Twitter blokkeert altijd nette en met feiten strooiende dr. Jan van de Beek wegens anti-immigratie uitlatingen

Het moet niet gekker worden! Twitter blokkeerde zojuist dr. Jan van de Beek, bekend van zijn onderzoek naar de kosten van immigratie en projecties voor de toekomst. De wiskundige en antropoloog was kennelijk iets te kritisch over immigratie, waardoor Twitter aan de noodrem trok.

Van de Beek toonde aan dat, als de bevolkingsgroei door blijft gaan zoals deze nu doet, Nederland in 2100 mogelijk 24 miljoen inwoners telt, waarvan de helft allochtoon. Waar ieder ander met dergelijke uitspraken al snel in de hoek van pessimistische, discriminerende, racistische fascist wordt weggezet, glijdt dat zo’n beetje allemaal van hem af.

Hij toont namelijk degelijke cijfers, vaak afkomstig van betrouwbare en/of officiële cijfers en projecties. Deze koppelt hij aan bepaalde trends en brengt voldoende nuances aan in zijn publicaties. Hierdoor komt hij vaak met conservatieve, realistische en extreme schattingen, die alle drie op z’n zachtst gezegd nogal een somber beeld creëren voor Nederland:

“Asielzoekers zitten zo ontzettend vaak een leven lang in de bijstand en betalen zo weinig belasting, die kosten over hun leven gemiddeld drie ton. Dus als je 100.000 asielzoekers binnenlaat, zoals onder Rutte II is gebeurd, dan kom je voor de eerste twee generaties uit op zo’n 70 miljard euro aan kosten: voor opvang, huisvesting, bijstand, ziektekosten, toeslagen, AOW. Voor die mensen betaalt de staat immers tot aan hun dood. En dan houd ik al rekening met remigratie in mijn demografische deel, gebaseerd op cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.” ~ dr. Jan van de Beek, 27-04-2017 in het AD

Zo schopt hij tegen het idee dat immigratie nodig is om de vergrijzing tegen te gaan, maar laat hij ook andere redenen zien voor waarom hij immigratie op de huidige schaal onwenselijk vindt: slechte integratie, hogere criminaliteit, vaker in de langdurige of zelfs levenslange bijstand, minder perspectief op verbetering en meer kans op antidemocratische sentimenten.

Koppel daar ook nog trends als automatisering en een flinke bevolkingsgroei in Afrika aan, en je hebt een rampscenario. Plat gezegd verhoogt dit namelijk de kans dat er meer immigranten naar Nederland komen, terwijl de kans op een niet- of laaggeschoolde baan in rap tempo afneemt. Afijn, reden genoeg voor Twitter om hem te blokkeren, blijkbaar!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. Rien Noppen

  Onduidelijk is welke tweet van de ‘wetenschapper’ kennelijk over de schreef was.

  1. Peter Oudshoorn

   Met de rest van het artikel is Noppen het blijkbaar eens. Wat vindt hij van de prognoses van Van Beek t.a.v. kosten en samenlevingsontwikkeling?

   1. Rien Noppen

    Ik dacht dat het hier ging om het feit dat hij van Twitter is gegooid. Weet Oudshoorn waarom?

    1. Peter Oudshoorn

     Je ontwijkt mijn vraag Noppen. Vind je het antwoord te moeilijk? Ik ga gewoon in op wat in het artikel hierboven vermeld staat.

     1. edoc431

      VOER DIE ZUIGTROL DAN OOK NIET JE WEET TOCH WAT HIJ HIER DOET NEGEREN NEGEREN NEGEREN DAAR HEEFT DE RIOOLRAT EEN BLOEDHEKEL AAN .

     2. Peter Oudshoorn

      Edoc, ik denk niet dat je die ‘rioolrat’ met negeren weg krijgt: die tactiek werkt niet, dat is al te vaak geprobeerd. Dikkie Dik kan je daar alles over vertellen.

   2. Joop Klepzeikert

    Je voert een zuigtrol Peter. Beter in z’n eigen sop gaar laten koken.

    1. Top

     Ach ja, Noppie slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijkt, altijd op zijn armzalige leventje. Heeft het dan ook altijd over een stukje tekst, wat ik geschreven heb en hem blijkbaar nog steeds dwars zit en vult dat aan, met het eerste wat er bij hem in de buurt staat en dat is natuurlijk ‘vaseline’, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd. Ik heb mijn doel, in ieder geval geraakt, met grote nauwkeurigheid.Het is en blijft een balabalbalabla,blaaskaak.

     1. Rien Noppen

      🙂

     2. Dik

      @Top: +1

      Negeren is beter!

    2. Dik

     @Joop: Gister heb ik de hypocriete Oudshoorn al de pan uitgeveegd, hij is maatjes met Noppen en voert hem expres. Gelukkig heb ik een script want anders was het hier niet te harden.

     1. Joop Klepzeikert

      Ik heb geen zin om een apart script voor dit oude WordPress formaat te gaan maken. Lees gewoon over bepaalde personen heen en waarschuw anderen voor die trollen.

     2. Peter Oudshoorn

      De autist Dik/Lugar/Capo/enz. sluit iedereen buiten die niet zijn mening deelt. Deze kleine dictator stelt zich daarmee buiten iedere discussie en debat en eist in zijn megalomane zelf opgelegde missie van anderen precies hetzelfde. Dat hij zelf hoe langer hoe meer genegeerd wordt en volledig buiten spel staat dringt maar langzaam tot hem door.

      Dik voelt zich de koning, alleenheerser en moderator van DDS.

     3. Beukman

      Nee @Dik, gisteren hebben Peter en een paar anderenjou de mantel uitgeveegd vanwege je irritante bemoeizucht. Als jij meent dat het andersom was, is er nog meer met je mis dan ik al dacht.

     4. Original NL

      Quote…..Dik voelt zich de koning, alleenheerser en moderator van DDS……
      Neen sukkel het is noppen die zich zo voelt, want er is altijd wel iemand zoals you die hem van vers voedsel voorziet.
      Ik zou zeggen leest de reakties van noppen aan u nog eens terug..kan verhelderend werken!!

   3. Original NL

    Peter..noppen vragen om de consequenties van de islam import is zinloos.
    Iedereen met de rekenvaardigheid van een basisscholier kan uitrekenen over hoeveel jaar het westen eruit zal zien als noord-afrika/arabië.
    We zijn niet voor niets het land met de hoogste belastingdruk.
    Een inzicht in waar ons belastinggeld heengaat is op straffe van een ban of islamofobie taboe.

    1. Dik

     @Original NL: Oudshoorn is een hypocriete trolbediende, die kun je beter negeren. Hij heeft een mega grote smoel en voert ze waar ze bij staan. Ze lachen hem vierkant uit en kwatten hem zo in z’n kanis. Hij vindt het heerlijk.

     1. Meriadoc Brandebok

      Dik begint nu mensen op te stoken tegen de mensen die reageren op de mensen die hij beschouwt als het kaf.

      De man spoort voor geen meter.

     2. Beukman

      @Meriadoc
      Ongewild maakt @Dik duidelijk dat op een website als DDS de verschillen in politieke inzichten veruit ondergeschikt zijn aan die tussen de mate van tolerantie en de bereidheid om de discussie aan te gaan.
      Dik houdt niet van discussie met mensen die er anders over denken dan hij, Dik heeft dus niks te zoeken op DDS. Zo simpel is het.

     3. Meriadoc Brandebok

      Zo is het precies, Beukman.

   4. Scarletti

    Wanneer je hem vraagt wat voor hem de ideale penislengte is, geeft hij vermoedelijk als antwoord “12”. Daarmee ontwijkt hij de discussie. Hij haalt daarom lengte en leeftijd door elkaar. De antisemiet wordt steeds voorspelbaarder

 2. Jumping

  Inderdaad Nederland is een keiverrot land geworden.

 3. Joop Klepzeikert

  Twitter blokkeert, shadowbant en royeert iedereen die de waarheid durft te schrijven. Alleen als je alles aan elkaar liegt, extreem links of andere vorm van terroristisch bent en schrijft kun je volledig je gang gaan op het open riool twitter.
  Facebook was en is al erg, maar twitter is een nog veel erger extreem links terroristen verheerlijkend platform.
  Je komt daar ook alleen maar als moderator te werken als je aantoonbaar extreem socialistisch bent of een kopvod draagt. Dat bleek een aantal jaren geleden al uit een reportage, die volgens mij ook door de VPRO uitgezonden werd.
  Ondanks de goede alternatieven als GAB en VK blijft de meerderheid de wanpraktijken van twitter en facebook toch pikken. Daardoor zullen ze ook door blijven gaan met hun wanpraktijken.

  1. Seneca

   @klepzeikert
   +++
   ondanks dat zij gemonitord worden vanaf het moment van opstaan tot het moment van naar bed gaan, blijven zij hun lief en leed delen en geven zij – dikwijls onbewust – hun intiemste gedachten op dit vervloekte medium weer.

   1. Joop Klepzeikert

    Tja, maar wel de grootste bekken over privacy en omgangsvormen hebben. Ik begrijp mensen op Twitter en Facebook niet. Ik heb de moed al heel lang geleden opgegeven op die platforms.
    De alternatieven zijn ook niet ideaal, doordat de gekste aluhoedjes daar ook hun belachelijke fantasieën kunnen spuien, maar die kun je er gelukkig wel zelf uitfilteren of juist van tegengas voorzien.

 4. Dik

  Twitter? Ik weet ook wel waarom ik dat niet gebruik!

 5. Beukman

  Twitter blokkeert als een paar mensen beginnen te klagen en/of bij het gebruik van bepaalde woorden. Vergelijk het met Facebook waar vrouwentepels verboden zijn.

  Twitter vergist zich ook wel eens. De halve blogwereld loopt nu te schuimnekken van woede, maar zolang volstrekt onduidelijk is waarom deze Jan een hele dag niet mag twitteren, is die schuimnekkerij volstrekt voorbarig, en zelfs ongepast.

  Maar enfin. De waarheid die niet mag worden gemeld is uiteraard dat Twitter onderdeel is van het cultuurmarxistische complot, dat via een mars door de instituties de wereld wil veranderen in een links paradijs. Ik zou zeggen, schuimnekkers: boycot twitter! Zeg je account op, dat zal ze leren!

  1. Rien Noppen

   Ik ben wel nieuwsgierig welke tweet de narigheid veroorzaakte, maar die schijnt niemand te kennen.

   1. Beukman

    Nee, die zal dus verwijderd zijn. Wat aantoont dat al deze verontwaardiging niets meer is dan zielig Calimero-gedrag.
    Ik raad mensen die boos zijn op Twitter met klem aan om hun account te cancelen.

  2. DeBruijn

   @ Beukman

   Twitter, Facebook en Youtube zijn wel degelijk verkeerd bezig. Ik ken al zoveel mensen uit rechtse of conservatieve hoek die eraf geknikkerd zijn, terwijl extreemlinkse groepen met heel veel wegkomen. Het zijn vaak juist de extreemlinkse groepen die deze bedrijven adviseren.

   Echt om de gekste redenen worden mensen eraf gegooid, lees mijn eerdere reactie. Een feminist is eraf gegooid wegens ‘hate speech’, omdat zij iets zei over ‘Man aren’t women’. Dat pikte de Social Juistice Warriors niet (deugmensen), want dat was discriminatie richting transgenders. Complete onzin natuurlijk, maar die kant gaan we dus op.

   Ook Tommy Robinson, welke waarschuwt tegen islam, is eraf gegooid. Volgens Youtube deed hij niets fout binnen de richtlijnen, maar onder druk van politici en linkse- en moslimorganisaties is zijn account toch verwijderd.

   En zo zijn er honderden.

   1. Beukman

    @DeBruijn
    Die feministe (Meghan Murphy) die een waarschuwing van Twitter kreeg, is niet rechts maar links.

    Er lijkt daarom iets anders aan de hand te zijn: sociale media werken actief mee aan de vertrutting van de maatschappij. Alles dat ook maar enigszins aanstoot zou kunnen geven aan wie dan ook, wordt verwijderd.
    Vandaar ook dat een vrouwentepel niet mag (een mannentepel wel). “F*ck” schrijven wordt ook gecensureerd (op DDS trouwens ook).
    Heeft verder niks te maken met links of rechts, al zou jouw perspectief wel zijn dat het vooral “rechts” treft.

    Die vertrutting wijd ik aan het feit dat steeds meer mensen en groeperingen lange teentjes beginnen te krijgen onder invloed van het oprukken van sociale media in onze maatschappij, waardoor iedere boerenlul een stem en een platform heeft gekregen, waarvandaan hij zijn eigen gelijk luidkeels kan verkondigen.

  3. Bosche draak

   Jij hebt anders ook geen verklaring waarom ze hem dan wel geblokkeerd hebben is het wel?
   Kan je wel quasi-lollig doen met “tis complot hur dur” maar het is wel verdacht niet?
   Dhr van de Beek brengt een stelling die recht tegen de boodschap ingaat waar ze ons tot vervelens toe mee om de oren slaan.
   En ineens is hij weg.

 6. Ritter

  Helaas mogen de (onwelgevallige) feiten niet meer benoemd worden.

  1. Beukman

   Ah @Ritter, jij weet meer. Welke inmiddels door Twitter verwijderde tweet was de reden dat het account van deze meneer werd geblokkeerd?

 7. Regina

  Ik vind de conclusies van Van Beek belachelijk maar het is ook belachelijk dat twitter zijn account geblokkeerd heeft. Je moet zoiets gewoon kunnen zeggen ook al is het kolder.

  1. Peter Oudshoorn

   Van Beek extrapoleert feiten op basis van gegevens van officiele instanties en onderzoeken. Dat Regina daarmee niet overweg kan valt onder het kopje ‘cognitieve dissonantie’.

   1. Joop Klepzeikert

    Regina is een werkschuwe zuigtrol, die dronken en stoned 24/7 niets anders doet dan trollen, van ons geld. Beter negeren. Zulke trollen alleen maar om het trollen en dragen nooit iets bij aan een discussie.

    1. Peter Oudshoorn

     Joop, ik denk dat Regina (voorheen Eugenie de la Fleur), wel degelijk gelooft wat ze zegt. Ze heeft verteld dat ze veel sympathie heeft voor GroenLinks en overtuigd gelovige/aanhanger is van de PvdD. Dan steek je haast automatisch je kop in het zand en kijkt weg van onwelgevallige feiten en cijfers.

     Maar misschien vindt ze het ook een heerlijk vooruitzicht om in de toekomst in een door moslims gestuurd land te wonen.

     1. Joop Klepzeikert

      Wie sympathie heeft voor GroenLinks en overtuigd gelovige/aanhanger is van de PvdD weet geeneens wat die zegt. Daar moet je of compleet hersenloos voor zijn of je hersentjes volledig naar de vaantjes gezopen en gesnoven hebben, zoals veel van dat socialistische krakers/hippies volk gedaan heeft en nog doet.

   2. Rien Noppen

    Kan Oudshoorn die ‘extrapolatie’ nog wat nader toelichten? Lucassen maakt juist duidelijk dat het op dat punt nogal mis gaat.

  2. Rien Noppen

   Het punt is, Regina, dat we niet weten wat de gewraakte tweet is die tot de tijdelijke verbanning leidde. Je moet het op Twitter wel tamelijk bont maken om dat voor elkaar te krijgen.

  3. Original NL

   Quote…..Ik vind de conclusies van Van Beek belachelijk ………
   De waarheid accepteren is voor vele linksaffers een bijna bovenmenselijke opgave.
   Omdat u niet kan rekenen noemt u iemand die dat wel kan “belachelijk”.
   #kansloze domme doos!

 8. poldi

  Ja, de waarheid is voor vele eurofielen, moslimknuffelaars en alles wat links heel en heel HARD.

 9. DeBruijn

  Twitter schopt iedereen eraf die commentaar op de grote migratieaantallen of over de islam heeft.

  Zelfs een feministe in Canada die Twitterde ‘Men aren’t women’ is eraf gegooid omdat die ‘hate speech’ zou richting transgenders. Zij zei natuurlijk helemaal niets wat niet waar was, maar de transgenderbeweging bestaat voor een groot deel uit fascistische ideologie die anderen de mond willen snoeren. Zelfs lesbiennes krijgen de volle laag, want zij willen dat zij zich om laten bouwen tot man.

  Feiten maken op Twitter helemaal niet uit. Twitter heeft, net als Google/Youtube en Facebook, een linkse kijk op de werkelijkheid en worden vooral bijgestaan door allerlei dubieuze organisaties voor advies, zelfs extreme moslimorganisaties.

  Deze organisaties zoeken heel de dag op internet naar berichten wat zij verkeerd vinden en gaan dan massaal klagen bij de instanties. Met het gevolg dat heel veel mensen worden buitengesloten.

 10. Heras

  Iedereen wist dit al, alleen de politiek blijft het maar ontkennen. Via de verkiezingen kunnen we misschien nog wat veranderen.

  1. Vliegenvanger

   Zal me niks verwonderen dat het nog van uit Den Haag opgedragen is ook.

 11. Vliegenvanger

  Dit is nu typisch een bewijs dat er totaal geen vrijheid van meningsuiting is. Als redacteuren bepaalde reacties gaan blokkeren dan komt het ongelovig over. Hun mening telt en die van jou niet. Zij hebben de macht, als het hun niet aanstaat plaatsen ze het gewoon niet.
  Heb dezelfde ervaringen Nujij.nl. Daar zitten ook van die gasten die hun mening opleggen.
  Op Nu.jij.nl zitten narcisten die jou blokkeren als je de waarheid wil vertellen. Zielige figuren, allemaal extreem-linkse narcisten.

  1. Joop Klepzeikert

   nu.jij.nl is helemaal te triest voor woorden. Als je daar feiten over het milieu/klimaat publiceert, met wetenschappelijke rapporten en publicaties, wordt je IP en IMEI voor altijd geblokkeerd.
   Ik werd eraf geflikkerd omdat ik vraagtekens stelde bij een zogenaamd op dat moment smeltende noordpool, terwijl het daar al maanden meer dan 40, tot wel 60 graden Celsius vroor.

 12. Blokkeer-Fries

  Zo, dus voor het berichten van de waarheid word je geblokt, maar alle doodsverwensingen aan het Twitteradres van Geert Wilders mag allemaal wel?

  Dr. Jan van de Beek verdient een lintje voor zijn werk!

  1. F. Domela Nienhuis

   Over lintjes gesproken: Wat ik merkwaardig vind is dat als je een lintje krijgt van de staat dat je dat dan (bij je overlijden) weer terug moet geven aan de staat, terwijl van al die belastingen die de staat levenslang van ons krijgt of liever gezegd bij staatsroof zich dat van ons toeëigent nooit een cent aan ons wordt teruggegeven.

 13. Godefroy France

  LINKS ISLAMITISCH, ANTISEMITISCH, IS HET NIEUWE NEDERLAND!!!

  MIJN ENIGE HOOP IS GEERT WILDERS ZONDER ZAKKENVULLENDE AANHANG!!!

 14. Bes Tolen

  Nepnop is hier een beginneling. Hij heeft nog niet het begin van kennis en zit daarmee
  in zijn lebmaag. Die komt blijkbaar om van te veel gist.

 15. logisch denken

  Vrijheid van meningsuiting is enkel toegestaan bij links correcte uitlatingen. Ga de diverse fora maar langs en binnen no time ben je geblokkeerd. De stand , nu enz laten slechts reacties toe die hun wel gevallen. Is je mening anders dan politiek correct wordt je mening niet geplaatst , verwijderd of je account geblokkeerd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.