Deugkoning Leo Lucassen mengt zich in misdaadcijfer-debat: heeft 'sterk vermoeden' dat het om 'zeer specifieke, kleine minderheid van kansloze asielzoekers' gaat

Geen categoriemei 18 2019, 12:00
Leo Lucassen is de beroerdste niet als het gaat om het bagatelliseren van negatieve uitkomsten van onderzoekscijfers en -statistiek. In twijfel trekken is één ding, dan weerleg je de boel met onderbouwing. Maar niets meer dan 'een sterk vermoeden' uiten en het daarbij laten? Dát is gewoon oogkleppen op willen houden.
Het is allemaal te doen om het zogenaamde 'Harbers-lijstje'. Staatssecretaris Harbers kwam met een misdrijven-top-10 waarbij de verdachten asielzoekers zijn:
stat
Daar viel natuurlijk de 'overig - 1000' vrijwel direct op, want wat valt daar nou onder? Het ministerie van Justitie zei dat de politie de cijfers bij 'overige' aanleverde zonder nadere uitleg. De politie liet zich echter niet voor het karretje spannen en slingerde hun eigen cijfers, mét onderbouwing, zo op internet via de Telegraaf. Hier een deel van het lijstje:
Knipseloverig
Daar is (volledig terecht) nogal wat om te doen, dat relatief lichte misdrijven en zaken als moord, (kinder-)verkrachting en zware vormen van geweldpleging met elkaar worden vermengd tot 'overige'.
Wat echter nog het meest debiele is van deze hele kwestie, is dat zo'n grapjurk als Lucassen probeert te doen alsof 4600 incidenten, terwijl er zo'n 24.000 asielzoekers in Nederlandse opvangcentra zitten, om 'een zeer kleine en specifieke minderheid' gaat. Ik weet niet hoeveel van deze misdrijven hij van plan is te gaan koppelen aan dezelfde verdachte, maar ik wens hem veel succes.
Zelf had ik eerder een reactie van hem verwacht waar hij zich vast zou bijten in het feit dat het om verdachten, niet veroordeelden, gaat. Dat standaard "laten we eerst het onderzoek afwachten", de veroordeling in dit geval, "en niet overhaast tot conclusies komen."
Maar nee, gewoon direct stellen dat een superduper klein clubje mogelijk verantwoordelijk is en dan straks alsnog de 'sociaal-economische omstandigheden' en 'uitsluiting, discriminatie en xenofobie' als oorzaken noemen. Laat die vent een week lang de bus langs Ter Apel nemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten