PVV-senator Peter van Dijk deed allerlei verboden grepen in de subsidiekas

Geen categorieapr 29 2019, 9:00
Drain the swamp, drain the swamp.
Kan iedereen zich dat motto van de Trump-campagne nog herinneren? Drain the swamp, scandeerden zijn fans. Het grote doel was om de politiek op te schonen omdat het in Washington DC één grote frauderende bende was.
Nou, slecht nieuws, dat is niet alleen het geval in DC, maar ook in Den Haag. Blijkbaar maken zelfs leden van relatief 'nieuwe' anti-establishment partijen zich daar schuldig aan:

Peter van Dijk, de PVV-senator en partijleider in Zeeland die deze maand het vertrouwen verloor van partijgenoten in zijn provincie, heeft een provinciale verkiezingscampagne gefinancierd met gemeenschapsgeld. Dat geldt als subsidiefraude: regels van de provincie verbieden dit expliciet. Van Dijk overtrad de regels in zijn huidige functie als voorzitter van de PVV-fractie in Zeeland. Dat blijkt uit documenten, bankafschriften en audio-opnames waarover NRC beschikt.

Geert Wilders is hiervan op de hoogte gesteld. Maar wat wekt de verbazing? Deze man, die de VVD er continu van beschuldigt een corrupte partij te zijn, blijft vertrouwen houden in Van Dijk. Dit terwijl Van Dijk a) het vertrouwen al lang heeft verloren van de PVV-fracties in Zeeland en b) overduidelijk de wet met voeten heeft getreden. Voorlopig kiest Wilders voor een "afwachtende" houding, hoewel hij wel gesprekken heeft gevoerd met Van Dijk én diens critici in Zeeland, die hem feitelijk hebben afgezet.
En ja, het staat buiten kijf dat Van Dijk schuldig is. Zo zijn er opnames gemaakt waarop duidelijk gehoord kan worden dat hij zijn activiteiten "creatief boekhouden" noemt. Ook zegt hij tegen collega-politici dat de informatie over zijn 'creativiteit' "nooit van zijn leven buiten welke kamerdeur dan ook" mag komen. Gebeurt dat wel, aldus de man zelf, dan heeft hij "een groot probleem."
Nou senator van Dijk, uw "grote probleem" is gearriveerd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten