Eurofiel D66 gaat verder dan ooit: ‘EU-lidmaatschap vastleggen in de Grondwet!’

Zo wordt het ons onmogelijk gemaakt om er ooit nog uit te stappen.

Rob ‘Donald Duck’ Jetten heeft een nieuw, totaal geschift idee. Samen met partijgenoot Kees Verhoeven dient hij vandaag een voorstel in om het lidmaatschap van de Europese Unie vast te leggen in de Grondwet. Ja, echt waar:

“Hier staan alle woorden die ooit in de Tweede Kamer zijn uitgesproken,” aldus Jetten in het archief van het parlement. “En dat vrije debat, die vrijheid van meningsuiting hebben we te danken aan onze Grondwet. Alleen één ding staat er niet in, namelijk Europa.

En dat vindt meneer de Eurofiel niet kunnen. “Dat is want, want we hebben al meer dan 70 jaar vrede, veiligheid en ongekende welvaart te danken aan die Europese samenwerking,” gaat hij op propagandistische wijze verder.

Daarom, zegt hij, dient hij vandaag samen met collega Kees Verhoeven “een heel bijzonder voorstel in. Een grondwetswijziging. Om ons lidmaatschap van de EU, net als 17 andere lidstaten, in onze Grondwet vast te leggen.”

Bijzonder? Zo kun je dat inderdaad noemen. Een andere accurate term is: knettergek.

Maar, legt Jetten uit, zo’n Grondwetswijziging heeft twee zogenaamde voordelen. “Ten eerste zorgen we ervoor dat je als Nederland niet in een opvlieging uit de Europese Unie kan stappen. En daarmee voorkomen we de chaos uit Engeland.”

“In een opvlieging”? Nee, Rob, als je dit vastlegt in de Grondwet zorg je ervoor dat Nederland er nooit meer uit kan stappen. Er zal namelijk nooit een tweederde meerderheid in het parlement voor Nexit zijn — omdat de oude mainstream, elitaire partijen er nooit en te nimmer mee akkoord zullen gaan. Het doel is niet ervoor te zorgen dat we er niet in een “opvlieging” uitstappen; het grote doel is om ervoor te zorgen dat we er nooit uitstappen, opvlieging of niet.

Oh, en houd alsjeblieft op over die zogenaamde “chaos” in Engeland. Het gaat daar prima met de economie… en de enige ‘chaos’ is veroorzaakt door zielige Remainers die er stiekem voor proberen te zorgen dat de nadrukkelijke wil van de kiezer niet uitgevoerd wordt.

“Ten tweede leggen we de rol van het Nederlandse parlement,” gaat Eurob Jetten verder, “bij Europese besluitvorming vast in de Grondwet. Zodat de Tweede Kamer en de Eerste Kamer het kabinet beter kunnen controleren en beter kunnen bijsturen bij belangrijke Europese besluiten.”

Dat klinkt hartstikke leuk, maar ook dat is een probleem. Europese regelgeving gaan juridisch boven nationale wetgeving. Ja, zelfs boven onze grondwet. Er kan in de Grondwet dus staan dat iets aan het Parlement is, maar als de elites internationaal afspreken dat het voortaan aan de EU is kunnen wij daar helemaal niets aan doen.

Het enige compliment dat je Jetten kunt maken is dat hij er in ieder geval geen geheim van maakt dat hij een vreselijke, doorgeslagen, radicale, extremistische en ronduit gevaarlijke eurofiel is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

80 reacties

 1. Marija

  Jetten zou aangeklaagd moeten worden.
  Een volksvertegenwoordiger die lak heeft aan het volk en bovendien een arrogante snotneus is, die ons de wet wil voorschrijven.
  Wat een eng ventje.

  1. tomygun

   Marija, een wet die D66 in de grond vastlegd heeft mijn steun .

 2. DidiMadloba

  Als enige op deze site ben ik vóór Europa, maar dit is een nutteloos gebaar.
  Op D66 stemmen traditioneel veel juristen, en die weten dat het geen enkel effect heeft als het EU lidmaatschap in de Grondwet wordt vastgelegd, want ons Parlement staat boven de Grondwet. Dat heeft Thorbecke ruim anderhalve eeuw geleden zo bedacht. Wij hebben een van de slapste grondwetten ter wereld.

  Baudet staat natuurlijk te popelen om te laten zien dat hij wel kan wat Theresa May-Weggen niet lukt: ordelijk uit de EU stappen. En wij hebben immers geen Noord-Ierland.

  Het beeld is wel consistent: Baudet staat een klimaatbeleid voor waardoor de helft van Nederland onder zal lopen, en een politiek beleid dat het land voor zeker de helft van de Nederlanders onbewoonbaar zal maken, want honger en armoede zal ook hier toeslaan. Bedenk dat een Nexit de doodsteek is voor de Rotterdamse haven, en dat de multinationals die net hierheen waren gevlucht uit Engeland dan snel weer zullen vertrekken uit de Zuid-As.

  De halve historicus Baudet zal genieten als hij het welvaartsniveau in Nederland twee eeuwen terugdraait, toen het land een agrarische natie was. Al zal zelfs dat niet meevallen want zonder EU landbouwbeleid is de Nederlandse tuinbouw niet meer concurrerend.

  Politiek maakt meer kapot dan je lief is.

  1. tomygun

   Politiek maakt meer kapot dan je lief is! de linkse ja
   voor 100% zeker , linkse afsluiter, ja toch?
   En wat heeft Baudet met Rustig Jatten temaken
   je zit op het verkeerde spoor hier rijden we rechts
   niet links maar ja links altijd tegen draads .

   1. Sealgaire

    LOL

  2. Rien Noppen

   De werking van een grondwetsartikel is inderdaad in de juridische praktijk beperkt, maar Michael heeft wel gelijk als hij zegt dat een verankering van het EU-lidmaatschap in de GW wel betekent dat je een grondwetswijziging nodig hebt om er uit te stappen.

   Als gezegd, materieel gaat het nergens over: alleen een kleine, niet al te snuggere, minderheid in ons land bepleit uit de EU te stappen.

   1. Sealgaire

    Zwak hoor, nog minder impact dan een ‘vlindervleugeltje’. Meer een ‘natte scheet’! Maar, dat kan ook niet anders, gezien je leeftijd. Blablabla blaaskaak/pisvlek.

  3. Rien Noppen

   “Baudet staat natuurlijk te popelen om te laten zien dat hij wel kan wat Theresa May-Weggen niet lukt: ordelijk uit de EU stappen. En wij hebben immers geen Noord-Ierland.’

   De backstop staat symbool voor het enorme probleem dat je veroorzaakt als je uit de EU wilt stappen: je wilt een landsgrens aanbrengen waar die feitelijk niet meer is te handhaven. Landsgrenzen hebben weinig betekenis meer, niet omdat de politiek ze heeft opgeheven maar omdat ze in de economische en technologische werkelijkheid hun materiële betekenis allang hebben verloren.

   Brexiteers en Nexiteers redeneren vanuit een 19e-eeuwse werkelijkheid.

   1. Sealgaire

    Aldus sprak de hypocriete parasiet van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

    1. DeBruijn

     @ Sealgaire

     Je komt echt wel een keer aan de beurt bij de GGZ, hou vol.

     1. Sealgaire

      Aldus sprak de Bruijne hypocriete parasiet en bevrediger van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

   2. Blanke Sjors en Zwarte Sjimmie

    In Hongarije bij Ome Orban heeft de grens tenminste nog enige betekenis..bescherming van het volk

   3. DeBruijn

    @ Rien Noppen

    Grenzen hebben geen betekenis meer?! Geloof je jezelf wel? Waarom hebben we dan grensbewaking aan de buitengrenzen van de EU en worden die steeds verder opgevoerd?

    Gibraltar is ook niet ten onder gegaan, Zwitserland niet, Noorwegen niet. Eigenlijk 170 landen niet buiten de EU.

    En vreemd waarom moeten dan de helft van de Nederlanders door de grenscontroles als zij op vakantie gaan naar Thailand, Australië, VS, Canada, enzovoorts? Grenzen hadden toch geen betekenis meer?

    Heb jij de schutting tussen jou en de buren ook weggehaald en laat je jou deur ook openstaan, zodat iedereen naar binnen wandeld?

   4. Siemien

    Onzin Rientje, de grens die de Eurofiel feitelijk NIET WIL handhaven, jij wenst minder Nederland en jouw soort zouden ze echt mijn land uit moeten trappen en snel ook trouwens.
    Verder ben jij echt volledig van de pot gerukt als je zegt dat “ze in de economische en technologische werkelijkheid hun materiële betekenis allang hebben verloren.”
    Jij bent echt compleet gestoord.

    “Brexiteers en Nexiteers redeneren vanuit een 19e-eeuwse werkelijkheid.”

    Onze grondwet die stamt uit 1848 en die gaat veranderd worden ten gunste van de burger..dus nexit..

  4. tomygun

   Didi Mandela ,juristen!
   Het grootste deel die het wet boek gebruikt om een
   uitspraak tegenereren die vervolgens in het voordeel
   van iedere crimineel toetepassen .
   En ja iedere ilegaal is een crimineel .

  5. marco1

   Misschien ben je als enigste voor de EU in deze vorm maar als enigste voor europa lijkt me sterk. Ik heb niks tegen Europa vind het een prachtig continent.

  6. Cycle25

   Het beeld is wel consistent: Baudet staat een klimaatbeleid voor waardoor de helft van Nederland onder zal lopen

   Broodje aap verhaal, geschiedenis bewijst het tegendeel. In de tijd van de Romeinen bestonden geen gletsjers, en was het aanzienlijk warmer dan nu. Het toenmalige Germania was tot aan de Rijn prima op kaart gezet, Lugdunum ( het huidige Katwijk) bestond zoals we er nu tegenaan kijken, en er was totaal geen sprake van zeespiegel stijging. Laat je niet in de luren leggen de linkse kliek, dit klimaat radicalisme is niets anders dan een inbreuk op je inkomsten. En dat is nou eenmaal de hobby van links, het onttrekken van geld uit alle middelen.

  7. DeBruijn

   @ DidiMadLoba

   ‘Als enige op deze site ben ik vóór Europa, maar dit is een nutteloos gebaar.’

   Dit is een nutteloze opmerking. Want niemand is tegen Europa hier, hooguit tegen de EU. Dat zijn twee aparte zaken.

   En voor de zoveelste keer, Nederland zal onderlopen of wij wel of niet iets doen. Ook dit opmerking is nutteloos. Als wij als enige in de wereld wel actie ondernemen en de rest niet en de doemscenario’s zijn waar, dan is Nederland verloren.

   De Nexit is niet de doodsteek voor de Rotterdamse haven, die was er al ver voor de EEG en EU. Die zal gewoon blijven bestaan, misschien dat deze nog wel groeit als wij minder bureaucratie uit Brussel te verduren hebben als wij uit de EU stappen.

   Zonder de EU is de Nederlandse landbouw wel concurrerend. Wij leveren over de heel de wereld, dat deden we ook al voor de EU en dat doen we nu nog steeds. Paprika’s gaan al 25 jaar naar Japan, niets met de EU te maken.

   Helaas ga je toch nooit op een van mijn reacties in, kennelijk omdat je veel niet kunt weerleggen. Wat ook wel blijkt uit de pure onwetendheid over de Nederlandse handelsgeest, die niet staat of valt met de EU. We hebben pas al 400 jaar handelsrelaties met Japan en Turkije gevierd. Waar was de EU 400 jaar terug?

   De EU maakt meer kapot dan ons lief is zul je bedoelen.

   Je begint steeds meer op een doemdenker te lijken, die alleen maar ellende ziet zonder een EU. Net of er geen leven bestaat voordat dat moloch gevormd werd. Net of landen, zoals Noorwegen en Zwitserland, Dubai, Singapore niet bewijzen dat je helemaal geen lid hoeft te zijn van een bureaucratische reus om te floreren.

 3. Blanke Sjors en Zwarte Sjimmie

  Er is maar 1 oplossing…Deze Eurofiel opsluiten in De Rooyse Wissel

  1. Joop Klepzeikert

   Nee hoor. Er is nog een oplossing: zoutzuur.

 4. Jumping

  Vaag ze van het politieke toneel deze Eurofile Linkse Demoniserende Wegkijkclubjes.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

 5. poldi

  D66, de grote landverraderspartij !!!!!
  Ik hoop intens dat ze flink worden afgestraft bij de komende EU-verkiezingen.

 6. Rien Noppen

  “Er zal namelijk nooit een tweederde meerderheid in het parlement voor Nexit zijn”

  Dat kwartje is in elk geval bij Michael gevallen.
  Hieruit volgt overigens dat de verankering in de Grondwet materieel niet nodig is: Nederland blijft de komende eeuwen onderdeel van een ‘ever closer union’.

  1. Sealgaire

   Aldus de pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

   1. DeBruijn

    @ Sealgaire

    Denk je nou echt dat iemand wakker van jou ligt? En denk je nou echt dat je indruk maakt met dat kinderachtige gedoe?

    ‘Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.’

    Inderdaad je beschrijft jezelf hier goed knul.

 7. Ome Wim

  Nòg een kontenlikker van Juncker en zijn kliek erbij, ditmaal de Barbie-pop van D66.

 8. poldi

  Alle Nederlanders die echt nadenken en geen eigen belangen nastreven, griezelen er van hoe de EU steeds meer macht naar zich toetrekt.
  En democratie schuwt.
  Deelnemende landen en hun culturen moeten van de EU verdwijnen.
  Ons mooie Europa moet een eenheidsworst worden.
  De krachtige industrieën, die per land in Europa zijn opgebouwd zullen wegkwijnen in die eenheidsworst. Weg het Europa waar wij zo veel van houden.
  Onze landverraders- en weerzinwekkende partij D66 onder leiding van door de ratten besnuffelde Jette wil die ongelukkige worst wel hebben.

  1. Original NL

   Quote….“Er zal namelijk nooit een tweederde meerderheid in het parlement voor Nexit zijn”…
   Nee idd, de politieke bedrijven gaan de grootste politieke “werkgever” anex rusthuis voor gesjeesde politici niet opheffen.
   De kip met de voor hun gouden eieren zal zeker niet door het kartel geslacht worden.
   #DoemijmaarNexit!!

 9. waakzaam

  De leider van D(emonen) 66 openbaart zich steeds duidelijker: “vernietig Nederland” is zijn doel.

 10. Angelica de Sance

  Bij D’66 ruiken ze onraad… Corrupte Pechtold (penthouse) graaiende Sophie, halvering van zetelaantal en een bevolking die wakker dreigt te worden door de torenhoge rekeningen. In Duitsland gaan ze over op ’t gas (750,- subsidie) hier moet iedereen ervan af (duizenden euro’s kosten!) Onrealistische ideeen over electrische auto’s etc. etc. De EU droom is een nachtmerrie voor de meeste landen (Zuid Europa raakt steeds verder in ’t slop) en de noordelijke landen betalen zich blauw. Ook raken hun pensioenpotten leeg. Kortom: armoede en achteruitgang wachten ons. Daarom deze noodrem-actie van D’66: als de anti EU-stem een meerderheid haalt, zal het een tweederde meerderheid moeten zijn en daar zit hem de clue: O’66, ondemocratisch ’66!
  Ze duwen ons de EU door de strot!

  1. Niet L niet R

   Perfect weergegeven, helaas triest maar waar!

  2. Toverkol

   Tja en dan maar even snel de aandacht Verplaatsen naar het CO2 gebeuren.
   Want stel je voor wanneer we gaan bedenken wat er gaat gebeuren wanneer Italië gaat vallen.

 11. Henk Albarda

  Beste Didimadloba, begin eerst eens met je echte naam en je echte achtergrond op dit forum te komen. Reken maar dat je Henk Albarda in Amsterdam kunt vinden. De eerste vermelding van onze familienaam is 1672 in Noord-Friesland.
  Ik heb tussen 1987 en 2009 voor resp 6 verschillende kleine MKB bedrijven hun export in Europa behartigd. Het enige verschil voor EU en zodra het EU werd was dat ik enkele documenten minder hoefde in te vullen en dus onderweg langs klanten nog een 15 minuten per dag ‘won’.
  De eigenaren van die bedrijven denken er slechts marginaal anders over, die vinden de huidige EU een wanstaltig bureaucratisch mormel.

  De enige categorie die er voordeel bij heeft zijn multinationals waar werknemers luie bureaucraten zijn geworden, doodsbang hart te hebben voor de firma.
  Discussie kunnen we voortzetten zodra u hierop een inhoudelijke reactie geeft.

  1. Catalaanse kok

   Hartelijk dank voor uw reactie.
   Ik heb wederom hartelijk gelachen om uw zelfingenomenheid.
   Ga vooral zo door.
   .
   PS.
   Al de taalfouten uit uw CV op linkedin gehaald?
   Staat zo stompzinnig:”Ik wordt zakenpartner op provisie basis.”

   1. edoc431

    En jouw echte naam is ??? ……………………………………
    Dat dacht ik al wel ….

  2. Ragmilla

   Dit is onjuiste informatie verschaffen, wat denkt u van de tijd en kosten van grensoverschrijdende handel. Hoe vaak wordt door douane een zending terug gestuurd? Een fout in een statistiek nr. of afmetingen zending en het wordt geweigerdt. Hoe gaat het met uw express zendingen naar het buitenland wat betreft kosten?

   Ik weet niet wat uw marges zijn maar als je met mensen werkt worden er fouten gemaakt. Ik vind uw voorstelling van zaken niet correct.

   Voor hetzelfde geldt heeft u een hekel aan Henk Albarda. Ik vind het namelijk niet getuigen van kennis van handel deze reactie naast dat u hier alles over uzelf kunt beweren.

 12. Angelica de Sance

  D’66 was een partij met kroonjuwelen
  Maar toen verscheen Kasja ten tonelen
  Het referendum verdween
  En de democratie ging heen
  Nu zijn ‘t de Eurofielen die ons bevelen

  1. Sealgaire

   LOL

 13. Henk Albarda

  Overigens geldt mijn commentaar op namen iedereen hier. Een enkeling staat met echte naam op dit forum, de meesten niet. Wees eerlijk met je naam en vertel wie je bent.

  1. Marija

   🙂 ik ben Marija en huisvrouw/weduwe, geïnteresseerd in politiek sinds Pim F.

   1. marco1

    Aangenaam kennis te maken Marija. Ik ben Marco,44jaar en kan heel goed Donald Duck nadoen.

    1. Marija

     Ja je kwekt goed

   2. Zouaaf

    Buitenaardse verschijnselen en bekendmakingen aan aardse bewoners uit de outerspace ?

  2. marco1

   Waarvan akte Henk. Henk in bepaalde kringen in Amsterdam ook wel bekend als dappere Henk.

  3. Joop Klepzeikert

   Grote kans dat zwakzinnig links je werkgever en familie gaat lastigvallen zodra ze door krijgen wie je werkelijk bent. Ik pas daarvoor Henk.
   Mijn werkgever zal mij niet ontslaan en mijn familie mij al helemaal niet verstoten omdat ik rechts denk en stem en hier links de oren was, maar ik heb er geen zin in dat de mensen in mijn omgeving lastig gevallen gaan worden door die werkschuwe linkse trollen.

   1. Catalaanse kok

    Opletten Joopje Zeikkleppert.
    Humoristische Henk heeft al 10 jaar geen werkgever meer.
    Hij is nu mislukte ZZP (Zelfstandige Zonder Portemonnee)

    1. Joop Klepzeikert

     Dat is nog altijd stukken beter dan levenslang van een oetkering leven, linkse trollen doen.

     1. Catalaanse kok

      Levenslang?
      Helaas Joopie, pas een jaar of 5.
      Links, helaas, weer mis.
      Trol, 3 x is scheepsrecht.

 14. Luctor_et_Emergo

  Zo. Dus Rob en Kees gaan nu gewoon VOL voor LANDVERRAAD?

  Artikel 93 Wetboek van Strafrecht: “De aanslag ondernomen met het oogmerk om het Rijk geheel of gedeeltelijk onder vreemde heerschappij te brengen of om een deel daarvan af te scheiden, wordt gestraft met levenslange gevangenisstraf of tijdelijke van ten hoogste dertig jaren of geldboete van de vijfde categorie.”

  Artikel 99 Wetboek van Strafrecht: “Hij die een hem van regeringswege opgedragen onderhandeling met een buitenlandse mogendheid opzettelijk ten nadele van de staat voert, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vijftien jaren of geldboete van de vijfde categorie.”

  Interessante ontwikkeling…

  1. Marija

   @LeE.
   Dat landverraad wordt voorgeschreven door landverraders die ons hebben verraden en verkocht voor olie. Zal dus nooit bestraft worden.
   Dat is het zure, ze weten dat ze er mee wegkomen omdat ze allemaal in opdracht hetzelfde doen.

 15. Mar155

  Oh wat erg !! Te hopen dat zulk voorstel er nooit doorkomt. Nederlands belang is dan geheel ondergeschikt aan Brussels belang. Stel voor dat Europa besluit ons kleine landje in te lijven bij Duitsland…. bizar voor woorden.

 16. Florissa

  Staat ongeveer gelijk aan als je laten inschrijven in een gesticht .

 17. Joop Klepzeikert

  Dit is overduidelijk weer een idee van de mafklapper die zichzelf op Twitter heel toepasselijk Kees Vee noemt. Die man is precies zoals hij dat zelf al noemt niets meer dan Vee, maar dan wel van het allerfijnste soort. Robot Jetteketet heeft in z’n software staan dat hij elk volkomen debiel idee moet steunen, dus doet dat ook.
  Kan hij niets aan doen, dat is de schuld van de stagiair die hem programmeerde.
  Het mooie is dat ze steeds meer D66 stemmers wegjagen met hun volkomen idiote ideeën, zodat D66 bij de volgende verkiezingen nog verder weg zal zakken dan de peilingen nu al laten zien.

 18. FJ

  Laten we ons nu in de maling nemen door een verwijfde (kerel), die ervoor gezorgd heeft dat het raadgevend referendum is afgeschaft.
  De ex-ambtenaar ziet alleen het belang van zijn eliteclub en kijkt niet verder dan zijn neus lang is.

  Afstraffen met de Europese verkiezingen, samen met in ’t Veld die corrupte ex-ambtenaardie er alleen zit voor het zakkenvullen.

  Ik ben trouwens tegen ambtenaren in welk parlement dan ook, want zij proclameren ook dat een slager niet in staat is zijn eigen vlees te keuren.
  Gezien alle eisen van ambtenaren zijn ex-ambtenaren niet in staat het belang van de burger en die van de ambtenaar te dienen.

  Ambtenaren denken teveel, dat er een boom in Den Haag staat, waar het geld aan groeit en hebben geen besef, dat de burger dat allemaal moet betalen.

 19. HDNW

  Dat dit vast moet worden gelegd in de grondwet laat wel zien dat links bang is voor de rechtse opkomst. Dat de Europese unie voor 70 jaar vrede heeft gezorgd is niet te bewijzen. Zonder Europese unie hadden landen als Duitsland en Frankrijk waarschijnlijk vrede doorgedrukt met hun superieure legers. Over het algemeen ben ik ook niet voor het verlaten van de unie, omdat het handel en samenwerking makkelijker maakt, maar als je het mij vraagt mogen ze wel eens een paar kritische mensen laten kijken naar de misstanden in de EU. Dat schandaal met corruptie van orban in Hongarije, dat had niet eens mogen gebeuren. Zolang iets maar democratisch is, is er weinig kans dat het land tot het mogelijk ontketenen van een (derde wereld) oorlog overgaat. Zo dom zijn de Duitsers niet, de Britten niet en al helemaal de Fransen niet.

 20. Niet L niet R

  Triest die trekpop is van de pot gerukt, om EU vast te leggen in onze grondwet!
  Hij toont wederom aan geen goed Nederlander te zijn!

 21. Joop van Leeuwarden

  Ik begrijp niet dat er zoveel mensen tegen Europa zijn. Nu vind ik die Jetten ook helemaal niks, maar ben niet tegen Europa. We kunnen er uitstappen natuurlijk. Gevolg is dat er geen schip meer aanlegt in Rotterdam, Schiphol zal de helft minder vliegtuigen krijgen, alle import wordt met heffingen belast. Kortom, onze hele economie gaat naar de kloten. Als we met ons allen aan de bloembollenpap willen moeten we uit de EU stappen.

  1. Original NL

   Nee..joop we willen handel met onze buurlanden maar niet door hen geregeerd worden…is dat nou zo moeilijk te begrijpen???

   1. Joop van Leeuwarden

    Is het voor jou nou zo moeilijk te begrijpen dat er mensen zijn die een andere mening hebben. Als jezelf niet boven de 100 komt, is het niet verstandig anderen de les te lezen.

  2. Joop Klepzeikert

   @Joop van Leeuwen: mensen zijn niet tegen Europa, maar tegen het megalomane, dictatoreale EU. Dat is heel iets anders.
   Europese samenwerking zal ook bijna niemand iets op tegen hebben, maar wel op opgelegde regeltjes van regelziek Brussel. Onze vissers mogen niet in onze eigen wateren vissen, niet met nieuwe technieken vissen, we MOETEN belachelijke onbetaalbare milieumaatregelen treffen, we mogen geen criminele gratis geld eisers weigeren of terug sturen enzovoorts.
   Dat heeft niets meer met samenwerking te maken maar met dictatuur, opgelegd door ultra extreem linkse malloten als Timmerzwanz, Drunker, Sargentaarten en Soppies in ’t Veld.
   Die im- en exportheffingen kunnen we heel makkelijk opvangen door weer eens onze eigen producten te gaan consumeren ipv vlees, vis, groente en weet ik wat nog meer uit het buitenland en dat van ons exporteren.

   1. Original NL

    Zoals Joop van L zijn er legio figuren.
    Slecht geïnformeerd en net als vele britten door linksaffers bang gemaakt voor een leven buiten de megalomane eu.
    Triest dat een meerderheid zo denkt en geen enkel vertrouwen in eigen kunnen hebben.
    #maarikhebzedoor!!!
    #enikstemzeweg!

    1. Joop van Leeuwarden

     Dus als je een andere mening hebt dan ben je slecht geïnformeerd. Nou meneer original de gemiddelde reageerder hier kan amper lezen en schrijven, laat staan dat ze zich goed informeren alvorens ze hun populistisch geneuzel neerpennen.

  3. Peter Oudshoorn

   Joop, is het angst waar vanuit je spreekt, of heb je rapporten en cijfers die dat staven?

   1. Hans Brusselmans

    Ik ben het wel met Klepzeikert eens dat een EEG zoals destijds meer als genoeg is, de EU in zijn huidige vorm is erop gericht om een Federaal Europa te vormen geleid door megalomane ambtenaren zoals Timmermans , iets wat nooit gaat lukken en juist een oorlog teweeg brengt, die oorlog waarvan zij verklaren dat die er al 75 jaar niet meer is geweest door het vormen van de EU in zijn huidige vorm.
    Levensgevaarlijk het streven van die EU ambtenaren en dient zoveel mogelijk te worden tegengewerkt door partijen zoals het FvD en de PVV.

    1. edoc431

     WIL JE OORLOG DAN KRIJG JE OORLOG HE
     Ik ben er wel klaar voor zeg maar

   2. Original NL

    Doodsangst!

   3. Joop van Leeuwarden

    Als iedereen hier zijn mening zou moeten onderbouwen met cijfers en rapporten, dan blijft er geen reactie meer staan. Gelukkig is het niveau hier dusdanig dat dat niet nodig is 🙂

 22. Toverkol

  Hand in hand met Europa ???
  Kan wel want ik heb steeds minder geld om in mijn handen vast te houden dus ik heb lege handen…
  Maar ik dacht het niet, want dan kan dit figuur misschien beter slapen s’nachts wanneer ze het landverraad op deze wijze legaliseren.
  Lijkt wel een dictatoriaal voorstel, in de voormalige DDR was de vriendschap met de voormalige Sovjet unie ook vastgelegd in de grondwet.
  Maar, ik kies liever mijn eigen vrienden uit waarmee ik hand in hand ga lopen.

