BREEK: Politie te paard aanwezig om dierenactivisten van 'Meat the Victims' onder controle te houden

Geen categoriemei 13 2019, 20:00
De politie is aangekomen op het terrein van een varkensboerderij in Boxtel. Daar bezetten dierenactivisten een boerderij omdat volgens hen gewonde dieren in het pand leven. Deze dieren moeten volgens de activisten worden verzorgd. De politie zette paarden in om hun machtspositie extra kracht bij te zetten. Het toppunt van ironie.
De mannelijke politieagenten kijken toe hoe een groep vrouwelijke dierenactivisten hun acties uitvoeren. De organisatie 'Meat the victims' wil via de actie aan het publiek laten zien waar het vlees van de supermarkt vandaan komt. De vleesboeren proberen dit natuurlijk te voorkomen aangezien dat slecht is voor de handel.
De boeren waren niet blij met de actie van de dames van 'Meat the victims' en organiseerden een tegenactie. Volgens NU.nl zijn de boeren er druk mee:

"alles is erop gericht om afspraken te maken met de dierenactivisten met als doel de bezetting op een rustige manier te stoppen".

Daarmee komen de boeren er goed vanaf, maar de bezetters ook. Immers bevinden de activisten zich niet op hun eigendom en hebben zij nooit tijd geïnvesteerd in het bouwen van de stallen, het bestellen van voer of het verzorgen van de dieren. Zolang de dames zich nabij de boerderij goed gedragen zal het feestje wel niet verder uit de hand lopen. Zo hebben de boeren vooralsnog geen aangifte gedaan tegen de groep:

"zolang de boer geen aangifte doet of melding van lokaalvredebreuk"

Veel heftiger reageerde minister Carola 'met lege netten thuis' Schouten (CU). Zij noemt de actie 'onacceptabel', maar vooralsnog heeft geen enkele boer dus aangifte gedaan. Het kan dus nóg erger. Toch heeft ze wel een punt als we kijken naar wat ze zegt:

"Dit is een van de bedrijven die ons voorzien in ons dagelijks voedsel. Dat moeten zij kunnen doen zonder continu over hun schouder te hoeven kijken en geïntimideerd te worden."

Zo is het! Maar het moet de boeren toch wel lukken om zonder problemen een paar activisten van hun erf te krijgen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten