” houding, hoewel hij wel gesprekken heeft gevoerd met Van Dijk én diens critici in Zeeland, die hem feitelijk hebben afgezet.

En ja, het staat buiten kijf dat Van Dijk schuldig is. Zo zijn er opnames gemaakt waarop duidelijk gehoord kan worden dat hij zijn activiteiten “creatief boekhouden” noemt. Ook zegt hij tegen collega-politici dat de informatie over zijn ‘creativiteit’ “nooit van zijn leven buiten welke kamerdeur dan ook” mag komen. Gebeurt dat wel, aldus de man zelf, dan heeft hij “een groot probleem.”

Nou senator van Dijk, uw “grote probleem” is gearriveerd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Regina

  Alle partijen in Den Haag druipen van corruptie en daar zijn FvD en PVV zeker niet van afgezonderd. Je hebt wel twee andere partijen die min of meer corruptie vrij zijn en dat zijn de SP en de Partij voor de Dieren

  1. DeBruijn

   In de PVDD zitten mensen met een strafblad voor huisvredebreuk en ordeverstoring.

 2. Catalaanse kok

  Het gaat echt slecht met de VVD.
  Zelfs de schandalen lopen over naar de PVV en FvD.

 3. Robert75

  Je zegt het helemaal verkeerd. Wilders heeft namelijk gezegd dat als uit het onderzoek van Openbare Ministerie blijkt dat Van Dijk zich schuldig heeft gemaakt aan fraude, dat Wilders dan pas een oordeel velt over deze man. Wilders heeft namelijk gezegd dat hij niet zomaar iemand uit de partij gooit zonder gegronde reden.

  1. Catalaanse kok

   Quote : als uit het onderzoek van Openbare Ministerie blijkt dat Van Dijk
   .
   Zelf iets onderzoeken?
   Vraag dat maar aan de familie van mevrouw Dille hoe dat werkt

   1. Robert75

    Volgens mij snap je het niet helemaal. Fraude is een strafbaar feit en uiteindelijk bepaald een rechter of je je daar wel of niet schuldig aan hebt gemaakt. Zo werkt dat namelijk in een rechtsstaat. En hier wordt de suggestie gewekt dat Wilders de kant zou kiezen van iemand die fraude zou hebben gepleegd maar dat is de waarheid niet. Wilders heeft gezegd dat hij niet zomaar iemand uit de partij knikkert zonder een gegronde reden maar zo gauw er strafbare feiten aan het licht komen dat dan de zaken anders liggen.

    En of er strafbare feiten zijn gepleegd dat bepaald het Openbare Miniserie en uiteindelijk een rechter. Want zo werkt dat namelijk in Nederland. Daarom is daar ook aangifte van gedaan.

    1. Catalaanse kok

     Beste Robert.
     Het enige wat ik duidelijk wil maken, is dat Wilders en/of de PVV te besodemieterd is om zelf eens actie te ondernemen.
     Een partij zou natuurlijk ook zelf een conclusie kunnen trekken.
     Helaas is het algemeen bekend dat Wilders een zeer slecht werkgever is.

     1. Robert75

      Wilders onderneemt pas actie als deze man schuldig is bevonden door een rechter. Pietje Kan Henkie wel beschuldigen ergens van maar dat wil niet zeggen dat Henkie schuldig is omdat Pietje dat toevallig zegt. Dat moet nog maar blijken. Dan ben je geen slecht werkgever maar dat is het meest eerlijke wat je kan doen.

      Als een collega jouw ergens van beschuldigd moet jouw werkgever je dan gelijk ontslaan? Blijkbaar wel want anders zou het een slecht werkgever zijn volgens je eigen mening.

     2. Catalaanse kok

      Robert, u heeft gelijk.
      In de zaak Otten heeft u ook steeds geroepen:
      Elke conclusie is voorbarig.
      Laat de rechter maar bepalen of Otten ergens schuldig aan is.
      .
      Een prettige voortzetting van uw dag.

 4. Rien Noppen

  Als het om financiële malversaties gaat hebben VVD-ers geen reden om over te stappen naar PVV of FvD, dan kom je namelijk van de regen in de stortbui.

 5. Dropje

  Ach ja, zolang het geen moslim is maakt dat geen ene reet uit toch ?
  Eigen criminelen eerst !

 6. Jumping

  Het vergrootglas van de Demoniserende wegkijkende Linkse Rutteclan heeft grootse vormen aangenomen.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

 7. Henk Albarda

  Alle partijen in Den Haag zijn corrupt. De 2 meest corrupte partijen zijn die, die het communisme als basis hebben, groen links en de SP. Als 1 partij staat voorstander zijn dezen inherent corrupt, aangezien ze geen tegenspraak dulden en de belastingen gebruiken om kiezers te kopen. Daarna volgen alle partijen die een grote overheid wensen. Die ook, gebruiken belastinggeld om kiezers te kopen. De VVD onder leugenaar rutte heeft dit ook tot kunst verheven, maar zal het enkele jaren na vertrek rutte weer deels goed maken. Gezien de partijdigheid van de media is het logisch dat alle fouten van rechts worden opgeblazen en alle fouten van links naar vermogen worden doodgezwegen.

  1. Dik

   @Henk: Ik DENK dat VVD eenzaam aan de top staat als het gaat om corruptie, leugen en bedriegen. Ik heb door de jaren wat informatie verzameld, maar het is schrikbarend. Toch blijven ze zitten waar ze zitten en stemt de kiezer nog steeds op deze oplichters.

  2. Piet51

   @Henk Albarda
   Wat een nonsens. Als ik je goed begrijp, is en partij corrupt als hij maatregelen bedenkt om kiezers te trekken? GL en SP zaten nog nooit in en regering en hebben zelf dus nooit iets op eigen houtje kunnen doen. Bij hen bleef het dus bij plannen om kiezers te trekken. Ik hoop van harte dat elke partij deze vorm van “corruptie”, dus de kiezers aansprekende plannen maken en uitdragen, pleegt, want anders hebben ze niets te zoeken in de Nederlandse politiek.
   Die opmerkingen over GL en SP, beide op het communisme gebaseerd en dus corrupt, zijn lachwekkend. Misschien kun je eerst jouw definitie van corruptie geven?

 8. santiago

  En we gaan weer gewoon door met neuzelen, dingen die helemaal nergens over gaan. De kamer is lekker met vakantie zo ook de keuninklijke familje. Na zo’n drukke dag hard werken en praten met het geweune vulk, (daar word je moe van heur) moeten ze toch echt er eventjes uit naar hun stulpje in Griekenland. Dik verdiend heur. Even de speedboot van de steiger losmaken en met 100 km per uur een beetje uitwaaien van onze centen. Koninginnedag was weer een fantastisch succes dus het mag weer een jaartje.
  Wanneer stoppen we nu eens met die onzinnige , geldverslindende oranjefamilie waar Nederland niets maar dan ook helemaal niets aan heeft.
  Jaaah neeeeh, maar als Maxima en de dikke prins mee gaan op handelsmissie, gaan alle deuren voor ons open.
  Donder toch op man. In Saoudie Arabie en Brunei misschien, maar niemand zit te wachten op die poppenkast. De enige die er beter van worden zijn de oranjetjes.

  1. santiago

   Bea denkt er trouwens ook aan om af en toe weer eens wat klusjes te gaan doen. Haar vermogen slinkt een beetje en er moet toch brood op de plank blijven. Daarmee ontlast ze de dikke prins en zijn vrouw ook een beetje van hun drukke werkzaamheden. Geweldig he die Beatrix, onvermoeibaar.

  2. Sprookjesfiguur

   Hear, hear!

   Kleine rectificatie, prins plofkop is nu koning klaploper..

 9. Robert75

  Robert, u heeft gelijk.
  In de zaak Otten heeft u ook steeds geroepen:
  Elke conclusie is voorbarig.
  Laat de rechter maar bepalen of Otten ergens schuldig aan is.
  .
  Een prettige voortzetting van uw dag.

  …………………………………………………………………………………………………………

  Otten heeft het toch zelf toegegeven dat die dat had gedaan of niet?

 10. Beukman

  Opnieuw een frauderende politicus door de mand gevallen dankzij NRC, het beste dagblad van de verzameling media die hier wel eens smalend “de msm” wordt genoemd, dit is de zoveelste politicus in korte tijd.

  Ik constateer dat de msm weer goed werk hebben geleverd in hun controlerende functie, en de onderzoeksjournalistiek in Nederland nog lang niet dood is.

  DDS profiteert hiervan volop mee; heel veel stukkies alhier zijn het gevolg van het goede werk van NRC.

  1. DeBruijn

   @ Beukman

   Misschien onderzoekt het NRC wel alleen rechtse partijen?

   1. Beukman

    @DeBruijn
    Waarom zou een goeie krant zich beperken tot rechtse politici?
    Grashoff, recent voorbeeld, was van GroenLinks. Marleen Barth was een PvdAap. Verdaas, wat langer geleden, ook.
    Ik hou het niet bij, @DeBruijn. Maar typisch is dat het nieuws over Van Dijk De Telegraaf nog steeds niet heeft bereikt.

  2. santiago

   Beukman. Een frauderende politicus. Hahahaha, zijn er ook nog andere politici. Je geeft nogal hoog op over het NRC, heb je er familie werken of zo? NRC schrijft wat ze mogen schrijven, anders had het krantje allang niet meer bestaan.

   1. Beukman

    @Santiago beweert:
    NRC schrijft wat ze mogen schrijven, anders had het krantje allang niet meer bestaan.

    Werkelijk? Denk je dat Het Parool en De Waarheid in de oorlogsjaren mochten schrijven wat ze wilden schrijven, @Santiago? Een goeie journalist wordt gedreven door een ideaal, en bij NRC lopen er toevallig veel goeie journalisten rond.

    Het wordt meteen een stuk duidelijker waarom autoritair-rechtse partijen zoals PVV en FvD minder ophebben met de msm.

    1. santiago

     @Beukman. De oorlog is al een tijdje voorbij.

 11. Joop Klepzeikert

  Dit zal de PVV weer geen goed doen. Vooral omdat Geert er niet direct vol tegenin gaat.
  Niet bepaald slim voor iemand die altijd als hardste roept dat dit soort praktijken niet kunnen. Zal in de volgende peilingen vast wel terug te zien zijn. Heel dom.

 12. Tman

  Storm in een glas water in vergelijk met alle VVD perikelen die zelfverrijking betreffen!
  Het is een enorm verzachtende omstandigheid dat peter van Dijk, het geld niet gebruikte voor persoonlijk gerief maar voor de partij,dat zegt ook weer veel.
  Het mag niet,maar is vergeefbaar!
  Stem FvD of PVV!

 13. Lex

  2 jaar de kelders in op water en brood.

  Het is moeilijk om goed en betrouwbaar personeel te vinden.

  Jammer genoeg heeft de PVV hier veel last van.

  Heel spijtig.

 14. ikweetwatikwil

  Een verstandige man die Wilders. Afwachten wat de rechter zegt. Otten is voor de leeuwen gegooid . Bij Wilders gaat dat niet zomaar gebeuren zonder bewijs.
  Maar we weten hoe Michael over de PVV denkt.

  Raar dat mensen niet van het geld kunnen afblijven , wat hen toe vertrouwd is. Zo doet links dat ook. Smijten met geld van een ander en dan ben je een “goed mens”

 15. Duckday

  Stem in ieder geval in mei op de PVV of FvD dan is iedereen weer blij

  1. Sprookjesfiguur

   Blij is niet het goede woord, misschien wel een goed begin van Nederland, Nederland zoals het hoort.

 16. Raveltje

  Eerst je geld en dan je goed, zo gaat Nederland naar
  de galgje toe. Alle politici zijn corrupt en dat gaat
  door in de bureaucratie en gemeentes.

 17. Duckday

  NRC weet U geen andere partij steeds maar het gezeik over PVV of FvD Er zijn zo veel andere partijen die uit de bocht vliegen maar daar hoor je die soft krant niet over Probeer eens VVD Groenlinks PVDA CDA Denk en ga zo maar door bagger genoeg Leugens bedrog hoogmoed en waanzin Is het soms de angst dat de PVV of FvD de macht krijgt en dat de andere kliek het onderspit delft Nu in mei stem gewoon maar PVV of FvD dan zijn zeer veel mensen blij

  1. Rien Noppen

   Volgens mij benoemt het NRC alle kwesties in andere partijen ook. Deze veronderstelling mist grond.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.