 23. Duckday

  Deze mensen zijn een gevaar voor de vrijheid ze gaan alleen voor het grote geld waar geen enkele controlle over is Alleen als het in de media komt doen ze verbaast verrast en storten ze het zo genaamd weer terug Ze wonen ook nog in Brussel want dan t betalen ze minder belasting nee zeer snel uit de EU en euro Wat heeft het nu voor voordeel welvaart vooruitgang voor de Normale man vrouw gebracht in Nederland

 24. edoc431

  Daar gaan we dan als Nederlanders wel zelf over toch zeker ?
  Dat afgeknepen leutertje wil oorlog … nou dat kan ie krijgen

 25. C.A.Barstow

  Levenslang achter de tralies wegens landverraad,
  dat is de enige juiste sanctie tegen dit soort landverraders.

  Stem op FvD!

 26. Siemien

  DE D66 IS DE NIEUWE ISLAM

 27. Vrijedenkert

  Wetgeving van EU kunnen met 50% in Eerste en Tweede Kamer aangenomen worden, onlangs nog een motie waarbij bevoegdheden worden overgedragen aan EU met minstens tweederde meerderheid in Eerste en Tweede Kamer moet worden goedgekeurd net als grondwet afgewezen…
  En nu komt deze D666 robot-wezel aka parasitair-algoritme met het idee om lidmaatschap EU-maffia vast te leggen in grondwet waarbij minstens tweederde meerdereheid nodig om Artikel 50 in werking te zetten zodat we er nooit meer vanaf komen!
  Geeft al aan hoever deze D666 gluiperd wil gaan om ons uit te leveren aan de EU-maffia die een Europese superstaat willen opdringen.

 28. Pescador

  van mij mogen ze die snotneus afknallen wat een gore landverrader is dat zeg.

 29. jorisxl

  Die Jetta is gestort die vieze stinkende linkse landverrader die linkse neonazi’s hebben ons land kapot gemaakt en ons ook nog overgeleverd aan Europa.

 30. logisch denken

  d66 is toch de club die steeds blaat dat de grondwet niet zomaar aangepast kan worden. Bij elke gelegenheid blaat men tegen wijzigingen van de grondwet omdat het onmogelijk is. Kennelijk is het voor eigen gewin dus mogelijk en neemt men de burger gewoon in de zeik met hun retoriek.

  d66 oogt zich nog extremer dan welke andere linkse socialistische club.

  1. Rien Noppen

   Logisch denken doet zijn naam geen eer aan. Het argument van Jetten om het lidmaatschap van de EU in de Grondwet op te nemen heeft juist te maken met het feit dat Grondwetswijzigingen niet lichtzinnig kunnen worden aangebracht.

 31. logisch denken

  Een nexit kan heel simpel zijn en een nexit hoeft helemaal geen einde van de Euro te betekenen. Als je ziet hoe de politiek nu de UK chanteert , bedreigd en probeert om een Brexit te frustreren vervalt die oplossing razend snel. De eurofielen willen niet inzien dat ze zelf het anti EU kamp voeding geven. De Eurofielen willen niet inzien dat hun zielige ontkenningen , onbeschaamd beschimpen van tegengeluiden en het tegenwerken van een volwassen debat juist de voedingsbodem is voor een nexit. Gelet op de aankomende kosten van een EU parlement is de nexit een zekerheidje met als enige vraag het tijdframe. Wij kunnen de kosten van de zuidelijke landen niet dragen en dat zal heel langzaam maar heel zeker duidelijk worden.

  1. Hermann

   @ logisch denken…Wat zegt u nù ?…. Een niet EU land dat de Euro voert als nationale munt ? Als je de EU verlaat dan is het ook einde Euro. Andersom kan wel. Hongarije, Denemarken, Zweden. EU landen die wel de eigen munt gebruiken en geen Euro.

 32. Lay down your souls to the gods rock and roll

  “Brexiteers en Nexiteers redeneren vanuit een 19e-eeuwse werkelijkheid “??????Whahahahaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NEE!!!! Eurofielen redeneren vanuit een 19e-eeuwse werkelijkheid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.