Duitsland in 2019: ‘we raden Joden af om overal keppel te dragen’ – ‘Rechts-radicalen’ krijgen de schuld

Nee, het is geen 1932. In Duitsland wordt het Joden tegenwoordig afgeraden om overal hun keppel te dragen. Reden hiervoor is, zo zeggen ze, ‘maatschappelijke verruwing’. De Centrale Joodse Raad gaf een soortgelijke waarschuwing al in 2018. Dat meldt de NOS.

Internet en social media zouden sterk hebben bijgedragen aan de verruwing. Volgens de Duitsers komen, in negen op de tien gevallen, de overtredingen in de antisemitische sfeer uit rechts-radicale kringen. Want het is natuurlijk volstrekt logisch dat rechts-radicalen tegelijk met de opkomst van immigranten uit het Midden-Oosten ineens vaker antisemitische overtredingen begaan. Die één op de tien andere gevallen gaat voornamelijk over moslims die al wel jaren in Duitsland wonen maar veelal Arabische zenders kijken. Al die migranten die jarenlang dezelfde zenders hebben gekeken wisten zich echter wél allemaal te gedragen, héél apart!

In Nederland neemt antisemitisme ook toe, wel 20 procent meer dan in 2018! Daar worden vooralsnog geen groepen voor verantwoordelijk gehouden. Het zou mij echter niet verbazen dat hier ook rechtsradicalen ineens, volstrekt toevallig en praktisch gelijktijdig met grote groepen immigranten, antisemitischer zijn geworden! Waar halen al die rechtsradicalen toch het lef vandaan om nét nu hun antisemitisme zo breed uit te dragen?

In Frankrijk neemt het aantal antisemitische aanvallen ook al toe met 74 procent ten opzichte van 2018. Hier nog meer cijfers (uit 2018) over de afgelopen vijf jaar en een Zweedse vrouw die zegt:

“Volgens mij was Zweden voorheen helemaal niet antisemitisch. Dat is veranderd en dat is wat zo moeilijk voelt.”

En uit het niets duiken de rechts-radicalen, zelfs in Zweden, de afgelopen vijf jaar vaker uit hun schulp! En Zweden was nog wel zo vreedzaam en vrij van rechts-radicalen in 2013…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

67 reacties

 1. F.C. Labrouste

  In het artikel wordt gesuggereerd dat het opkomend antisemitisme in Duitsland ten onrechte wordt toegeschreven aan extreem-rechts. Tegelijkertijd wordt de toetsbare stelling dat antisemitische uitingen in 9 van de 10 gevallen aan extreem-rechts moeten worden toegeschreven niet betwist.
  Dat is verwarrend.

  1. Onzin456

   @labrouste,
   Als je er meer over gaat lezen kom je er achter dat wanneer er iets antisemitsich gebeurt en er geen dader is opgepakt dat het gelijk wordt genoteerd als rechts extremistisch. Waardoor 9 van de 10 dus helemaal wegvalt aangezien het niet kan kloppen.

   1. F.C. Labrouste

    Helaas steunt uw bijdrage niet op feiten:

    NRC: “Uit eerdere overheidsdocumenten blijkt volgens Der Tagesspiegel dat de meeste daders van geweldsincidenten tegen Joden uit extreem-rechtse kringen komen; over de achtergrond van andere daders is niets bekendgemaakt. In totaal zouden extreem-rechtse daders vorig jaar meer dan 19.000 misdrijven hebben begaan – ruim duizend incidenten gingen gepaard met geweld. Dit is ongeveer evenveel als in 2017.”

    Zolang deze feiten niet inhoudelijk worden weerlegd ga ik er vanuit dat ze kloppen. Overigens zijn deze feiten al veel langer bekend en uitvoerig gedocumenteerd.

