50Plus kiest vol voor Europa: “Stem vóór Europa, koester 75 jaar vrede, welvaart en samenwerking!’

Ik dacht dat 50Plus altijd toch een beetje eurokritsch was. Niet dus.

Als je net als ik dacht dat ze bij 50Plus wat kritischer zijn, zeker op Europa, dan de oude politieke machtspartijen kom je vandaag bedrogen uit. De partij laat namelijk weten dat de Europese lijsttrekker, Toine Manders (voorheen van de VVD), mensen oproept “vooral voor Europa te stemmen en 75 jaar vrede, welvaart en samenwerking te koesteren.”

Het merkwaardige is dat je vaak ziet dat met name ouderen toch wat kritischer zijn over de Europese Unie dan jongeren. Een partij als 50Plus zou daarom best wat eurokritischer kunnen zijn. Misschien niet keihard pro-Nexit, maar in ieder geval een positie tegen Europees federalisme maar juist wel vóór samenwerking. Dan kom je ook al een heel eind… en dan zou je jezelf op een mooie, genuanceerde manier kunnen presenteren, zonder fanboy te zijn voor deze of gene extreme positie.

Blijkbaar kiest 50Plus daar niet voor en hebben ze zich bij de “meer, meer, meer EU”-kant gevoegd. Jammer, niet alleen omdat dit niet goed is voor Nederland, maar ook omdat de partij hiermee een kans laat liggen om in een politiek gat te duiken. Alle andere nieuwe partijen zijn immers of voorstander van meer, meer, meer, of behoorlijk hard anti.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Joop Klepzeikert

  De kans op dementie is bij ouderen stukken hoger, bewijst Toine Manders hier ook maar weer eens.
  Die uitspraak dat de EU ’75 jaar vrede’ gebracht zou hebben is de afgelopen weken al eens eerder gedaan en ook volledig weerlegd. Niet alleen omdat de EU nog lang geen 75 jaar bestaat, maar ook omdat het bij langer na geen 75 jaar vrede is in Europa.
  Daarom dus beter niet op een bejaarden clubje stemmen.

 2. Meriadoc Brandebok

  Kies voor Nederland.
  Stem pro-EU.

  #pro-EU

  1. Original NL

   Kies voor Nederland!!!
   Stem pro-nexit partijen !!
   Doen!!!
   #PVV – FVD.!!!!

  2. Ragmilla

   Absoluut.

 3. AS210854

  5o plus heb ik ik allang laten vallen. Bij 50 plus is het maar gokken met wat ze willen, de ene keer dit en de andere keer dat.

  1. santiago

   50 plus bestaat bij de gratie van Joris Demmink. Als Henkie Krol zijn muil dicht houdt, en daar heeft hij met bloed voor getekend, mag hij meedoen met zijn partijtje. 0,0 waarde.

 4. Cycle25

  En geen pensioen, slaapt deze partij soms in ? Nogmaals, de ECB heeft jarenlang een negatieve rente wat een afbraak is op ons pensioen. Logisch dat het VK met de hoogste pensioenpot van Europa niet wil capituleren, zij hebben RESPECT voor gepensioneerden, in Nederland niet !! Alles wat 70 en ouder is mag van Den Haag de schat(graf)kist in, bedoel de ene zijn dood is straks een Europees brood.

  1. Ragmilla

   U begrijpt niet dat het pensioen van jongeren zo veilig wordt gesteld voor graaiende ouderen?

   U had liever systeembanken zien omvallen, de rente is laag om spaarcentjes te beschermen.

   1. Dragonmaster969

    rente is laag om spaarcentjes te beschermen? wat een flauwekul. ondertussen wordt je voor de belasting wel voor +/- 1,2% aangeslagen boven het vrijgesteld vermogen. ik zou graag 1,2% rente ontvangen zonder daarvoor hoeven te speculeren of je geld jarenlang vast te zetten. de rente wordt laag gehouden om de zuidelijke banken/landen voor omvallen te behoeden. net als Thierry zegt: tot in de lengte der dagen betalen wij voor de Zuid-Europese landen!!!

   2. tonna

    @Aytas
    Waar bemoei jij je mee?
    Jij bent géén échte Nederlander,maar een autochtonen kritisch serpent,en nog zwart ook!
    Ga Afrika redden!

   3. Cycle25

    Graaiende ouderen…die kende ik nog niet, maar getuigt 0,0% respect jegens deze groep mensen. Nou Mila, sluit je aan bij Taro Aso, nog zo’n liberale griezel die ouderen in zijn land heeft gevraagd om op te schieten met de dood.

    En inderdaad had ik liever systeembanken zien omvallen, 2008 was het startsein dat we niet verder konden gaan met het maken van financiële zeepbellen. Er is niks geleerd, en de volgende dreun gaat nog harder aankomen.

    Och, de nieuwe belazerij genaamd CO2 TAX kan de boel nog oprekken, totdat deze bubbel ook klapt.

    De hele wereld leeft op de pof, zo lang dit niet verandert blijven bubbels gehele economieën slopen.

 5. Raveltje

  Het is helemaal geen vrede en welvaart
  En samenwerking is beter geweest
  Ik kan deze partij niet waarderen, de pensioenspot wordt
  immers wegbezuinigd.

 6. ManusR

  Ik ben al een tijdje de vijftig gepasseerd en er is geen haar, ja, dat heb ik nog, op mijn hoofd die er aan denkt om op zo’n ouwe lullen partij gaat stemmen. Ik kan helaas niet stemmen omdat ik in het buitenland verblijf, zucht maar het FvD zou mijn stem krijgen.

  1. edoc431

   Niks mis met het buitenland hoor .FARO is ook een fijne plaats om te wonen .

 7. Jumping

  Als al wat oudere Nederlander even een kanttekening.
  DE MENSELIJKE MAAT MOET TERUG IN EUROPA.
  Deze zin staat voor 50+ centraal.
  Daarna volgen 14 punten waar 50+ voor staat in de EU.
  En 5 punten onder de kop: Wat wil 50+ niet.
  Weet je DDS eerlijkheid duurt het langst.
  Stem PVV of FvD.
  .

 8. Baron von Munchhausen

  Niet slim om pro-Europa te zijn!
  Het is de schuld van Brussel dat pensioenen niet indexeren laat staan stijgen; de z.g.n. “rekenrente”. Ontstaan om o.a. Italie en Griekenland overeind te houden! Ten koste van de Nederlandse pensioenen!
  En 50+ is voor indexering/stijging pensioenen??? En voor Europa???
  Ik kan dit niet rijmen!

 9. Trien Knoppen

  Die 75 jaar vrede hebben we vooral te danken aan de Amerikanen en de NAVO! Niet aan de EU.

  1. tonna

   ++++++ juist!

 10. logisch denken

  is 50+ nu al de weg kwijt ? de unie is ietsje jonger dan men wil doen geloven en als je met vrede moet schermen om een miljarden kostend parlement te rechtvaardigen ben je helemaal van het padje

 11. J.C.

  Die 75 jaar vrede heeft niets met de EU te maken, dat zou 50+ toch als geen ander moeten weten.

  Laat 50+ maar eens een antwoord geven op de vraag waarom de harmonisatie in die 75 jaar nog steeds niet gelukt is. Voorbeeld: in Nederland doorwerken tot 68, in Frankrijk 65 jaar…..

 12. santiago

  75 jaar vrede met dank aan de EU. Hoe kan je het bedenken.
  De NAVO, daar moet je zijn en draag nu maar eens fatsoenlijk af dat zou Europa sieren.

 13. bejaarde

  @JK:
  Als bejaarde heb ik mij echt nog nooit geroepen gevoeld om op een bejaardenkluppie te stemmen. Maar gestemd heb ik! Mijn recht, mijn plicht.

 14. Behold My Negativity

  50+: Partij van Dementie.

 15. Pescador

  hee ouwe lul, ben je wel goed bij je hoofd? deze achteruitgang in een tijd dat de nederlandse economie goed draaid noem jij welvaart? ik noem het bestolen worden en niks anders dankzij de EU

 16. Vrijedenkert

  EU- kritisch wordt niet meer geaccepteerd door mainstream politiek of media! Je bent of vol voor EU en Eurofielen of tegen en nationalist aka fascist.

  1. logisch denken

   Ik ga voor het laatste en wuif het laatste bedachte argument over 75 jaar vrede vrolijk weg naar het land der fabelen. Zie nog graag een actuele berekening – dus geen raming of wild gokje – over kosten en baten. We kunnen zo simpel zonder die duur arrogante regenten macht in brussel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.