50Plus kiest vol voor Europa: "Stem vóór Europa, koester 75 jaar vrede, welvaart en samenwerking!'

Geen categoriemei 23 2019, 14:00
Ik dacht dat 50Plus altijd toch een beetje eurokritsch was. Niet dus.
Als je net als ik dacht dat ze bij 50Plus wat kritischer zijn, zeker op Europa, dan de oude politieke machtspartijen kom je vandaag bedrogen uit. De partij laat namelijk weten dat de Europese lijsttrekker, Toine Manders (voorheen van de VVD), mensen oproept "vooral voor Europa te stemmen en 75 jaar vrede, welvaart en samenwerking te koesteren."
https://twitter.com/CollinBeijk/status/1131472493779345408
Het merkwaardige is dat je vaak ziet dat met name ouderen toch wat kritischer zijn over de Europese Unie dan jongeren. Een partij als 50Plus zou daarom best wat eurokritischer kunnen zijn. Misschien niet keihard pro-Nexit, maar in ieder geval een positie tegen Europees federalisme maar juist wel vóór samenwerking. Dan kom je ook al een heel eind... en dan zou je jezelf op een mooie, genuanceerde manier kunnen presenteren, zonder fanboy te zijn voor deze of gene extreme positie.
Blijkbaar kiest 50Plus daar niet voor en hebben ze zich bij de "meer, meer, meer EU"-kant gevoegd. Jammer, niet alleen omdat dit niet goed is voor Nederland, maar ook omdat de partij hiermee een kans laat liggen om in een politiek gat te duiken. Alle andere nieuwe partijen zijn immers of voorstander van meer, meer, meer, of behoorlijk hard anti.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten