Filmpje! Esther Ouwehand (PvdD) over blokkeeractivisten: ‘veehouderijen houden zich ook niet aan de wet’

“Illegaal bewijs” was de conclusie van Ernst Lissauer naar aanleiding van het gesprek met Tweede Kamerlid Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren. Het ging in deze over de bezetting van een boerderij in Boxtel waar activisten een veehouderij overvielen. Daar vonden zij dieren die niet goed werden verzorgd. 

Naar aanleiding van de acties worden de varkens waarschijnlijk geruimd (gedood). Maar dat stond op termijn sowieso vast. De dierenactivisten braken gisteren in en onderzochten de dieren die er liepen. Op de vraag of Esther Ouwehand de actie afkeurt kon ze geen antwoord geven. Ouwehand hoopt dat de rechter een uitspraak doet over de zaak. Maar iets in mij zegt me dat ze de actie stiekem prima vond.

Het korte termijn geheugen van de Tweede Kamer kwam de actie van gisteren goed uit. ‘Jeeej, rellen!’ dachten ze in de Kamer. De parlementariërs van verschillende partijen smulden en leken soms eventjes ‘volledig in paniek’ over hoe ernstig het allemaal was. Zo was CDA-man Jaco Geurts best wel van slag en riep hij ‘extremisten’ en ‘terroristen’. Hij leek bijzonder bewogen door het welzijn van de dieren:

“Tien uur lang zijn de dieren onnodig in gevaar gebracht en stress bezorgd”

Varkens zijn bijzonder gevoelig. Ze schrikken snel. Als je ze doodmaakt en slacht schijnt het ook niet zo goed met ze te gaan, maar ach, daar denkt Geurts natuurlijk niet aan. Minister Ferdinand Grapperhaus legde in de Kamer even uit wat men als strategie hanteerde om de actie te beëindigen. En de minister was in deze een goede strategische denker. Grapperhaus probeerde namelijk eerst te ‘de-escaleren’ en dat was in deze erg handig, maar het werkte uiteindelijk niet en de ME moest ingrijpen.

SGP-man Roelof Bisschop sprak eveneens zijn zorgen uit. Vooral omdat de organisatie ‘Meat the victims’ een ‘internationale organisatie’ is, die dus wereldwijd boeren overvallen en stallen bezetten. Wat zou het toch fijn zijn als deze grote woorden, die de diverse Kamerleden uitten over de verdwaalde schoolkinderen bij een boerderij, ook durven te uiten in andere gevallen.

Maar dan blijft het meestal stil. Esther Ouwehand bleef hameren op de wetsovertredingen die in de stal werden geconstateerd. Boeren namen vervolgens wraak op de activisten en hebben hun auto’s omver gegooid en kapot gemaakt. Een discussie ‘doel en middelen’ staat dus wel voor de deur. Maar wat vooral blijkt is hoe zielig mensen in dit land zijn.

Aan beide zijden van deze “discussie”.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

75 reacties

 1. Nuts

  Ik steun de boeren….
  ….al die auto’s en bussen waar ze mee komen omgooien op hun kant…

  Dat is een goede straf voor ze…..
  Kost ze geld en moeite..

  Bertus

  1. Joop Klepzeikert

   @Nuts: Ik geloof nooit dat die boeren bij de eerst volgende actie van die terroristen zich nog in kunnen houden. Vooral omdat het tuig nu alweer vrij rond loopt.
   Als de ‘straf’ die ze van de DDR66 ‘rechter’ ook nog eens belachelijk laag uitvalt, wat wel te verwachten is, zal het de volgende keer erg slecht met die AFA’s aflopen.

   1. toetssteen

    @Nuts en Joop
    Ik zoek naar de reden achter deze kolder. Dat bedrijf voldeed aan de strengste EU regels, dus hub aantijging is total onzin.
    Ow ja, op NPO had men weer eens een beeld van Oekraïne bijgemengd, lekker fris!

    1. Rien Noppen

     “dus hub aantijging is total onzin.”

     Daar lijkt het op, ja.

     1. Sealgaire

      Pisvlek en vette speklap, blaaskaak.

     2. Matig rechts

      de Euro een heel sterke munt en de gulden was de laatste jaren voor de Euro echt boterkoek.

    2. Joop Klepzeikert

     Het probleem met die ultra extreem linkse krakers is dat ze nog nooit echt op een boerderij geweest zijn. Horen op hun zolderkamertje in de binnenstad op het nieuws iets over megastallen, met beelden uit de jaren 60 uit het Oostblok erbij, en weten dan voor zichzelf dat dat ellende moet zijn. Kunnen niet bedenken dat het al een megastal heet bij 250 dieren.
     Hebben ook ooit eerder filmpjes van mishandelde dieren gezien, meestal ergens uit de jaren 60 uit het Oostblok. Net als die filmpjes van levend gekookte honden, uit de jaren 50 uit India, die vaak aan China worden toegeschreven.
     Die domme drammers met oetkering kunnen en willen niet bedenken dat die filmpjes verspreid worden door organisaties die daar belang bij hebben, omdat hun soepsidies en giften ophouden zodra blijkt dat die praktijken al heel lang niet meer voorkomen.
     Dat soort debielen zouden van jongs af aan goed voorgelicht moeten worden, maar ook dat gebeurt niet, doordat zowel hun ouders als leraren net zo ongeïnformeerd, dom, naïef en eigenwijs zijn als die terroristische actievoerders.

 2. Rien Noppen

  “Zo was CDA-man Jaco Geurts best wel van slag en riep hij ‘extremisten’ en ‘terroristen’. Hij leek bijzonder bewogen door het welzijn van de dieren: “Tien uur lang zijn de dieren onnodig in gevaar gebracht en stress bezorgd””

  Je moet wel heel erg naïef zijn als je niet door deze leugenachtige retoriek heen prikt.

  De droge reactie van Teunis is overigens meesterlijk: “Varkens zijn bijzonder gevoelig. Ze schrikken snel. Als je ze slacht schijnt het ook niet zo goed met ze te gaan, maar afijn.“

  🙂

  1. AS210854

   RN, geef geen commentaar over dingen waarvan je geen verstand hebt.

 3. Joop Klepzeikert

  De dwaze blik in de ogen van die verslaafde zegt weer genoeg.
  Dat wijf hoort niet in de politiek, maar in een afkickkliniek.
  Als die bedrijven zich niet aan de wet houden worden ze daarvoor beboet. Daar hebben een stelletje krakers zich niet mee te bemoeien.
  Wat dat takkewijf beweert is laster en smaad en zou ze voor bestraft moeten worden.

  1. Brazil

   Klinieken en inrichtingen daar heb je het regelmatig over, je hebt zeker
   ervaring hiermee gezien het bijna nergens anders over gaat.
   Maar nu is het weer tijd voor je medicatie anders ga je spookjes zien.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 4. DeBruijn

  Het waren gewoon een stelletje criminelen. Op Teletekst staat al dat ze brandgesticht hadden in de schuur en auto’s vernield.

  En dan nog noemt Rien het helden.

  Tja…lekker helden heb je dan. En dan maar mekkeren over de blokkeer-Friezen. Die staken tenminste niets in brand.

  1. Rien Noppen

   Ik zag op het journaal dat boeren uit de buurt de auto’s van de actievoerders hebben vernield.
   Meent DeBruijn dat die boeren ook vervolgd moeten worden?

   1. marco1

    Hebben ze dat echt gedaan? Schandalig van de spullen van een ander heb je af te blijven.

   2. koeiepoep

    Breek jij mijn schuur open? Dan maak ik je autospiegel kapot. (Door je auto eroverheen te rollen).

    1. marco1

     Ik ben niet voor het vernielen van spullen va een ander ongeacht wat ze hebben gedaan.

     1. Rien Noppen

      hetetepes://wewewe.ad.nl/binnenland/activisten-boxtel-doen-aangifte-van-vernieling-auto-s-zeker-zestig-demonstranten-in-de-cel~a3d51efc/

     2. Sealgaire

      Aldus de pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

     3. koeiepoep

      Yep. En ben het ook eens met Ragmilla, wbh eigen rechter spelen. MAAR: deze werkeloze beroepsidioten, die nog nooit 1 week hebben gewerkt, laat staan 1 week met dieren in een stal, die vragen erom. Varkens in de stress. Varkens misschien wel afgemaakt. Maar zij lekker met hun vee (ironie, o ironie!) teken hun broeders en zusters uit de cel begroeten. Met 100 een stal bezetten? Gezinnen terroriseren. Ik vind ‘ongeacht wat ze gedaan hebben’ hier niet van toepassing. Gevoelsmatig. Zelf ben je ook wel eens boos. Je richt je dan liever op de mensen blijkbaar. (Vandaar mijn gier- oplossing). Ik heb geen enkel probleem met het omkiepen van de autootjes van de papa’s van dit k#tvolk.

     4. tomygun

      Eens Marco zij moeten van die boer zijn spullen afblijven.

   3. Ruiter

    Als meneer Noppen bij mij komt inbreken, dan heb ik de honkbalknuppel voor hem al klaar liggen. En hij kan een ferme trap in zijn noten als toetje krijgen.

    1. Rien Noppen

     Ik heb niet de gewoonte bij mensen in te breken, beste Ruiter. Mogelijk is dat wel uw gewoonte maar dan wijs ik op het feit dat zulks strafbaar is.
     En terecht, lijkt me.

     1. DeBruijn

      @ Rien Noppen

      Oh, dus nu noem je inbreken wel strafbaar? Die mensen noemde je net nog helden, die erfvredebreuk pleegden en een boerengezin de stuipen op het lijf jaagde.

      Maar ja, zoals altijd zul je er wel weer uit proberen te lullen of ineens over blokkeer-Friezen of iets anders beginnen.

      Echt een discussie kun je niet voeren met jou, alleen expres wat tegendraadse reacties geven en dan de ene keer dat je het met iemand eens lijkt te zijn, kom je weer met een slinkse manier om toch even een trap na te geven.

   4. DeBruijn

    @ Rien Noppen

    Ik noem criminelen geen helden, maar jij (zoals altijd) probeert nu de boel om te draaien en mij een schuld aan te praten.

    Ik ken je tactiek en ga er niet in mee nu ineens een wedervraag te stellen, terwijl jij criminele helden hebt.

    Zegt iets van jou en niet van mij.

   5. Siemien

    Kan jij niet gewoon je achterlijk stinksmoel hier eens dichthouden Rientje jij vies ziek misselijk trolletje

   6. Buzz68

    Hey trollebol met jouw obstinate “mening”. Je zit de boel hier alleen op te heuen. Die gasten hadden daar niets te zoeken. Wie wind zaait zal storm oogsten. Actie is reactie. Je moet dus niet zo zeuren. Gewoon terechte retributie.

 5. logisch denken

  Je moet wel heel erg naïef zijn als je niet door deze leugenachtige retoriek heen prikt. Terroristen uit de milieubeweging gaan al jaren vrijuit. Er loopt er zelfs 1 rond die de democratie vermoord heeft door een politicus te vermoorden. Het wordt hoog tijd dat dit uitschot behandeld gaat worden conform hun gedragingen. Het zijn terroristen die georganiseerd proberen om met gewelddadige acties hun wil op te leggen aan de maatschappij. Linkse fascisten in een criminele organisatie

 6. Regina

  Mijn lievelingspolitica. 3 x op haar gestemd

  1. bifbof

   Hoho . In EEN verkiezing ?

   1. Regina

    Nee natuurlijk niet. 3 laatste verkiezingen

    1. tomygun

     Regina ach gut stond die naam op het doosje
     toen je met je antifa vrienden de winkel in ging
     om een ketting tekopen?

  2. DeBruijn

   @ Regina

   Dag stem.

 7. nienke

  Al jaren en jaren spreekt men over de wantoestanden in de veehouderij, er verandert niets.
  Men gaat gewoon door met deze dierenmishandeling.
  Varkens die alleen maar kunnen liggen 1 pas vooruit en achteruit en zoveel mogelijk biggen krijgen.
  Voor mij is dit dierenmishandeling en hier moet een eind aan komen.

  1. koeiepoep

   @ nienke: En je punt? Ga je deze actie goedkeuren, of niet? En wat weet jij van de deze boer? Zelfs de bezetters zeggen, dat ze ‘zomaar hebben gekozen, voor dit bedrijf’. Sta je maar wat idealistisch te kwaken, of ga je dit rechtvaardigen? Ergens wordt een varken mishandelt, dus nu mag je zomaar iedere varkenshouder overvallen met 100 man? Stom wicht. Ga klimaat demonstreren. Kweek broccoli.

   1. Bosche draak

    Mooi gezegd, +10

 8. Ruiter

  Hopelijk zijn de ogen van heel veel Nederlanders open gegaan. En hebben ze gezien wat extreem links en anarchistische die Partij voor de Dieren eigenlijk is. En Ouwehand is een complete hysterica.

  1. tomygun

   Ouwehand haring in azijn heel wat anders dan hoe een
   verse haring ruikt ! heerlijk

 9. Rud56

  Huisvredebreuk is zonder meer af te wijzen! En ja, je hebt af te blijven van andermans spullen! Derhalve vind ik, vleeseter, het goed dat er een beerput vol dierenleed publiekelijk wordt blootgelegd! Omdat alleen, ook degenen die op zondag voorin in de kerk zitten, eens tot een ander besef komen aangaande dierenwelzijn! Dat de dieren die gehouden worden levende wezens zijn met gevoelens zoals onder andere pijn en stress!
  En geen wegwerpproduct als ze niet meer voldoen!

  1. Rien Noppen

   Mooi gezegd, Rud56.

   Als we de misstanden in de bio-industrie zullen we die beerput zichtbaar moeten maken. Dat zullen deze actievoerders zich ook gerealiseerd hebben; als je blijft demonstreren bij het tuinhekje blijven de walgelijke misstanden buiten beeld.
   Dat is volgens mij ook de reden waarop er zo hysterisch op wordt gereageerd: men wil niet dat de rauwe realiteit van de bio-industrie zichtbaar wordt voor de consument, dat gaat namelijk veel geld kosten.

   1. Siemien

    Rientje vindt huisvredebreuk gerechtvaardigd en moet volgens Rientje ongestraft blijven

    1. Rien Noppen

     Als je gruwelijke misstanden blootlegt kan dat inderdaad erfvredebreuk rechtvaardigen, Siemien.

     1. Siemien

      Ja jij vindt pedopartijtjes ook gerechtvaardigd dus jij bent gewoon akkelig ziek in je hoofd

     2. Rien Noppen

      Waar leid je in hemelsnaam uit af dat ik ‘pedopartijtjes’ gerechtvaardigd vind, Siemien?

      Waarom begin je overigens altijd over pedofilie als de discussie inhoudelijk lastig wordt?

     3. Siemien

      Inhoudelijk! jij l*lt met 2 mondjes niets rechtvaardigt erfvredebreuk tenzij je een rechtelijk bevel hebt en dat hadden deze links radicale activisten niet..

      “Rientje en pedopartij

      “Hoewel velen bij deze uitspraak begrijpelijk gemengde gevoelens en mogelijk verontwaardiging zullen ervaren meen ik toch dat het geweldig is dat onze rechtspraak zo sterk is dat men zich niet door primaire gevoelens heeft laten leiden maar door een zorgvuldige afweging van de grondrechten. Het recht van vereniging is een belangrijke pijler van onze rechtsstaat en het is zeer goed dat de rechter dit het gewicht gegeven heeft dat het toekomt.”

     4. koeiepoep

      Nee. Idioot. Erfvredebreuk is erfvredebreuk. En constateer je misstanden, dan zal iedere rechter het bewijs wegwerpen, want oneigenlijk verkregen. Dus buiten het feit, dat je inbraak wilt gaan tolereren, schiet je je zelf ook nog eens in de voet. Wordt toch eens nuttig man.

     5. tomygun

      Ruk knopje ,als je gruwelijke misstanden blootlegt,
      Dieren worden hier voor gefokt al tig jaaren.
      Mensen worden ook gefokt met een doel kijk alleen
      maar naar de islam, gek he ondanks heel veel moorden
      en misstanden lopen zij niet zo,n haat hut binnen.
      Als je zo goed wilt zijn begin bij je eigen soort!!
      of spring van 10 hoog als je tegen vlees eten bent.
      Ik kan mij niet indenken dat een mens van geboorte
      tot op oude leeftijd overlijden zonder vlees kan ?

     6. tomygun

      Zonder vlees leven zou natuurlijk wel kunnen
      als je net als een jongetje geboren bent en op
      latere leeftijd denkt dat je een meisje bent .
      Als je ouders maar volhouden vanaf je kleuter zijn
      dat jij dus geen mens bent maar een konijn
      zal dat op zeker helpen .

    2. tomygun

     En de politie al in songfestival stemming
     HI hi hi ha ha ha stond er bij en keek erna .

 10. PMG

  O ja, zelf gewoon huisvredebreuk plegen en nu lopen janken! Het gaat binnenkort echt los, ik heb het al een tijd voorspelt: burgeroorlog en voor deze trutjes en melkmuilen sta ik te popelen om ze te ontmoeten en met mij velen!!!

  1. Peter Oudshoorn

   Kom niet aan PMG zijn speklapjes van 1,60 de pond, want dan kom je aan hem en wordt hij gewelddadig.

   1. Mariposa78

    Peter Oudshoorn, heb je dat adres van die slager waar de doorregen varkenslappen €1,60 de pond zijn?
    BVD

  2. Job Jansen

   Helaas PMG. De meeste Nederlanders zijn linkse lafbekjes. Je gaat je gezin toch niet opgeven voor dit leugenachtige land vol met landverraders? Gewoon lekker emigreren.

 11. tonna

  “Er zorg voor dragen dat acties niet “de-escaleren”.
  Dat is inmiddels een geliefde en veel gebruikte methode om oproerkraaiers en beroeps actievoerders hun gang te laten gaan!
  In Nederland is véél mogelijk en blijft onbestraft!

 12. Siemien

  Ik zou dit soort randdebieltjes gelijk mijn terrein aftrappen, ook omdat ze gewoon privé terrein betreden

 13. ZiggyStardust

  Echt, Teunis, lees gewoon eerst even jouw stukjes een keer door voor je ze publiceert, en laat ze ook een keer door anderen lezen voor publicatie. Zo jammer dit.

 14. Buzz68

  Lijkt me niet zo moeilijk voor het OM.
  Zelfde straf al de blokkeerfriezen hebben gehad toen zij de snelweg blokkeerden.

 15. victus

  Buitenlandse activisten komen hier graag naartoe. Een slap optredende overheid die de boeren willens en wetens aan escalerend gevaar blootstelt. Ze worden geen strobreed in de weg gelegd. Politie treedt niet op maar concentreren al hun middelen liever voor de klopjacht op opgevoerde snorbrommertjes.

 16. plakband

  Ineens is duidelijk geworden wat Marianne Thieme tijdens haar vele buitenlandse reizen heeft uitgespookt. Terroristen werven, die nu in groten getale in NL de boel komen verzieken. Blijven de buitenlandse terroristen hier langer dan komen ze vanzelf in aanmerking voor een uitkering. PVDD, bedankt namens de hardwerkende NL belastingbetaler.

  1. Peter Oudshoorn

   Plakband, er staat vandaag op de (digitale) Volkskrant een goede foto van een megastal met varkens. Allemaal prima en volgens de wet geregeld. Maar iedereen die dit een dierwaardig bestaan vindt heeft een gaatje in zijn hoofd. Terecht dat daar hard tegen geprotesteerd wordt. De echte beesten zijn mensen.

   1. plakband

    1. Laat buitenlanders vooral in hun eigen land protesteren.
    2. Je hebt beslist geen milieu-belastende kinderen.
    3. Je hebt kennelijk een goed inlevingsvermogen voor de varkensgeest.
    4. Protesteer bij de wetgever en de consument. Laat de hardwerkende boer met rust.
    5. Ik plaats je in de categorie salon-activist

 17. Regina

  Ik sta helemaal aan de kant van de activisten. Om de nare toestanden van de bio-industrie te onthullen kan het niet anders dan op deze manier. Vrijwel alle filmpjes waar mishandeling te zien is gebeuren undercover. waarom zou een boer die zijn varkens mishandeld immers mensen laten filmen? Dit soort acties zijn noodzakelijk, en deze acties gebeurden verder helemaal geweldloos. Mijn zegen hebben ze volledig

  1. tomygun

   Mo heeft het toch nooit over een zegen?
   Kijk maar uit zometeen sta je op het lijstje bij Petrrrrrrrrrrrrrr.

   1. Regina

    Wie is Mo? Je schoonmoeder?

    1. tomygun

     Nee dat is een lief mens Mo met die varkens achterpoten
     in veel landen bekent als HAM met spek.

     1. tomygun

      Trouwens m,n schoonmoeder is jonger dan ik ben
      ze is soms wel jaloers op haar dochter.

  2. Pescador

   slap gelul

  3. koeiepoep

   @ Regina:Waarom zou een boer die varkens mishandelt dit laten filmen? Probeer je nu echt, iedere boer zwart te maken? Deze boer voldoet aan alle eu- eisen. En jij vindt t okee, als ik vanavond en morgenmiddag bij jou thuis kom filmen? Want ieder regina die dieren mishandelt, wil niet dat er gefilmd wordt. Blijkbaar zit jij in de hoek, waar kansloze nullen mogen doen en laten wat ze willen. Zoals gezinnen terroriseren en prive terrein bezetten. Geweldloos? Mooi. 24 man die jouw huiskamer bezetten en niet meer weg willen. Noodzakelijk, zeg je. Overspannen en hysterisch proberen jezelf enige vorm van nut toe dichten. Dát is het.

   1. Regina

    BOEREN VERDIENEN HET !!!

    1. Caro

     Natuurlijk @ Regina,
     Zolang uw dochter niet in de stallen stond maar er buiten..’rima
     Mocht uw dochter buiten stallen gestaan hebben en het milieu niet vervuild hebben met plastic, bierflesjes, sigaretten afval ..dan ook oké.
     Ik hoop dat zij die troep zelfs heeft opgehaald.
     Zo ja, dan hulde

 18. Pescador

  ach ja dat is nederland weer inbraak en gijzeling op een boerderij het wordt bijna niet gestraft( zoals de meeste misdrijven in nederland) het mag omdat het kan, kraken ook als je ilegaal bent kan en mag het .
  maar Owee als je als fatsoenlijk burger ook maar een spetter naast de pot pist ben je gruwelijk de lul en zullen ze je dat wel even afleren.
  de rechters in nederland zijn extreem lings en dus levens gevaarlijk.

 19. Godefroy France

  PARTIJ VOOR DE DIEREN,,,,,,,,,,,,,,,, WAARDELOZE LAFFE IDIOTEN,,,,,,, TE LAF OM HET WOESTIJGETEISEM TE BEKRITISEREN,,,, DIE ZIJN PAS LIEF VOOR DE DIEREN!!!!!!!!!!,,,,,

 20. Heras

  Deze stomme partij denkt dat deze acties ervoor zorgen dat we minder vlees eten. Nou mooi niet, ik eet net zoveel vlees als ik wil. Ondanks de terroriserende , werkschuwe lui.

 21. Sealgaire

  Volkert van der Graaf is hun held, ze zijn uit hetzelfde hout.

 22. PMG

  Te zot voor woorden dat er een partij voor de dieren is! Ik ben gek op dieren maar dit is gewoon een achterlijk zooitje dromers dat in een Fabeltjeskrant-wereld leeft!

  Het is ronduit 100% bewezen dat mensen vlees nodig hebben doordat bepaalde voedingstoffen niet in planten voorkomen. Een mens kan zonder probleem uitsluitend leven op vlees, vis en gevogelte en eieren zoals eenvoudig valt af te leiden uit de evolutie en groepen die dat vandaag de dag nog steeds doen.
  Steeds vaker blijkt dat vegetariërs tekorten hebben die zeer negatief werken op hun gezondheid.

  Deze partij promoot heel sterk het terugdringen van de consumptie van vlees en is dus een gevaar voor de volksgezondheid.

 23. Lampje

  Wie houdt zich dan wel aan de wet in Nederland?, het is al jaren bekend domme muts dat de overheid de GROOTSTE wetsovertreder is, waar we niets tegen kunnen doen omdat jullie politici dat hebben geblokkeerd, slaap lekker verder.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.