Twitter blokkeert altijd nette en met feiten strooiende dr. Jan van de Beek wegens anti-immigratie uitlatingen

Geen categorieapr 27 2019, 12:00
Het moet niet gekker worden! Twitter blokkeerde zojuist dr. Jan van de Beek, bekend van zijn onderzoek naar de kosten van immigratie en projecties voor de toekomst. De wiskundige en antropoloog was kennelijk iets te kritisch over immigratie, waardoor Twitter aan de noodrem trok.
Van de Beek toonde aan dat, als de bevolkingsgroei door blijft gaan zoals deze nu doet, Nederland in 2100 mogelijk 24 miljoen inwoners telt, waarvan de helft allochtoon. Waar ieder ander met dergelijke uitspraken al snel in de hoek van pessimistische, discriminerende, racistische fascist wordt weggezet, glijdt dat zo'n beetje allemaal van hem af.
Hij toont namelijk degelijke cijfers, vaak afkomstig van betrouwbare en/of officiële cijfers en projecties. Deze koppelt hij aan bepaalde trends en brengt voldoende nuances aan in zijn publicaties. Hierdoor komt hij vaak met conservatieve, realistische en extreme schattingen, die alle drie op z'n zachtst gezegd nogal een somber beeld creëren voor Nederland:

"Asielzoekers zitten zo ontzettend vaak een leven lang in de bijstand en betalen zo weinig belasting, die kosten over hun leven gemiddeld drie ton. Dus als je 100.000 asielzoekers binnenlaat, zoals onder Rutte II is gebeurd, dan kom je voor de eerste twee generaties uit op zo'n 70 miljard euro aan kosten: voor opvang, huisvesting, bijstand, ziektekosten, toeslagen, AOW. Voor die mensen betaalt de staat immers tot aan hun dood. En dan houd ik al rekening met remigratie in mijn demografische deel, gebaseerd op cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek." ~ dr. Jan van de Beek, 27-04-2017 in het AD

Zo schopt hij tegen het idee dat immigratie nodig is om de vergrijzing tegen te gaan, maar laat hij ook andere redenen zien voor waarom hij immigratie op de huidige schaal onwenselijk vindt: slechte integratie, hogere criminaliteit, vaker in de langdurige of zelfs levenslange bijstand, minder perspectief op verbetering en meer kans op antidemocratische sentimenten.
Koppel daar ook nog trends als automatisering en een flinke bevolkingsgroei in Afrika aan, en je hebt een rampscenario. Plat gezegd verhoogt dit namelijk de kans dat er meer immigranten naar Nederland komen, terwijl de kans op een niet- of laaggeschoolde baan in rap tempo afneemt. Afijn, reden genoeg voor Twitter om hem te blokkeren, blijkbaar!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten