Geroyeerd FVD-lid: Henk Otten schoof zichzelf vaker geld toe, Baudet wist dit

Geroyeerd FVD-lid: Henk Otten schoof zichzelf vaker geld toe, Baudet wist dit

Arthur Legger, voormalig FVD-kandidaat voor de Tweede Kamer en tot vorig jaar nauw betrokken bij de FVD-kascommissie, meldt in De Nieuws BV dat Baudet al langer wist van Ottens' betalingen aan Otten zelf. Dat meldt NPO Radio 1.

De 30.250 euro die Otten zichzelf toeschoof zou niet de eerste keer zijn geweest "maar de druppel," zegt Legger. Otten huurde zichzelf vaker in als adviseur en zou dit niet in het jaarverslag hebben vermeld. Baudet zou hier in maart van 2018 over zijn ingelicht.

Rob Rooken, naast Baudet - en tot voor kort - Otten, het enige andere bestuurslid, zou eenzelfde werkwijze hebben gehanteerd. Rooken gaf echter toe dat hij het onhandig vond om de partij van zijn hostingservice gebruik te laten maken, vanwege de schijn van belangenverstrengeling. Hij liet daarom offertes van concurrenten opsturen zodat zijn prijs te vergelijken viel, "maar handig is het niet," aldus Rooken.

Over de kasgreep van Otten zegt Legger dat het 'een heterdaadje' was. Legger had meermaals contact met de kascommissie van de partij, zelfs toen hij de partij al uit was gezet. Otten zou medio 2017 al steeds meer macht naar zich toe hebben getrokken, afspraken zijn gaan negeren en actieve leden weg proberen te werken.

Volgens Legger zou Baudet al langer van Otten af willen maar lukte dit niet door de statuten. Mede hierdoor legden de leden het af tegen de penningmeester en verloor FVD zo'n 20 leden in één klap, waaronder Legger.

Leggers' verhaal klinkt aannemelijk. Z'n uitspraken zouden makkelijk te verifiëren moeten zijn en enig rancuneus motief (vanwege zijn royement) heb ik niet kunnen vinden in zijn verhaal. Toch blijft het vooralsnog speculeren over wie de waarheid spreekt én, nog belangrijker, wat er níet wordt gezegd over deze hele kwestie. Rob Rooken lijkt tot nu toe de enige te zijn die in ieder geval het probleem met dergelijke betalingen aan zag komen. Theo Hiddema laat er niet te veel over los en Jeroen de Vries evenmin, al lijkt die laatste 'vrijgepleit' doordat het bestuur goedkeuring zou hebben gegeven voor zijn vergoeding. Thierry Baudet zou er goed aan doen om openheid van zaken te geven, zodat deze hele kwestie afgesloten kan worden en niet verder uitgroeit tot de etterende wond die het nu begint te worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties