Deugkoning Leo Lucassen mengt zich in misdaadcijfer-debat: heeft ‘sterk vermoeden’ dat het om ‘zeer specifieke, kleine minderheid van kansloze asielzoekers’ gaat

Leo Lucassen is de beroerdste niet als het gaat om het bagatelliseren van negatieve uitkomsten van onderzoekscijfers en -statistiek. In twijfel trekken is één ding, dan weerleg je de boel met onderbouwing. Maar niets meer dan ‘een sterk vermoeden‘ uiten en het daarbij laten? Dát is gewoon oogkleppen op willen houden.

Het is allemaal te doen om het zogenaamde ‘Harbers-lijstje’. Staatssecretaris Harbers kwam met een misdrijven-top-10 waarbij de verdachten asielzoekers zijn:

stat

Daar viel natuurlijk de ‘overig – 1000’ vrijwel direct op, want wat valt daar nou onder? Het ministerie van Justitie zei dat de politie de cijfers bij ‘overige’ aanleverde zonder nadere uitleg. De politie liet zich echter niet voor het karretje spannen en slingerde hun eigen cijfers, mét onderbouwing, zo op internet via de Telegraaf. Hier een deel van het lijstje:

Knipseloverig

Daar is (volledig terecht) nogal wat om te doen, dat relatief lichte misdrijven en zaken als moord, (kinder-)verkrachting en zware vormen van geweldpleging met elkaar worden vermengd tot ‘overige’.

Wat echter nog het meest debiele is van deze hele kwestie, is dat zo’n grapjurk als Lucassen probeert te doen alsof 4600 incidenten, terwijl er zo’n 24.000 asielzoekers in Nederlandse opvangcentra zitten, om ‘een zeer kleine en specifieke minderheid’ gaat. Ik weet niet hoeveel van deze misdrijven hij van plan is te gaan koppelen aan dezelfde verdachte, maar ik wens hem veel succes.

Zelf had ik eerder een reactie van hem verwacht waar hij zich vast zou bijten in het feit dat het om verdachten, niet veroordeelden, gaat. Dat standaard “laten we eerst het onderzoek afwachten”, de veroordeling in dit geval, “en niet overhaast tot conclusies komen.”

Maar nee, gewoon direct stellen dat een superduper klein clubje mogelijk verantwoordelijk is en dan straks alsnog de ‘sociaal-economische omstandigheden’ en ‘uitsluiting, discriminatie en xenofobie’ als oorzaken noemen. Laat die vent een week lang de bus langs Ter Apel nemen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Jumping

  Dat is maar goed ook L.L.
  Anders ging de omvolking nog sneller.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

 2. J.C.

  Het al jaren bekende onwetenschappelijke van nepchristelijk linksliberaal: ach, het zijn maar een paar incidenten. Een andere leuke is ook: maar het heeft niets met de islam te maken, hoor!

  Door “deze wetenschapper” is goed over nagedacht deze variant van “ach, het zijn maar een paar incidenten”, hij komt met: “ach, het zijn maar een paar verdachten”.

  Ik stem toch maar liever PVV.

 3. J.C.

  Volgens mij is Mark Rutte van de VVD volkomen de weg kwijt. Hij denkt kennelijk dat het Nederlandse volk niet goed snik is, met z’n het ministerie van J&V wil juist transparantie en betreurt het dan ook dat dit gebeurt is. De zeer goed betaalde ambtenaren van dit ministerie, die dit “scheef” overzicht opstelde waren niet kundig genoeg om te begrijpen, dat een dergelijk overzicht wel tot vragen moesten leiden? En staatssecretaris Harbers van de VVD heeft niet bewust dagen lang de vragen van de Telegraaf weggeduwd, zonder dat er een lichtje bij hem is gaan branden?

  Enige dagen geleden schreef ik hier op DDS, dat ik denk dat het ene telefoontje van het grootkapitaal aan Mark Rutte, waarin zij hem opdroegen de door de coalitie (VVD, CDA, D66 en CU) zo zwaar verdedigde afschaffing van de dividendbelasting terug te trekken een signaal was dat het grootkapitaal klaar is met Mark Rutte van de VVD. Een paar dagen terug verkondigde Juncker van de EU dat hij niet verwacht dat Mark Rutte van de VVD hem zal opvolgen (het tweede signaal van de afgang van Mark Rutte van de VVD). Mark Rutte van de VVD heeft heel stoer Thierry Baudet van FvD uitgedaagd voor een debat, maar Thierry Baudet is niet zonder meer in het valletje getrapt en stelt voorwaarden aan zo’n debat. Hiermee blijkt hij een maatje te groot voor Mark Rutte van de VVD. En nu komt een schimp van de agenda van het partijkartel met betrekking tot de al heel lang bestaande (EU) plannen ten aanzien van de “vluchtelingen” stromen aan het licht, in de wijze waarop de registratie van de daarmee samenhangende criminaliteit door de coalitie vorm wordt gegeven. Dag Mark………

  Ik stem PVV

  1. J.C.

   Moet zijn: gebeurd is.

  2. Niet L niet R

   Perfect weergegeven, de uiterst linkse ambtenaren, weten donders goed wat zij doen, om juiste gegevens onder het tapijt te schuiven!

  3. PMG

   @J.C. – je keuze is voor mij niet helemaal begrijpelijk maar dat je PVV stemt is prima omdat het niet op het zittende zooitje is!

   Toch zou ik graag weten waarom geen FVD, hopelijk heb je op deze vraag ook steekhoudende argumenten, net als in je verhaal hierboven

 4. Kiliaan Noppen

  Hier op DDS wordt intens gehoopt dat Lucassen ongelijk heeft en dat er sprake is van grootschalige moord en doodslag in de asielcentra waarmee het racistische vooroordeel jegens immigranten in het algemeen en moslims in het bijzonder een stevige boost kan krijgen.

  1. Siemien

   Rientje houdt écht veel van de islam, dit laat hij in al-les zien en vooral ook weten, Rientje meent ook te denken dat hier op DDS intens gehoopt wordt dat Lucassen ongelijk heeft.
   De islamitische verheerlijking druipt er bij Rientje vanaf

  2. Ries

   Waar haal jij die ‘grootschalige moord- en doodslag’ weer vandaan? Het is de bekende retoriek van de bankzitters in de linkse kerk (het liefst vooraan bij de voorganger…), die tevens lid zijn van antifa, of ermee sympathiseren. Steeds maar weer die woorden bij een tekst voegen die het allemaal dramatischer moet maken. Bij jullie regent het niet, het regent altijd heftig. Bij jullie zijn het geen geluksszoekers, maar kansloze kansenpareltjes o.i.d.

   1. Siemien

    Nou dat zuigt Rientje uit z’n duim en speelt wat op z’n neusfluit, Rientje doet een “jij-bak” en bagatelliseert de heleboel puur om vooral z’n sympathieën voor de islam te etaleren, het druipt er werkelijk vanaf, begin maar niet over zijn fetisjen, dan glijdt Rientje helemaal van zijn kruk…

   2. Sealgaire

    Ach ja, Noppie slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijdt een armzalige leventje, waar zijn toekomst alleen maar zwarter wordt. Hij geeft altijd een pot vaseline binnen handbereik, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd.

  3. Matig rechts

   Medicijnen weer vergeten Noppen?

   #Negeer Noppen, deze linkse trol * en lijdt aan narcistische persoonlijkheidsstoornis en psychose!
   *{plus alle andere accounts waar deze treurwilg heeft.}

   1. Sealgaire

    Hij is Dopper en is uit hetzelfde soort hout gesneden als Volkert van der Graaf. Opruien opstoken beledigen en als het hem niet bevalt feiten verdraaien naar eigen gewin en als deze dan onderuit worden gehaald geen reactie meer geven. Het feit dat hij nog geen permanente ban heeft, omdat hij bij vrijwel elke post die hij hier plaatst complete onzin uitslaat en de boel opstookt, mag gezien worden als een wereldwonder.

  4. Pronounce

   Loop eens een gevangenis in, dan kun je met eigen ogen zien dat dat vooroordeel racistisch noch een vooroordeel is. Het is gewoon een feit. Een feit dat overigens vele jaren lang onder de politiek correcte pet is gehouden door figuren zoals jij. Derhalve werd er niets aan gedaan en konden Baudet/Wilders mede zo groot worden. Jullie dwaallichten doen net alsof zwarten en moslims een soort semi-heiligen zijn waar je geen kritiek op mag leveren. In werkelijkheid zijn laag-iq psychopaten en sociopaten er oververtegenwoordigd. Was dit probleem in je jaren 70/80 al onderkend, was het nooit zo uit de hand gelopen.