    1. Sealgaire

     Aldus, sprak de glibber, genaamd dopper/flopper of lul, die zelf weinig tot niets heeft bijgedragen aan de samenleving. Zit al jaren in het uitkeringscircuit en heeft een ieder, op dit forum, van zich vervreemd, door zijn pedante en vervelende wijze van reageren. Zit de laatste dagen van zijn leven geïsoleerd (wonend drie hoog achter) van de echte wereld. Een van huis uit, fout en antisemitisch stuk nageboorte, die ook niet schroomt, om het met onfrisse clubjes eens te zijn. Zijn familie heeft jaren geleden, de handdoek al gegooid, om zich nog enigszins om hem te bekommeren. Mijn reactie zal dan ook zijn ‘’blablabla blaaskaak’’. En vooral tiktaktiktaktiktak.
     Geef die aarsmade toch geen repliek! Behalve, Blablabla Blaaskaak. Je hebt hem financieel al 24/7 op je rug zitten.

    2. koeiepoep

     salafisme is ook extreem rechts.

   2. Bolkestein

    Even de volgende kanttekening:

    Islamitisch wordt in Duitsland bij het kopje extreem rechts geplaatst in plaats van Islamitisch te worden benoemd. Net zoals hier in rapporten levensdelicten en andere zeden- en geweldsdelicten door asielzoekers onder ket kopje overige delicten valt.

    Vorig jaar verscheen dit artikel op DDS:

    Gesjoemel met Duitse antisemitisme cijfers

    Een zogenaamde ‘antisemitisme-gezant’ van de Duitse regering wil de cijfers omtrent antisemitisme centraal vast gaan leggen. Er zijn steeds meer twijfels over de huidige cijfers en de vermeende daders.

    De Duitse politie schaart zo’n beetje 90% van de gevallen van antisemitisme onder ‘extreemrechts’ terwijl Joodse organisaties en andere landen heel andere cijfers rapporteren. Het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël (CIDI) toonde aan dat de Duitse cijfers significant afwijken van andere landen en niet stroken met de ervaringen van de slachtoffers. Het Europees Agentschap voor Fundamentele Rechten (FRA) deed in 2013 nog onderzoek en kwam met heel andere cijfers, namelijk:

    48 Procent van de Duitse Joden die te maken hebben gehad met antisemitisme zegt dat het afkomstig was van extremistische moslims. Gevolgd door 47 procent extreem-links en 40 procent extreem-rechts. Zij konden meerdere categorieën aankruisen.

    ‘Extreemrechts’ is voor de Duitse politie een soort verzamelbak ‘overig’ geworden wanneer zij geen duidelijk motief of dader hebben kunnen vinden. Een enquête onder Duitse Joden laat namelijk iets heel anders zien: “opvallend vaak worden moslims als dader aangewezen: 48 procent van de scheldpartijen, 62 procent van de beledigingen en 81 procent van de lichamelijke aanvallen worden ingeschat als afkomstig van moslims”.

    Niet zo heel raar dat Duitsland en vooral de Duitse politie moeite heeft met het correct documenteren van de cijfers, ze zijn natuurlijk ontzettend bang weer in antisemitische of racistische hoek te worden gedrukt door deug-links. Gelukkig lijkt daar langzamerhand verandering in te komen!

  2. Top

   Verwarrend? Je geboorte was dat. Antisemiet!

  3. Siemien

   Ga jij dit nou echt misbruiken om je smerige antisemitische en vooral islam sympathieën hier te uiten

  4. Siemien

   Ze zouden jouw gewoon eens even je hoofd beurs moeten beuken en dat antisemitische er even uit rammen…

   1. Meriadoc Brandebok

    Aldus de diepgelovige christen siemien.

    1. Siemien

     Uiteraard praat ons antisemitisch occult fantasietje het graag even goed dat joden in Duitsland worden gewaarschuwd…

 2. DeBruijn

  Dit nooit meer riepen we in 1945 en nu moeten de Joden weer vluchten. En als zij dat doen, dan krijgen ze de extreem linkse rakkers op hun dak dat zij naar Israël gaan.

  Maar beschermen doen zij de Joden niet, dus wat voor keuze hebben zij dan nog?

  De media neemt het niet op voor Joden, want dat is niet politiek correct meer ivm Israël.

  1. Regina

   Poep bruin@.

   Wat ben je dom, te dom om te POEPEN.