 5. tomygun

  L.L staat toch voor lam lul ja toch ?

  1. Buzz68

   Of weet je nog van vroeger het spelletje “Leisute Larry”.

   1. Eminem2

    Leisure Suit Larry, bedoelt u waarschijnlijk?
    (Daar komen nog steeds sporadisch delen van uit, overigens. Ook al is de serie in de jaren tachtig begonnen, bij het inmiddels ter ziele gegane Sierra Games.)

 6. Ries

  Een indrukwekkend lijstje. Ik kan maar niet begrijen dat al die neurologen, tandartsen, biologen en kerngeleerden de genoemde rotzooi uitvreten. Dat hebben die mensen toch niet nodig?

  1. Original NL

   Idd Ries….of zijn het tóch géén neurologen, tandartsen, biologen en kerngeleerden maar gewoon kanslozen op zoek naar een levenslange uitkering, opgehoest door de bevolking van een land dat zij het liefst tot een achterlijk islamitisch shithole willen maken??

  2. victus

   Artikel klopt helemaal. Zéér klein percentage is het maar. De rest stort zich 200% op inburgeren, vlekkeloos Hollands leren en non-stop bij/omscholen, solliciteren om maar geen bijstands uitkering te krijgen! Dankbaar dat ze in het vredige Holland met al die aardige mensen geholpen zijn,,of niet?

   1. Joop Klepzeikert

    @victus: Koekoek

   2. Ragmilla

    Aardige mensen. Waar???? Je bedoelt op dit forum? Wat een onzin, jullie maken van een economische kwestie een raciale, erg eng.

    1. victus

     De vrijwilligers die hun benen onder de kont vandaan rennen, zich laten bespugen en bedreigen als de gasten niet snel genoeg hun zin krijgen. Die mensen die met WELKOM spandoeken bij het asielzoekers centrum wereldvreemd staan te wezen.

    2. edoc431

     angsthaas hahahahaha ga je vrouw vervelen hup hup

 7. Rud56

  Het ergste hiervan is dat die zak, die LL, hoogleraar is en daardoor onze kinderen van alles kan wijsmaken!

  1. Joop Klepzeikert

   Hij is hystericus op de peuterspeelzaal UvA. Daar laat geen normaal mens z’n kinderen heen gaan. Alleen ultra extreem linkse bakfiets idioten laten hun gebroed daar hersenspoelen.

 8. Joop Klepzeikert

  Leo Leipeling blijft tegen de bewezen cijfers in beweren dat het om een ‘kleine minderheid’ zou gaan.
  Die dwaas denkt, net als alle andere linkse trollen, ook dat de overgrote meerderheid van Nederland links stemt. Dat het in werkelijkheid slechts om 10% van de Nederlanders + hun allochtone vrienden gaat blijven ze gewoon ontkennen. Ongeacht hoeveel bewijs je daar ook voor aanlevert.

  1. Korporaal Monty

   Kan jij je niet beter bezig houden met de verkiezingen in je nieuwe thuisland Australië?

   Tegen de tijd dat je je Nederlanderse paspoort met plezier in zal leveren voor een Australische omdat je daar een paar zilverlingen meer vangt .
   Geeft aan dat jij niks meer met ons land hebt.

 9. Cycle25

  Lekker aansluiten bij Sargentini, wegkijkende geraniums, het is de linkse hobby : negeer, verdeel en heers.

 10. Niet L niet R

  Die Lucassen, is een uiterst links persoon, hij geeft dit zelf aan door de criminele cijfers over de voor het grootste gedeelte moslims gaat, te minimaliseren!
  Het is al erg genoeg, dat de bevolking niet veel eerder met juiste cijfers en omschrijvingen op de hoogte zijn gesteld!
  Wie gelooft dat men die 1000 ernstige misdragen per ongeluk over het hoofd te gezien zoals die leugenaar van een Rutte zijn zoveelste leugen aangeeft!

 11. Cesare

  Deugkoning LL boert wat in de microfoon en we raken gelijk over pnze toeren. Die vent is zo links als de pest en je kunt dit soort deuntjes verwachten. Dat soort hoeft zijn onzin niet te onderbouwen. Hun discipelen, waarvan er ook op dit forum actief zijn, geloven hen onvoorwaardelijk.

  1. Kiliaan Noppen

   Het best mogelijk dat Lucassen politiek links stemt maar belangrijker is dat hij een eminente wetenschapper is die de plank nog nooit missloeg.

   Het is heel goed te begrijpen dat deze gelauwerde wetenschapper populistisch rechts het bloed onder de nagels vandaan haalt, hij heeft namelijk de gewoonte hun racistische onzin door te prikken.

   1. Sealgaire

    Blablabla pisvlek, masochist en vette speklap.

  2. Siemien

   Uiteraard gaat het om het feit dat misdaadcijfers worden verdonkeremaand, en er hier een paar rond lopen die het verschrikkelijk vinden dat deze feiten juist en tevens correct zijn.
   Het is heel goed mogelijk dat bepaalde islamimbecieltjes er alles aan doen om de islam uit de windt te houden, want ja islamlovers hè die zijn echt vol-le-dig van de pot gerukt en tevens racisten die zijn weerga niet kent buiten het feit dat Rientje rondwaard die gedachtes heeft die parallel lopen aan die van de Nazi’s

 12. PMG

  Rutte is zich rot geschrokken … hahaha, jaja, er hat es nicht gewusst! Pffffff! De amateur toneelspeler!

 13. Michael M

  Leo, je bent vannacht weer dronken geweest
  Je ging me daar te keer als een beest, Wat ben je toch een Leo, je stapte pas om 4 uur in bed, Je had niet eens je hoed afgezet, Dat is toch flauwekul. Dat is Leo. Dus geloof de onzin niet van de heer Lucassen want hij is daar nooit geweest en verzint zijn eigen conclusies uit een mengsel van hapklare onzin !!

 14. Kapitein Haddock

  Ooit woonden professoren in ivoren torens en kregen ze, om contact met de burgers te vermijden, hun dagelijks brood door luikjes aangereikt. Die tijden zijn voorbij, …….. maar deze L.L. hebben ze vergeten er uit te halen!
  M.a.w. weet absoluut niet waarover hij praat!
  Wordt tijd dat L.L uit zijn ivoren stapt; een maandje langs de Hotelvoorzieningen AZC’s en daarna een maandje langs de grootsteedse buitenwijken!
  Wel na twee maanden terug in hok, sorry, ivoren toren!

 15. hoolie295

  die knuffelaar zal verkrachtingen nog bagataliseren ,
  nogmaals die lui zijn zo stekend blind dat ze niks meer willen
  zien wat r gebeurt , anne fleur vindt dat de criminele asielzoekers
  de laatste 5 jaar goed zijn geintegreerd hahaha of ze heeft t hele jaar carnaval
  gevierd of ze wordt dagelijks gedekt door een besnedene anders niet uit te leggen

  1. Kiliaan Noppen

   Nederlands is best wel een moeilijke taal, vind je niet, hoolie?

   1. Sealgaire

    Aldus de pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

   2. hoolie295

    ja vooral door t giftige arabisch dagelijks te mo2eten horen , jij kickt erop s6 met je zus haar huwelijk , als je haar nog herkent …….

 16. Pronounce

  Leo Lucassen wordt door niemand serieus genomen. Terecht ook: hij is zo iemand die per definitie aan de Wetten van Bart Croughs voldoet.

 17. PMG

  We wisten al dat zwarten en aanverwant buitenlands tuig veel crimineler is dan de gemiddelde nederlander, dat hadden de eerder statistieken ons reeds getoont.

  Nu blijkt weer dat ‘men’ de boel WEER misleidt en dus is de uitslag van de MEEST RECENTE peiling onder 23 duizend NL-ers niet verwonderlijk, 57% FVD en 20% PVV en 77% NEXIT, voor mij geen verrassing!

 18. PMG

  Sterk vermoeden, ofwel, hoe zwaar kun je jezelf voor lul zetten!!!

 19. marco1

  Als het een specifiek klein clubje van kansloze is dan is het vast niet moeilijk dit gezelschap terug te sturen naar land van herkomst en in de toekomst soortgelijken te weren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.