   1. toetssteen

    @Satya
    Ik zei nog zo niet rood en groen mengen!!

   2. Peter Oudshoorn

    Regina, in Amsterdam zeiden we vroeger: “krijg de tering achter je hartkleppen, dan heb de dokter lang zoeken”. Mag ik deze wens van harte aan jou doneren?

  2. Caro

   @ DeBruijn,

   Ik hoop dat je niet reageert op reacties op jouw bijdrage die inhoudelijk niets toevoegt.

   1. DeBruijn

    @ Caro,

    Beter van niet, is zo een linkse antifa aanhanger, die hier met meerdere accounts zit. Ene keer speelt ze toneel als een beschaafd persoon, dan weer als dit. Maar je herkent haar heel snel.

    1. Caro

     @ DeBruijn,

     Ik hoop echt van harte dat reageerder die niet verder komt dan dit…gewoon negeren.
     Dit is geen inhoud.
     Waarom dit soort reacties inhoud geven.

     Steeds meer reageerders haken af.
     VandAg weer 1.

     Jammer dat DDS eigen reglement niet handhaaft.
     Sorry off topic.

     1. toetssteen

      @Caro
      Ik heb menig blog eraan ten onder zien gaan. Tja, dat is dan ook de reden dat het trollenleger blijft beuken.

     2. Caro

      @ Toetsteen,

      Ik kan niet op u ‘beantwoorden’ dus maar even op deze wijze.

      Er zijn zoveel platformen. Met huisreglementen.
      Joop checkt echt alles, vooral op inhoud.
      Geenstijl ook interessant, minder gescholden.
      Op FOK iddm.

      Ik vind DDS interessant maar van naleving huisreglement is geen sprake.

      Jammer, dat gaat ten koste van reageerders.
      Ik denk DDS gebaar bij reageerders al langer dan 3 maanden.

 3. Joop Klepzeikert

  Het gaat steeds meer op 1932 lijken. Weer krijgt rechts overal de schuld van en weer zijn Joden en andere anti-socialisten hun leven niet zeker meer, doordat socialisten weer steeds radicaler worden en ze ongestraft hun gang kunnen gaan.
  We schijnen niets van de geschiedenis te willen leren.

 4. nienke

  Rechts radicalen???? wat dacht je van de moslims?
  Merkel heeft de grootste vijand van de Joden met miljoenen binnen gehaald wat dacht je hiervan?
  De moslims mogen dus wel met hoofddoek en burka maar de Joden mogen niet met keppeltje lopen, totale discriminatie.
  En natuurlijk krijg rechts weer de schuld.

  1. Niet L niet R

   Merkel,Timmermans, Pechtold,Rutte en andere linkse elite hebben mede dit gecreëerd!

  2. Regina

   Wat ben je toch lelijk zeg! pFFFFFF

   1. Top

    Zwart motorpak?

   2. DeBruijn

    @ Regina

    Niet zo hard voor jezelf

    1. Bosche draak

     Toch wel, ze is nou eenmaal gedrochtelijk lelijk

   3. Mars020

    @Regina de waarheid is hard. Joodse mensen hadden voordat de islaminvasie begon een normaal bestaan na de oorlog. Nu links alles binnenhaalt, wat agressief, dom, crimineel, asociaal, intimiderend, luidruchtig enz is, gaat ons land totaal naar de klote. In Oost Europa zijn ze een stuk slimmer, daarom houden ze de grenzen dicht voor klaplopers uit Afrika. Die landen hebben groot gelijk!..Ze hebben daar ook media en zien de ellende in West Europa. Vang dat tuig maar op in hun eigen omgeving, dan hoeven ze zich ook niet te storen aan de westerse gewoonten.

   4. AS210854

    Regina, ga dan ook niet voor de spiegel staan.

   5. Lelygattet

    Zeg je dit nu elke dag, als je langs een spiegel loopt?

  3. Caro

   @ Nienke,

   Graag voeg aan uw reactie toe dat het toch bijzonder triest is dat speciale regering gezant die zicht bezighoudt met bestrijding antisemitisme deze oproep doet.

 5. Niet L niet R

  Tuig van de richel!
  De linkse elite hebben deze situatie willens en wetens gecreëerd!
  Het opperhoofd Timmermans wil ons nog meer aan de EU uitleveren!
  En D66 juicht de moslimse gelukzoekers toe, heeft hij zelf gezegd ondanks de aanslagen, criminaliteit vind hij ze goed geïntegreerd!

 6. Henk Albarda

  Het opkomend anti-semitisme in Duitsland komt, in volstrekte tegenstelling tot de beweringen van de Duitse regering voor meer dan 50 % van de door merkel ‘geimporteerde’ moslims die immers anti-semitisme in hun cultuur verankerd hebben. Dagelijks zijn er zware gewelds delicten door moslims die uit de media worden gehouden.
  Ben je joods in Duitsland, dan geef je dat uitsluitend anoniem toe in zeer selectief gezelschap want de Duitse politie stelt nadrukkelijk voor aangiftes tegen moslims niet te doen voor je eigen veiligheid. DAT vertellen de joodse contacten van zelfs mijn duitse vrienden die (nu nog) SPD stemmen.
  Natuurlijk wordt dat een ja van mij tegen het nee van de FvD haters hier. Tja, onder geen voorwaarde de correcte maar links niet welgevallige feiten onder ogen zien.
  Netzo als bij ons de misdaad cijfers en de voor zeker niet meer dan 50 % becijferde kosten klimaat hysterie, etc.

  1. F.C. Labrouste

   Kunt u naar bronnen verwijzen die uw opmerkelijke bewering dat meer dan 50% van de islamitische incidenten zijn toe te schrijven aan ‘geïmporteerde moslims’ ondersteunen?

   1. F.C. Labrouste

    Ik constateer dat de gevraagde onderbouwing door Albarda niet kan worden geleverd.
    Verbazingwekkend is dat overigens niet.

    1. Stanly2000

     Ernst, er bestaat grote verwarring over cijfers, dat schijnt normaal te zijn als de overheid komt met cijfers. Kijk maar naar de cijfers die onze regering u en mij voorspiegelt. Maar zoek eens bij “faktenfinder.tagesschau.de”

 7. Regina

  Jullie moeten je STINKBEK houden zeg. Het meurt hier naar een riool

  1. DeBruijn

   Ben je echt zo dom? Wie praat er hier? Wel eens van een toetsenbord gehoord?

   Over dom gesproken…

   Ik neem het je niet kwalijk Satty met argumenten kun je het niet winnen en dan doe je zo.

   1. Mars020

    @De Bruijn, ze heeft geen argumenten, dat is nu juist het probleem. Wij komen met genoeg voorbeelden en zij kan alleen maar over poep lullen en dat het niet waar is. Maar waarom het niet waar is, kan ze geen voorbeelden van opnoemen. Dus als we het over dom hebben, trekt zij in ieder geval volle zalen.

    1. DeBruijn

     @ Mars020

     Precies, als zij geen argumenten of feiten heeft, dan gaat ze altijd zo doen. Met haar andere huilaccount noemt je dan moordenaars of nazi’s.

     Meer als dat en Nomsky citeren zit er niet bij.

  2. Siemien

   Aldus onze uit zijn muil stinkend naar stront, islamitische antisemiet

  3. Mars020

   Noem eens een voorbeeld van een positieve bijdrage, die kansparels leveren in Nederland?. Dat het hier naar riool meurt, heb je gelijk in. Tijdens de ramadan stinken ze uit hun bek, dat is dus een van de oorzaken. Verder is het natuurlijk een grote teringzooi in de grote steden, door gettovorming en het bijbehorende gedrag.

  4. peetjoh. k

   Dat komt omdat je mond zo dicht bij je neus zit.

  5. Lelygattet

   Je begint je nu als SS te gedragen, familie misschien, sowieso zelfde afstamming.

 8. Trien Knoppen

  Rechts-radicalen… synoniem voor Lichtgetintieërs soms?

 9. Vrijedenkert

  Dit artikel geeft maar weer eens aan dat discriminatie, belediging, intimidatie, bedreiging en geweld gepleegd door Nazi’s, fascisten en fascistische radicale groeperingen keihard moet worden aangepakt!
  Tevens geeft dit artikel heel goed aan hoever onze westerse politici, bestuurders, ordehandhaving en justitiele organisatie’s de werkelijkheid en realiteit compleet uit het oog zijn verloren door antisemitische gepleegd door Moslim jongeren, conservatieve en radicale Moslim-groeperingen en jihadisten compleet te negeren, weg te kijken en zelfs te ontkennen!
  Als we het een aanpakken en het andere wat enorm is toegenomen niet stoppen is de aanpak van het geheel nutteloos…

 10. trutje

  Ik snap niet dat ze rechts radicalen de schuld geven. Ze zeggen dat Wilders en Baudet rechts radicalen zijn maar die komen voor de joden en Israel op. Denk en de linksen haten Israel en dan heb ik het nog niet over de moslims gehad. Maar in feite zijn moslims ook rechts radicalen zullen ze die bedoelen.

 11. NoDoubt

  De toename van de joodse haat is gekomen toen het aantal moslims groter werd en er imams vanuit het buitenland de moslims moesten corrigeren.
  Toen kwam er meer bewaking en werd de haat explosief hoger.

  De bron: Koran Hadith Sira, dhimmies moeten ten alle tijden gezuiverd worden.

 12. Kapitein Haddock

  Simpel:
  Merkel moest toch zo nodig Moslims binnenlaten?
  Daarbij de Brusselse “omvorming” naties!!!
  Nu,….. wat is het probleem?
  Het antwoord is aan u.
  PS
  En Nederland…….. Timmermans, evt. toekomstig, macht geven?
  Hitler, in de vorm van Timmermans, herhaalt zich! ( Met toestemming Brussel, lees Berlijn)

 13. Bolkestein

  Antisemitisch geweld in Duitsland komt vooral van Moslims. Om hen uit de wind te houden wordt antisemitisch geweld door Moslims geplaatst onder het kopje extreem rechts. Net zoals dat hier levensdelicten en zeer ernstige gewelfd- en zedendelicten door asielzoekers onder het kopje overige delicten vallen.

 14. ManusR

  De meeste extreemrechtsen zijn moslims en neo-nazies en dat zijn absoluut niet de FvD en PVV maar wel DENK en dat de PvdA moslimknuffelaars zijn is al jaren bekend. Lang leve Israel.

  1. Siemien

   ja en er reageren er hier altijd een paar die de islam een zéér warm hart toedragen, echte islamlover die er alles aan doen om de islam uit de windt te houden en het verdedigen met alles wat zij kunnen en die reaguurders vinden het echt verschrikkelijk dat er niet meer islam is in Nederland..

 15. peetjoh. k

  Elke turk marokkaan syrier en weet ik welke groep nog meer is nationalist. Lopen met hun land vlaggen door onze steden. Pure nazie,s dus wat dat aangaat hebben ze gelijk. Het gevaar komt van extreem rechts deze extreemrechtse groep zijn geen duitsers nederlanders of anderzins. Het zijn militante moslims meer niet pure straat terreur.

 16. Ome Wim

  Deze zogenaamde “maatschappelijke verruwing” zoals dit genuanceerd wordt genoemd heeft niets te maken met links of rechts maar alles met onverdraagzame en racistische Moslimimmigranten de steeds meer de overhand krijgen in Europa.

 17. Korporaal Monty

  Uit solidariteit met de Joden allemaal een keppeltje gaan dragen.

 18. Ome Wim

  M.a.w. vrouwen kunnen maar beter hoofddoekjes gaan dragen i.p.v. een petje zonder klep om te voorkomen dat ze in elkaar geslagen, bespuugd of uitgescholden worden ??

  1. Korporaal Monty

   “om te voorkomen dat ze in elkaar geslagen, bespuugd of uitgescholden worden”

   Om dit te voorkomen is het beter om je vader, broers, ooms of vrienden mee te nemen en hen duidelijk laten maken dat zij hier niet van gediend zijn net zolang tot ze het begrijpen.

   Wil je solidariteit zijn met moslima’s kan je een kopvod dragen.

 19. logisch denken

  rechts krijgt het verwijt toegespeeld van het handelen van links. Heet dat niet zwarte pieten ?o nee dat mag ook niet meer. Leve de multikul

 20. Rud56

  Waar de moslim verschijnt verdwijnt de vrijheid, veiligheid en vrede!
  Dat is in tal van landen, waaronder Europa, al meer dan gewenst en overduidelijk vastgesteld. En tja, met de huidige, volstrekt zieke deugpolitiek benoem je die waarheden niet, maar leg je de schuld bij extreem-rechts.

  1. Toverkol

   Mee eens…. de zondebok is gauw gevonden !

 21. Toverkol

  Het lijkt wel een beetje op het verhaal van het rapport over criminaliteit cijfers asielzoekers in Nederland.
  Europa kan en wil maar niet het werkelijke probleem erkennen !
  Ooit zullen de huidige politici ter verantwoording worden geroepen voor de ramp die ze over ons hebben afgeroepen !

 22. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Alle religieuze uitingen verbieden… Hoe simpel is dat…

  1. Rob ter Horst

   Dan ook alle politieke uitingen verbieden. Lekker alleen maar sociale en eerlijke oplossingen bedenken.

 23. Lampje

  Nou sufkop, het zijn geen rechtsradicalen maar fatsoenlijke mensen die steeds meer zien dat de Joden land stelen, genocide plegen, VN regels aan hun laars lappen en zo kunnen we nog even doorgaan.

 24. Bolkestein

  Professor Schulze over de arbeidspercentages van “vluchtelingen” – “allemaal bedrog”

  Professor Schulze is teleurgesteld over de cijfers die op dit moment door de Duitse politiek en de media verbreid worden over de integratie van vluchtelingen op de arbeidsmarkt. Hij noemt deze aantallen “grof bedacht” en “in principe allemaal bedrog”.

  De arbeidsmarktonderzoeker houdt zich al 20 jaar bezig met onderzoeken die betrekking hebben op de situatie van immigranten in het Duitse economische dagelijkse leven. Zijn ontnuchterende conclusie luidt: “Ongeveer de helft van alle voor de arbeidsmarkt in aanmerking komende krachten valt voor welke duurzame bezigheid dan ook af”. Reden zouden “culturele of persoonlijke situaties van de migranten” zijn. Bij een vierde deel zou “vanaf het begin überhaupt niet de bedoeling bestaan om d.m.v. een geregelde bezigheid in het eigen levensonderhoud te voorzien.”

  Maar ook bij de andere helft van de immigranten zouden “grote moeilijkheden” bestaan wat betreft doorzettingsvermogen. Zo zouden de aanmeldingen voor een opleiding of baanaanbiedingen “in het begin relatief hoog” zijn, maar de belastbaarheid zou in de dagelijkse werkzaamheden “merkbaar minder worden”.

  Percentage afhakers van 75% en meer
  Zowel bij arbeidsplaatspercentages als bij de opleidingspercentages zou regelmatig een percentage afhakers “van 75%, vaak hoger” worden vastgesteld. Hoe men met het oog op zulke feiten van een “succes” bij de integratie zou kunnen spreken”, zou hem, professor Schulze, “een raadsel” zijn.

  Daar zou nog een “significantie bij de waardering van werk” bijkomen, aldus de wetenschapper. In de immigratieculturen zou de houding wijdverbreid zijn dat “werk in de eerste plaats iets dat hinderlijk is, dat men doet om financiële speelruimte te verkrijgen, dat echter geen deel zou uitmaken van de vanzelfsprekendheid, zoals dat het geval is bij Europese culturen.”

  Zijn prognose luidt daarom dat “op de langere termijn bij meer dan 90% van de migranten een duurzame ondersteuning door de staat te verwachten is.”

 25. Bolkestein

  Maar volgens Mike vd Galemiezen zijn wij allochtonen ranzige nationaal socialisten.

  Mag ik even een teiltje?

  1. Bolkestein

   allochtonen m.z. autochtonen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.